Acestea sunt simptomele celor mai întâlnite afecțiuni ale pisicilor

31

Dimensiune font:

| 29-01-2023 16:55

Acestea sunt simptomele celor mai întâlnite afecțiuni ale pisicilor. Primele semne care trebuie să-ți atragă atenția că ceva nu este în regulă sunt evitarea contactelor, retragerea în locuri ferite, lipsa poftei de mâncare. De cele mai multe ori mulți dintre noi ne simțim frustrați când pisicuța noastră pare să aibă ceva și nu o înțelegem.

Iubim pisica noastră pentru independența, mișcările de felină și abilitățile extraordinare. Frumoasă, afectuoasă, isteță, jucăușă, ea ne face viața mai frumoasă în fiecare zi.

Sigur, așa cum s-a demonstrat, pisicile dețin și calități extraordinare de vindecare, putând să-și rezolve singure multe probleme de sănătate, dar uneori au nevoie de ajutorul nostru și al medicilor veterinari pentru rezolvarea mai multor probleme de sănătate.

Iată care sunt cele mai frecvente afecțiuni ale pisicilor și simptomele vizibile:

Panleucopenia pisicii

Gastroenterita infecțioasă a pisicii este o infecție virală contagioasă care poate fi evitată prin vaccinare anuală. Este considerată cea mai gravă boală a pisicii și se manifestă prin probleme grave ale sistemului gastrointestinal.

Primele semne constau în letargie, refuzul mâncării, nu-și mai spală blănița. Urmează febră, vărsături și diaree. Se mișcă greu și miaună des și slab. Starea pisicii se degradează rapid, mai ales dacă este pui.

Tratamentul este intravenos și de lungă durată. Adesea pisica trebuie internată pentru că riscul de deshidratare este mare.

Prima doză de vaccin se administrează la 9 săptămâni de viață, urmată de rapel la 5 luni. Acesta este motivul ca mai ales până la primul vaccin, puiul să fie ținut în locuri ferite de animale bolnave. Rata de mortalitate este mare. Contactarea bolii imunizează animalul pentru toată viața.

Răceala pisicii

Simptomele răcelii la pisică sunt asemănătoare cu cele ale oamenilor, strănută, prezintă secreții nazale și oculare, respiră mai greu pe nas, nu are poftă de mâncare. Evoluția boli poate fi rapidă și uneori duce la complicații, așa că trebuie consultat un medic.

Prin urmare, trebuie curățate secrețiile oculare și trebuie eliberate căile respiratorii. Pentru acestea există tratamente fără substanțe chimice și antibiotice. Pentru a-i ajuta organismul să lupte cu răceala, trebuie tentată cu o mâncare delicioasă, cu miros plăcut.

Dacă starea ei nu se ameliorează în câteva zile, este nevoie de o rețetă de la medicul veterinar.

Însă cea mai bună soluție este prevenția. Asta înseamnă o temperatură confortabilă și un mediu de viață curat. Este nevoie de alimentație sănătoasă și hidratare optimă.

Paraziți intestinali ai pisicii

Ecoparaziții pot fi contactați chiar și de către pisicile care nu ies din casă deoarece pot intra în contact cu larvele de pe tălpile pantofilor sau chiar de pe îmbrăcăminte. Totodată, puii se pot infecta de la mamă. Paraziți intestinali ai pisicii sunt viermi rotunzi sau lați localizați în intestinul subțire.

Simptomele sunt ușor vizibile, pisica slăbește rapid, are diaree, vomită și îi scade pofta de mâncare. Este nevoie astfel de deparazitare. Cazurile grave afectează plămânii și ficatul.

Paraziți externi ai pisicii

Sunt paraziți externi care provoacă leziuni ale pielii. Sunt răspândiți de purici și căpușe, care pot ajunge și la oameni. Este nevoie de deparazitare externă periodică, mai ales în lunile când vremea este caldă. Căpușele este recomandat să fie scoase de medic pentru a nu rămâne capul insectei sub pielea animalului și astfel să se infecteze. Un semn că pisica are purici sau căpușe este faptul că se scarpină.

Deparazitarea externă este recomandată periodic, fie prin soluții aplicate direct pe piele, fie printr-o zgardă.

Tartrul dentar al pisicii

Depunerea diverselor sedimente pe dinții pisicii poate provoca în timp probleme de sănătate. Gingiile se inflamează, sângerează, apar durerile, iar pisica mânâncă greu. Se poate dezvolta paradontoza ori retracția gingivală, ceea ce duce la pierderea dinților. Totodată, pot fi afectate și organele interne.

Se poate depista existența tartrului pur și simplu prin controlarea dinților pentru că acesta este vizibil cu ochiul liber. Există produse simple și eficiente pentru îndepărtarea acestuia dar sunt și geluri care previn depunerea. Totodată, există și mâncare specială care previne apariția tartrului.

Toxoplasmoza la pisici

Este provocată de carnea contaminată. Apare ca o banală răceală dar bacteria toxoplasma gondi formează chisturi pe organe, unde rămâne mult timp în stare latentă. Prevenirea acestei boli grave, care se poate transmite și la oameni, se face prin menținerea unei bune igiene a locuinței, evitarea administrării de carne crută și lapte nepasteurizat. Tratamentul trebuie prescris neapărat de medicul veterinar.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Terapii orientale. Surasul interior
30/03/2023 15:49

Zambetul vindeca stresul si produce energie vitala. Boala poate fi alungata daca locurile atinse de ea sunt sprijinite si intarite cu ajutorul surasului. Interiorul corpului nostru are nevoie de afectiune. ...

Oana Lis, grave probleme de sănătate
30/03/2023 15:45

În urmă cu o lună, Oana Lis a fost diagnosticată cu cancer de piele si supusă unei interventii chirurgicale. Aceasta nu a vrut să vorbească despre această nouă lovitură pe care a primit-o, dar a ...

Ce presupune să fii model de videochat
29/03/2023 13:21

  Pe măsură ce tehnologia a avansat, companiile de divertisment pentru adulti au inceput să ofere spectacole live cu webcam ca o modalitate de a monetiza continutul. Meseria de model de videochat a ap ...

 Cadou gravidă - Arată-i puțină dragoste cu cadoul perfect pentru sarcină!
29/03/2023 11:39

Ai un prietena apropiată sau un membru al familiei care asteaptă un copil? Daca in general toata atentia este concentrata asupra sănătătii bebelusului nenăscut, este la fel de important sa ai grija de vii ...

 Aspecte de care să ții cont într-un pitch de afacere online
29/03/2023 11:04

  Un pitch este o prezentare scurtă, de cateva minute, in care ai oportunitatea să-ti prezinti afacerea cu scopul precis de a obtine ceva, cum ar fi o finantare. Avand in vedere noile tendinte si ...

 Servicii de urmărire a comportării construcțiilor în timp prin soluții digitale performante – pentru dezvoltatorii și gestionarii de infrastructură din Iași și proximitate
29/03/2023 09:53

Sixense Romania, companie specializată in solutii de monitorizare a comportării constructiilor in timp, cu sediul in Bucuresti, si-a extins activitatea comercială, deservind si regiunea de nord a tării, cu ...

Cum să alegi rafturile metalice şi structurile din inox potrivite pentru nevoile tale
29/03/2023 09:30

  Rafturile metalice şi structurile din inox reprezintă soluţia ideală pentru a maximiza spaţiul de depozitare intr-un mod eficient şi sigur. Însă, pentru a alege cele mai potrivite pentru ne ...

Categorii permis de conducere - ce poți conduce în funcție de fiecare tip de permis
29/03/2023 09:11

  Sofatul poate fi o activitate relaxantă. Foarte multe persoane aleg chiar să facă o carieră din această activitate si tocmai de aceea, soselele din Romania au devenit tot mai aglomerate. Din ce in ...

Tunisia sistează furnizarea apei pe timp de noapte
28/03/2023 14:45

Autorităţile tunisiene au recurs la sistarea alimentării cu apă potabilă in cursul nopţii in zone ale capitalei şi in alte oraşe, conform locuitorilor, un demers ce pare a fi o incercare de reducere a c ...

Cel mai puternic tonic și depurativ natural pentru ficatul gras
28/03/2023 10:29

Printre cele mai puternice remedii naturiste pentru ficat gras se află banala păpădie (Taraxacum officinale), numită si buhă, cicoare, crestătea, lăptucă, floarea-mălaiului, se găseste in peste 100 de ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei