Compania Leier a lansat la Iași investiții totale de 60 milioane de euro

Leier - 2

Dimensiune font:

| 15-05-2023 10:02

 * din total, aproximativ 25 milioane de euro au fost direcționați către modernizarea perimetrului fabricii și deschiderea unei secții de vibropresate din beton * Grupul Leier este activ în 7 țări (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croația și Ucraina) în domeniul producției de materiale pentru construcții, comercializării și service-ul autovehiculelor premium, dar și în cel imobiliar și al confecțiilor metalice și ingineriei mecanice Compania Leier, unul dintre cei mai mari jucători ai pieței materialelor de construcții din România, a inaugurat la finalul săptămânii trecute o nouă secție de prefabricate din beton la Iași. Grupul austriac este într-o continuă dezvoltare pe piața din România, având în prezent patru puncte de lucru la nivel național – Unirea (2005, jud. Alba), Iași (2018), Sighișoara (2020), Câțcău (2021). Deschiderea oficială a fabricii de la Iași a avut loc în prezența a peste 350 de invitați, parteneri ai business-ului, oficialități, antreprenori, precum și angajați, care au vizitat împreună fabrica și au celebrat investiția realizată în acest punct de lucru. Investițiile masive cu o valoare totală de aproximativ 60 de milioane de euro au fost direcționate către betonarea platformelor fabricii, amenajarea fațadelor clădirilor, crearea unei noi linii de procesare rumeguș și a  unei noi linii de concasare precum și în utilarea unei secții de producție a vibropresatelor din beton. Evenimentul a fost marcat de câteva declarații în exclusivitate ale CEO-ului companiei, Thomas Ebner: „Suntem onorați să deschidem la Iași o secție ultramodernă ce va deservi cu dale, pavele, borduri și elemente de cofraj piața de Est a României. Rezultatele deosebite, alături de eforturile depuse în ultimii ani, au concretizat o investiție care va aduce beneficii atât mediului de afaceri local cât și comunității. Investim constant în toate aspectele business-ului nostru: modernizarea tehnologiilor utilizate în unitățile de producție, procese de lucru sustenabile și chiar energie verde, și vreau să menționez aici că suntem în prezent în proces de dotare a fabricilor Leier din România, printre care și cea din Iași cu panouri fotovoltaice. Suntem de asemenea focusați pe investițiile asupra modului în acre arată fabricile noastre, asupra angajaților și a condițiilor de muncă ale acestora”.

Un business de familie foarte performant

Grupul Leier este deținut și administrat de trei generații ale aceleași familii, toți prezenți la eveniment. Compania continuă dezvoltarea sa constantă prin investiții intensive și extensive, reinvestind profitul obținut în toate fabricile sale de la nivel național. Planurile de extindere au fost evidențiate prin dorința de achiziție sau de investiție în noi puncte de lucru, care să permită deservirea completă a pieței românești cu soluții complete pentru construcții, precum și prin investiții contante care vizează creșterea performanțelor obținute, îmbunătățirea calității producției și creșterea satisfacției angajaților Grupului. „Noi, Familia Leier, suntem foarte mândri de fabricile noastre, căci aici, cu tehnologia cea mai nouă și la cele mai înalte standarde, fabricăm cele mai calitative produse. Acest lucru este posibil numai prin evoluția noastră continuă și cu investiții permanente. Este filozofia noastră să păstrăm în companie profiturile generate și să le reinvestim. Împreună, dragi clienți și furnizori, dragi politicieni, suntem responsabili să asigurăm o evoluție continuă în această țară frumoasă și să asigurăm succesul reciproc”, a dat asigurări Thomas Ebner, cu referire la fabricile Leier din România.

 Un jucător de top în piața materialelor pentru construcții

Grupul Leier este activ în 7 țări (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croația și Ucraina) în domeniul producției de materiale pentru construcții, comercializării și service-ul autovehiculelor premium (BMW, Mini, Hyundai și Skoda), în cel imobiliar și al confecțiilor metalice și ingineriei mecanice.

Ascensiunea Grupului Leier către elita pieței materialelor de construcții la nivel internațional a început în urmă cu 55 de ani, prin edificarea primei fabrici de betoane a domnului Michael Leier, fondator. Până în prezent, Grupul se află exclusiv în proprietatea familiei, trei generații gestionând împreună afacerile și evoluția companiei. Prima companie din România, Leier Rom a fost înființată în anul 2004 ca parte a grupului Leier, iar în toamna anului 2005 au început lucrările de construcție a noii fabrici Leier în comuna Unirea, județul Alba. Unitatea de producție și-a început activitatea în iunie 2006, aici fiind fabricate diferite elemente pentru zidărie și cofraj din beton, pavele, borduri, elemente pentru canalizare. Ultima linie de producție s-a finalizat în vara anului 2009, iar începând cu 2014 paleta de produse realizate în această locație a fost completată cu panouri fonoizolante de înaltă calitate din elemente Durisol.

Cea de-a doua fabrică a Grupului Leier a fost achiziționată în anul 2018, unul dintre cei mai importanți competitori ai pieței materialelor de zidărie ceramică din Iași. Astfel, compania Brikston Construction Solutions S.A. a fost achiziționată integral de Grupul Leier, de la acel moment fiind imediat inițiate investiții în operarea durabilă și pe termen lung a fabricii. În anul 2020 Leier a făcut un nou pas în dezvoltarea business-ului, achiziționând un important producător de cărămidă și țiglă ceramică din Sighișoara. Și aici Grupul Leier a inițiat imediat investiții, pentru a crește în continuare nivelul calitativ ridicat al produselor. În anul 2021 Leier a finalizat o investiție de tip Greenfield într-o unitate de producție la Câțcău, unde sunt produse elemente vibropresate din beton ce cea mai înaltă calitate. Grupul Leier are convingerea că piața românească a materialelor de construcții este într-o continuă dezvoltare și participă activ la aceasta prin investițiile de amploare ce asigură un înalt standard calitativ al portofoliului de produse, adaptat permanent la evoluția pieței. Investițiile în domeniul producției de materiale pentru construcții, comercializării și service-ul autovehiculelor premium, dar și în cel imobiliar și al confecțiilor metalice și ingineriei mecanice înființarea unor noi puncte de lucru sunt menite să asigure Grupului proximitatea față de clienții săi, conducerea companiei fiind deschisă și altor posibile achiziții. „Producția din România se comercializează la nivel național, în Republica Moldova și Ucraina. Cu gama de zidărie ceramică suntem prezenți în rețeaua națională DIY, în timp ce la Sighișoara avem singura fabrică de țiglă ceramică din România. În această unitate de producție am renovat întreaga clădire de birouri și efectuăm constant investiții menite să îmbunătățească aprovizionarea, producția și logistica. Gama Leier Kaiserstein, produsă în cele două fabrici de vibropresate din beton a fost promovată cu succes în acest an și suntem pregătiți pentru deschiderea secției de la Iași, unde vom avea un brand puternic și vom veni în întâmpinarea clienților noștri cu soluții complete pentru construcții. Investiția de la Iași este în curs de implementare, aici se construiește și se pune în exploatare o nouă hală, care va găzdui o linie de producție pentru prefabricatele din beton. Fabrica Leier de la Câțcău este o investiție de tip Greenfield și deservește piața din Vest a României. Aici producem dale și pavele premium și suntem în plin proces de producție, fabrica fiind la acest moment complet funcțională. În 2021 am integrat cu succes produse premium pentru zidărie, de tip LeierPlan și LeierTherm, ambele importate din Grup, pe care piața din România le-a integrat în cu succes în proiectele sale de construcție”, a declarat Thomas Ebner.

Urmărindu-și cu perseverență scopul declarat, acela de a fi un jucător de top în piața materialelor pentru construcții, Leier marchează o premieră importantă: în toate cele patru fabrici sunt în derulare investiții majore în creșterea capacității de producție, dezvoltarea de noi secții sau produse, îmbunătățirea calității produselor, dezvoltarea relațiilor cu clienții și a logisticii necesare. Efervescența tuturor piețelor pe care activează (zidărie ceramica si de beton, tiglă ceramică și de beton, prefabricate din beton, coșuri de fum) determină managementul să rămână focusat pe toate proiectele în derulare și să se adapteze specificului fiecăruia, astfel încât, privesc încrezători în realizarea cu succes a tuturor planurilor Grupului Leier în România.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Scandal la Luduș după închiderea Fabricii Leoni. 200 de oameni au ieșit în stradă
02/05/2024 16:30

Aproximativ 200 de angajaţi ai Fabricii LEONI din Luduş au protestat, joi, după decizia de inchidere a punctului de lucru, solicitand să li se respecte drepturile sociale. Fondatorul grupului de iniţiativ ...

 Comunicat de presă ref: Finalizare Proiect ,, Închiderea depozitului temporar de deșeuri municipale Fălticeni, județul Suceava prin implementarea unei tehnologii inovatoare” IDTDMF
02/05/2024 09:10

  Comunicat de presă ref: Finalizare Proiect ,, Închiderea depozitului temporar de deseuri municipale Fălticeni, judetul Suceava prin implementarea unei tehnologii inovatoare”& ...

BIZZ Accelerator, cel mai amplu proiect de educație pentru antreprenorii și managerii din România
02/05/2024 07:13

Într-un context economic in care antreprenoriatul romanesc cunoaste o expansiune rapidă, dar adesea haotică, Stefan Mandachi, impreună cu economistul Iancu Guda, lansează BIZZ Accelerator, un program ...

Peste 5.300 antreprenori din regiunea Moldovei au renunțat la afaceri!
01/05/2024 13:22

Numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) care au iesit din sistemul economic, in primele trei luni din an, au ajuns, in regiunea de Nord-Est, la 5.391, cu aproape 20 la sut ...

Trenuri suplimentare de 1 Mai și Paște
30/04/2024 14:30

CFR Călători va asigura un program de transport special cu prilejul minivacanţei de 1 Mai şi Paşte, pentru facilitarea deplasării pasagerilor spre destinaţiile de vacanţă, dar şi spre domiciliu. Prin ...

S-a ieftinit mălaiul
30/04/2024 13:47

Preţurile produselor agricole au scăzut cu 18,69% in luna februarie 2024, comparativ cu luna februarie 2023, potrivit Buletinului statistic de preţuri al Institutului Naţionale de Statistică, in care se me ...

CNAIR a desemnat câștigătorul contractului necesar finalizării studiului de fezabilitate al Autostrăzii Braşov-Bacău
30/04/2024 13:36

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat, marţi, caştigătorul pentru contractul necesar finalizării studiului de fezabilitate al Autostrăzii Braşov-Bacău, respect ...

Datoriile bugetului general iau amploare!
29/04/2024 12:28

Arieratele bugetului general consolidate au crescut cu 21,8%, in martie 2024, comparativ cu luna precedentă, la 389,9 milioane de lei, de la 320,1 milioane de lei in februarie, conform datelor publicate pe sit ...

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a scăzut
29/04/2024 10:49

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate in primul trimestru din acest an a ajuns la 7.422, in scădere cu 7,2% faţă de trimestrul I din 2023, potrivit datelor publicate ...

Avem deficit de 35,88 miliarde lei
29/04/2024 00:09

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrandu-se la 35,88 miliarde de lei, faţă de 28,99 miliarde de lei sau 1,67% din PIB după pri ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei