Cum optimizezi gestionarea stocurilor: 5 tehnologii eficiente

cumoptimizezigestionareastocurilor

Dimensiune font:

| 26-09-2023 10:35

Cum optimizezi gestionarea stocurilor: 5 tehnologii eficiente

Managementul stocurilor este un aspect crucial al managementului logisticii care implică planificarea, controlul și monitorizarea fluxului de mărfuri de la furnizori la clienți. Afectează eficiența, profitabilitatea și satisfacția clienților. Dar gestionarea stocurilor poate fi o adevărată provocare, mai ales în fața cererilor în schimbare ale clienților, a condițiilor de piață și a întreruperilor lanțului de aprovizionare. De aceea, este important să folosiți tehnologia pentru a vă optimiza procesele de gestionare a stocurilor și pentru a vă atinge obiectivele de afaceri.

O primă soluție și cea mai la îndemână este utilizarea tehnologiei pentru urmărirea în timp real și vizibilitatea nivelurilor de inventar. Tehnologia este o componentă crucială a gestionării eficiente a stocurilor, permițând întreprinderilor să răspundă rapid și eficient la schimbările cererii și ofertei.

Beneficiile utilizării tehnologiei în gestionarea stocurilor

Costuri reduse și profitabilitate crescută

Unul dintre principalele beneficii ale utilizării tehnologiei în gestionarea stocurilor este capacitatea de a reduce costurile și de a crește profitabilitatea. Prin automatizarea și optimizarea proceselor de inventar, companiile pot economisi timp și efort, precum și pot reduce riscurile de erori și omisiuni. În plus, îmbunătățind acuratețea și vizibilitatea datelor de inventar, companiile pot evita costurile și riscurile stocării excesive sau insuficiente, cum ar fi vânzările pierdute, stocul în exces și stocarea în exces.

Îmbunătățirea satisfacției și loialității clienților

Oferind vizibilitate în timp real și control asupra nivelurilor de inventar, companiile se pot asigura că au produsele potrivite în stoc pentru a satisface cererea clienților. Acest lucru poate ajuta la evitarea frustrării și dezamăgirii articolelor epuizate, precum și a costurilor și riscurilor pierderii vânzărilor. În plus, prin automatizarea și optimizarea proceselor de inventar, companiile pot oferi răspunsuri mai rapide și mai precise la întrebările și comenzile clienților, îmbunătățind experiența generală a clienților.

5 tehnologii eficiente pentru optimizarea gestionării stocurilor

Scanere de coduri de bare

Dispozitive care citesc informațiile codificate în coduri de bare, care sunt etichete atașate produselor sau pachetelor. Folosind scanere de coduri de bare, puteți urmări rapid și precis mișcările inventarului, cum ar fi primirea, expedierea, transferul sau numărarea. Scanerele de coduri de bare vă pot ajuta, de asemenea, să reduceți erorile umane, să economisiți timp și să îmbunătățiți calitatea datelor. Puteți integra scanere de coduri de bare cu software-ul sau sistemul de gestionare a inventarului, care vă poate automatiza actualizările și rapoartele de inventar.

Etichete RFID

Identificarea prin radiofrecvență utilizează unde electromagnetice pentru a identifica și comunica cu obiecte. Etichetele RFID sunt cipuri mici care pot fi încorporate în produse sau pachete și pot stoca mai multe informații decât codurile de bare. Etichetele RFID pot fi citite și de la distanță, fără linie directă de vedere și pot transmite date în timp real. Prin implementarea etichetelor RFID, vă puteți îmbunătăți vizibilitatea, securitatea și acuratețea inventarului. De asemenea, puteți monitoriza condițiile inventarului, cum ar fi temperatura, umiditatea sau datele de expirare.

Terminalele mobile și tabletele

Pot fi instrumente puternice pentru gestionarea stocurilor. Utilizând terminale mobile, puteți accesa și actualiza informațiile despre inventar din mers, folosind aplicații sau browsere web. De asemenea, puteți utiliza dispozitive mobile pentru a scana coduri de bare sau etichete RFID, pentru a face fotografii sau videoclipuri ale produselor dvs. sau pentru a comunica cu personalul sau furnizorii dvs. terminalele mobile vă pot permite, de asemenea, să oferiți clienților dvs. servicii mai convenabile și personalizate, cum ar fi finalizarea plății pe mobil, urmărirea livrărilor sau programele de fidelitate.

Software bazat pe cloud

Este un tip de software care rulează pe internet, mai degrabă decât pe propriul computer sau server. Software-ul bazat pe cloud poate oferi multe beneficii pentru gestionarea inventarului, cum ar fi scalabilitate, accesibilitate, flexibilitate și accesibilitate. Prin adoptarea unui software bazat pe cloud, vă puteți stoca și accesa datele de inventar de oriunde, oricând și de pe orice dispozitiv. De asemenea, puteți sincroniza datele de inventar în mai multe locații, canale sau platforme. În plus, puteți economisi costuri hardware, întreținere și upgrade.

Inteligența artificială (AI)

Își propune să creeze mașini sau sisteme care pot îndeplini sarcini care necesită în mod normal inteligență umană. AI vă poate ajuta să vă îmbunătățiți gestionarea inventarului, oferind informații, predicții și recomandări bazate pe datele dvs. de inventar. De exemplu, AI vă poate ajuta să analizați tendințele de vânzări, comportamentul clienților și condițiile pieței și să sugerați niveluri optime de inventar, puncte de recomandă și strategii de prețuri. AI vă poate ajuta, de asemenea, să vă automatizați sarcinile de inventar, cum ar fi comandarea, completarea sau alocarea.

Pe SmartScan.ro găsiți toate aceste tehnologii. Fie că vă doriți un terminal mobil la preț avantajos, o tabletă sau echipamente RFID, SmartScan.ro este aici pentru dumneavoastră. Cu noi aveți garanția celui mai mic preț. Atunci când spui cititoare coduri de bare de la SmartScan, automat spui cel mai bun preț. Pentru mai multe detalii sau chiar o consultanță gratuită din partea specialiștilor SmartScan, nu ezitați să sunați la tel 0372 317 719 sau să scrieți pe adresa de email vanzari@smartscan.ro.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:22

Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice S.C. FRIZON HOLDING S.A., cu sediul social în Bucureşti Sectorul 2, Strada C. A. ROSETTI, Nr. 17, Birou 216 Campus 06, Etaj 2, telefon: 0726714275, e-mail: office@frizon.ro, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail office@frizon.ro pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: Punct de lucru - bază de recepţie şi depozitare Tătăranu - Sat Tătăranu, Comuna Tătăranu, Strada Fabricii de Zahar, Nr. 17, Judet Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP5 NĂMOLOASA , cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0726714275, e-mail: ouai.spp5.namoloasa@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: * Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail ouai.spp5.namoloasa@gmail.com pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. * Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023, ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP10 GABANA FERM MĂICĂNEȘTI, cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0721253612, e-mail: frizonagra@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail frizonagra@gmail.com, pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Tratamente naturale eficiente împotriva celulitei
28/11/2023 10:40

Tratamente naturale eficiente impotriva celulitei  Celulita reprezintă o afectiune comună a pielii si a tesutului adipos subcutanat, care afectează in primul rand femeile. Aceasta se caracterizează ...

 Momente și servicii ce au cucerit mirii și invitații în anul 2023. Creează și tu spectacol la nunta ta în 2024
27/11/2023 14:45

Momente si servicii ce au cucerit mirii si invitatii in anul 2023. Creează si tu spectacol la nunta ta in 2024              Anul 2023 a fost un an remarcabil pentru ind ...

Profesoară de biologie despre invazia plosnitelor: „Principala cauză o reprezintă dobândirea rezistenței la insecticide
19/11/2023 19:22

O profesoară de la Facultatea de Biologie a Universitătii din Bucuresti răspunde la nouă intrebări referitoare la plosnitele de pat, după ce aceste insecte supărătoare au reapărut in marile orase, incl ...

Cât de scump este pentru românii care vor să țină Postul Crăciunului
18/11/2023 10:17

În postul Crăciunului, romanii mănancă doar legume si fructe si, in zilele in care este permis, peste. Acestea sunt tot mai scumpe, astfel că traditia este păstrată tot mai greu de credinciosi Săr ...

Andreea Mantea nu îi cumpără fiului ei un telefon: „Pentru ce-i trebuie? Are alte activități. , are prieteni, se joacă, descoperă lucruri, ne jucăm împreună
17/11/2023 00:10

Andreea Mantea refuză să-i cumpere un telefon fiului ei, David, in varstă de 8 ani. Prezentatoarea de la Kanald D spune că băiatul este supravegheat in permanentă, iar in timpul liber poate folosi un tele ...

Taylor Swift a doborât un record la Grammy
12/11/2023 08:00

Taylor Swift a doborat un record la Grammy cu cea mai recentă nominalizare pentru cantecul anului, potrivit BBC.   Selectia hitului Anti-Hero face din Swift primul compozitor care obtine sapte nominaliz ...

Mâncarea sănătoasă, o invitație la o viață plină de vitalitate și la o lume mai curată
08/11/2023 12:43

Pe măsură ce lumina zilei pătrunde timid prin ferestrele bucătăriilor noastre, multi dintre noi ne incepem ziua cu o cană de cafea si o decizie constientă sau inconstientă despre ce vom manca * in ...

 Ce trebuie să știi înainte de a tranzacționa indicele S&P 500
08/11/2023 11:08

 Ce trebuie să stii inainte de a tranzactiona indicele S&P 500      Dacă in trecut oamenii aveau tendinta de a economisi bani la bancă, pentru a-i avea la bătranete sau pentru z ...

 Cultură și divertisment în era digitală
06/11/2023 14:34

Streaming-ul a revolutionat industria muzicală si cinematografică. Platforme precum Spotify si Netflix au devenit noii giganti, oferind acces nelimitat la muzică si filme la cerere, afectand veniturile tradi ...

Pina Colada, furtuna din pahar
05/11/2023 15:34

  Piña colada este un cocktail dulce, bazat pe rom, preparat cu rom, cremă de cocos si suc de ananas, de obicei servit fie blenduit, fie agitat cu gheată. Poate fi garnisit cu o felie de anan ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei