Concept unic în Neamț – cum pedalăm pe biciclete din lemn hand-made

poza 7

Dimensiune font:

| 17-03-2020 16:30

Maier Gheorghe are o experiență de mai bine de 23 de ani în domeniul prelucrării lemnului și o pasiune nebună pentru biciclete. Din dorința de a face ceva unic, antreprenorul a început să realizeze biciclete din lemn hand made. Bicicletele pot fi atât clasice, cât și electrice și sunt asemănătoare cu motocicletele chopper.

Despre motivele care l-au inspirat pe antreprenor, dar și despre provocările pe care le-a întâmpinat pe parcursul dezvoltării afacerii, acesta povestește:

Ai știut dintotdeauna că vrei să fii antreprenor?

Nu aș putea spune că am știut dintotdeauna că vreau să devin antreprenor. Însă, în ultimii ani, am simțit tot mai mult nevoia să dau viață ideilor mele și să le transform în realitate.

 

 Cum s-a născut ideea afacerii tale?

Ideea Woodartbike a apărut în mod natural și a pornit de la pasiunile mele - fascinația pentru lemn s-a împletit cu un alt hobby, bicicletele. În plus, m-a motivat și faptul că, prin acest proiect, pot contribui la protecția mediului înconjurător, prin creșterea numărului de bicicliști.

Lucrând de mai bine de 23 de ani cu lemnul, am încercat să creez permanent ceva nou, să ies din banalitate. Fiind pasionat de biciclete, în ultimii ani am urmărit evoluția acestei piețe și am observat că, în fiecare an, numărul bicicletelor produse și exportate de România este în continuă creștere. Cererea tot mai mare pentru bicicletele electrice m-a făcut să transform pasiunea în afacere.

Ce te-a determinat să te înscrii în programul factory by Raiffeisen Bank?

Atât nevoia de dezvoltare a afacerii, precum și avantajele oferite de programul factory by RAIFFEISEN BANK, m-au convins să mă înscriu în acest concurs de idei. În plus, mi-am dorit să interacționez cu alți tineri antreprenori pentru a împărtăși din experiențele antreprenorilor la început de drum. În același timp, am vrut să aflu și părerea specialiștilor Raiffeisen Bank despre business-ul meu, astfel încât să am o opinie avizată.

Cum a evoluat afacerea ta de când ai primit finanțare și mentorat din partea echipei Raiffeisen Bank?  

În primul rând, am reușit să amenajăm atelierul într-un spațiu mai mare și am achiziționat echipamente și utilaje noi, fapt care a contribuit foarte mult la dezvoltarea gamei de produse.

În plus, în urma discuțiilor avute cu echipa factory by RAIFFEISEN BANK, ne-am diversificat gama de produse, iar în acest moment comercializăm și o linie de veioze din lemn în diferite forme de animale.

 Consideri că tu, ca antreprenor, ai evoluat datorită participării la acest program? Dacă da, cum?

Ca antreprenor, ești nevoit să evoluezi continuu și să te adaptezi la schimbările de zi cu zi din viața business-ului tău. În acest fel, am devenit mult mai pregătit pentru mediul de afaceri.

Cât despre programul factory, discuțiile cu specialiștii Raiffeisen Bank sunt, de fiecare dată, benefice.  De multe ori, antreprenorul este atât de implicat în business-ul său, încât riscă să nu mai aibă o imagine de ansamblu asupra afacerii lui sau să nu fie foarte obiectiv când vine vorba de anumite decizii.

Experiența factory m-a ajutat să îmi implinesc visul – acela de a avea primul meu atelier, dotat cu toate echipamentele de care am nevoie. În acest loc atât de important pentru mine, îmi pot concretiza pasiunea pentru lemn în biciclete lucrate manual, veioze din lemn și cutii din lemn personalizate.

Care este cel mai important lucru pe care l-ai învățat despre lumea business-ului, în cadrul acestei experiențe?

Am învățat că e foarte important să faci lucruri care îți plac, din pasiune. Cum s-ar zice, follow your dream”. Dar cred că este la fel de important să rămâi rațional și să ai în jurul tău oameni care pot aduce plus valoare business-ului tău.

De ce crezi că ar trebui să participe și alți antreprenori aflați la început de drum în programul factory?

Participarea la factory by RAIFFEISEN BANK mi-a dat curaj să visez și să realizez că într-un mediu economic destul de instabil, este nevoie și de business-uri mici dar inovatoare.

În plus, din experiență pot spune că nu sunt multe posibilități de finanțare a business-urilor aflate la început de drum. Cu atât mai mult noi, tinerii antreprenori, avem nevoie de astfel de programe de creditare, pentru a crește împreună.

Le recomand, așadar, tuturor antreprenorilor care au o idee nouă de business să îndrăznească, pentru că factory chiar este un program prin care visurile devin realitate.

factory by RAIFFEISEN BANK este un program de creditare dedicat startup-urilor, prin intermediul căruia cele mai creative proiecte și idei de business pot obține până la 50.000 € pentru a se transforma în afaceri de succes. Dacă ești un antreprenor la început de drum și vrei să afli mai multe despre cum poți obține banii necesari pentru business-ul tău, completează formularul de înscriere de pe  www.raiffeisenfactory.ro până pe 16 martie.

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:26

Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
 Vaze Înnoite: Magia Hârtiei Creponate în Decorul Floral
17/05/2024 14:32

Vaze Înnoite: Magia Hartiei Creponate in Decorul Floral  Cunoscută si sub denumirea de hartie ondulată, este adesea folosită pentru a crea decoratiuni de sărbători, ambalarea cadourilor si real ...

Cosmoenergetica și puterea transformațională în dezvoltarea personală
15/05/2024 14:46

  Cosmoenergetica, o disciplină la intersectia spiritualitătii si stiintei, isi propune să armonizeze energiile umane cu cele cosmice. Originară din cercetările rusesti de la sfarsitul secolului XX, ...

Sindromul impostorului. O călătorie ascunsă în umbra succesului
13/05/2024 18:30

  O luptă tăcută, dar intens reală pentru multi dintre cei care par a fi pe culmile succesului, sindromul Impostorului poate atrage efecte dezastruoase. Recunoasterea si abordarea sa sunt esentiale pe ...

Se schimbă modul de generare a CNP-ului. Precizări de la Ministerul Afacerilor Interne despre semnificaţia cifrelor
13/05/2024 10:37

 Odată cu operationalizarea Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă, un element de noutate il reprezintă generarea codului numeric personal, sens in care Ministerul Afacer ...

VIDEO Kylian Mbappe a făcut anunțul momentului în fotbal
10/05/2024 23:19

 Paris Saint Germain nu a reusit nici in acest sezon să cucerească UEFA Champions League, iar vestea cea mai proastă pentru parizieni a venit vineri, cand Kylian Mbappe a făcut un anunt important privi ...

După carnea artificială, cafeaua sintetică e pe Agenda 2030. Si asta
10/05/2024 13:57

              "O băutură care va apărea in curand pe piată are un gust mai bun ...

Partidul Puiul Malefic și-a anunțat candidatura. Cele mai ciudate partide înscrise la alegerile europarlamentare 2024
10/05/2024 12:56

 Partide politice cu nume mai putin obisnuite vor participa la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Unele si-au inceput activitatea ca o glumă, altele si-au atribuit acest nume pentru atrage atentia as ...

Prizonieri în labirintul nefericirii personale
09/05/2024 10:30

Suntem oameni, făpturi condamnate la o existentă plină de nuante, unde lumina se impleteste adesea cu umbra. În această lume modernă, in care fiecare moment pare a fi subiect de evaluare, fiecare per ...

Salcâmul, o simfonie a naturii îmbrățișată de timp și tradiție
08/05/2024 15:02

În tăcerea dulce a primăverii, cand pămantul se trezeste la viată si cerul se imbracă in albastrul pur, un copac infloreste cu o gratie aparte, aducand cu el nu doar o frumusete efemeră, ci si o ist ...

Femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri şi prejudecăţi legate de carieră şi rolul în familie
08/05/2024 11:22

Femeile incă se mai confruntă cu stereotipuri şi prejudecăţi legate de carieră şi rolul in familie, a declarat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia-Elena Intotero, cu prile ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei