O viață marcată de tragedii, de la moartea lui Elvis, la căsnicia eșuată cu Michael Jackson / Lisa Marie Presley, ultimul interviu - VIDEO

0000   0141700

Dimensiune font:

| 13-01-2023 12:11

 Lisa Marie Presley, fiica regelui rock and roll-ului, a avut o viață marcată de tragedii și decepții, vorbind în ultimul ei interviu acordat în urmă cu doar câteva zile despre tatăl ei, Elvis.

Lisa Marie Presley alaturi de Austin Butler la Golden Globes 

Lisa Marie a vorbit ultima oară în public la gala Golden Globes ce a avut loc marțea aceasta, fiind întrebată pe covorul roșu de către jurnaliști despre „Elvis”, fiul biografic despre tatăl ei care a avut premiera în cinematografe în vara anului trecut.  

Vorbind despre interpretarea lui Austin Butler, actorul american care l-a jucat pe Elvis, ea a spus că a fost cu adevărat impresionată de aceasta și că „am avut chiar nevoie să îmi iau 5 zile să o procesez fiindcă a fost atât de reușită și autentică”.

Ea a spus de asemenea că i-a plăcut că interpretarea marelui cântăreț nu a fost una care să cadă într-o zonă „caricaturală”, spre deosebire de alte filme despre Elvis Presley din trecut. 

„Modul în care vorbea [Elvis] a fost interpretat [în alte filme] într-o manieră amuzantă, glumeață, dar lui Austin chiar i-a reușit și a făcut-o perfect fără să pară comic”, a explicat aceasta.

Austin Butler a câștigat la Golden Globes premiul pentru cel mai bun actor într-o dramă pentru interpretarea legendei rock and roll-ului în film.

Revenind să vadă interviul după anunțul de joi privind moartea sa, numeroși comentatori au remarcat că ea a părut să își găsească greu cuvintele și că aceasta i-a cerut la un moment dat lui Jerry Schilling, managerul de talente alături de care a mers la gală, să o lase să se sprijine de el 

Lisa Marie Presley și moartea lui Elvis

Născută pe 1 februarie 1968 din căsătoria lui Elvis cu prima și singura sa soție, Priscilla, Lisa Marie a avut doar 9 ani când tatăl său s-a stins în mod tragic din viață în 1977.

Ani mai târziu, ea a povestit că ultima oară când l-a văzut pe Elvis în viață a fost chiar în noaptea morții sale la locuința lor din Graceland, când el a venit să o pupe de noapte-bună.

„Nu îmi place să vorbesc despre asta. Era 4 dimineața și eu de fapt trebuia să dorm. El m-a găsit”, a relatat ea, adăugând că următoarea dată când l-a văzut pe tatăl ei a fost imediat după ce acesta a murit, privindu-i trupul neînsuflețit zăcând pe covor lângă toaletă cu fața în jos.

 

Ea a declarat într-un amplu interviu acordat revistei Rolling Stone în 2003 că primul lucru pe  


care l-a făcut după ce a văzut această imagine traumatizantă a fost să o sune pe Linda Thompson, una dintre fostele prietene ale lui Elvis, să-i spună că „tăticul meu a murit. E înfășurat în covor”


 Însă trupul lui Elvis nu a fost imediat adus la o casă de pompe funebre, fiind ținut în locuința de la Graceland timp de 3 zile, un lucru despre care Lisa Marie a afirmat că i-a adus alinare.

„Trupul său a fost în casă 3 zile și era ceva foarte ciudat de recomfortant cu privire la asta”, a relatat Lisa Marie, spunând că acest lucru a făcut cumva să pară că moartea tatălui ei nu este neapărat reală pentru ea.

 

O relație zbuciumată cu Michael Jackson

Lisa Marie a revenit în atenția opiniei publice din întreaga lume în 1994, când s-a căsătorit cu probabil cea mai mare vedetă la nivel mondial de la momentul respectiv, cântărețul Michael Jackson.

Ea a povestit că l-a întâlnit pe Jackson pentru prima oară în 1975 când avea doar 7 ani de zile, dar că nu a început să aibă o relație „de adulți” cu acesta decât în 1992. Cei doi s-au căsătorit la doar 20 de zile după finalizarea divorțului lui Lisa Marie de primul ei soț, Danny Keough, un muzician din Chicago cu care se măritase în 1988. 

Mariajul dintre Jackson și Lisa Marie a durat doar doi ani, fiind marcat de acuzațiile de abuz sexual asupra copiilor aduse la momentul respectiv cântărețului american.

Fiica lui Elvis a povestit că după ce s-a reîntâlnit cu Jackson ca adult el a început să vorbească despre acestea, spunându-i că „știu ce cred oamenii despre mine”.

„L-am crezut fiindcă a fost atât de convingător. Am crezut pur și simplu tot ce a spus din nu știu ce motive. Am intrat în această mentalitate de 'O să salvez eu'. Mi se păreau extraordinare toate lucrurile pe care le făcea cu filantropia și ajutatul copiilor și m-am gândit că putem salva lumea împreună”, a povestit ea în 2003.

Relația lor s-a destrămat însă din cauza abuzului de droguri al lui Jackson, Lisa Marie afirmând în mod faimos într-un alt interviu că i-a dat să aleagă între ea și droguri, și că el a ales drogurile. Ea a cerut divorțul, citând „neînțelegeri ireconciliabile”.

Cei doi au rămas însă prieteni până la moartea la fel de tragică a cântărețului în 2009.

Lisa Marie Presley alături de Nicolas Cage, al treilea ei soț, în 2001  

O căsătorie de 3 luni cu Nicolas Cage

În 2002, la scurt timp după ce a pus capăt logodnei cu John Oszajca, un alt cântăreț american, Lisa Marie l-a cunoscut pe celebrul actor Nicolas Cage, cei doi începând imediat o relație care a devenit faimoasă datorită mariajului extrem de scurt între ei.

Cage a cerut divorțul după doar 107 zile.

Într-un interviu acordat prezentatorului TV Larry King tot în 2003, Lisa Marie a vorbit despre această relație, afirmând că „a părut atrăgătoare deoarece părea că voi putea fi egalul lui. Situații asemănătoare, trecut asemănător. Așa că am avut imediat o conexiune, am avut o conexiune extraordinară”.

„Am fost amândoi puțin ca niște spirite de romi sau de pirați tirani. Iar când un pirat se căsătorește cu altul ceea ce o să se întâmple practic va fi că vor scufunda nava”, a glumit ea.

„A fost una dintre acele situații când te căsătorești cu cineva sperând și gândindu-te că fie îmi va stabiliza viața, fie va accenta toate acele lucruri din trecut care au fost problematice. Așa că a fost cam a doua, atâta tot”, a mai spus ea.

În ianuarie 2006 Lisa Marie s-a căsătorit cu al patrulea și ultimul ei soț, producătorul și chitaristul Michael Lockwood.

Deși a fost cea mai longevivă relație a lui Lisa Marie și a rezultat în nașterea fiicelor sale gemene, Finley și Harper, mariajul s-a încheiat într-un mod amar, Lockwood contestând la divorț acordul prenupțial pe care l-a semnat. Lisa Marie adusese în mariaj o avere de 62 de milioane de dolari moștenită de la Elvis.

În cele din urmă judecătorii i-au dat câștig de cauză Lisei Marie după o bătălie juridică de doi ani în urma căreia Lockwood a rămas aproape falit după plătirea cheltuielilor de judecată.

Moartea tragică a lui Benjamin, fiul Lisei Marie

Benjamin Keough, fiul lui Lisa Marie din prima sa căsătorie, a murit pe de 12 iulie 2020, după ce s-a împușcat mortal cu o armă. El avea doar 27 de ani.

Benjamin a evitat atenția publică de-a lungul vieții sale, fiind însă cunoscut pentru asemănarea fizică izbitoare cu bunicul său, Elvis. Vorbind despre acest lucru, Lisa Marie a povestit că:

„Ben seamănă atât de mult cu Elvis. El a fost la Opry (n.r. un festival de muzică country din SUA) și a fost furtuna tăcută din spatele scenei. Toată lumea s-a întors și se uita la el când era acolo. Toți îl luau să facă o poză fiindcă [asemănarea cu Elvis] e pur și simplu nefirească”.

Se crede că „Storm & Grace”, o melodie din 2012 a Lisei Marie, a fost inspirată de Benjamin, a cărui nume mijlociu a fost „Storm” (furtună).

În luna august a anului trecut Lisa Marie a scris un eseu despre sinuciderea fiului ei, vorbind în acesta despre „durerea care nu se mai oprește”.

„Încă mă zbat și mă învinovățesc cronic și fără oprire, dând vina pe mine în fiecare zi”, a scris ea cu privire la moartea lui Benjamin la mai bine de doi ani după moartea sa. Eseul a fost publicat de revista People cu ocazia Zilei Naționale de Doliu din Statele Unite.

 

 

În afară de Benjamin și gemenele Finley și Harper din mariajul cu Michael Lockwood, Lisa Marie mai a avut o fiică din prima sa căsătorie cu Keogh, Riley, acum în vârstă de 33 de ani.

Ea locuia cu primul ei soț în momentul morții sale, presa americană scriind că Keough a încercat să o resusciteze înainte de sosirea paramedicilor.

„Cu inima grea trebuie să împărtășesc vestea devastatoare că frumoasa mea fiică Lisa Marie ne-a părăsit”, a declarat joi seara mama sa Priscilla, considerată marea dragoste a vieții lui Elvis.

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„Cărțile Laurei Guțanu”
08/12/2023 07:30

Muzeul Unirii din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi, in parteneriat cu Editura Universitătii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, organizează sambătă, 9 decembrie 2023, de ...

Celebrul compozitor maghiar Bela Bartok a documentat, din 1909, că linia melodică de la „Noi suntem români” este ROMÂNEASCĂ
08/12/2023 00:14

Linia melodică a cantecului patriotic „Noi suntem romani” este romanească, fiind descoperită de celebrul compozitor maghiar Bela Bartok, in 1909, in judetul Bihor. Această informatie a fost reiterată ...

 100 de monumente salvate anual la nivel național
05/12/2023 15:15

După ce trecuse deja de votul din Senat, a fost adoptată in Camera Deputatilor cu unanimitate de voturi Legea privind punerea in sigurantă a 800 de clădiri monument istoric din Romania. Urmează ca actul ...

Angajații direcțiilor de cultură intră în grevă
04/12/2023 14:01

Sindicatul Culturalia a transmis astăzi, 4 decembrie 2023, faptul că angajatii Ministerului Culturii si ai Directiilor judetene de cultură intră in grevă japoneză timp de o săptămană. Angajatii Ministe ...

Grigore Leșe: Melodia „Așa-i românul” este ungurească
03/12/2023 01:11

Artistul Grigore Leşe susţine că melodia „Aşa-i romanul”, cantată cu precădere la manifestările de 1 Decembrie, provine, de fapt, din folclorul maghiar. Totodată, Grigore Leşe afirmă că melodia ...

Raluca Turcan, discuții în Washington cu președintele Motion Pictures Association despre investițiile străine în producția de film din România
02/12/2023 20:12

MInistra Culturii Raluca Turcan a discutat, sambătă la Washington, cu Charles H. Rivkin, preşedinte şi CEO al Motion Pictures Association, despre investiţiile străine in producţia de film din ţara noast ...

Moartea misterioasă a poetului Nicolae Labiș, călcat de tramvaiul 13: „Am văzut clar cum l-a îmbrâncit”
02/12/2023 19:09

Moartea lui Nicolae Labis rămane un mister după mai bine de 6 decenii. Poetul a trecut in nefiinţă in urma unui accident de tramvai, la numai 21 de ani, iar unii au avansat ideea unui asasinat. „Mort pre ...

Baritonul care a cântat Imnul României la parada militară este fiul unui lăutar celebru. O carieră de poveste
02/12/2023 00:32

Invitat surpriză la parada militară de la 1 decembrie. Baritonul care a interpretat fabulos Imnul Romaniei este este nimeni altul decat fiul lui Nicu Gigantu. Acesta era un celebru lăutar pentru care bucures ...

Cine este actorul român care va juca rolul lui Donald Trump în tinerețe
01/12/2023 07:51

Sebastian Stan este cel mai popular actor roman care a reusit să se impună in industria americană de film, conform Antena 3. Marii regizori i-au remarcat sarmul si talentul si l-au cooptat in productii de O ...

Doi actori români au scris istorie împreună, dar s-au urât în viața reală. De ce nu s-au văzut timp de 32 de ani
30/11/2023 13:14

Teodora Mares si Adrian Păduraru au jucat rolurile principale intr-o poveste de dragoste memorabilă in filmul "Declaratie de dragoste", iar intreaga lume credea că cei doi formau un cuplu minunat si in afara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei