Echilibrul financiar în familie: cum îl poți construi pas cu pas Responsabilitatea pentru bunăstarea și siguranța familiei presupune, pe lângă o comunicare deschisă, și adoptarea unor principii financiare sănătoase. Descoperă, în cele ce urmează, c

2. shutterstock_1973518925

Dimensiune font:

| 02-11-2022 11:11

Responsabilitatea pentru bunăstarea și siguranța familiei presupune, pe lângă o comunicare deschisă, și adoptarea unor principii financiare sănătoase. Descoperă, în cele ce urmează, ce poți face pentru a construi un echilibru financiar în familie, pe termen lung.

Discutați despre bani și despre ce puteți îmbunătăți în situația financiară actuală
Pentru a dobândi un echilibru financiar în familie, este bine ca bugetul să fie planificat și administrat împreună. Pentru a face asta într-un mod cât mai eficient, discuțiile constante despre bani pot fi un real ajutor, deoarece vă ajută, pe tine și pe partenerul tău, să împărtășiți viziunea pe care fiecare o are asupra finanțelor.

Iată câteva întrebări pe care le puteți include în discuțiile voastre și care vă pot ajuta să identificați soluții pentru îmbunătățirea situației financiare actuale:

Care ne sunt prioritățile din punctul de vedere al cheltuielilor?

Care ne sunt obiectivele pe termen mediu și lung?

Care sunt principalele 3 lucruri pe care fiecare le-ar putea face, pentru a îmbunătăți situația financiară actuală?

Luați în calcul instrumentele financiare potrivite pentru stilul vostru de viață
Un viitor sigur și echilibrat al familiei poate fi susținut de investiții atât în bunuri materiale, cât și în instrumente care te ajută să obții mai multă stabilitate. Un instrument financiar care poate oferi mai multă siguranță planurilor tale de viitor este reprezentat de asigurările de viață, care te pot ajuta să configurezi un plan de protecție financiară, în cazul unor evenimente neprevăzute. Există mai multe tipuri de asigurari de viata, potrivite nevoilor fiecăruia:

* asigurarea de viață care oferă protecție financiară în cazul unui deces, indiferent de circumstanțele în care s-a produs acesta;

* asigurarea pentru boli grave, care oferă ajutorul economic necesar în cazul depistării unei boli grave;

* asigurarea pentru accidente auto sau casnice, care îți oferă ajutor financiar, în cazul unui eveniment petrecut în aceste contexte.

Înainte de a încheia o asigurare, pentru a face o alegere informată, documentează-te cu privire la produsele care ți se potrivesc și discută cu un consultant, pentru a stabili împreună o strategie pe termen lung potrivită pentru tine și familia ta.

Stabiliți o strategie financiară comună
Gândirea unei strategii financiare comune, care să asigure stabilitate financiară familiei, este esențială și îți oferă liniștea de care ai nevoie pentru a face față oricărei provocări.

O strategie eficientă care poate fi adoptată și în plan individual este reprezentată de metoda 20/30/50. Aceasta presupune distribuirea venitului comun lunar conform următoarelor procente:

*  20% din venituri alocate economiilor;

* 30% din venituri alocate cheltuielilor necesare pentru satisfacerea dorințelor (vacanțe, gadget-uri, ieșiri în oraș);

* 50% din venituri alocate satisfacerii nevoilor de zi cu zi (plata chiriei/ratei, plata utilităților sau cheltuieli cu combustibilul).

 Utilizând această strategie financiară în mod constant, veți putea reuși să construiți un echilibru financiar în familie, deoarece venitul din fiecare lună va fi repartizat conform procentelor prestabilite.

Creați-vă obiceiul de a economisi și de a cumpăra inteligent
Obiceiul de a economisi se poate crea cu ajutorul aplicării metodei menționate mai sus, însă, pe lângă implementarea unei astfel de soluții, pentru menținerea echilibrului financiar, poți apela și la următoarele metode:

Cumpărături inteligente. Înainte să mergi la supermarket, pregătește de acasă o listă cu lucrurile de care ai nevoie. De asemenea, asigură-te că mănânci înainte să faci cumpărături. Astfel, eviți achizițiile impulsive și te poți concentra asupra listei pregătite în prealabil.

Folosește transportul în comun, atunci când situația îți permite. În contextul creșterii prețului la combustibil, o idee bună, care contribuie la economisirea banilor, reprezintă și folosirea transportului în comun, atunci când, de exemplu, mergi la birou.

Profită de reduceri. Există diverse cupoane de reduceri și coduri de discount, în special la magazinele online de îmbrăcăminte. Nu uita să iei în considerare folosirea lor, atunci când ai nevoie să achiziționezi o piesă vestimentară de sezon.

Discuțiile despre bani, stabilirea unor strategii financiare comune și optarea pentru instrumente financiare potrivite stilului vostru de viață pot contribui atât la menținerea unui echilibru financiar pe viitor, cât și la stabilitatea și siguranța membrilor familiei.

 sursă foto: shutterstock.com

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:49

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Se schimbă modul de generare a CNP-ului. Precizări de la Ministerul Afacerilor Interne despre semnificaţia cifrelor
11/05/2024 18:37

 Odată cu operationalizarea Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă, un element de noutate il reprezintă generarea codului numeric personal, sens in care Ministerul Afacer ...

VIDEO Kylian Mbappe a făcut anunțul momentului în fotbal
10/05/2024 23:19

 Paris Saint Germain nu a reusit nici in acest sezon să cucerească UEFA Champions League, iar vestea cea mai proastă pentru parizieni a venit vineri, cand Kylian Mbappe a făcut un anunt important privi ...

După carnea artificială, cafeaua sintetică e pe Agenda 2030. Si asta
10/05/2024 13:57

              "O băutură care va apărea in curand pe piată are un gust mai bun ...

Partidul Puiul Malefic și-a anunțat candidatura. Cele mai ciudate partide înscrise la alegerile europarlamentare 2024
10/05/2024 12:56

 Partide politice cu nume mai putin obisnuite vor participa la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Unele si-au inceput activitatea ca o glumă, altele si-au atribuit acest nume pentru atrage atentia as ...

Tipuri de Bonusuri Disponibile la Cazinouri Online
10/05/2024 10:42

 În lumea cazinourilor online, bonusurile reprezintă o modalitate eficientă de a atrage si de a recompensa jucătorii noi si existenti. Există o varietate de tipuri de bonusuri disponibile, fiecar ...

Top 3 Cele Mai Importante Condiții de Rulaj la Bonusuri din Cazinouri
10/05/2024 10:40

 Bonusurile reprezintă o parte importantă a experientei de joc in cazinourile online, oferind jucătorilor oportunităti suplimentare de castig si de distractie. Cu toate acestea, inainte de a profita d ...

Prizonieri în labirintul nefericirii personale
09/05/2024 10:30

Suntem oameni, făpturi condamnate la o existentă plină de nuante, unde lumina se impleteste adesea cu umbra. În această lume modernă, in care fiecare moment pare a fi subiect de evaluare, fiecare per ...

Salcâmul, o simfonie a naturii îmbrățișată de timp și tradiție
08/05/2024 15:02

În tăcerea dulce a primăverii, cand pămantul se trezeste la viată si cerul se imbracă in albastrul pur, un copac infloreste cu o gratie aparte, aducand cu el nu doar o frumusete efemeră, ci si o ist ...

Femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri şi prejudecăţi legate de carieră şi rolul în familie
08/05/2024 11:22

Femeile incă se mai confruntă cu stereotipuri şi prejudecăţi legate de carieră şi rolul in familie, a declarat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia-Elena Intotero, cu prile ...

 Bucură-te de un nou capitol: cum să-ți valorifici timpul după ce ieși la pensie
08/05/2024 10:51

Bucură-te de un nou capitol: cum să-ti valorifici timpul după ce iesi la pensie Planificarea pe termen lung este mereu o idee bună. Indiferent de varsta pe care o ai, este important să ai o viziune clar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei