O viață marcată de tragedii, de la moartea lui Elvis, la căsnicia eșuată cu Michael Jackson / Lisa Marie Presley, ultimul interviu - VIDEO

0000   0141700

Dimensiune font:

| 13-01-2023 12:11

 Lisa Marie Presley, fiica regelui rock and roll-ului, a avut o viață marcată de tragedii și decepții, vorbind în ultimul ei interviu acordat în urmă cu doar câteva zile despre tatăl ei, Elvis.

Lisa Marie Presley alaturi de Austin Butler la Golden Globes 

Lisa Marie a vorbit ultima oară în public la gala Golden Globes ce a avut loc marțea aceasta, fiind întrebată pe covorul roșu de către jurnaliști despre „Elvis”, fiul biografic despre tatăl ei care a avut premiera în cinematografe în vara anului trecut.  

Vorbind despre interpretarea lui Austin Butler, actorul american care l-a jucat pe Elvis, ea a spus că a fost cu adevărat impresionată de aceasta și că „am avut chiar nevoie să îmi iau 5 zile să o procesez fiindcă a fost atât de reușită și autentică”.

Ea a spus de asemenea că i-a plăcut că interpretarea marelui cântăreț nu a fost una care să cadă într-o zonă „caricaturală”, spre deosebire de alte filme despre Elvis Presley din trecut. 

„Modul în care vorbea [Elvis] a fost interpretat [în alte filme] într-o manieră amuzantă, glumeață, dar lui Austin chiar i-a reușit și a făcut-o perfect fără să pară comic”, a explicat aceasta.

Austin Butler a câștigat la Golden Globes premiul pentru cel mai bun actor într-o dramă pentru interpretarea legendei rock and roll-ului în film.

Revenind să vadă interviul după anunțul de joi privind moartea sa, numeroși comentatori au remarcat că ea a părut să își găsească greu cuvintele și că aceasta i-a cerut la un moment dat lui Jerry Schilling, managerul de talente alături de care a mers la gală, să o lase să se sprijine de el 

Lisa Marie Presley și moartea lui Elvis

Născută pe 1 februarie 1968 din căsătoria lui Elvis cu prima și singura sa soție, Priscilla, Lisa Marie a avut doar 9 ani când tatăl său s-a stins în mod tragic din viață în 1977.

Ani mai târziu, ea a povestit că ultima oară când l-a văzut pe Elvis în viață a fost chiar în noaptea morții sale la locuința lor din Graceland, când el a venit să o pupe de noapte-bună.

„Nu îmi place să vorbesc despre asta. Era 4 dimineața și eu de fapt trebuia să dorm. El m-a găsit”, a relatat ea, adăugând că următoarea dată când l-a văzut pe tatăl ei a fost imediat după ce acesta a murit, privindu-i trupul neînsuflețit zăcând pe covor lângă toaletă cu fața în jos.

 

Ea a declarat într-un amplu interviu acordat revistei Rolling Stone în 2003 că primul lucru pe  


care l-a făcut după ce a văzut această imagine traumatizantă a fost să o sune pe Linda Thompson, una dintre fostele prietene ale lui Elvis, să-i spună că „tăticul meu a murit. E înfășurat în covor”


 Însă trupul lui Elvis nu a fost imediat adus la o casă de pompe funebre, fiind ținut în locuința de la Graceland timp de 3 zile, un lucru despre care Lisa Marie a afirmat că i-a adus alinare.

„Trupul său a fost în casă 3 zile și era ceva foarte ciudat de recomfortant cu privire la asta”, a relatat Lisa Marie, spunând că acest lucru a făcut cumva să pară că moartea tatălui ei nu este neapărat reală pentru ea.

 

O relație zbuciumată cu Michael Jackson

Lisa Marie a revenit în atenția opiniei publice din întreaga lume în 1994, când s-a căsătorit cu probabil cea mai mare vedetă la nivel mondial de la momentul respectiv, cântărețul Michael Jackson.

Ea a povestit că l-a întâlnit pe Jackson pentru prima oară în 1975 când avea doar 7 ani de zile, dar că nu a început să aibă o relație „de adulți” cu acesta decât în 1992. Cei doi s-au căsătorit la doar 20 de zile după finalizarea divorțului lui Lisa Marie de primul ei soț, Danny Keough, un muzician din Chicago cu care se măritase în 1988. 

Mariajul dintre Jackson și Lisa Marie a durat doar doi ani, fiind marcat de acuzațiile de abuz sexual asupra copiilor aduse la momentul respectiv cântărețului american.

Fiica lui Elvis a povestit că după ce s-a reîntâlnit cu Jackson ca adult el a început să vorbească despre acestea, spunându-i că „știu ce cred oamenii despre mine”.

„L-am crezut fiindcă a fost atât de convingător. Am crezut pur și simplu tot ce a spus din nu știu ce motive. Am intrat în această mentalitate de 'O să salvez eu'. Mi se păreau extraordinare toate lucrurile pe care le făcea cu filantropia și ajutatul copiilor și m-am gândit că putem salva lumea împreună”, a povestit ea în 2003.

Relația lor s-a destrămat însă din cauza abuzului de droguri al lui Jackson, Lisa Marie afirmând în mod faimos într-un alt interviu că i-a dat să aleagă între ea și droguri, și că el a ales drogurile. Ea a cerut divorțul, citând „neînțelegeri ireconciliabile”.

Cei doi au rămas însă prieteni până la moartea la fel de tragică a cântărețului în 2009.

Lisa Marie Presley alături de Nicolas Cage, al treilea ei soț, în 2001  

O căsătorie de 3 luni cu Nicolas Cage

În 2002, la scurt timp după ce a pus capăt logodnei cu John Oszajca, un alt cântăreț american, Lisa Marie l-a cunoscut pe celebrul actor Nicolas Cage, cei doi începând imediat o relație care a devenit faimoasă datorită mariajului extrem de scurt între ei.

Cage a cerut divorțul după doar 107 zile.

Într-un interviu acordat prezentatorului TV Larry King tot în 2003, Lisa Marie a vorbit despre această relație, afirmând că „a părut atrăgătoare deoarece părea că voi putea fi egalul lui. Situații asemănătoare, trecut asemănător. Așa că am avut imediat o conexiune, am avut o conexiune extraordinară”.

„Am fost amândoi puțin ca niște spirite de romi sau de pirați tirani. Iar când un pirat se căsătorește cu altul ceea ce o să se întâmple practic va fi că vor scufunda nava”, a glumit ea.

„A fost una dintre acele situații când te căsătorești cu cineva sperând și gândindu-te că fie îmi va stabiliza viața, fie va accenta toate acele lucruri din trecut care au fost problematice. Așa că a fost cam a doua, atâta tot”, a mai spus ea.

În ianuarie 2006 Lisa Marie s-a căsătorit cu al patrulea și ultimul ei soț, producătorul și chitaristul Michael Lockwood.

Deși a fost cea mai longevivă relație a lui Lisa Marie și a rezultat în nașterea fiicelor sale gemene, Finley și Harper, mariajul s-a încheiat într-un mod amar, Lockwood contestând la divorț acordul prenupțial pe care l-a semnat. Lisa Marie adusese în mariaj o avere de 62 de milioane de dolari moștenită de la Elvis.

În cele din urmă judecătorii i-au dat câștig de cauză Lisei Marie după o bătălie juridică de doi ani în urma căreia Lockwood a rămas aproape falit după plătirea cheltuielilor de judecată.

Moartea tragică a lui Benjamin, fiul Lisei Marie

Benjamin Keough, fiul lui Lisa Marie din prima sa căsătorie, a murit pe de 12 iulie 2020, după ce s-a împușcat mortal cu o armă. El avea doar 27 de ani.

Benjamin a evitat atenția publică de-a lungul vieții sale, fiind însă cunoscut pentru asemănarea fizică izbitoare cu bunicul său, Elvis. Vorbind despre acest lucru, Lisa Marie a povestit că:

„Ben seamănă atât de mult cu Elvis. El a fost la Opry (n.r. un festival de muzică country din SUA) și a fost furtuna tăcută din spatele scenei. Toată lumea s-a întors și se uita la el când era acolo. Toți îl luau să facă o poză fiindcă [asemănarea cu Elvis] e pur și simplu nefirească”.

Se crede că „Storm & Grace”, o melodie din 2012 a Lisei Marie, a fost inspirată de Benjamin, a cărui nume mijlociu a fost „Storm” (furtună).

În luna august a anului trecut Lisa Marie a scris un eseu despre sinuciderea fiului ei, vorbind în acesta despre „durerea care nu se mai oprește”.

„Încă mă zbat și mă învinovățesc cronic și fără oprire, dând vina pe mine în fiecare zi”, a scris ea cu privire la moartea lui Benjamin la mai bine de doi ani după moartea sa. Eseul a fost publicat de revista People cu ocazia Zilei Naționale de Doliu din Statele Unite.

 

 

În afară de Benjamin și gemenele Finley și Harper din mariajul cu Michael Lockwood, Lisa Marie mai a avut o fiică din prima sa căsătorie cu Keogh, Riley, acum în vârstă de 33 de ani.

Ea locuia cu primul ei soț în momentul morții sale, presa americană scriind că Keough a încercat să o resusciteze înainte de sosirea paramedicilor.

„Cu inima grea trebuie să împărtășesc vestea devastatoare că frumoasa mea fiică Lisa Marie ne-a părăsit”, a declarat joi seara mama sa Priscilla, considerată marea dragoste a vieții lui Elvis.

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Bărbatul fatal, seducătorul prin excelență.
26/04/2024 09:25

Atat de sigur pe platoul de filmare, in aceeasi măsură devotat femeilor care au stiut să arate că sunt femei in toată puterea cuvantului. Senzualitate, pasiune, arta de a cuceri prin naturalete si sincerit ...

Tablou semnat de celebrul pictor Gustav Klimt, vândut cu 30 de milioane de euro
25/04/2024 13:39

Un tablou considerat pierdut, semnat de celebrul pictor Gustav Klimt, a fost vandut cu 30 de milioane de euro la o licitatie la Viena, capitala Austriei. Lucrarea neterminată, „Portretul Domnisoarei Lie ...

Un pocal al Breslei minerilor, vechi din anul 1567, a ajuns la Muzeul Național de Istorie a României
24/04/2024 17:12

Muzeul Naţional de Istorie a Romaniei a achiziţionat un pocal de argint aurit aparţinand breslei minerilor din Transilvania şi Ţara Barsei, datat in 1567, a anunţat ministrul Culturii, Raluca Turcan. &bd ...

Două filme româneşti au ajuns în selecţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes
23/04/2024 11:21

Două filme romaneşti sunt in selecţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes, finalizată astăzi, anume lungmetrajul „Trei kilometri pană la capătul lumii”, regizat de Emanuel Parvu, ş ...

Comic Con România, un regal al benzilor desenate
21/04/2024 08:38

Comic Con Romania, eveniment dedicat pasionaţilor de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video şi cosplay, are loc la Romexpo, de vineri pană duminică. Actori cunoscuţi de la Hollywood vor fi prezenţi ...

ICR a deschis o nouă galerie de artă la Veneția
19/04/2024 11:07

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a participat la inaugurarea atelierului de mozaic din cadrul Noii Galerii a ICR Veneţia, proiect din cadrul celebrei Bienale din oraş, prilej cu care a remarcat că acest sp ...

De ce a dinamitat Armata Română cel mai frumos pod din ţară, construit de Anghel Saligny
17/04/2024 13:53

Construit de marele inginer Anghel Saligny, podul de la Cosmesti a fost o demonstratie de inginerie care a avut, insă, un destin dramatic. A fost la acea vreme considerat cel mai frumos pod din tară, iar mate ...

370 de ani de la moartea „celui mai mare ctitor de lăcașuri sfinte”. Nu este vorba despre Ștefan cel Mare
11/04/2024 08:57

La 9 aprilie 2024 s-au implinit 370 de ani de la moartea domnitorului căruia ii sunt atribuite cele mai multe ctitorii ale neamului romanesc. Voievodul a carmuit Tara Romanească, nu Moldova. Este vorba despr ...

Palatul Cantacuzino, competiţie de orgoliu cu Peleşul Regelui Carol I
10/04/2024 18:41

Gheorghe Grigore Cantacuzino, zis Nababul, a lăsat posteritătii cea mai frumoasă si durabilă operă a sa, Palatul Cantacuzino de la Busteni, terminat in 1911, o splendoare arhitecturală comparabilă cu Pel ...

A murit un mare prezentator TV din România. Drum lin, maestre! Avea peste 50 de ani de carieră în televiziune
10/04/2024 15:48

A murit un mare prezentator TV din Romania. Avea peste 50 de ani de carieră in televiziune. Generatii intregi l-au văzut pe micile ecrane. Dumnezeu să-l ierte! Doliu in TV! Florin Brătescu a murit Florin ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei