best pigeon banner (1)

Dimensiune font:

Columbofilia - De la pasiune la performanță. Cum a început?

| 25-03-2019 09:47

   Columbofilia nu este un simplu mod de petrecere a timpului liber. Ea este pentru mulți o pasiune, devine un mod de viață care evoluează de la câteva obiceiuri zilnice la adevărate ritualuri. Columbofilia începe ca un simplu hobby apoi, de la an la an devine o pasiune arzătoare și pe măsură ce îți dorești mai mult și mai mult, devine cu fiecare zi ce trece, un adevărat sport de performanță.

Și asta s-a întâmplat și cu provocarea pe care am decis să o lansăm. Din pasiune am decis să facem performanță și să ducem columbofilia la nivelul următor. Clubul pentru Dezvoltarea Sportului Columbofil “Best Pigeons” lansează o provocare pe care nu o poți refuza. Dacă ești un împătimit al columbofiliei și al concursurilor pe distanțe lungi, atunci te așteptăm cu entuziasm să participi la concursurile de maraton extrem din 2019 organizate de Asociatia Columbofilă “Dr.MirceaBilius” Suceava (AC Suceava) cu lansare de la Madona si Tartu, având o distanță minimă de 1000 km linie aeriană.

 

Nimic nu este întâmplător!

 

Un astfel de proiect de susținere a etapelor de maraton extrem nici că putea sa apară mai bine pe harta columbofiliei din România, județul Suceava fiind un punct de referință în ceea ce privește cultivarea porumbelului voiajor. De bază în susținerea acestei afirmații stau consemnările doctorului Mircea Bilius, o legendă vie a columbofiliei românești, care ne vorbește despre o premieră absolută în domeniul concursurilor pe distanțe lungi, de 900-1000 km, pe vremea aceea denumite Mare Fond. Vă lăsăm să vă delectați în rândurile următoare cu câteva extrase din cartea dlui dr.MirceaBilius.

“Între anii 1983-1985 acest grup s-a ocupat de confecționarea a două rulote pentru transport iar de la Filiala Alba s-a achiziționat o masină echipată special pentru deplasarea porumbeilor la distante mari. In scurt timp Suceava avea sa devina pentru multi ani „Mecca” columbofiliei de pe întinsurile meleaguri moldovene. De aici săptămânal porumbeii îmbarcati, plecau în Polonia la Przesmyl, Lublin, Radom, Varsovia, Dzaldowo, Torun, Suwalki, Gdansk, Gdynia, localități de unde se efectuau lansări în concursuri pe diferite distanțe de zbor. Concursurile cele mai așteptate erau cele de la categoria de Mare Fond, lansările efectuandu-se de la Gdansk sau Gdynia. Nu după mult timp eforturile noastre au fost încununate de performante remarcabile. Au aparut  “varfuri` columbofile, campioni naționali, iar unii laureați internaționali la Spartachiade si Olimpiade columbofile. Imi face plăcere să menționez pe prof.Vasiliu Mihai de la Botoșani, prof.dr.Savu Paul si Cupa Mihai de la Iași, Moraru Petrica de la Bacău, s.a. În anul 1985 în sezonul sportiv, am reușit să efectuăm etape de concurs de la Varsovia și trei etape de la Gdansk. Practic, atunci am început munca de selecție a porumbelului călător, realizându-se în timp o pasare cu o constituție fizică capabilă să reziste la zborurile de la Mare Fond. Un porumbel ușor, suplu, un adevarat fluture în zbor. Păsările respective acopereau distanțe cuprinse între 900-1.000 km, în prima zi de zbor. în anul 1987 am organizat nu mai puțin de 15 etape de concurs, lansările toate efectuându-se din Polonia. Cinci etape de Fond și Mare Fond în 1989, prin lansări de la Varșovia, Dzaldowo și Gdansk. Consider însă că cel mai reușit sezon sportiv, al acestui sfert de veac din columbofilia suceveană, performantele realizate fiind  și astăzi invidiate, a fost cel din anul 1990. Programul de concursuri a inclus 4 etape de Mare Fond, toate lansările efectuându-se de la Gdynia, de pe malul Marii Baltice, distanțele aeriene variind între 900-1.000 km pentru asociațiile moldovene. Cu excepția primei etape, în toate celelalte lansări de la Gdynia, s-au înregistrat mulți porumbei sosiți în prima zi de zbor.”

Deci iată, putem observa cum Asociația Suceava a mai fost deschizătoare de drumuri pe plan columbofil când a fost acea premieră în anul 1990 și s-au organizat 4 etape de maraton extrem (denumite Mare Fond pe atunci). Și tot așa, iată că apetitul sucevenilor pentru etapele de maraton extrem nu vine de ieri, de azi. Există o tradiție de peste 30 de ani în astfel de concursuri.

 

Revenind la planul de zbor din sezonul 2019, îți promitem că la aceste concursuri vei fi printre prieteni pasionați de columbofilie și printre jucători importanți și cu tradiție în concursurile de maraton. Scopul proiectului este să promovăm concursurile de maraton de minim 1000 de km. Cum sună acest lucru? Dacă asta ți se pare incredibil, să știi că premiile pe care le punem la bătaie sunt mult mai presus. Vom premia columbofilii cu rezultate foarte bune,  cu respectarea tuturor prevederilor legale și asigurarea celei mai bune transparențe.

 

Vreau mai multe detalii. Cum se desfășoară competiția?

 

Pentru început, te informăm că în competiția Best Pigeons poate participa orice columbofil membru al FNCPR. Singura noastră cerință este achitarea unei contribuții în valoare de 400 lei/crescător până cel târziu la îmbarcarea pentru etapa Kelme (organizată de AC Suceava), programată pe data de 19 iunie 2019. Crescătorii care achită contribuția de participare vor avea calitatea de membri simpatizanți ai clubului și vor avea dreptul să beneficieze de fondul de premiere pentru ambele etape de maraton - Madona și Tartu. Fiecare poate participa la aceste concursuri cu câți porumbei dorește însă, este important pentru o bună organizare să anunți din timp care este numărul de porumbei cu care vrei să participi. Contribuția de participare la fondul de premiere nu acoperă în niciun fel cheltuielile de organizare pentru îmbarcarea și transportul porumbeilor la locul de lansare sau alte cheltuieli de organizare. Aceste detalii vor fi comunicate de asociațiile organizatoare cu transportul porumbeilor.

Și dacă îți dorești să participi la ambele etape ale concursului nostru, să știi că ești înscris în mod automat. Contribuția de participare nu poate fi plătită fragmentat, pentru o singură etapă. Oricum, nu există obligația de participare cu porumbei la ambele concursuri, însă o dată achitată contribuția de participare, crescătorul poate obține premii de la ambele etape.

            În legătură cu premiile de la Best Pigeons nu trebuie să îți faci griji deoarece acestea sunt GARANTATE indiferent de numărul de participanți și nu vor fi modificate. Vor fi 80 de premii în valoare totală de 108.000 lei. Se vor premia primele 40 de locuri în clasamentul general la fiecare din cele două concursuri. În plus, se vor acorda și premii pe 3 zone de distanță, acestea fiind în funcție de fondurile colectate.

 

Vreau să particip! Cum mă înscriu?

 

Pe site-ul https://www.bestpigeons.rovei găsi un formular de înscriere pe care trebuie să îl completezi. Plata se face prin transfer bancar, online cu cardul și prin numerar în contul clubului sau numerar cu eliberarea unei chitanțe doveditoare. La detalii plată se va menționa obligatoriu titulatura de concurs a crescătorului pentru care s-a făcut plata, așa cum apare în programul de clasamente al FNCPR. Ține cont de faptul că termenul de plată este cel târziu la îmbarcarea de la primul maraton din sezonul 2019 (programată pentru 19 iunie).

Dacă încă ai nelămuriri poți consulta regulamentul pe site-ul clubului. De asemenea, nu ezita să ne contactezi la adresa de email contact@bestpigeons.ro.

 

De ce să particip la competiție?

 

Pentru că pasiunile merită răsplătite.

Pentru ca toată lumea să vadă și să aprecieze munca pe care o depui în crescătoria ta, performanța porumbeilor pe care îi deții și implicarea ta.

Pentru că munca ta trebuie răsplătită. Adu-ți porumbeii la competiție și lasă-i să arate cât de bine i-ai pregătit.

Dincolo de premiile în bani, un beneficiu important al acestei competiții este notorietatea pe care o vor dobândi câștigătorii. Clubul Best Pigeons te va ajuta să devii cunoscut și recunoscut pentru performanța ta. Numele câștigătorilor vor fi pe buzele tuturor columbofililor din România și nu numai și vor fi înscrise pentru totdeauna în paginile istoriei columbofile pe care clubul Best Pigeons le va scrie pentru tine.

Alătură-te nouă într-una dintre cele mai promițătoare și inedite competiții de columbofilie din România. Fă și tu parte dintre cei care vor revoluționa istoria concursurilor de maraton cu porumbei în România!

Te așteptăm - Lionte Lucian - Fondatorul Asociației Pentru Dezvoltarea Sportului Columbofil “Best Pigeons”

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

Publicaţie de vânzare a SC Macormar Invest SRL LD EXPERT GRUP IPURL, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Macormar Invest SRL, cu sediul în Sat Pralea, Comuna Căiuți, Jud. Bacău, CUI 17013846 RC J4/2236/2004 - societate în faliment, Dosar nr. 199/110/2016 - Tribunalul Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2014, vinde prin licitaţie publică cu strigare următoarele bunuri mobile: Autoutilitară Volkswagen Transporter 70X02D, nr. înmatriculare BC 91 VID, nr. Omologare B112151111J70E2, an fabricație 1997, număr identificare WV1ZZZ70ZVH038335, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare verde - Preț 7.700 lei; Autovehicul Volkswagen Golf Variant, nr. înmatriculare BC 06 TDN, nr. omologare ABVK1N1911T13E3, an fabricație 2001, număr identificare WVWZZZ1JZ1W579319, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare alb - Preț 4.760 lei; Autoutilitară N3 MAN TGA 18463 - autotractor, nr. înmatriculare BC 15 VID, nr. omologare BJMATG1D11B95R3, an fabricație 2001, număr identificare WMAH05ZZZ1M326355, cilindree 12.816 cmc, combustibil motorină, culoare roșu - Preț 27.790 lei; Semiremorcă KOGEL SNC024, nr. înmatriculare BC 05 EDX, nr. omologare D121150011B3800, an fabricație 2003, număr identificare WK05NC02430708571, culoare galben - Preț 8.540 lei. Bunurile mobile se vând în bloc sau individual. Prețurile nu conțin TVA. Licitaţiile vor avea loc în datele de 27 mai, 03 iunie, 10 iunie, 17 iunie, 24 iunie 2019, ora 11.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării caietului de sarcini de 250 lei; - dovada achitării taxei de participare de 250 lei; - dovada achitării cauţiunii de 30% din preţul de pornire al licitaţiei; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul RO19 RZBR 0000060008744407 deschis la Raiffeisen Bank pe numele LD Expert Grup IPURL, iar cauţiunea se va achita în contul nr. RO64BRDE380SV46276803800 deschis pe numele debitoarei SC Macormar Invest SRL la BRD-Groupe Societe Generale. Cererile de participare se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cel mai târziu cu o zi înainte de ziua şi ora licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit (5 zile calendaristice de la data licitaţiei) duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Publicația de vânzare se completează cu prevederile din Caietul de sarcini. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare se va adresa lichidatorului judiciar cel târziu cu 3 zile înainte de ziua licitaţiei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar - telefon: 0746153363. Lichidator judiciar LD EXPERT GRUP IPURL
Publicaţie de vânzare SC Alexandra Lux SRL LD EXPERT GRUP IPURL Huşi, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Alexandra Lux SRL, cu sediul ȋn mun. Bacău, str. Nordului, nr. 61-59, jud. Bacău, CUI 33438580, J4/689/2014, dosar nr. 3534/110/2017 pe rolul Tribunalului Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2014, vinde prin licitaţie publică cu strigare: Autoturism Opel Zafira, an fabricaţie 2009, cilindree 1686 cmc, sursa de energie motorină, număr de înmatriculare BC-03-HBB, la preţul de pornire de 14.400 lei (fără TVA). Licitaţiile vor avea loc în datele de 24 şi 31 mai, 07 iunie 2019, orele 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: a.cerere de participare la licitaţie; b.dovada achitării cauţiunii - 10% din preţul de pornire al licitaţiei; c. dovada achitării taxei de participare in suma de 500 lei; d.dovada achitării caietului de sarcini în valoare de 500 lei; e.documentele care atestă identitatea şi calitatea participantului la licitaţie, după cum urmează: actele de identificare ale persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul RO19 RZBR 0000060008744407 deschis la Raiffeisen Bank pe numele LD Expert Grup IPURL, iar cauţiunea se va achita în contul nr. RO64 BRDE 380SV 48114953800 deschis la BRD-GSG SA pe numele debitoarei SC Alexandra Lux SRL. Înscrierile se fac la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cu o zi ȋnainte de data desfăşurării licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 5 zile de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunului, care va fi scos din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor se va adresa lichidatorului judiciar cu cel puţin 48 de ore înaintea licitaţiei. Informaţii lichidator judiciar la numărul de telefon 0746153363. Lichidator judiciar LD Expert Grup IPURL Practician în insolvenţă Lazăr Dumitru
COMUNA ION NECULCE, cu sediul în strada Principală, nr. 1, localitatea Războieni, jud. Iaşi, cod poştal 705311, CUI 4541050, telefon/fax 0232/710880, 0232/710780, email: achizitii@primaria-ionneculce.ro, anunţă: Organizarea unei licitaţii deschise la sediul Comunei Ion Neculce din strada Principală, nr. 1, localitatea Războieni, jud. Iaşi, cod poştal 705311, în data de 15.03.2019. Obiectul licitaţiei îl constituie ÎNCHIRIEREA PĂŞUNII aflată în domeniul privat al comunei Ion Neculce în suprafaţă de 323,3466 ha. Închirierea se poate face pe tarla şi parcele, conform anexei. Durata minimă a închirierii este de 7 (şapte) ani. Documentaţia de atribuire, în vederea participării la licitaţie (aprobate prin H.C.L. nr. 19/28.02.2019), poate fi solicitată de la autoritatea contractantă Comuna Ion Neculce, prin înaintarea unei solicitări în acest sens, achitând suma de 50 lei de la caseria Primăriei Ion Neculce. Documentaţia de atribuire se pune la dispoziţie celor interesaţi pe suport hârtie/ suport magnetic, după achitarea taxei de 50 lei, de către compartimentul de achiziţii. Clarificări cu privire la documentaţia de atribuire vor fi solicitate cel mai târziu până la data de 05.04.2019. Persoanele interesate vor depune la sediul Comunei Ion Neculce actele doveditoare privind calităţile cerute ofertanţilor, în conformitate cu criteriile de eligibilitate prevăzute în documentaţia de atribuire. Garanţia de participare este de 150 lei şi se achită la casieria Primăriei Ion Neculce. Ofertele se vor primi într-un exemplar original, introdus într-un plic închis şi sigilat, până la data de 09.04.2019, ora 09.00 inclusiv, la sediul Comunei Ion Neculce. Plicurile conţinând ofertele se vor deschide la data de 09.04.2019, ora 10.00, la sediul Comunei Ion Neculce. Instanţa competentă în soluţionarea litigiilor apărute Tribunalul Iaşi, adresa Palatul de Justiţie din Iaşi: România, Iaşi, judeţul Iaşi, strada Elena Doamna, nr. 1A, cod poştal 700398, telefon 0232/260600, 0232/248000, 0332/403666. Informaţii suplimentare vor fi solicitate la sediul Comunei Ion Neculce sau la nr. de telefon 0232/710880. Prezentul anunţ cu privire la licitaţia publică pentru închirierea păşunii va fi transmis spre publicare la data de 01.04.2019. Primar, Valeanu Gheorghe
Cristian Roșu (ASF): Tendințe pe piața asigurărilor în 2019
21/05/2019 17:48

În cadrul evenimentului „Insurance Market Trends” din cadrul FIAR (Forumul International Asigurări - Reasigurări) organizat de către Media Xprimm, vicepresedintele ASF - Cristian Rosu a dec ...

Surpriză! O bancă din România își schimbă numele - Clienții vor primi servicii personalizate
21/05/2019 07:18

Marfin Bank Romania, parte a Grupului Vardinogiannis, işi schimbă numele in Vista Bank Romania din 21 mai, avand ca obiectiv pe termen scurt dublarea cotei de piaţă pană la 1%, a declarat, luni, in cadrul ...

LOCURI DE MUNCĂ STRĂINĂTATE - 20 MAI   2019
20/05/2019 09:06

  Dacă reprezinţi o agenţie de recrutare, poţi obţine mai multe informaţii despre publicarea anunţurilor contactand Departamentul de Publicitate al Ziarului EVENIMENTUL REGIONAL ...

7 din 10 companii româneşti amână plata facturilor; 53% nu au resurse financiare
20/05/2019 08:57

 Şapte din zece companii din Romania intarzie să-şi plătească facturile, in timp ce durata medie de incasare a facturilor la nivelul economiei a ajuns la aproape 120 de zile, arată o analiză de spec ...

Economia românească se supraîncălzeşte. Cresc preţurile. Leul se pregăteşte de depreciere
19/05/2019 16:57

La finalul săptămanii trecute, guvernatorul Mugur Isărescu a prezentat raportul privind inflaţia. Noua prognoză pentru acest an a crescut de la 3% la 4,2%, iar cea pentru 2020 la 3,3%, semn că economia ro ...

Leonardo Badea (ASF): Obiectivul nostru principal este protecţia consumatorilor financiari
17/05/2019 17:55

Prezent astăzi la Conferinţa „European Consumer Protection”, organizată de APPA (Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor) şi XPRIMM, preşedintele ASF - Leonardo Badea, a declarat: „ &I ...

Peste 800 posturi vacante pe piaţa muncii, la Iaşi
17/05/2019 00:00

* cele mai multe solicitări vin din sfera serviciilor * după ani de restrişte, in cazul contabililor şi economiştilor revin zilele bune * in plan extern, Franţa, Italia, Belgia, Portugalia şi Grecia se c ...

Peste 21.000 de fermieri ieşeni au solicitat subvenţii agricole
17/05/2019 00:00

* la nivel naţional, se remarcă faptul că, in comparaţie cu anul trecut, numărul cererilor a scăzut uşor, in timp ce suprafaţa agricolă a crescut, fapt care confirmă tendinţa de comasare a terenurilo ...

Importanța asigurării riscurilor cibernetice, în atenția ASF
15/05/2019 14:00

Conform analizei tematice a Autoritătii de Supraveghere Financiară (ASF), riscurile cibernetice sunt in responsabilitatea atat a managementului institutiilor si companiilor, cat si la nivel de angajati, asigu ...

 Crește inflația, leul se depreciază
13/05/2019 18:25

Institutul National de Statiscă a anuntat ieri o majorare a inflatiei in aprilie, la 4,11%. Dacă in ianuarie cresterea preturilor a fost de 3,22%, in februarie ea a urcat la 3,83% iar in martie la 4,11%, can ...