best pigeon banner (1)

Dimensiune font:

Columbofilia - De la pasiune la performanță. Cum a început?

| 25-03-2019 09:47

   Columbofilia nu este un simplu mod de petrecere a timpului liber. Ea este pentru mulți o pasiune, devine un mod de viață care evoluează de la câteva obiceiuri zilnice la adevărate ritualuri. Columbofilia începe ca un simplu hobby apoi, de la an la an devine o pasiune arzătoare și pe măsură ce îți dorești mai mult și mai mult, devine cu fiecare zi ce trece, un adevărat sport de performanță.

Și asta s-a întâmplat și cu provocarea pe care am decis să o lansăm. Din pasiune am decis să facem performanță și să ducem columbofilia la nivelul următor. Clubul pentru Dezvoltarea Sportului Columbofil “Best Pigeons” lansează o provocare pe care nu o poți refuza. Dacă ești un împătimit al columbofiliei și al concursurilor pe distanțe lungi, atunci te așteptăm cu entuziasm să participi la concursurile de maraton extrem din 2019 organizate de Asociatia Columbofilă “Dr.MirceaBilius” Suceava (AC Suceava) cu lansare de la Madona si Tartu, având o distanță minimă de 1000 km linie aeriană.

 

Nimic nu este întâmplător!

 

Un astfel de proiect de susținere a etapelor de maraton extrem nici că putea sa apară mai bine pe harta columbofiliei din România, județul Suceava fiind un punct de referință în ceea ce privește cultivarea porumbelului voiajor. De bază în susținerea acestei afirmații stau consemnările doctorului Mircea Bilius, o legendă vie a columbofiliei românești, care ne vorbește despre o premieră absolută în domeniul concursurilor pe distanțe lungi, de 900-1000 km, pe vremea aceea denumite Mare Fond. Vă lăsăm să vă delectați în rândurile următoare cu câteva extrase din cartea dlui dr.MirceaBilius.

“Între anii 1983-1985 acest grup s-a ocupat de confecționarea a două rulote pentru transport iar de la Filiala Alba s-a achiziționat o masină echipată special pentru deplasarea porumbeilor la distante mari. In scurt timp Suceava avea sa devina pentru multi ani „Mecca” columbofiliei de pe întinsurile meleaguri moldovene. De aici săptămânal porumbeii îmbarcati, plecau în Polonia la Przesmyl, Lublin, Radom, Varsovia, Dzaldowo, Torun, Suwalki, Gdansk, Gdynia, localități de unde se efectuau lansări în concursuri pe diferite distanțe de zbor. Concursurile cele mai așteptate erau cele de la categoria de Mare Fond, lansările efectuandu-se de la Gdansk sau Gdynia. Nu după mult timp eforturile noastre au fost încununate de performante remarcabile. Au aparut  “varfuri` columbofile, campioni naționali, iar unii laureați internaționali la Spartachiade si Olimpiade columbofile. Imi face plăcere să menționez pe prof.Vasiliu Mihai de la Botoșani, prof.dr.Savu Paul si Cupa Mihai de la Iași, Moraru Petrica de la Bacău, s.a. În anul 1985 în sezonul sportiv, am reușit să efectuăm etape de concurs de la Varsovia și trei etape de la Gdansk. Practic, atunci am început munca de selecție a porumbelului călător, realizându-se în timp o pasare cu o constituție fizică capabilă să reziste la zborurile de la Mare Fond. Un porumbel ușor, suplu, un adevarat fluture în zbor. Păsările respective acopereau distanțe cuprinse între 900-1.000 km, în prima zi de zbor. în anul 1987 am organizat nu mai puțin de 15 etape de concurs, lansările toate efectuându-se din Polonia. Cinci etape de Fond și Mare Fond în 1989, prin lansări de la Varșovia, Dzaldowo și Gdansk. Consider însă că cel mai reușit sezon sportiv, al acestui sfert de veac din columbofilia suceveană, performantele realizate fiind  și astăzi invidiate, a fost cel din anul 1990. Programul de concursuri a inclus 4 etape de Mare Fond, toate lansările efectuându-se de la Gdynia, de pe malul Marii Baltice, distanțele aeriene variind între 900-1.000 km pentru asociațiile moldovene. Cu excepția primei etape, în toate celelalte lansări de la Gdynia, s-au înregistrat mulți porumbei sosiți în prima zi de zbor.”

Deci iată, putem observa cum Asociația Suceava a mai fost deschizătoare de drumuri pe plan columbofil când a fost acea premieră în anul 1990 și s-au organizat 4 etape de maraton extrem (denumite Mare Fond pe atunci). Și tot așa, iată că apetitul sucevenilor pentru etapele de maraton extrem nu vine de ieri, de azi. Există o tradiție de peste 30 de ani în astfel de concursuri.

 

Revenind la planul de zbor din sezonul 2019, îți promitem că la aceste concursuri vei fi printre prieteni pasionați de columbofilie și printre jucători importanți și cu tradiție în concursurile de maraton. Scopul proiectului este să promovăm concursurile de maraton de minim 1000 de km. Cum sună acest lucru? Dacă asta ți se pare incredibil, să știi că premiile pe care le punem la bătaie sunt mult mai presus. Vom premia columbofilii cu rezultate foarte bune,  cu respectarea tuturor prevederilor legale și asigurarea celei mai bune transparențe.

 

Vreau mai multe detalii. Cum se desfășoară competiția?

 

Pentru început, te informăm că în competiția Best Pigeons poate participa orice columbofil membru al FNCPR. Singura noastră cerință este achitarea unei contribuții în valoare de 400 lei/crescător până cel târziu la îmbarcarea pentru etapa Kelme (organizată de AC Suceava), programată pe data de 19 iunie 2019. Crescătorii care achită contribuția de participare vor avea calitatea de membri simpatizanți ai clubului și vor avea dreptul să beneficieze de fondul de premiere pentru ambele etape de maraton - Madona și Tartu. Fiecare poate participa la aceste concursuri cu câți porumbei dorește însă, este important pentru o bună organizare să anunți din timp care este numărul de porumbei cu care vrei să participi. Contribuția de participare la fondul de premiere nu acoperă în niciun fel cheltuielile de organizare pentru îmbarcarea și transportul porumbeilor la locul de lansare sau alte cheltuieli de organizare. Aceste detalii vor fi comunicate de asociațiile organizatoare cu transportul porumbeilor.

Și dacă îți dorești să participi la ambele etape ale concursului nostru, să știi că ești înscris în mod automat. Contribuția de participare nu poate fi plătită fragmentat, pentru o singură etapă. Oricum, nu există obligația de participare cu porumbei la ambele concursuri, însă o dată achitată contribuția de participare, crescătorul poate obține premii de la ambele etape.

            În legătură cu premiile de la Best Pigeons nu trebuie să îți faci griji deoarece acestea sunt GARANTATE indiferent de numărul de participanți și nu vor fi modificate. Vor fi 80 de premii în valoare totală de 108.000 lei. Se vor premia primele 40 de locuri în clasamentul general la fiecare din cele două concursuri. În plus, se vor acorda și premii pe 3 zone de distanță, acestea fiind în funcție de fondurile colectate.

 

Vreau să particip! Cum mă înscriu?

 

Pe site-ul https://www.bestpigeons.rovei găsi un formular de înscriere pe care trebuie să îl completezi. Plata se face prin transfer bancar, online cu cardul și prin numerar în contul clubului sau numerar cu eliberarea unei chitanțe doveditoare. La detalii plată se va menționa obligatoriu titulatura de concurs a crescătorului pentru care s-a făcut plata, așa cum apare în programul de clasamente al FNCPR. Ține cont de faptul că termenul de plată este cel târziu la îmbarcarea de la primul maraton din sezonul 2019 (programată pentru 19 iunie).

Dacă încă ai nelămuriri poți consulta regulamentul pe site-ul clubului. De asemenea, nu ezita să ne contactezi la adresa de email contact@bestpigeons.ro.

 

De ce să particip la competiție?

 

Pentru că pasiunile merită răsplătite.

Pentru ca toată lumea să vadă și să aprecieze munca pe care o depui în crescătoria ta, performanța porumbeilor pe care îi deții și implicarea ta.

Pentru că munca ta trebuie răsplătită. Adu-ți porumbeii la competiție și lasă-i să arate cât de bine i-ai pregătit.

Dincolo de premiile în bani, un beneficiu important al acestei competiții este notorietatea pe care o vor dobândi câștigătorii. Clubul Best Pigeons te va ajuta să devii cunoscut și recunoscut pentru performanța ta. Numele câștigătorilor vor fi pe buzele tuturor columbofililor din România și nu numai și vor fi înscrise pentru totdeauna în paginile istoriei columbofile pe care clubul Best Pigeons le va scrie pentru tine.

Alătură-te nouă într-una dintre cele mai promițătoare și inedite competiții de columbofilie din România. Fă și tu parte dintre cei care vor revoluționa istoria concursurilor de maraton cu porumbei în România!

Te așteptăm - Lionte Lucian - Fondatorul Asociației Pentru Dezvoltarea Sportului Columbofil “Best Pigeons”

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Danilux S.R.L., cu sediul în mun. Botoşani, str. Primaverii, nr. 25, sc. F, et. P, Jud. Botoşani, CUI RO12598561 J7/6/2000 numită conform Sentinţei nr. 144/23.02.2011, pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 2715/40/2010, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică organizată la data de 04.07.2019, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor imobile: Nr. activ Denumire activ Valoare de evaluare (lei fără T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.). Activul 1 Spațiu comercial situat în mun. Botosani, str. Calea Nationala, nr. 207, jud. Botoşani cu suprafaţa construită de 251,60 mp şi suprafaţa utilă de 219,39 mp şi teren aferent construcţiei cu suprafaţa de 363 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 50743 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 4646/N) cu numărul cadastral 1433-4470. 1.274.300,00 78.000,00 euro*. Activul 3 Proprietatea imobiliară situată în zona marginală a loc. Cătămărești Deal, com. Mihai Eminescu, jud. Botoșani, ce include: grajd cu suprafața construită de 745 mp și teren aferent construcției cu suprafața de 2.580,76 mp, înscrise în Cartea Funciară nr. 50184 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 357/N) cu numărul cadastral 22/21/1/2/2/2/1 și bunuri mobile aferente, respectiv telefon mobil, birouri – 10 bucăți. 1.702.400,00 89.100,00 euro*. Sumă ce va fi achitată în lei la cursul valutar BNR din ziua plății. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până cel târziu la data de 03.07.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, toate documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0330/401589, 0758049901, 0749244377; 0232/243864, fax: 0232/212231. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. ALDO S.R.L. Vaslui, cu sediul social în mun. Vaslui, str. Traian, bl. 228, sc. A, etaj 2, ap. 9, jud. Vaslui, C.U.I. RO 3337184, nr. de înreg. O.R.C. J37/918/1992, potrivit Sentinţei nr. 924/2013 din data de 23.10.2013, pronunţată de Tribunalul Vaslui – Secţia Civilă, în dosarul nr. 2980/89/2012, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare pentru data de 14.06.2019, ora 13.00, respectiv 28.06.2019, ora 13.00 a următorului activ proprietatea S.C. Aldo S.R.L. Vaslui: Nr. crt. - Denumire activ - Valoare pornire (lei fără T.V.A.) Activul nr.1 Proprietate imobiliară comercială – Magazin Mixt: Construcție – „Magazin Mixt” situată în mun. Vaslui, str. Ștefan cel Mare, nr. 279, jud. Vaslui, în vecinătatea benzinăriei Bemoil, cu suprafața construită de 40,50 mp și supr. utilă de 38,50 mp – extratabulară – construită pe terenul unei persoane fizice - 14.190,00. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 13.06.2019, ora 14.00, respectiv 27.06.2019, ora 14.00 la sediul lichidatorului judiciar M.R.L. Iași din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iași. Relaţii suplimentare se pot obţine la: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel: 0755132474; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231 e-mail: vanzari@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L..
Cum explică ministrul Energiei importul masiv de gaze din ultimele luni
23/07/2019 08:27

Explicatia vine după ce, luni, Autoritatea Naţională de Reglementare in Energie (ANRE) a publicat cantităţile de gaze importate in luna mai 2019, respectiv 1.185.490 MWh, acestea fiind de 353 de ori mai ma ...

UniCredit ia în calcul CONCEDIERI masive/ Mii de oameni şi-ar putea pierde locurile de muncă
22/07/2019 17:55

 Instituţia vrea să concedieze pană la 10.000 de oameni, dar numărul face obiectul negocierilor, au declarat surse anonime. În cadrul reducerilor de personal vor fi afectaţi angajaţi din Itali ...

Whirpool a vândut, timp de 11 ani, uscătoare care au cauzat incendii. Vicepreşedintele companiei: Ne prezentăm scuze
22/07/2019 15:50

 Jeff Noel, vicepreşedintele companiei, a apărat decizia firmei de a nu retrage produsele imediat ce au apărut primele probleme. În majoritatea cazurilor inginerii au intervenit „cu promptit ...

STUDIU: Doar un sfert din afacerile de familie au un plan de succesiune pentru poziţia de director
22/07/2019 14:46

Menţinerea controlului asupra companiei este unul dintre cele mai importante obiective pe termen lung ale celor care deţin afaceri de familie, insă numai 41% dintre aceştia au incredere in planurile lor de ...

Francul elveţian, la cel mai înalt nivel din ultimii 4 ani
22/07/2019 14:44

 Luni, euro a scăzut la 4.7231 lei, iar dolarul american, cotat indirect in piaţa romanească prin raportare la paritatea euro/dolar, a stagnat la 4.2103 lei. Preţul gramului de aur a scăzut de la 194 ...

Creșterea competitivității companiei SC RODOTEX SRL prin diversificarea gamei de produse
22/07/2019 09:00

22 iulie 2019 Anunt de presa privind finalizarea proiectului Cresterea competitivitătii companiei SC RODOTEX SRL prin diversificarea gamei de produse"

SE VINDE ÎN AUGUST LA 200  EURO/MP PROIECTUL „MOLDOMOBILA IAȘI” – PROIECT BANCABIL
22/07/2019 09:00

  S.C. Moldomobila S.A. Iaşi, cu sediul in mun. Iaşi, str. Bucium, nr. 34, jud. Iaşi, anunţă scoaterea la vanzare prin licitaţie publică cu strigare, la data de 02.08.2019, ora 12.00, la sediul l ...

Evoluție pozitivă a sistemului de pensii private în primul trimestrul al anului 2019
15/07/2019 09:59

"La un deceniu de la infiintare, sistemul de pensii private dovedeste soliditatea si siguranta unei piete mature, caracterizată de o valoare consistentă a activelor si o masăcri ...