Ce este apa de castraveți și ce beneficii are

ce-se-poate-intampla-daca-bei-zilnic-apa-cu-castravete-efectele-pot-fi-spectaculoase_size2

Dimensiune font:

| 10-11-2022 16:30


Apa de castraveți este apa infuzată cu castraveti, prin imersarea și înmuierea feliilor de castravete într-un recipient cu apă.

În timp ce acest lucru poate suna prea simplu, multe dintre ingredientele active ale castraveților infuzați în apă cresc aportul de nutrienți.

Apa potabilă este o parte importantă a oricărei alimentații sănătoase, așa că ajustarea ușoară a rețetei pentru îmbunătățirea impactului este o alegere înțeleaptă.

Castraveții sunt compuși în principal din apă, motiv pentru care acest tip de apă este atât de popular în curele de detoxifiere.


Această băutură are o aromă revigorantă, multe substanțe nutritive și ingrediente active.

Consumul de apă de castraveți va crește nivelul de vitamină C, precum și beta-carotenul, manganul, molibdenul și alți diferiți antioxidanți, inclusiv cucurbitacina.

Castraveții conțin, de asemenea, silice, care are o serie de efecte pozitive asupra corpului.

Câteva dintre numeroasele beneficii ale apei de castraveți includ îngrijirea pielii, pierderea în greutate, bolile cronice, sănătatea cardiovasculară și densitatea osoasă, printre altele.

1. Îngrijirea pielii
Există o serie de antioxidanți și vitamine antioxidante se găsesc în castraveți, care pot ajuta sănătății pielii.

Ca antioxidanți sunt capabili să neutralizeze radicalii liberi, care sunt nocivi și duc la riduri, pete de vârstă, etc, pe măsură ce îmbătrâniți.

2. Pierdere în greutate
Apa de castraveți este extrem de sățioasă. Apa este bună în mod natural, deoarece setea este adesea confundată cu foamea.

Apa de castravete va împiedica o parte din supraalimentare și gustările inutile între mese care pot da peste cap orice dietă.

3. Probleme de inimă
Consumul de apă de castraveți este o modalitate excelentă de a crește nivelul de potasiu, care este un electrolit vital pentru sănătatea generală.

De asemenea, potasiul acționează ca un vasodilatator pentru a reduce tensiunea arterială și tensiunea sistemului cardiovascular.

Se reduce astfel riscul de ateroscleroză, infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale și boli cardiace coronariene.

”Paste Primăvara” cu castraveți

4. Densitatea oaselor
Deși nu există multe minerale în apa de castraveți, aceasta conține silice și mangan, printre alte oligoelemente.

Acest lucru poate contribui la întărirea oaselor și reducerea riscului de osteoporoză pe măsură ce îmbătrâniți.

5. Cancer
Castraveții conțin un compus unic numit cucurbitacin, care acționează ca un puternic antioxidant în organism.

În ultimii ani, acest compus a făcut obiectul a numeroase cercetări și s-a constatat că apa de castraveți poate reduce riscul apariției cancerului de prostată, printre altele.

6. Detoxifiere
Consumul de apă de castravete înseamnă o apă care poate ajuta la spălarea corpului și la urinare.

Aceasta înseamnă că toxinele din organism vor fi eliminate mai repede, reducând tensiunea sistemului metabolic.

7. Putere musculară
Una dintre componentele unice ale apei de castravete este silice, un mineral care este rareori amintit în legătură cu sănătatea umană.

Cu toate acestea, este o parte vitală a țesutului conjunctiv în organism și poate, prin urmare, să contribuie la creșterea și tonifierea mușchilor.

Cum să faci apa de castraveți?
Este ieftină și foarte ușor de pregătit…

Pasul 1 – Curățați și tăiați un castravete (3-4 felii pentru un pahar).

Pasul 2 – Umpleți o cană de sticlă cu apă rece și adăugați castraveții.

Pasul 3 – Adăugați gheață pentru a menține castraveții în apă, asigurându-vă că substanțele nutritive sunt eliberate.

Pasul 4 – Lăsați băutura să stea cel puțin 10-15 minute înainte de a bea.

Pasul 5 – Re-utilizați castraveții pentrun o nouă băutură. Aruncați castraveții folosiți după 24 de ore. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:04

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cursă auto demnă de „1001 de nopți”. Primul raliu auto intercontinental românesc, în 1905: din București până în inima Persiei
19/05/2024 16:40

 La inceputul anului 1905, George Bibescu (25 de ani) planifică o aventură demnă de un print: o călătorie cu masina din Bucuresti pană la Teheran. Tanărul era deja considerat „sportiv emerit&r ...

 Vaze Înnoite: Magia Hârtiei Creponate în Decorul Floral
17/05/2024 14:32

Vaze Înnoite: Magia Hartiei Creponate in Decorul Floral  Cunoscută si sub denumirea de hartie ondulată, este adesea folosită pentru a crea decoratiuni de sărbători, ambalarea cadourilor si real ...

Cosmoenergetica și puterea transformațională în dezvoltarea personală
15/05/2024 14:46

  Cosmoenergetica, o disciplină la intersectia spiritualitătii si stiintei, isi propune să armonizeze energiile umane cu cele cosmice. Originară din cercetările rusesti de la sfarsitul secolului XX, ...

Sindromul impostorului. O călătorie ascunsă în umbra succesului
13/05/2024 18:30

  O luptă tăcută, dar intens reală pentru multi dintre cei care par a fi pe culmile succesului, sindromul Impostorului poate atrage efecte dezastruoase. Recunoasterea si abordarea sa sunt esentiale pe ...

Se schimbă modul de generare a CNP-ului. Precizări de la Ministerul Afacerilor Interne despre semnificaţia cifrelor
13/05/2024 10:37

 Odată cu operationalizarea Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă, un element de noutate il reprezintă generarea codului numeric personal, sens in care Ministerul Afacer ...

VIDEO Kylian Mbappe a făcut anunțul momentului în fotbal
10/05/2024 23:19

 Paris Saint Germain nu a reusit nici in acest sezon să cucerească UEFA Champions League, iar vestea cea mai proastă pentru parizieni a venit vineri, cand Kylian Mbappe a făcut un anunt important privi ...

După carnea artificială, cafeaua sintetică e pe Agenda 2030. Si asta
10/05/2024 13:57

              "O băutură care va apărea in curand pe piată are un gust mai bun ...

Partidul Puiul Malefic și-a anunțat candidatura. Cele mai ciudate partide înscrise la alegerile europarlamentare 2024
10/05/2024 12:56

 Partide politice cu nume mai putin obisnuite vor participa la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Unele si-au inceput activitatea ca o glumă, altele si-au atribuit acest nume pentru atrage atentia as ...

Prizonieri în labirintul nefericirii personale
09/05/2024 10:30

Suntem oameni, făpturi condamnate la o existentă plină de nuante, unde lumina se impleteste adesea cu umbra. În această lume modernă, in care fiecare moment pare a fi subiect de evaluare, fiecare per ...

Salcâmul, o simfonie a naturii îmbrățișată de timp și tradiție
08/05/2024 15:02

În tăcerea dulce a primăverii, cand pămantul se trezeste la viată si cerul se imbracă in albastrul pur, un copac infloreste cu o gratie aparte, aducand cu el nu doar o frumusete efemeră, ci si o ist ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei