Cum să gestionezi un răspuns negativ după interviul de angajare

refuz-angajare_optimized_optimized
refuz-angajare_optimized_optimized

Dimensiune font:

| 14-03-2022 14:46

Nu toate interviurile de angajare vor fi urmate de un răspuns pozitiv, indiferent de cât de bine a decurs discuția sau cât de pregătit este angajatul. Alegerea unui candidat are la bază nu doar motive obiective, care țin strict de pregătirea sau experiența acestuia, ci și motive subiective, legate de conexiunea care se poate crea între intervievator și un potențial angajat.

Astfel, un răspuns negativ nu ar trebui perceput drept o respingere menită să știrbească încrederea în forțele proprii și în calitățile pe care un candidat le are. Absența unui răspuns favorabil din partea angajatorului nu trebuie tradusă drept o risipă de timp sau de energie, căci aceasta a creat un context favorabil unor întâlniri sau discuții, cunoașterii unor noi oameni sau învățării unor noi lucruri.

Deși este destul de dificil să privim cu optimism o respingere, mai ales dacă locul de muncă vizat întrunea multe dintre așteptările noastre, o atitudine corectă în această situație ne poate feri de limitare și ne poate da elan pentru oportunități viitoare.

Pentru a gestiona corect un răspuns nefavorabil din partea angajatorului în urma interviului de angajare, am alcătuit mai jos o listă cu cele mai importante aspecte de care un candidat ar trebui să țină cont.

Familiarizează-te cu ideea de feedback
Feedbackul este un instrument extrem de util, menit să contribuie la evoluția profesională, dar și personală a unui angajat. Un feedback pozitiv poate motiva angajatul și îi poate crește gradul de implicare la nivel de organizație.

Pe de altă parte, un feedback negativ poate fi descurajator, mai ales dacă nu este transmis în mod corect. Totuși, acesta ar trebui privit drept instrument de evoluție și de perfecționare și o modalitate bună de a extrage informații relevante despre propria persoană.

Pentru a te familiariza cu ideea de feedback, încurajează-i pe cei din jurul tău, colegi sau superiori, să îți ofere o părere sinceră cu privire la activitatea ta. Dacă feedbackul este o practică utilizată în compania din care faci parte, învață să apreciezi astfel de discuții și să extragi lucrurile de care ești responsabil și care se pot îmbunătăți.

Familiarizându-te cu ideea de feedback, care nu întotdeauna va fi pozitiv, vei putea depăși refuzul unui angajator, înțelegând că întotdeauna există loc pentru evoluție și pentru îmbunătățirea practicilor curente.

Nu demisiona înainte de a fi acceptat pe un nou post
Pentru a nu crește șansele unei reale dezamăgiri la aflarea veștii că nu ai fost acceptat, nu te grăbi să semnezi o cerere demisie la actualul loc de muncă încă din momentul în care ai decis să candidezi pentru un nou post.

Perioada de preaviz stabilită prin contractul individual de muncă are rolul de a acorda timp angajatorului să găsească un înlocuitor în cazul în care un angajat demisionează. Astfel, nu este necesar ca în momentul în care ai decis să candidezi sau ai fost invitat la interviu să anunți actualul angajator despre plecarea ta, căci, dacă răspunsul va fi nefavorabil, faptul că vei rămâne fără un loc de muncă va fi un factor de stres suplimentar.

Solicită recrutorului să fii anunțat de decizia luată, indiferent de natura ei
Deși, în teorie, o companie ar trebui să înștiințeze toți participanții de decizia luată, practica ne arată că lucrurile nu se întâmplă mereu întocmai. Pentru a te asigura că vei primi un răspuns, fie el pozitiv sau negativ, este recomandat ca la finalul interviului să soliciți politicos recrutorului să revină cu un telefon sau cu un e-mail, indiferent care a fost persoana selectată.

Această solicitare poate fi motivată de faptul că un feedback este mereu binevenit, chiar dacă răspunsul nu este favorabil.

În cazul în care angajatorul propune din oficiu un termen până la care va reveni cu un răspuns, este indicat să aștepți scurgerea acestui termen. Procesul decizional poate fi unul destul de amplu.

Dacă, totuși, ai respectat termenul propus și angajatorul nu a revenit, poți formula un e-mail în care să mulțumești pentru timpul acordat, să te interesezi de decizia luată și să soliciți feedback cu privire la evoluția ta din timpul procesului de selecție. Deși un refuz poate fi deranjant, menținerea unui ton politicos este extrem de relevantă, mai ales dacă în viitor vei decide să candidezi din nou pentru un loc de muncă în cadrul aceleiași companii.

Un interviu de angajare are rolul, printre altele, de a testa compatibilitatea dintre candidat și recrutor, aspect care va cântări destul de mult în procesul decizional. Ținând cont de faptul că la interviu vor fi invitați doar acei candidați care întrunesc cerințele postului, este de la sine înțeles că recrutorul va dori să îi cunoască și prin prisma personalității lor.

Un refuz nu înseamnă că ești mai puțin valoros decât alți candidați, ci, pur și simplu, că nu rezonezi întru totul cu o anumită companie. Astfel, un răspuns negativ nu ar trebui să fie o descurajare, ci o etapă de pregătire pentru oportunități viitoare.

Sursă foto: Shutterstock

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Se schimbă modul de generare a CNP-ului. Precizări de la Ministerul Afacerilor Interne despre semnificaţia cifrelor
11/05/2024 18:37

 Odată cu operationalizarea Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă, un element de noutate il reprezintă generarea codului numeric personal, sens in care Ministerul Afacer ...

VIDEO Kylian Mbappe a făcut anunțul momentului în fotbal
10/05/2024 23:19

 Paris Saint Germain nu a reusit nici in acest sezon să cucerească UEFA Champions League, iar vestea cea mai proastă pentru parizieni a venit vineri, cand Kylian Mbappe a făcut un anunt important privi ...

După carnea artificială, cafeaua sintetică e pe Agenda 2030. Si asta
10/05/2024 13:57

              "O băutură care va apărea in curand pe piată are un gust mai bun ...

Partidul Puiul Malefic și-a anunțat candidatura. Cele mai ciudate partide înscrise la alegerile europarlamentare 2024
10/05/2024 12:56

 Partide politice cu nume mai putin obisnuite vor participa la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Unele si-au inceput activitatea ca o glumă, altele si-au atribuit acest nume pentru atrage atentia as ...

Tipuri de Bonusuri Disponibile la Cazinouri Online
10/05/2024 10:42

 În lumea cazinourilor online, bonusurile reprezintă o modalitate eficientă de a atrage si de a recompensa jucătorii noi si existenti. Există o varietate de tipuri de bonusuri disponibile, fiecar ...

Top 3 Cele Mai Importante Condiții de Rulaj la Bonusuri din Cazinouri
10/05/2024 10:40

 Bonusurile reprezintă o parte importantă a experientei de joc in cazinourile online, oferind jucătorilor oportunităti suplimentare de castig si de distractie. Cu toate acestea, inainte de a profita d ...

Prizonieri în labirintul nefericirii personale
09/05/2024 10:30

Suntem oameni, făpturi condamnate la o existentă plină de nuante, unde lumina se impleteste adesea cu umbra. În această lume modernă, in care fiecare moment pare a fi subiect de evaluare, fiecare per ...

Salcâmul, o simfonie a naturii îmbrățișată de timp și tradiție
08/05/2024 15:02

În tăcerea dulce a primăverii, cand pămantul se trezeste la viată si cerul se imbracă in albastrul pur, un copac infloreste cu o gratie aparte, aducand cu el nu doar o frumusete efemeră, ci si o ist ...

Femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri şi prejudecăţi legate de carieră şi rolul în familie
08/05/2024 11:22

Femeile incă se mai confruntă cu stereotipuri şi prejudecăţi legate de carieră şi rolul in familie, a declarat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia-Elena Intotero, cu prile ...

 Bucură-te de un nou capitol: cum să-ți valorifici timpul după ce ieși la pensie
08/05/2024 10:51

Bucură-te de un nou capitol: cum să-ti valorifici timpul după ce iesi la pensie Planificarea pe termen lung este mereu o idee bună. Indiferent de varsta pe care o ai, este important să ai o viziune clar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei