Detoxifierea celulelor, calea către vindecarea organismului

dr roberto volpe asea

Dimensiune font:

| 01-01-2022 11:27

 

Sistemul imunitar al vertebratelor superioare este complet și înalt dezvoltat și totuși este construit în jurul principiilor care există chiar și în cele mai primitive specii și plante (plantele chiar au un sistem imunitar). Răspunsul imun interior din plante și la animalele inferioare și superioare depinde de procesul de semnalizare redox (mesageri de distres) pentru a ajuta organismul să identifice și să distrugă inamicii săi. Principiul este simplu: dacă ceva străin abuzează suficient cât să rezulte un stres oxidativ acut, atunci este un inamic. Atunci intervin mesagerii redox (oxidanții care semnalizează distrugerea care a apărut) care sunt, de asemenea, cele mai potente muniții oxidative valabile cu care pot fi încărcate tumorile și uciși inamicii. Prezența tuturor acestor oxidanți nocivi impune producerea de antioxidanți care pot asigura neutralizarea. La oameni și vertebrate superioare exista o varietate de antioxidanți și echipe de enzime care curăță reziduurile toxice. Un avantaj puternic pe care îl oferă sistemul de semnalizare redox este indicația clara că bătălia a fost câștigată. Când se instalează starea de stres oxidativ este un semn că bătălia s-a încheiat și un semnal de începere a reconstrucției. În procesul regenerării țesuturilor pierdute, acești mesageri redox induși sunt utilizați din nou să ajute țesuturile nou formate să semnalizaze că au nevoie de oxigen și de nutrienți. Acești mesageri grăbesc necesitatea creșterii vasculare pentru a hrăni aceste noi țesuturi. Procesul de vindecare este frumos de simplu în principiu și uimitor de complex în practică, spune dr Gary Samuelson ]n cartea sa „Știința vindecării. Celulele trebuie să fie capabile să identifice când sunt în distres și apoi să solicite cea mai potrivita acțiune pentru a corecta situația. Stresul duce la dezechilibru, care în schimb duce la acțiunile necesare pentru restabilirea echilibrului. Abilitatea de a menține echilibrul este un ingredient esențial vieții. Cercetătorii care au studiat semnalele redox le-au dovedit potențialul de a deschide o gamă largă de posibilități în toate domeniile științei medicale și nutriționale. Reprezintă căi neexplorate anterior, unde familiile de mesageri redox pot fi utilizate, împreună cu alte molecule mesager, pentru a activa o gamă largă de funcții de vindecare și imunitare în fiecare parte a organismului.

Despre aceste lucruri va vorbi dr Roberto Volpe, un cunoscut specialist italia. Dr Volpe a absolvit cu onoruri Medicina în 1986 la Universitatea „La Sapienza” din Roma, unde în 1989 s-a specializat, cu onoruri, în Boli hepatice și înlocuire metabolică. În 1994 a obținut un doctorat în Medicină Experimentală: Ateroscleroza, la Universitatea din Siena.

Din 1989 până în 1998 a lucrat la Institutul de terapie medicală sistematică al Universității La Sapienza” din Roma, Policlinico Umberto I, unde a coordonat, pentru biroul din Roma, studiile multicentrice și multinaționale în fazele IIb și III privind statinele, fenofibratul și iahol (iaurt îmbogățit în fitosteroli).

Din 1999 lucrează la Serviciul de Prevenire și Protecție al C.N.R. din Roma unde este responsabil pentru Proiectele „Promovarea și protecția sănătății” și „Osteoporoza” și cursurile „Primul ajutor” destinate populației active a CNR. Din 2002 până în 2013 a fost responsabil de „Programul de prevenire a bolilor coronariene”, derulat în colaborare cu Serviciul Medical al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) din Roma, care vizează prevenirea și tratarea riscului cardiovascular. factori ai populației active a birourilor romane ale Națiunilor Unite (FAO, IFAD și PAM).

Este lector la Universitatea „La Sapienza” din Roma la cursul integrat „Farmacologie, medicină internă, boli infecțioase”.

Este autorul a peste 200 de publicații și rapoarte științifice axate în principal pe subiecte de terapie dietetică și farmacologică a bolilor metabolismului lipidelor și epidemiologiei cardiovasculare și ale cărților „Hipercolesterolemie și boli coronariene” și „Prevenire și protecție în medii extreme: altitudine mare și temperaturi scăzute ".

Este membru al Campaniei naționale globale de prevenire a riscurilor cardiovasculare a Fundației Italiene a Inimii, în calitate de instructor al clasei medicale privind riscul cardiovascular,

Este consultant pentru programele de televiziune „TG2 Salute” și „Medicina 33” din RAI 2, pentru boli ale metabolismului lipidic, nutriție și prevenire cardiovasculară. Dr Roberto Volpe va putea fi audiat în cadrul unei conferințe online, care va avea loc sâmbătă, 23 octombrie, începând cu ora11. Dr Roberto Volpe va fi invitatul Silviei Fontana, unul dintre promotorii suplimentelor Asea, destinate regenerării celulare, ce are capacitatea de a schimba calitatea vieții. Suplimentul este un mix bine echilibrat de molecule Redox, similar cu cel produs de toate celulele vii sănătoase, acționând în mod benefic la nivelul întregului organism. Principiul are la bază activarea antioxidanților responsabili pentru protejarea și detoxifierea celulelor și, în același timp, contribuie la suplimentarea moleculelor necesare pentru înlocuirea sau refacerea acelor celule afectate. Întâlnirea va avea loc sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 11, în mediul online.

Maura ANGHEL

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
16 alimente foarte bogate în minerale / Aceste elemente sunt necesare pentru funcționarea inimii și a creierului
28/04/2024 14:32

 Mineralele sunt elemente care se găsesc in pămant si in alimente si care sunt esentiale pentru viată. De exemplu, mineralele sunt necesare pentru functionarea inimii si a creierului, precum si pentru p ...

Cum susții sănătatea oaselor și a articulațiilor: 5 sfaturi pe care să le pui în practică din timp
28/04/2024 10:53

Cum sustii sănătatea oaselor si a articulatiilor: 5 sfaturi pe care să le pui in practică din timp.  Sănătatea oaselor si a articulatiilor este esentială pentru starea ta de bine. Ele protejeaz ...

Avertisment de la Protecția Consumatorilor de 1 mai: 'Atenție la mici și bere!'
28/04/2024 10:04

Refuzati produsele din carne tocată pentru care există indoieli privind calitatea si modul de informare prin etichetare, iar la cumpărarea berii fiti atenti la starea ambalajelor si aspectul lichidului, aver ...

OMS avertizează asupra excesului de antibiotice, în pandemie
28/04/2024 07:18

La nivel global, trei sferturi din persoanele spitalizate au fost tratate cu antibiotice, avertizează Organizatia Mondială a Sănătătii. Atentie! In conditiile in care doar 8% aveau intr-adevăr nevoie de ...

Cât de sănătos este să renunți la lift și să urci scările. Poate reduce riscul bolilor cardiovasculare și chiar cel al unui deces prematur
27/04/2024 12:00

Poate că este tentant să luati liftul, dar alegerea scărilor vă poate ajuta să trăiti mai mult timp, potrivit cercetărilor. Oamenii de stiintă au vrut să investigheze dacă urcatul scărilor, ca form ...

Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
27/04/2024 11:36

Un medic si triatlonist in varstă de 83 de ani, care la 40 de ani a luat decizia să-şi schimbe regimul de viaţă, a impărtăsit principiile unei diete despre care crede că l-au ajutat să trăiască o via ...

Noi propuneri de optimizare a bugetului de stat cu ajutorul medicamentelor generice și biosimilare
27/04/2024 09:55

Optimizarea costurilor in sistemul de sănătate ar putea fi posibilă cu ajutorul medicamentelor generice si biosimilare care au un pret mai mic decat al celor inovatoare. Asociatia Producătorilor de Medicam ...

28 de medicamente noi pe lista  medicamente compensate şi gratuite
23/04/2024 14:07

Guvernul a aprobat, marţi, o hotărare care prevede introducerea in lista de medicamente compensate şi gratuite a unui număr de 28 molecule inovative. Actualizarea listei de medicamente compensate şi gratu ...

De câtă apă ai nevoie să bei zilnic? Poți să calculezi singur cât este necesarul tău
22/04/2024 11:23

   Pană acum, regula de bază era să bei 2 pană la 2,5 litri de apă pe zi. Dar, potrivit expertilor, ar trebui să respectati o altă regulă. Cel mai cunoscut răspuns la intrebarea ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei