Juicing sau Smoothie?

594251c0160000c81e116456

Dimensiune font:

| 23-07-2023 08:45


Una din întrebările frecvente este despre combinațiile de fructe - legume în sucuri sau “smoothie” - pro sau contra? Din considerente pur trofologice (nutriționale).

Fructele și legumele se digeră diferit. Fructele au un ritm mai rapid de digestie și, de fapt, mulți nutriționiști spun că sunt parțial digerate până ajung în stomac, digestia lor continuând în intestin. De asemenea, fructele au mai mult conținut de zahăr, lucru care poate împiedica procesul digestiv al legumelor.

Fructele, fiind predigerate, trec prin stomac rapid, în cca 20-30 min (bananele, curmalele și fructele uscate stau cel mai mult – cam 1 oră). Cu o singură condiție - ca fructele să fie corect consumate - adică pe stomacul gol, întotdeauna. Explicația vine tot de la nutritioniști - dacă fructele sunt consumate în combinații cu alte alimente, în stomac apare fenomenul de fermentație, în contact cu sucurile digestive. Ce se întâmplă de fapt? Proteinele vor “putrezi”, carbohidrații vor fermenta, având ca rezultat un conținut acid al stomacului. Un corp toxic, acid, se poate recunoaște după: balonare, greutate excesivă, păr încărunțit, izbucniri nervoase, cearcăne negre sub ochi, riduri premature pe față, ulcerări. Consumul corect de fructe, legume și de alimente, în general, duce la o întinerire a organismului, longevitate, vigoare, sănătate, energie, vitalitate.

Toate fructele conțin acizi organici (în special acid citric, malic și tartric) care, odată ajunși în stomac, sunt catabolizați și generează substanțe alcaline dacă sunt consumate pe stomacul gol. Ca și vegetalele crude, ele neutralizează acizii care se formează în corp.  

Foarte recomandate pentru sănătate sunt dietele detox cu sucuri, în special cele verzi. O curățare de o zi asigură o alcalinizare corpului. Fibra solubilă absoarbe apa ca un burete și acționează ca un prebiotic care sprijină creșterea bacteriilor probiotice și sănătatea digestivă și a sistemului imunitar. În plus, se poate consuma o varietate mai largă de fructe și legume decât ai mânca de obicei.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:04

Biscuiții, o călătorie dulce prin istoria gustului
28/02/2024 14:06

Biscuitii sunt acele delicioase si crocante bucatele de plăcere care ne incantă gusturile si aduc un zambet pe fetele noastre. De la cei simpli cu unt, pană la cei imbogătiti cu ciocolată sau fructe, ...

Cele mai întâlnite ingrediente și rețete din bucătăria mexicană
28/02/2024 09:57

Bucătăria mexicană este una dintre cele mai apreciate din lume, fiind cunoscută pentru aromele intense, combinatiile de ingrediente si diversitatea preparatelor. Aceasta este rezultatul unei combinatii de i ...

Delicii spaniole - Omletă cu cartofi
28/02/2024 08:30

Omleta spaniolă cu cartofi este un deliciu uspr de preparat. Ingredientele principale sunt ouăle si cartofii. Unii mai adaugă ceapă, chorizo, ton sau legume. Este perfectă atat ca aperitiv, mic-dejun sau c ...

 Bucătăria chineză, un mozaic al aromelor și tradițiilor ancestrale
26/02/2024 11:33

Una dintre caracteristicile definitorii ale bucătăriei chinezesti este diversitatea sa regională. China, cu dimensiunile sale continentale si varietatea sa de climă si teren, găzduieste o gamă vastă de s ...

Povești îmbietoare din cuhniile Moldovei
26/02/2024 09:59

Originare din Balcani si răspandite apoi in intreaga regiune a Europei de Est, sarmalele au traversat secole de istorie si au devenit un simbol al familiei si al unitătii. Aceste mici „pachetele de ...

FOTO/VIDEO - Pilaf de urzici
25/02/2024 14:32

Pilaful cu urzici este o retetă usor de pregătit in Postul Pastilor si nu numai. Această perioadă se suprapune cu sezonul urzicilor, primăvara. Vremea este incă destul de rece si nu prea s-au făcut. Am a ...

Trucuri pentru o friptură delicioasă. Este extrem de simplu să-i păstrezi savoarea
25/02/2024 13:14

Nimic nu e mai bun decat o friptură delicioasă, cu un gust fabulos. De multe ori, incercăm să schimbăm gustul natural al fripturii, prin tot felul de amestecuri in care punem bucătile de carne o zi intre ...

Saltimbocca - friptura la tigaie cu prosciutto si salvie
25/02/2024 12:01

Avand o denumire care in traducere inseamna "sare-n gura", reteta de saltimbocca pare tentanta inca din start. Iar daca numele nu ne convinge, ar trebui s-o faca modul de preparare si ingredientele ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
23/02/2024 11:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

  Vinul fiert, o călătorie prin timp și arome
23/02/2024 10:13

  În inima iernii, cand frigul se intinde peste orase si sate, o băutură străveche isi face simtită prezenta in casele oamenilor si pe străzile impodobite festiv: vinul fiert. Acest elixir, imb ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei