Cum poți avea nu doar un job, ci o carieră - 4 aspecte de care să ții cont atunci când te angajezi

mediu-de-lucru-sanatos

Dimensiune font:

| 06-10-2022 11:55

Un angajat modern nu mai caută doar un job care să-i asigure resursele financiare de care are nevoie, ci este interesat să își construiască o carieră, să aibă satisfacția muncii și perspective de dezvoltare umană și profesională. Descoperă în continuare 4 aspecte de care să ții cont atunci când îți cauți un loc de muncă.
1. Echilibrul dintre viața personală și cea profesională
O carieră de succes se bazează și pe folosirea inteligentă a resurselor pe care le ai. Timpul tău liber este o resursă care îți oferă posibilitatea de a te odihni, dar și de a investi în lucrurile/ activitățile care îți fac plăcere. Astfel, pentru a te putea bucura de avantajul oferit de echilibrul dintre viața personală și cea profesională, orientează-te spre companii care încurajează acest echilibru nu doar în afara orelor de program, ci chiar și la locul de muncă.

Pentru a veni în sprijinul companiilor care promovează echilibrul între viața personală și cea profesională, Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property, propune o soluție care combină spațiile interioare de birouri cu cele exterioare, în aer liber: YUNITY Park.

YUNITY Park este un concept nou de real estate care îmbină, într-un spațiu unic, facilități noi pentru tendințele de lucru și de viață urbană ale viitorului. Acesta este proiectat ca un campus dezvoltat în extensia biroului, care oferă sprijinul urban necesar pentru experiențele adaptate stilului de viață al oamenilor, atât pentru timpul petrecut la birou, cât și cel personal.

2. Elimină factorii de stres
Ca să-ți poți construi o carieră de succes este nevoie și de eliminarea cât mai multor factori de stres. Aceștia pot fi teama că locul de munca nu este suficient de sigur din punctul de vedere al protecției sanitare sau stresul cauzat de problemele de comunicare cu ceilalți colegi. Indiferent care sunt factorii de stres cu care te confrunți, ei îți pot afecta productivitatea și eficiența la locul de muncă.

Din nevoia unor măsuri concrete pentru creșterea gradului de imunitate al clădirilor și regândirea spațiilor de birouri, a fost dezvoltat IMMUNE Building Standard™ al cărui concept este sistemul Healthy by Design®. Acesta este format dintr-o rețea de dispozitive, tehnologii, echipamente specializate, personal dedicat și facilități noi. Astfel, dezvoltarea IMMUNE™ contribuie la crearea unor spații ce încurajează productivitatea, unde angajații își pot desfășura, în condiții de siguranță sporită, activitățile zilnice.

IMMUNE Building Standard™ își continuă expansiunea globală, începută în 2020. Dacă la început acest certificat a fost aplicat pentru clădiri de birouri, spații industriale și rezidențiale, în prezent acesta este implementat și în clădirile instituțiilor de învățământ. De exemplu, St. Catherine’s British School din Atena și Marco Tower sunt doar câteva dintre clădirile care au obținut acest certificat.

3. Optează pentru companii care îți pot oferi condițiile de muncă pe care ți le dorești
Stilul de viață pe care ți-l dorești poate dicta condițiile de muncă de care ai nevoie. Astfel, dacă visezi la un echilibru cât mai bun între viața personală și cea profesională, optează pentru o companie care îți permite să ai un program de lucru flexibil, parțial sau în totalitate remote.

Totodată, dacă pui accent foarte mult pe comunicare și îți dorești să lucrezi și să socializezi cu colegii, atunci ai nevoie de o companie care pune la dispoziția angajaților spații de co-working. Dacă, în schimb, contractul pe care îl închei cu o companie este unul de prestări servicii în calitate de freelancer, atunci cel mai probabil vei avea nevoie de birouri satelit care să îți ofere posibilitatea de a lucra din orice oraș.

4. Alege companii care încurajează dezvoltarea profesională și personală a angajaților
Procesul de învățare nu se oprește niciodată, astfel că, indiferent de locul de muncă pe care îl ai, nu trebuie să uiți să aloci timp dezvoltării tale profesionale și personale.

Partea bună este că, cele mai multe companii înțeleg astfel de nevoi ale angajaților și le pun la dispoziție diferite traininguri sau materiale care contribuie la dezvoltarea acestora. În acest sens, dacă îți dorești sprijin din partea companiei pentru dezvoltarea ta personală, optează pentru un angajator care îți oferă beneficii extrasalariale care să susțină dezvoltarea ta profesională și personală.

Un mediu de lucru sănătos poate contribui la bunăstarea angajaților atât în timpul orelor de lucru, cât și în afara acestora. Astfel, pentru a te asigura că te angajezi într-o companie care susține acest lucru, nu uita să acorzi importanță criteriilor prezentate în acest articol.

Sursă foto: freepik.com

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:06

 

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iași, șos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iași, tel: 0232-243.864; fax: 0232-212.231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Starmod S.A. Suceava cu sediul social în mun. Suceava, str. Universității, nr. 29, jud. Suceava, nr. înregistrare în Registrul Comerţului J33/69/1991 , C.U.I. RO3177717, numită potrivit Sentinţei Civile nr. 19 din data de 25.01.2022, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9819/86/2010**, invită toți agenții economici interesați ca, până la data de 11.11.2022, ora 16:00, să depună o ofertă financiară și o ofertă tehnică pentru efectuarea lucrărilor cadastrale de reglementare a situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. Condiții de formă: Ofertele vor fi depuse la sediul lichidatorului judiciar MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAȘI S.P.R.L., din Iași, str. Aleea Nicolina, nr. 82, într-un plic închis şi sigilat prin aplicarea ștampilei ofertantului, ce va conţine documentele de participare mai jos menţionate. Plicul va menţiona în mod obligatoriu şi limitativ: numele/denumirea ofertantului, adresa domiciliului/sediului social al ofertantului, precum şi menţiunea „ofertă servicii cadastrale, a nu se deschide înainte de data de 11.11.2022, ora 16.00”. Solicităm ca oferta financiară să conţină următoarele elemente obligatorii: -Preț (va fi exprimat în lei, fără T.V.A.); -Acordul expres al ofertantului ca plata prețului să se efectueze în conformitate cu dispozițiile Legii 85/2006, pe măsură ce se vor obține fonduri din valorificari de active din patrimoniul societății debitoare. Solicităm ca oferta tehnică să conţină următoarele elemente obligatorii: -Termen de execuţie; -Lista serviciilor cadastrale ce vor fi prestate pentru reglementarea situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. -Certificatul de atestare din care reiese că ofertantul este calificat şi atestat în vederea efectuării de operațiuni/servicii cadastrale. Va fi descalificată automat orice ofertă care nu conţine toate documentele sus-menţionate. Pentru cuantificarea preţului de executare a lucrării, accesul în incinta societăţii debitoare se face cu programare (48 de ore) şi este condiţionat de semnarea unui Protocol de vizitare a acesteia care cuprinde clauze de confidenţialitate. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232-243.864 sau e-mail iasi@insolventa.ro intenţia de vizitare. Relații suplimentare se pot obține de la: -tel. 0232-243.864 0755.132.473 -fax: 0232-212.231 -email: secretariat@insolventa.ro
VANZARE TEREN SI CONSTRUCTII PIATA NEAMT str. Piata Garii, nr.7, loc. Piatra Neamt, jud. Neamt. Subscrisa BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. desemnata in calitate de administrator judiciar al debitoarei PERLA INVEST S.R.L., in reorganizare, prin Incheierea de sedinta nr. 236 din data de 19.04.2016, pronuntata in Dosarul nr. 2699/103/2015/a4, de Tribunalul Neamt – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, organizeaza in data de 23.11.2022, ora 13:00, la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., din Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Victory Business Center, Et. 4, Sector 3, sedinta de licitatie publica cu strigare pentru vanzarea, in bloc, a proprietatii imobiliare compuse din: -teren intravilan, in suprafata de 1.000 mp, inscris in CF nr.54618 a Mun.Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618; -constructie in suprafata utila de 567,46 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U1 a Mun. Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618-C1-U1; -constructie in suprafata utila de 1.707,65 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U2 a Mun. Piatra Neamt, avand nr.cadastral 54618-C1-U2 situate in Mun. Patra Neamt, str. Piata Garii, nr.7, jud. Neamt. Pretul de pornire al sedintei de licitatie 1.379.000 EUR, exclusiv TVA. Detalierea componentei acelor blocuri de active poate fi solicitata administratorului judiciar la adresa de e-mail business.restructuring@bdo.ro. Ofertantii care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., cel tarziu cu o zi lucratoare inaintea sedintei de licitatie publica la care doresc sa participe, personal sau prin curier, ora 17:00, toate documentele specificate in cuprinsul Caietului de sarcini, ce poate fi achizitionat de la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. pentru suma de 1.000 Lei, exclusiv TVA. Plata Caietului de sarcini se va realiza prin transfer bancar in contul unic de insolventa al societatii PERLA INVEST S.R.L., pe baza facturii comunicate de catre administratorul judiciar. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul 021.319.94.76 sau e-mail business.restructuring@bdo.ro.
Ce accesorii și unelte merită achiziţionate de către un gospodar?
25/11/2022 16:10

     În ziua de astăzi, apar tot mai multe unelte si accesorii noi cu diferite functii sau devin chiar nişate pentru o anumită actiune specifică. Aceste unelte se pot găsi pe ori ...

Sărbători de iarnă - ce băuturi asociezi cu meniul pentru mesele alături de cei dragi
25/11/2022 16:05

  Sfarsitul anului este aproape si deja trebuie să te gandesti cum ii intampini pe musafiri, pentru a evita să intri in criză de timp si să devii extenuat de sărbători. Fie că alegi un meniu tradit ...

4 tipuri de rochii și ocazia potrivită pentru a le purta
25/11/2022 15:56

  De multe ori se intamplă să ai un eveniment, o ocazie specială, si să nu găsesti in sifonier un articol care să te multumească.  Solutia partială este să iei ceea ce ai si să creezi ce ...

O fotografie uluitoare cu pielea unei femei de 92 de ani arată efectele pe termen lung ale folosirii cremei de protecție solară pe față
25/11/2022 15:33

1.Imbătranirea naturală a pielii se numeste imbătranire cronologică. 2.Specialistii spun că ar trebui să ne străduim să avem o imbătranire cronologică, iar o modalitate de a face acest lucru este p ...

Cea mai tatuată femeie din Polonia confirmă oficial că are corpul acoperit în proporție de 96% cu tatuaje
25/11/2022 15:27

1.O femeie care s-a acoperit de cerneală poate spune acum oficial că este cea mai tatuată persoană din Polonia. 2.Iar acum, după multe speculatii, ea a confirmat intr-o postare pe Instagram că trupul e ...

Descoperă unde să petreci revelionul dacă dorești ceva diferit anul acesta
25/11/2022 15:23

      Revelionul este un eveniment destul de important al anului, fiind recomandat să-l tratezi ca atare. Dacă te respecti si ai grijă de tine, cu sigurantă vei căuta o locatie minunat ...

Bucătărie de la zero: piese de nelipsit din nicio bucătărie
25/11/2022 12:51

  Ai reuşit: in sfarşit ţi s-a indeplinit visul de a avea o căsuţă a ta. Dar acum incepe partea cu adevărat dificilă: cum amenajezi locuinţa astfel incat să fie cu adevărat a ta, şi cum faci d ...

De ce meriți un job cu bani mai mulți. Ce trebuie să faci pentru a avea un loc de muncă bine plătit
25/11/2022 12:16

  Ti-ai văzut părintii, bunicii si alte rude muncind enorm in timpul vietii, avand joburi anoste, de multe ori cu salarii destul de mici, care nu le-au permis niciodată să isi cumpere casa de vis la ...

Relațiile intime te mențin tânăr. Cât de des trebuie să faci sex pentru a încetini îmbătrânirea
25/11/2022 11:07

Activitatea sexuală te poate ajuta să trăiesti mai mult. Este concluzia unui studiu publicat in revista Psychoneuroendocrinology, care arată că a face sex cel putin o dată pe săptămană prelungeste viat ...

Canapea sau colțar - care se potrivește încăperii tale?
25/11/2022 09:13

  Atentia la detalii si grija pentru spatiul de locuit nu se vor demoda niciodată, iar un lucru este cert: oamenii devin din ce in ce mai preocupati de locuinta lor si de confortul pe care acesta il poat ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei