Mihai Constantinescu s-a stins din viaţă la 73 de ani şi a lăsat în urmă nu doar lacrimi şi regrete, ci şi o adevărată comoară. Care este, de fapt, averea artistului?

 

Deşi Mihai Constantinescu a fost unul dintre cei mai îndrăgiţi artişti de la noi, munca sa nu a fost întotdeauna răsplătită aşa cum s-ar fi cuvenit. Artistul nu a avut doar probleme de sănătate, ci şi probleme cu banii. În 2007, artistul a fost somat să părăsească locuinţa din Strada Sandu Aldea, după 20 de ani. Era o casă naţionalizată şi, când proprietarii au revenit în ţară, Mihai Constantinescu a primit lovitura. Apoi, artistul a stat pe la prieteni, pe la rude şi după, cu chirie.

A fost nevoit să plătească 18.000 de euro pentru zece luni în care credea că locuinţa îi aparţine, dar de fapt... instanţa o dăduse altor oamenie. Şi pentru că nu avea de unde să dea această sumă, şi-a pus poprire pe 33% din veniturile lunare. 

„A fost cumplit. Am stat pe la prieteni, apoi la sora mea, apoi cu chirie. La vârsta mea să stai pe ușile altora, cine și-ar fi imaginat. Simt că înnebunesc când îmi amintesc. Și tot noi, dați afară din casă, a trebuit să plătim chiria exorbitantă stabilită prin ordin judecătoresc. 18.000 de euro pentru cele zece luni în care am continuat să stau în casa pe care o credeam a noastră, dar instanța decisese că este a altora”, spunea la acea vreme Mihai Constantinescu. 

Averea lui Mihai Constantinescu

Nici perioada care a urmat nu a fost prea roz. Practic, averea lui Mihai Constantinescu nu constă în bani, bijuterii, case sau alte proprietăţi. Averea lui sunt cântecele, pe care le-a lăsat întregii lumi. 

Mihai Constantinescu a murit la 73 de ani, marţi, 29 octombrie. Artistul a pierdut lupta cu moartea după cinci luni petrecute în comă, la spitalul Floreasca din Capitală.