Beneficiile hidratării pe timp de iarnă

3hidratare

Dimensiune font:

| 01-12-2022 12:45

Hidratarea este la fel de importantă și iarna, ca și vara. Diferența este că vara e mai ușor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate.

În timpul verii, când temperaturile sunt ridicate, e ușor să ne amintim că trebuie să bem suficientă apă. Dar menținerea unei bune hidratări este la fel de importantă și în timpul iernii.

Umiditatea mediului joacă un rol important, a declarat Stavros Kavouras, care conduce Laboratorul de Știință a Hidratării la Universitatea de Stat din Arizona din Phoenix. Încălzirea centrală provoacă medii interioare mai uscate în timpul iernii, ceea ce poate duce la pierderea de apă crescută pur și simplu din respirație.

Nu este singura provocare. În mediile reci, rinichii excretă de fapt mai multă urină, a spus Joseph C. Watso, un coleg de cercetare postdoctorală la Institutul pentru exerciții și medicină de mediu din Dallas, potrivit Medicalxpress.

„Este o mică schimbare care ar putea face o diferență”, a spus el. „Dacă nu transpirați, s-ar putea să uitați să beți apă adecvată”.

Deshidratarea se instalează atunci când corpul pierde mai multă apă decât trebuie.

Chiar și deshidratarea minoră - nivelul la care oamenii încep să se simtă sete - este legată de dificultăți de concentrare, memorie slabă și dispoziția proastă. Și studiile au arătat persoanele care consumă o cantitate prea mică de apă par să aibă un risc mai mare de a dezvolta boli renale cronice, pietre la rinichi și infecții ale tractului urinar. „Fluxul ridicat de urină pare să fie protector”, a spus Kavouras.

Deshidratarea a fost, de asemenea, legată de inflamație, rigiditatea arterei, reglarea tensiunii arteriale și alți factori care pot crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Cercetările au legat, de asemenea, hidratarea slabă cu diabetul. „Diabetul este o boală a stilului de viață care este asociat cu ceea ce mâncăm, cu ceea ce bem și cât de activ suntem fizic”, a spus Kavouras. „Hidratarea pare să facă parte din această rețetă”.

Cantități diferite de apă, necesare
Oamenii pot avea nevoie de cantități diferite de apă. „Nevoia noastră de apă se poate schimba de la o zi la alta pe baza unor factori precum temperatura mediului și nivelul activității", a spus Kavouras. „Dacă sunteți un atlet care se antrenează patru ore pe zi, nevoile dvs. de apă sunt mai mari decât ale unui sedentar”.

În general, Institutul Federal de Medicină sugerează că femeile consumă 2,7 litri, iar bărbații 3,7 litri de apă pe zi. S-ar putea să pară foarte mult, dar, deoarece alimentele contribuie cu aproximativ 20% din totalul de apă zilnic, femeile ar trebui să bea ochelari de 8, 8 uncii și bărbații 12, 8 pahare.

"Este subestimat că multe fructe și legume sunt de 90 până la 95% apă", a spus Watso. „Mâncând mai multe fructe și legume te poate ajuta cu siguranță să rămâi hidratat.” Supa contează și ea, de asemenea. „Doar asigurați-vă că evitați supele cu cantități foarte mari de sare”.

Watso recomandă oamenilor să păstreze o sticlă de apă reîncărcabilă cu ei și să bea toată ziua. "Corpul tău poate prelucra apa doar la un anumit ritm, iar dacă bei prea mult (rapid), excesul va fi excretat", a spus el.

Experții spun că lichidul din ceai și cafea contează pentru hidratare. Chiar și sucurile contribuie tehnic la aportul zilnic de lichide, deși experții nu le recomandă din cauza conținutului ridicat de zahăr. Cu toate acestea, alcoolul nu conbtribuie la reducerea deshidratării.

Kavouras a sfătuit oamenii să acorde atenție cât de des folosesc baia. Adulții trebuie să urineze de șase sau șapte ori pe zi. Urina galben închis sau portocaliu este un semn că e nevoie să beți mai multe lichide.

„A bea apă pe tot parcursul zilei este unul dintre cele mai eficiente lucruri pe care le poți face pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea.”  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -Spatiu in suprafata de 35,16 mp, situat in orasul Negresti, Str. Unirii, bl. E2, sc. D, parter, judetul Vaslui, ce apartine domeniului privat al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Carte Funciara nr. 70102-C1-U27, nr. cadastral 1/4;0;3, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 63/19.07.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru desfasurarea de activitati de coafura si alte activitati de infrumusetare. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: Se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic din cadrul Orasului Negresti, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Serviciul Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.08.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 14.08.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Orasul Negresti, Compartimentul Registratura, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 19.08.2024, ora 10.00, Orasul Negresti, orasul Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.07.2024.
Viața e mai frumoasă atunci când te simți bine în corpul tău: 6 moduri în care te poți răcori vara aceasta
26/07/2024 10:13

Viata e mai frumoasă atunci cand te simti bine in corpul tău: 6 moduri in care te poti răcori vara aceasta Vara inseamnă zile lungi si distractive, dar si temperaturi ridicate, iar modul in care te simti ...

Uleiul de morcov, darul naturii în tratamentul psoriazisului
25/07/2024 16:30

Psoriazisul este o afectiune cronică a pielii care afectează milioane de oameni in intreaga lume. Caracterizat prin inflamatii, mancărimi si pete rosii acoperite de scuame argintii, psoriazisul poate provoca ...

Ipocrizia ca mijloc de adaptare socială
25/07/2024 09:10

Adesea percepută ca o trăsătură negativă, ipocrizia este adesea asociată cu falsitatea si lipsa de sinceritate. Cu toate acestea, există momente si contexte in care ipocrizia poate juca un rol pozitiv si ...

3 sfaturi pentru alegerea jucăriilor potrivite pentru copii
24/07/2024 16:26

 3 sfaturi pentru alegerea jucăriilor potrivite pentru copii  Într-o piată saturată de optiuni variate si colorate, poate fi dificil să determini care jucării sunt cu adevărat benefice pe ...

  Timiditatea, curajul de a zbura
23/07/2024 10:36

Timiditatea la copii este adesea percepută ca o trăsătură negativă, insă poate aduce numeroase beneficii. În loc să fie considerată un obstacol, timiditatea poate fi o oportunitate de dezvoltare p ...

Regele Malaeziei, care străbate țara pentru a ajuta nevoiașii, a fost încoronat. Cine este Ibrahim Iskandar
21/07/2024 18:16

Malaezia şi-a incoronat sambătă regele, sultanul miliardar Ibrahim Iskandar, care s-a remarcat anterior prin deplasările sale cu o motocicletă Harley-Davidson in acţiuni caritabile, incoronare ce a avut l ...

O specie rară de păsări a ajuns și la Iași. Este vorba despre gâsca de India
21/07/2024 17:59

Anul acesta, locuitorii din Iasi si din Prahova au avut norocul de a surprinde un animal rar. De obicei, acest exemplar nu ajunge la noi in tară prea des, iar specialistii spun că, de cele mai multe ori, scap ...

Sabotorii interiori. O călătorie în lumea obstacolelor mentale
19/07/2024 00:00

În lumea contemporană, plină de provocări si incertitudini, unul dintre cei mai mari inamici ai succesului si fericirii noastre nu este in afara noastră, ci chiar in interiorul nostru. Acesti inamici ...

Cele mai controversate diete
18/07/2024 14:49

În lumea modernă, preocuparea pentru sănătate si imagine corporală a dus la aparitia unui număr mare de diete, unele mai populare si altele mai controversate. De-a lungul timpului, anumite regimuri a ...

Suplimentele alimentare, un suport esențial pentru sănătate în zilele toride de vară
18/07/2024 00:00

Vara este anotimpul in care natura ne oferă cele mai multe motive să petrecem timp afară, să ne bucurăm de soare si de activitătile in aer liber. Însă, odată cu bucuriile verii, vin si provocăril ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei