„Când mi-a venit în minte ideea de a păși drumul antreprenoriatului, mi-am dorit o schimbare în viața mea”

1interviu manuela manea

Dimensiune font:

| 06-02-2024 14:10

 Dialog cu Manuela Manea, antreprenor ieșean

- Ați construit o afacere foarte frumoasă și stabilă în industria frumuseții. Care este secretul?

- Atunci când pui pasiune, drag și suflet în ceea ce faci, rezultatele nu ezită să apară. Am pornit de la ideea că vreau să creez în Iași o clinică de înfrumusețare care să ofere pacientelor mai mult decât tratamente de beauty. Să le ofere o experiență unică, un timp de calitate care să le readucă starea bine atât interioară, cât și exterioară. Sunt foarte implicată în tot ceea ce se întâmplă în interiorul afacerii Q Estetic, investesc în dezvoltarea profesională a echipei prin participarea la cursuri în domeniu, ne familiarizăm în permanență cu noile trenduri în materie de estetică. Am adus cele mai noi și performante echipamente de estetică corporală și facială, iar mai nou am extins gama de lasere medicale potrivite pentru tratamentele dermatologice și de estetică medicală.

-  Cum ați reușit să impuneți, dat fiind mediul concurențial puternic?

- Sunt o fire feminină, sunt atrasă de tot ceea ce înseamnă stil, modă și rafinament și cred că am rezonat foarte bine cu industria de beauty. Când mi-a înflorit în minte ideea de a păși pe acest drum al antreprenoriatului, mi-am dorit o schimbare în viața mea. Îmi doream un program flexibil, timp pentru familie și pentru pasiunea mea cea mai mare, călătoriile, tocmai ceea ce compania multinațională în care lucram nu îmi oferea. Recuperarea de după cele trei nașteri m-au făcut să interacționez mai mult cu clinicile de înfrumusețare existente la acea vreme în Iași și pot spune că din experiențele pe care le-am avut am învățat ce să aplic și ce să nu fac în clinicile Q. După cel de-al treilea copil am realizat că vreau să intru în industrie și să creez un loc special în care femeile să se bucure de o abordare caldă, de o experiență la înalte standarde de calitate. Respectul față de clientele noastre, calitatea, profesionalismul și dezvoltarea continuă cred că au conlucrat la impunerea brandului Q Estetic pe piață.

- Ca să nu mai vorbim de standarde.

- Atunci când pornești la drum cu niște standarde ridicate este foarte important să îți dorești și să reușești să le menții. Sigur că asta presupune multă muncă, efort susținut și resurse. La Q Estetic ne îmbunătățim în permanență serviciile oferite prin învățare și evoluție constantă, printr-o echipă solidă, motivată și implicată și prin atenția sporită acordată nevoilor și așteptărilor pe care le au pacientele noastre.

- Trei copii impun mai mult decât efort. Cumprioritizați în contextul unei cariere solicitante și a rolului de mamă a trei băieți?

- În timp am învățat că sănătatea mea fizică și psihică este prioritară, pentru că dacă eu nu sunt bine, atât familia mea, cât și business-ul au de suferit. De aceea, am grijă de mine, echilibrez balanța și îmi iau timp pentru a-mi încărca bateriile atunci când simt că e nevoie. Călătoriile sunt cel mai bun tratament pentru starea mea de bine și profit de fiecare ocazie să evadez din cotidian. Chiar dacă unele călătorii nu sunt bazate exclusiv pe relaxare, explorarea de locuri noi mă ajută să elimin stresul, să mă întorc cu energie proaspătă și cu noi idei de dezvoltare.

- Ce strategii de gestionare a timpului folosiți pentru a balansa între cariera ta de antreprenor, viața de mamă și responsabilitățile de zi cu zi?

- Îmi doresc să păstrez un echilibru între partea profesională și familie, tocmai de aceea diminețile mele încep la ora 6 și sunt dedicate copiilor și pregătirilor pentru grădiniță și școală. Încerc să am un program cât mai bine definit, pentru a reuși să îmi planific activitățile cât mai eficient. Serile ni le petrecem de asemenea, în familie. 

În zilele mai aglomerate îmi prioritizez sarcinile astfel încât să rezolv task-urile urgente și să îmi rămână timp și pentru responsabilitățile de mamă. Un alt artificiu care funcționează la mine este delegarea sarcinilor. Este un privilegiu să ai o echipă de încredere, pe care să te poți baza.

- Succes fără obstacole nu există. La dvs cum a fost?

- Începutul cred că a fost ușor anevoios pentru că nu cunoașteam domeniul estetic-medical. La debut, cumulul de informații este destul de amplu și îți poate crea o stare de panică. Terminologia este foarte complexă, sunt multe echipamente, proceduri, tratamente pe care trebuie să le înțelegi și să le aprofundezi. Apoi m-am izbit și de reticența cunoștințelor care știau că vin din mediul financiar-bancar și nu am cunoștințe pe partea de antreprenoriat și estetică. Însă cu multă perseverență, muncă și pasiune am reușit să ajung, iată la 5 ani de Q Estetic. Un obstacol a fost și pandemia, care cred că a afectat multe business-uri. Având o afacere care însemna interacțiune directă cu pacientele, tratamente face-to-face, în acea perioadă am închis clinica timp de două luni și sigur că nici reluarea activității nu a fost lipsită de provocări. Până am intrat în ritmul normal a durat ceva timp, au fost tot felul de modificări și reglementări cu care a trebuit să ne aliniem. A fost o perioadă dificilă și provocatoare pentru noi, ca business. 

 - Cum v-ați adaptat la schimbările din industrie? Mă gândesc la cererea pentru produse și servicii mai sustenabile.

- La Q Estetic promovăm frumusețea naturală. Serviciile oferite de noi au rolul de a evidenția frumusețea naturală și nu de a schimba în totalitate trăsăturile pacientelor noastre. Credem că fiecare femeie este frumoasă în felul ei, doar că uneori are nevoie de un mic ajutor care să o ajute să descopere cea mai bună versiune a ei. Credem că în primul rând o piele frumoasă este o piele sănătoasă, iar pentru asta are nevoie de o îngrijire specială și delicată. Ne adaptăm la tendințe prin participarea constantă la training-uri în domeniu pentru a ne familiariza cu noile tehnologii și tratamentele de ultimă generație în materie de estetică facială și corporală.  Protejarea mediului și a resurselor naturale este foarte importantă și cred că fiecare om, dar mai ales fiecare antreprenor ar trebui să aibă asta în vedere atunci când își manageriază afacerea. Anul trecut am amplasat câte o stație de încărcare pentru mașinile electrice în ambele clinici Q Estetic, oferindu-le clienților noștri serviciul de încărcare gratuit. În felul acesta încurajăm transportul eco-friendly și protejarea mediului înconjurător. De asemenea, echipamentele achiziționate în cadrul clinicilor sunt atent alese, astfel încât să respecte toate normele europene în materie de siguranță, sănătate și protecție a mediului.

- Fiind început de an, este firesc să vorbim despre planuri.

- Vreau ca în 2024 să îmi canalizez mai mult eforturile pe dezvoltarea ariei medical-estetice din clinica Q Estetic Păcurari. Avem medicii dermatologi cu care colaborăm și noile lasere achiziționate recent, lasere revoluționare (Clarity, Nordlys și eCO2) dedicate procedurilor dermatologice. Vrem să promovăm tratamentele de ultimă generație din domeniul esteticii medicale, existente în premieră în zona Moldovei la Q Estetic și cu ajutorul cărora obținem rezultate rapide și eficiente în diverse afecțiuni dermatologice precum acnee, leziuni vasculare, rozacee, negi virali și alunite, hemagioame, leziuni pigmentare și altele.

- Ce sfaturi aveți pentru femeile care doresc să deschidă o afacere în industria frumuseții?

- Industria frumuseții este idilică din exterior și poate părea puțin frivolă, privită la modul superficial, însă nu este așa. Cred că, la fel ca în orice domeniu, antreprenorul trebuie să își stabilească de la început foarte bine valorile, misiunea și viziunea firmei, să știe de unde pleacă și unde își dorește să ajungă. Trebuie să aibă încredere în forțele proprii, să pună suflet în afacere și să se documenteze foarte bine atunci când alege echipamentele pentru clinică, pentru că tehnologia folosită are un rol foarte important și trebuie selectată în cunoștință de cauză. Un aparat de calitate îndoielnică poate face mai mult rău decât bine.  Dacă faci ceva cu drag și cu pasiune, nu ai cum să dai greș.

- Cum împăcați viața de familie cu cea de afaceri?

- De cele mai multe ori încerc să țin separate cele două planuri: profesia și familia, însă sunt multe situații în care îi cer ajutorul sau sfatul soțului meu. Este un partener de nădejde, am încredere în spiritul lui antreprenorial și îmi este aproape ori de câte ori am nevoie. Pe băieți deocamdată nu îi implic în afacere pentru că nu vreau să le inoculez vreun gând despre ce mi-aș dori eu să facă în viitor, ci îi las pe ei să își dea seama pe ce drum vor să meargă și să își ia propriile decizii. Le vorbim despre antreprenoriat, le răspundem la întrebările și curiozitățile pe care le au, însă ne adaptăm informațiile la vârsta fiecăruia dintre ei. Dacă va exista interes din partea lor pe partea aceasta, cu siguranță îi vom susține.

Maura ANGHEL 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:34

 Răsfățul naturii într-o sticlă. Povestea sucurilor iconice
27/02/2024 16:30

Într-o lume insetată de savoare si prospetime, sucurile au devenit un element indispensabil al vietii cotidiene. Aceste licori imbietoare au o istorie plină de inovatie si explorare, iar printre ele se ...

 Dragostea la un click distanță
27/02/2024 16:00

Într-o eră digitală in care conexiunile sunt la indemana noastră cu doar un clic sau un swipe, nu este surprinzător faptul că iubirea si relatiile s-au transformat, găsindu-si adesea rădăcinile in ...

 Puterea vulnerabilității, o fortăreață de neînvins
27/02/2024 15:44

În lumea noastră inconjurată de imagini de perfectiune si de presiuni sociale implacabile, vulnerabilitatea este adesea considerată o slăbiciune, o fisură in armura noastră psihologică. În sp ...

 Generația Z ca angajați: principalele așteptări pe care le au cei tineri
25/02/2024 12:55

 Generatia Z ca angajati: principalele asteptări pe care le au cei tineri Generatia Z reprezintă cea mai tanără categorie de angajati din prezent. Tinerii din Gen Z s-au născut intre anii 1997-2012 ...

Benzină, diesel, hibrid sau electric - ce tip de motorizare ți se potrivește
25/02/2024 12:39

Benzină, diesel, hibrid sau electric - ce tip de motorizare ti se potriveste Indiferent dacă esti la prima ta masină sau iti doresti o schimbare, este posibil să te gandesti la alternativele care utilizea ...

Cum să menții performanțele mașinii tale pe termen lung: Top 6 sfaturi de urmat
21/02/2024 10:27

 Cum să mentii performantele masinii tale pe termen lung: Top 6 sfaturi de urmat Indiferent dacă esti un sofer experimentat sau novice, mentinerea performantelor masinii tale intr-o stare optimă este e ...

Cum să alegi tractorul potrivit pentru activitatea ta agricolă
21/02/2024 10:21

Cum să alegi tractorul potrivit pentru activitatea ta agricolă Un tractor bun trebuie să răspundă nevoilor, asteptărilor, să fie fiabil, usor de utilizat, versatil si să-ti ofere sigurantă. Tractoru ...

4 îmbunătățiri ale casei de care să nu îți mai fie frică
21/02/2024 10:01

4 imbunătătiri ale casei de care să nu iti mai fie frică   Căminul de vis, parcă desprins din revistele de amenajări, este punctul final in care multi proprietari si-ar dori să ajungă. De c ...

Gérard Depardieu, o nouă plângere de agresiune sexuală
16/02/2024 11:50

 O femeie a depus in ianuarie o plangere impotriva actorului Gérard Depardieu pe care il acuză de agresiune sexuală comisă in timpul unei filmări in Doué-en-Anjou (departamentul Maine-et- ...

 Joia, ziua ritualurilor care aduc noroc
14/02/2024 13:59

În lumina delicată a răsăritului, cand primele raze ale soarelui se strecoară cu tandrete printre frunzele copacilor, Joia se dezvăluie ca o poveste de dragoste eternă, dedicată zeului Jupiter si p ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei