Ce este apa de castraveți și ce beneficii are

ce-se-poate-intampla-daca-bei-zilnic-apa-cu-castravete-efectele-pot-fi-spectaculoase_size2

Dimensiune font:

| 10-11-2022 16:30


Apa de castraveți este apa infuzată cu castraveti, prin imersarea și înmuierea feliilor de castravete într-un recipient cu apă.

În timp ce acest lucru poate suna prea simplu, multe dintre ingredientele active ale castraveților infuzați în apă cresc aportul de nutrienți.

Apa potabilă este o parte importantă a oricărei alimentații sănătoase, așa că ajustarea ușoară a rețetei pentru îmbunătățirea impactului este o alegere înțeleaptă.

Castraveții sunt compuși în principal din apă, motiv pentru care acest tip de apă este atât de popular în curele de detoxifiere.


Această băutură are o aromă revigorantă, multe substanțe nutritive și ingrediente active.

Consumul de apă de castraveți va crește nivelul de vitamină C, precum și beta-carotenul, manganul, molibdenul și alți diferiți antioxidanți, inclusiv cucurbitacina.

Castraveții conțin, de asemenea, silice, care are o serie de efecte pozitive asupra corpului.

Câteva dintre numeroasele beneficii ale apei de castraveți includ îngrijirea pielii, pierderea în greutate, bolile cronice, sănătatea cardiovasculară și densitatea osoasă, printre altele.

1. Îngrijirea pielii
Există o serie de antioxidanți și vitamine antioxidante se găsesc în castraveți, care pot ajuta sănătății pielii.

Ca antioxidanți sunt capabili să neutralizeze radicalii liberi, care sunt nocivi și duc la riduri, pete de vârstă, etc, pe măsură ce îmbătrâniți.

2. Pierdere în greutate
Apa de castraveți este extrem de sățioasă. Apa este bună în mod natural, deoarece setea este adesea confundată cu foamea.

Apa de castravete va împiedica o parte din supraalimentare și gustările inutile între mese care pot da peste cap orice dietă.

3. Probleme de inimă
Consumul de apă de castraveți este o modalitate excelentă de a crește nivelul de potasiu, care este un electrolit vital pentru sănătatea generală.

De asemenea, potasiul acționează ca un vasodilatator pentru a reduce tensiunea arterială și tensiunea sistemului cardiovascular.

Se reduce astfel riscul de ateroscleroză, infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale și boli cardiace coronariene.

”Paste Primăvara” cu castraveți

4. Densitatea oaselor
Deși nu există multe minerale în apa de castraveți, aceasta conține silice și mangan, printre alte oligoelemente.

Acest lucru poate contribui la întărirea oaselor și reducerea riscului de osteoporoză pe măsură ce îmbătrâniți.

5. Cancer
Castraveții conțin un compus unic numit cucurbitacin, care acționează ca un puternic antioxidant în organism.

În ultimii ani, acest compus a făcut obiectul a numeroase cercetări și s-a constatat că apa de castraveți poate reduce riscul apariției cancerului de prostată, printre altele.

6. Detoxifiere
Consumul de apă de castravete înseamnă o apă care poate ajuta la spălarea corpului și la urinare.

Aceasta înseamnă că toxinele din organism vor fi eliminate mai repede, reducând tensiunea sistemului metabolic.

7. Putere musculară
Una dintre componentele unice ale apei de castravete este silice, un mineral care este rareori amintit în legătură cu sănătatea umană.

Cu toate acestea, este o parte vitală a țesutului conjunctiv în organism și poate, prin urmare, să contribuie la creșterea și tonifierea mușchilor.

Cum să faci apa de castraveți?
Este ieftină și foarte ușor de pregătit…

Pasul 1 – Curățați și tăiați un castravete (3-4 felii pentru un pahar).

Pasul 2 – Umpleți o cană de sticlă cu apă rece și adăugați castraveții.

Pasul 3 – Adăugați gheață pentru a menține castraveții în apă, asigurându-vă că substanțele nutritive sunt eliberate.

Pasul 4 – Lăsați băutura să stea cel puțin 10-15 minute înainte de a bea.

Pasul 5 – Re-utilizați castraveții pentrun o nouă băutură. Aruncați castraveții folosiți după 24 de ore. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:19

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -Spatiu in suprafata de 35,16 mp, situat in orasul Negresti, Str. Unirii, bl. E2, sc. D, parter, judetul Vaslui, ce apartine domeniului privat al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Carte Funciara nr. 70102-C1-U27, nr. cadastral 1/4;0;3, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 63/19.07.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru desfasurarea de activitati de coafura si alte activitati de infrumusetare. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: Se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic din cadrul Orasului Negresti, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Serviciul Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.08.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 14.08.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Orasul Negresti, Compartimentul Registratura, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 19.08.2024, ora 10.00, Orasul Negresti, orasul Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.07.2024.
Uleiul de morcov, darul naturii în tratamentul psoriazisului
27/07/2024 09:30

Psoriazisul este o afectiune cronică a pielii care afectează milioane de oameni in intreaga lume. Caracterizat prin inflamatii, mancărimi si pete rosii acoperite de scuame argintii, psoriazisul poate provoca ...

Viața e mai frumoasă atunci când te simți bine în corpul tău: 6 moduri în care te poți răcori vara aceasta
26/07/2024 10:13

Viata e mai frumoasă atunci cand te simti bine in corpul tău: 6 moduri in care te poti răcori vara aceasta Vara inseamnă zile lungi si distractive, dar si temperaturi ridicate, iar modul in care te simti ...

Ipocrizia ca mijloc de adaptare socială
25/07/2024 09:10

Adesea percepută ca o trăsătură negativă, ipocrizia este adesea asociată cu falsitatea si lipsa de sinceritate. Cu toate acestea, există momente si contexte in care ipocrizia poate juca un rol pozitiv si ...

3 sfaturi pentru alegerea jucăriilor potrivite pentru copii
24/07/2024 16:26

 3 sfaturi pentru alegerea jucăriilor potrivite pentru copii  Într-o piată saturată de optiuni variate si colorate, poate fi dificil să determini care jucării sunt cu adevărat benefice pe ...

  Timiditatea, curajul de a zbura
23/07/2024 10:36

Timiditatea la copii este adesea percepută ca o trăsătură negativă, insă poate aduce numeroase beneficii. În loc să fie considerată un obstacol, timiditatea poate fi o oportunitate de dezvoltare p ...

Regele Malaeziei, care străbate țara pentru a ajuta nevoiașii, a fost încoronat. Cine este Ibrahim Iskandar
21/07/2024 18:16

Malaezia şi-a incoronat sambătă regele, sultanul miliardar Ibrahim Iskandar, care s-a remarcat anterior prin deplasările sale cu o motocicletă Harley-Davidson in acţiuni caritabile, incoronare ce a avut l ...

O specie rară de păsări a ajuns și la Iași. Este vorba despre gâsca de India
21/07/2024 17:59

Anul acesta, locuitorii din Iasi si din Prahova au avut norocul de a surprinde un animal rar. De obicei, acest exemplar nu ajunge la noi in tară prea des, iar specialistii spun că, de cele mai multe ori, scap ...

Sabotorii interiori. O călătorie în lumea obstacolelor mentale
19/07/2024 00:00

În lumea contemporană, plină de provocări si incertitudini, unul dintre cei mai mari inamici ai succesului si fericirii noastre nu este in afara noastră, ci chiar in interiorul nostru. Acesti inamici ...

Cele mai controversate diete
18/07/2024 14:49

În lumea modernă, preocuparea pentru sănătate si imagine corporală a dus la aparitia unui număr mare de diete, unele mai populare si altele mai controversate. De-a lungul timpului, anumite regimuri a ...

Suplimentele alimentare, un suport esențial pentru sănătate în zilele toride de vară
18/07/2024 00:00

Vara este anotimpul in care natura ne oferă cele mai multe motive să petrecem timp afară, să ne bucurăm de soare si de activitătile in aer liber. Însă, odată cu bucuriile verii, vin si provocăril ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei