Cum să menții performanțele mașinii tale pe termen lung: Top 6 sfaturi de urmat

barbat-face-detailing-la-masina

Dimensiune font:

| 21-02-2024 10:27

 Cum să menții performanțele mașinii tale pe termen lung: Top 6 sfaturi de urmat

Indiferent dacă ești un șofer experimentat sau novice, menținerea performanțelor mașinii tale într-o stare optimă este esențială pentru siguranța ta și a celor din jurul tău. O mașină bine întreținută nu numai că oferă o experiență de condus mai plăcută, dar poate prelungi și durata de viață a vehiculului, economisind bani și timp în întreținere sau reparații costisitoare.

Schimbă anvelopele la timp

Atunci când vine vorba de menținerea performanțelor constante, schimbarea anvelopelor la timp reprezintă un factor prioritar. Este important să verifici periodic starea anvelopelor pentru uzură și deteriorare, deoarece acestea sunt singurele componente ale mașinii care vin în contact direct cu drumul. 

În plus, trebuie să ții cont de schimbarea lor în funcție de sezoanele reci și cele calde, pentru a asigura o aderență optimă pe drumuri umede sau acoperite de zăpadă. Dacă te afli în căutarea unor anvelope de schimb, poți găsi o varietate de opțiuni de anvelope de vanzare in Cluj, care să se potrivească nevoilor tale și să-ți ofere siguranță pe parcursul întregului an.

Alimentează cu combustibil de calitate

Alimentarea cu combustibil de calitate va asigura menținerea performanțelor optime ale mașinii tale. Atât benzina, cât și motorina sunt disponibile în două variante la orice benzinărie: standard și premium. Deși varianta premium este mai scumpă, este recomandat să optezi pentru aceasta măcar o dată la câteva alimentări, mai ales în sezonul rece. Carburanții premium contribuie la prelungirea duratei de viață a motorului și îmbunătățesc procesul de ardere a gazelor, asigurând o funcționare mai eficientă a mașinii.

Verifică periodic fluidele mașinii

Verificarea periodică a fluidelor este o practică care poate ajuta la buna funcționare a vehiculului tău. Deși nu necesită un control zilnic, este recomandat să efectuezi această operațiune de cel puțin două ori pe lună, cu precădere înainte de plecarea în călătorii lungi. 

Este important să verifici nivelul următoarelor fluide: uleiul din motor, uleiul din servodirecție (în cazul direcției hidraulice), lichidul de frână, lichidul de răcire (antigel) și lichidul de spălare a parbrizului. Dacă nivelul unuia dintre aceste fluide este sub cel recomandat de producător, completează imediat.

Fă reviziile conform specificațiilor mașinii

O altă bună practică este să faci reviziile în perioadele indicate, conform manualului mașinii tale. Respectarea cu rigurozitate a acestor indicații de întreținere și efectuarea tuturor procedurilor conform specificațiilor este crucială pentru menținerea sănătății și bunei funcționări a vehiculului tău.

Revizia tehnică de gradul I, recomandată la fiecare 10.000 de km parcurși, oferă informații folositoare și reduce semnificativ riscul apariției unor defecte neprevăzute. Aceasta nu numai că asigură o funcționare mai eficientă a mașinii, dar ajută și la planificarea reparațiilor viitoare, permițând evaluarea în avans a necesarului de piese și costurilor asociate acestora.

Verifică periodic bateria

Fiecare șofer ar trebui să dețină un tester pentru bateria auto și să efectueze testarea acesteia cel puțin de două ori pe an. Acest dispozitiv oferă indicații clare pentru a determina dacă bateria are nevoie de înlocuire. Dacă parametrii indicați de tester sunt sub nivelul recomandat de producător, este semn că bateria este uzată și trebuie schimbată. Verificarea periodică a bateriei te ajută să eviți neplăcerile și să asiguri o pornire fiabilă a mașinii tale în orice moment.

Evită să conduci pe distanțe scurte

Evitarea condusului pe distanțe scurte poate contribui la menținerea performanței motorului mașinii tale. Combustia din motor generează apă, care se transformă în vapori și este evacuată în timpul condusului. Pe distanțe scurte, de aproximativ 10-15 minute, motorul nu are timp să atingă temperatura optimă de funcționare, iar vaporii de apă nu sunt evacuați corespunzător. Acest lucru poate duce la diluarea uleiului și, în unele cazuri, la apariția ruginii în sistemul de lubrifiere.

Menținerea performanțelor mașinii tale necesită atenție și responsabilitate. În plus, o mașină bine întreținută oferă nu doar siguranță pe drum, ci și o experiență de condus mai plăcută și mai eficientă. Investiția în întreținerea regulată nu este doar o măsură preventivă, ci și o decizie inteligentă pentru a asigura că vehiculul tău funcționează la capacitatea maximă în fiecare zi.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Descoperă Elita Pragmatic Play: Cele Mai Bune Jocuri din 2024 & Lansări Viitoare
24/04/2024 12:46

Cele Mai Bune Jocuri Create Vreodată de Pragmatic Play: O Privire Spre Viitoarele Lansări din 2024  Sunt multe companii in lumea jocurilor care surprind jucătorii cu lansări incitante si inovatoare. U ...

Contract-Auto.ro adaugă noi servicii pentru contractul de vânzare cumpărare auto destinat persoanelor juridice! ‍
24/04/2024 09:12

 Contract-Auto.ro, platforma recunoscută pentru eficientizarea tranzactiilor auto in Romania, a relansat recent serviciul său de generare online a contractelor de vanzare-cumpărare, introducand facilit ...

Cum să-ți actualizezi garderoba de primăvară?
23/04/2024 10:59

Cum să-ti actualizezi garderoba de primăvară? Începutul sezonului cald este momentul ideal să iti reconsideri stilul personal si să dai un refresh la garderobă. Există foarte multe aspecte de care ...

Povestea parfumului de trandafiri
23/04/2024 09:46

În grădina cu flori a naturii, există un personaj incantător care captivează simturile cu frumusetea si misterul său delicat: parfumul de trandafiri. În spatele fiecărui strop de esentă parfu ...

Inundații în Emirate. Trei filipinezi au murit
19/04/2024 15:39

Trei lucrători filipinezi au murit in urma unor inundaţiilor fără precedent care au afectat la inceputul acestei săptămani Emiratele Arabe Unite, unde traficul rămane perturbat vineri pe aeroportul din D ...

Colagenul și acidul hyaluronic, tinerețea la sticluță
18/04/2024 15:39

Colagenul si acidul hialuronic au devenit cuvinte de ordine in industria cosmetică, promise adesea ca solutia supremă pentru inversarea sau incetinirea semnelor vizibile ale imbătranirii. Aceste două comp ...

  Culorile frumuseții, o călătorie prin istoria fardurilor
18/04/2024 15:23

Fardurile au jucat un rol crucial in cultura si societatea umană de mii de ani, servind nu doar ca mijloace de infrumusetare, dar si ca simboluri ale statutului social, sănătătii si chiar moralitătii. De l ...

Povestea fructului miraculos
16/04/2024 13:51

 Într-o lume in care zahărul este omniprezent si lupta impotriva obezitătii si a bolilor legate de dietă continuă să fie o prioritate globală, apare un aliat neasteptat: fructul miraculos, sau ...

Evoluția Agentului Imobiliar: Cursurile Smart Experience de la Inter Imobiliare modelează profesioniștii de mâine
15/04/2024 14:02

 Ai observat vreodată cat de rapid se schimbă lumea imobiliarelor? Dacă esti agent imobiliar sau te gandesti să devii unul, e esential să fii mereu informat si pregătit pentru noile provocări. &Ici ...

La 48 de ani, Georgiana Văcaru are 10 băieți și 10 fete. Ireal câți urmași are femeia cu cei mai mulți copii din lume
12/04/2024 17:11

Georgiana Văcaru este o adevărată mamă eroină. Argeseanca născută in anul 1976 este femeia cu cei mai multi copii din Romania. La doar 48 de ani, femeia a adus pe lume 10 băieti si 10 fete. Iată povest ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei