TOTUL se SCHIMBĂ ASTĂZI, când CUMPERI CARNE proaspătă. Ce trebuie să vezi, OBLIGATORIU, pe ETICHETE
Dimensiune font:
Începând de sâmbătă, 13 decembrie, intră în vigoare noi reguli de etichetare a alimentelor. Etichetele produselor alimentare vor conține obligatoriu, indicații care le vor permite românilor să evite alergiile, să calculeze caloriile și să nu ingereze nanomateriale.
Comisia Europeană a detaliat, joi, noile măsuri de etichetare obligatorii pentru alimentele proaspete. Potrivit executivului european, citat de AFP, această reglementare ar urma să-i ajute pe consumatorii din UE să mănânce mai sănătos, iar pe persoanele care suferă de intoleranță alimentară să fie mai bine protejate.
Indicația țării de origine, obligatorie la toată carnea proaspătă
Indicația obligatorie de origine, impusă până acum doar cărnii de vită, se extinde la toată carnea proaspătă. De sâmbătă este obligatorie menționarea țării și a locului de producție și la carnea de porc, oaie, capră și pasăre.
Transparență va trebui să existe și în ceea ce privește proveniența cărnii de pește, al cărui nume comercial și specie vor trebuie să fie precizate, împreună cu zona de unde acesta a fost capturat și modalitatea în care a fost pescuit.
Alergenii și nanomaterialele, vor fi trecuți pe etichetă
Este obligatorie și etichetarea a 14 presupuși alergeni obișnuiți (arahide, lapte, nuci, etc), care va trebui să fie foarte clar indicată pe toate alimentele. Măsura este valabilă inclusiv pentru produsele neambalate, iar brutăriile și restaurantele sunt obligate să ia măsurile care se impun.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau