SOLUȚII PERFORMANTE DE ABSORBȚIE FONICĂ, IZOLARE TERMICĂ ȘI FONICĂ ÎN CONSTRUCȚII

20221031_120538
Limestone-house-Dubai___3di5
Dukhan-Primary-School___3di3
School-Rep_Ceca___1di2
Studio-Zitna-Rep-Ceca___1di4
Iris-Lounge-Qatar___2di4
slide-02
Jabal-Omar-Development___3di5

Dimensiune font:

| 01-11-2022 09:42

 Aceasta a fost tema workshop-ului organizat săptămâna trecută de către Grupul de Companii SILVER Iași, în calitate de distribuitor național al companiei MAPPY ITALIA SPA, producător cu peste 45 de ani de experiență în domeniul soluțiilor de izolare acustică și termică și lider de piață în Italia. Acesta din urmă a fost reprezentat de către Giulia Monti – director export și de către Diego Pivato – director tehnic și co-proprietar al companiei.   

Intâlnirea organizată într-un cadru autumnal la Complexul Bellaria a reunit specialiști din domeniile academic, arhitectură, construcții, proiectare, diriginție de șantier, mediu privat, reprezentate de către dr. ing. Cătălin Onuțu - prodecan Facultatea de Construcții și Instalații (UTI Iași) și dr. ing. Dan Babor – profesor, inspector dr. ing. Cezar Aanicăi - Inspectoratul de Stat în Construcții Iași, arhitect Vlad Oancea - Direcția de Arhitectură și Urbanism din cadrul Primăriei Iași și  numeroase birouri individuale de arhitectură și design din Iași.

Problema zgomotului

Zgomotul este o amenințare subestimată care poate provoca o serie de probleme de sănătate pe termen scurt și lung, cum ar fi stresul, tulburările severe de somn, bolile cardiovasculare, performanțele reduse de muncă și de invățare, deficiențe de auz, depresia, anxietatea.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, 40% din populația Uniunii Europene este afectată de zgomotul urban (valori de peste 55dB presiune acustică), fapt confirmat și de hărțile de zgomot realizate la nivel național. Primăria Municipiului Iași a elaborat Planul de acțiune pentru gestionarea zgomotului și a efectelor acestuia, în conformitate cu Legea 121/2019, cu completările și modificările viitoare, plan ce include măsuri de reducere a zgomotului aflate în implementare și în fază de pregătire.

Soluții fonice cu produse din materiale reciclate

Compania milaneză MAPPY a fost creată în anul 1974 și s-a impus de-a lungul anilor în domeniile construcții civile, industriale și amenajări interioare, grație cunoștințelor și competențelor inginerilor și tehnicienilor din industria chimică și a materialelor plastice, dezideratele producătorului fiind îmbunătățirea calității vieții, economia de energie și implementarea culturii liniștii. Materia primă folosită în producerea soluțiilor MAPPY este PET-ul reciclat, material căruia i se dă o nouă viață în produse de izolare termică, fonică și de absorbție fonică, acestea fiind la rândul lor ecologice și reciclabile. Produsele sunt durabile, își mențin performanțele tehnice pe parcursul exploatării, nu întrețin focul (clasă de reacție la foc B-s2-d0), nu emit compuși organici volatili și nu afectează sănătatea umană.

 „Produsele noastre au o calitate superioară, fiind certificate CE și ecologic LEED. De altfel, cercetătorii noștri caută permanent în laboratoare metode și materiale prin care să putem oferi doar lucrări și servicii impecabile tuturor celor care aleg să lucreze cu noi, fie că sunt instituții guvernamentale, spitale, școli, restaurante, companii private sau pur și simplu persoane fizice care vor un confort sporit în casele lor”, a spus Giulia Monti, director de export.

Proiecte implementate de către MAPPY la nivel mondial

Produsele fabricate de către compania italiană sunt apreciate în toată lumea, dovadă fiind proiectele de anvergură realizate în Qatar (stadioanele ce vor găzdui Campionatul Mondial de Fotbal 2022), Emiratele Arabe Unite (spitalul pediatric Al Jalila, centrul medical Burjeel, școli, restaurante, hoteluri), Arabia Saudită (Hotelul Hilton din Mecca), sediul Băncii Intesa San Paolo din Torino, al Băncii Unicredit din Milano, alături de multe alte proiecte derulate în Franța, Elveția, Cehia, Italia și altele.

Piața din România

“Inovația, cercetarea și investițiile continue sunt pârghiile pentru câștigarea competitivității pe piețele internaționale. Parcurgerea de către toți a perioadei de pandemie Covid-19 ne-a reamintit valorile de a trăi și a munci in medii sănătoase, inclusiv din punct de vedere acustic. Această atenție progresivă acordată confortului în locurile publice și private, se traduce printr-o consolidare la nivel global a pieţei soluţiilor de izolare acustică. Astăzi, ne aflăm în România prin Grupul de Companii SILVER pentru a prezenta și a implementa soluțiile MAPPY în aceste domenii”, a declarat Diego Pivato, co-proprietar și director tehnic al Mappy Italia Spa.Sintetizând prezentarea susținută de cei 2 reprezentanți italieni, putem concluziona că soluțiile MAPPY se impart în trei mari grupe de produse: Silsonic – panouri din fibră de poliester pentru absorbția acustică și izolarea termică, MappySil CR400 – barieră acustică, MappyFiber – panou absorbant de design pentru creșterea confortului acustic.

„Soluțiile realizate de compania MAPPY sunt de mare viitor, cu un impact social major pentru că discutăm despre produse din materiale reciclate, care izolează fonic, termic și ajută la obținerea unui confort acustic, atât în cazul imobilelor noi, cât și in cazul celor deja edificate.  România este o piață nouă pentru partenerii noștri și suntem încântați de profesionalismul cu care lucrează pentru oferirea de soluții tehnice și arhitecturale de top. Faptul că dețin propria divizie tehnică și centru de cercetare și încercări, conferă siguranța unor soluții adaptate nevoilor clienților finali, fie că vorbim de cele de proiectare, fie de design. Noi, ca și grup de companii, suntem în acest business de confort acustic și termic de peste cinci ani, având și alte produse în portofoliu, destinate atât mediului public, cât și celui privat, birourilor, locuințelor. Vorbim despre producătorul Halltex Finlanda, cu care am realizat sute de amenajări în locuințele și birourile din toată țara. Ne dorim să venim în întâmpinarea celor care își doresc confort termic și acustic sporit. Clienții noștri doresc să lucreze, să se odihnească și să trăiască mai bine. Dezvoltăm constant gama de produse pentru a le oferi românilor confortul pe care și-l doresc”, a punctat Silviu Tătaru, managerul Grupul de Companii SILVER Iași. Grupul este prezent pe piața din România de peste 20 de ani, timp în care s-a dedicat domeniilor achiziții publice și private, consultanță în accesare fonduri nerambursabile, tranzacționare, agricultură și cursuri de formare profesională. 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:30

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Rezervele BNR au scăzut la 69,7 miliarde euro
03/05/2024 07:18

  Redeschiderea pietei pentru o singură sedintă, după ziua de 1 mai si inainte de minivacanta de Paste, nu a adus schimbări semnificative ale cursului euro, chiar dacă au crescut iesirile de capital ...

Scandal la Luduș după închiderea Fabricii Leoni. 200 de oameni au ieșit în stradă
02/05/2024 16:30

Aproximativ 200 de angajaţi ai Fabricii LEONI din Luduş au protestat, joi, după decizia de inchidere a punctului de lucru, solicitand să li se respecte drepturile sociale. Fondatorul grupului de iniţiativ ...

 Comunicat de presă ref: Finalizare Proiect ,, Închiderea depozitului temporar de deșeuri municipale Fălticeni, județul Suceava prin implementarea unei tehnologii inovatoare” IDTDMF
02/05/2024 09:10

  Comunicat de presă ref: Finalizare Proiect ,, Închiderea depozitului temporar de deseuri municipale Fălticeni, judetul Suceava prin implementarea unei tehnologii inovatoare”& ...

BIZZ Accelerator, cel mai amplu proiect de educație pentru antreprenorii și managerii din România
02/05/2024 07:13

Într-un context economic in care antreprenoriatul romanesc cunoaste o expansiune rapidă, dar adesea haotică, Stefan Mandachi, impreună cu economistul Iancu Guda, lansează BIZZ Accelerator, un program ...

Peste 5.300 antreprenori din regiunea Moldovei au renunțat la afaceri!
01/05/2024 13:22

Numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) care au iesit din sistemul economic, in primele trei luni din an, au ajuns, in regiunea de Nord-Est, la 5.391, cu aproape 20 la sut ...

Trenuri suplimentare de 1 Mai și Paște
30/04/2024 14:30

CFR Călători va asigura un program de transport special cu prilejul minivacanţei de 1 Mai şi Paşte, pentru facilitarea deplasării pasagerilor spre destinaţiile de vacanţă, dar şi spre domiciliu. Prin ...

S-a ieftinit mălaiul
30/04/2024 13:47

Preţurile produselor agricole au scăzut cu 18,69% in luna februarie 2024, comparativ cu luna februarie 2023, potrivit Buletinului statistic de preţuri al Institutului Naţionale de Statistică, in care se me ...

CNAIR a desemnat câștigătorul contractului necesar finalizării studiului de fezabilitate al Autostrăzii Braşov-Bacău
30/04/2024 13:36

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat, marţi, caştigătorul pentru contractul necesar finalizării studiului de fezabilitate al Autostrăzii Braşov-Bacău, respect ...

Datoriile bugetului general iau amploare!
29/04/2024 12:28

Arieratele bugetului general consolidate au crescut cu 21,8%, in martie 2024, comparativ cu luna precedentă, la 389,9 milioane de lei, de la 320,1 milioane de lei in februarie, conform datelor publicate pe sit ...

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a scăzut
29/04/2024 10:49

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate in primul trimestru din acest an a ajuns la 7.422, in scădere cu 7,2% faţă de trimestrul I din 2023, potrivit datelor publicate ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei