Lockdown-ul din Shanghai amenință lanțurile globale de aprovizionare. Traficul naval a fost aruncat în haos iar firmele europene se confruntă cu un ”coșmar logistic”

000000   05500

Dimensiune font:

| 21-04-2022 21:34

 Lockdown-ul din Shanghai amenință lanțurile globale de aprovizionare. Traficul naval a fost aruncat în haos iar firmele europene se confruntă cu un ”coșmar logistic”

Măsurile draconice impuse de autoritățile din Shanghai pentru stoparea răspândirii COVID-19, au aruncat traficul naval în haos.

Imagini cu traficul naval din jurul portului Shanghai arată situația extrem de gravă în care se află metropola chineză aflată din nou într-un lockdown extrem de dur, menit să oprească răspândirea coronavirusului, relatează Digi 24.

Shanghai, un important centru industrial chinez, este unul dintre cele mai active porturi ale lumii. În ultima perioadă, metropola se află într-un lockdown extrem de dur, iar milioane de oameni sunt obligați să rămână în case și depind de autorități pentru a le fi asigurată hrana și bunurile esențiale.

 

 

 

 

Imaginile publicate de MarineTraffic, care se ocupă de monitorizarea traficului naval în ape internaționale, arată cozile uriașe de nave din jurul portul Shanghai, mii de astfel de vase încercând să circule.

Vrei sa reduci cheltuielile afacerii tale cu pana la 37%? Ofera Up Dejun - cardul de masa prietenos cu stilul de munca sanatos, dar si cu sanatatea afacerii tale. Vei avea angajati mai motivati, in timp ce economisesti pentru business-ul tau. Cere o oferta AICI!

 

În imagini, vasele sunt evidențiate cu culoarea verde în timp ce cu culoarea roșie sunt evidențiate petroliere. Într-o altă imagine, din zona de la nord de Shanghai, traficul naval arată mult mai ordonat și liniștit, cu vasele circulând pe traiectorii bine definite, scrie Skynews.

Experții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul lockdown-ului din Shanghai asupra lanțurilor globale de aprovizionare, mai ales în ce privește întârzieri și costurile tot mai crescute.

Portul Shanghai continuă să funcționeze în cadrul unui sistem de tip „buclă închisă”, fiind practic separat de restul orașului. Totuși, au existat dificultăți majore în transportul rutier, iar acestea au dus la întârzieri.

Un oficial chinez a precizat că autoritățile portului Shanghai fac toate eforturile pentru a asigura continuarea stabilă și fără probleme a operațiunilor și ameliorarea impactului adus de revenirea Covid în China.
 

Lockdown înShanghai: firmele europene se confruntă cu „coșmar logistic”

Un grup de afaceri european spune că companiile occidentale din Shanghai se confruntă cu un „coșmar logistic”, în timp ce încep să se redeschidă după o perioadă de izolare, scrie BBC.

Camera de Comerț a Uniunii Europene spune că se așteaptă ca problemele să dureze încă câteva săptămâni.

Vineri, oficialii chinezi au declarat că vor ajuta peste 600 de firme să-și reia operațiunile în principalul centru financiar.

Anunțul vine după ce organismele de afaceri din Marea Britanie și SUA au declarat, de asemenea, că membrii lor au fost afectați de măsurile Covid în China.
Ads

Deși unele firme și-au reluat operațiunile în Shanghai, „multe companii încă se confruntă cu provocările deficitului de forță de muncă și dificultăți logistice”, a declarat Bettina Schoen-Behanzin, vicepreședinte al Camerei de Comerț a Uniunii Europene din China și șeful capitolului său din Shanghai.

„Estimăm că mai puțin de 30% din forța lor de muncă este eligibilă pentru a merge la muncă din cauza blocajelor în curs, așa că există un decalaj uriaș între politică și realitatea implementării”, a adăugat ea într-o declarație joi.

„Consensul este că acest coșmar logistic va continua până la mijlocul lunii mai”, a spus Schoen-Behanzin.

Alte grupuri de afaceri care reprezintă companii din Marea Britanie și SUA și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul blocajelor în Shanghai și alte orașe din China.

Tot joi, Camera de Comerț Americană din Shanghai a declarat că oficialii încă coordonează circulația lucrătorilor și a mărfurilor în provinciile chineze.

„Cât de rapid are loc această coordonare va ajuta la determinarea cât de repede sunt deconectate blocajele de transport și logistică”, a declarat Eric Zheng, președintele asociației, pentru BBC. „Dar există restanțe care pot dura de la câteva zile până la câteva săptămâni pentru a se rezolva”.
Ads

Între timp, firmele britanice din China se așteaptă ca profiturile lor să scadă în acest an din cauza restricțiilor locale legate de Covid, a arătat miercuri un sondaj al Camerei de Comerț britanică din China.

Mai mult de două treimi din cele peste 200 de companii chestionate au spus că se așteptau la venituri mai mici în acest an. Aproape jumătate dintre ei au spus că restricțiile le-au afectat capacitatea de a atrage și reține talente străine.

Până acum, au murit șapte persoane infectate în Shanghai, primele noi decese de când a început noua epidemie în metropola chineză. Miercuri, au fost confirmate 19.831 de infectări asimptomatice cu coronavirus, față de 21.592 sâmbătă.

Infectările simptomatice au fost în număr de 2.417, în scădere de la 3.238 duminică.

Totuși, nu doar Shanghai se confruntă cu o revenire în forță a coronavirusului. Măsuri de carantină similare au fost luate și la Xi’an sau la Suzhou 

 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

COSTA V.O.C. IMPEX S.R.L. – Finalizarea proiectului „INVESTIȚII ÎN ECHIPAMENTE PERFORMANTE LA COSTA V.O.C. IMPEX S.R.L.”
30/11/2023 09:40

ANUNT DE PRESĂ 28 noiembrie 2023 Finalizarea proiectului „INVESTITII ÎN ECHIPAMENTE PERFORMANTE LA COSTA V.O.C. IMPEX S.R.L.”

ANUNȚ DE PARTICIPARE PANIFCOM S.R.L.., cu sediul social în Municipiul Iaşi, Calea CHIŞINĂULUI, Nr. 29, Corp C6, biroul nr. 3, Etaj 1, Judet Iaşi., telefon: 0756043172,
30/11/2023 09:31

 ANUNT DE PARTICIPARE la procedura de achizitie pentru atribuirea contractului de achizitie avand ca obiect Furnizare echipamente si Lucrări de montare/instalare si punere in functiune instalaţii/echipa ...

Pentru proiectul: Construire parc și anexe la sediul AVI-TOP S.A. FERMA JORA - ANUNȚ DE PARTICIPARE  la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare echipamente și Lucrări de montare/instalare și punere
30/11/2023 09:20

Pentru proiectul: Construire parc si anexe la sediul AVI-TOP S.A. FERMA JORA - ANUNT DE PARTICIPARE la procedura de achizitie pentru atribuirea contractului de achizitie avand ca obiect Furnizare ech ...

Pentru proiectul: Construire parc fotovoltaic, anexe si imprejmuire - ANUNȚ DE PARTICIPARE la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare echipamente și Lucrări de montare/instalare și punere in f
30/11/2023 09:20

Pentru proiectul: Construire parc fotovoltaic, anexe si imprejmuire - ANUNT DE PARTICIPARE la procedura de achizitie pentru atribuirea contractului de achizitie avand ca obiect Furnizare ech ...

Pentru proiectul: Construire parc și anexe la sediul AVI-TOP S.A. FERMA BABY BEEF - ANUNȚ DE PARTICIPARE la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare echipamente și Lucrări de montare/instalare și pu
30/11/2023 09:20

Pentru proiectul: Construire parc si anexe la sediul AVI-TOP S.A. FERMA BABY BEEF - ANUNT DE PARTICIPARE la procedura de achizitie pentru atribuirea contractului de achizitie avand ca obiect Furn ...

Proiect: Construire parc fotovoltaic INDUSTRIALIZAREA CARNII (KOSAROM) S.A.
30/11/2023 09:11

Proiect: Construire parc fotovoltaic INDUSTRIALIZAREA CARNII (KOSAROM) S.A. ANUNT DE PARTICIPARE la procedura de achizitie pentru atribuirea contractului de achizitie avand ca obiect Furnizare echipamente ...

COMUNICAT DE PRESA, 30.11.2023. Investitii in tehnologii noi in cadrul firmei PET DELPIT
30/11/2023 09:05

 COMUNICAT DE PRESA, 30.11.2023. Investitii in tehnologii noi in cadrul firmei PET DELPIT

Proiect: Construire parc și anexe la SUINPROD S.A. punct de lucru Razboieni
30/11/2023 09:00

 Proiect: Construire parc si anexe la SUINPROD S.A. punct de lucru Razboieni ANUNT DE PARTICIPARE la procedura de achizitie pentru atribuirea contractului de achizitie avand ca obiect Furnizare echip ...

Proiect: Construire parc și anexe la SUINPROD S.A.punct de lucru Targu Frumos
30/11/2023 09:00

 Proiect: Construire parc si anexe la SUINPROD S.A.punct de lucru Targu Frumos ANUNT DE PARTICIPARE la procedura de achizitie pentru atribuirea contractului de achizitie avand ca obiect Furnizare ech ...

Proiect: Construire parc și anexe la SUINPROD S.A. sediu social Roman
30/11/2023 09:00

 Proiect: Construire parc si anexe la SUINPROD S.A. sediu social Roman ANUNT DE PARTICIPARE la procedura de achizitie pentru atribuirea contractului de achizitie avand ca obiect Furnizare echipamente ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei