Iată ce avantaje au pompele de căldură pentru încălzirea casei

ventilatiecurecuperarecaldura-ro-evenimentul

Dimensiune font:

| 09-11-2023 13:17

 Vine cu pași repezi și sezonul de iarnă, deși constatăm că media anuală a temperaturilor în sezonul rece este mai mare decât de obicei. Asta nu înseamnă că ne lăsăm lipsiți de sistemele de încălzire. Observăm în ultimii ani că tendințele se schimbă și poate că parțial motivele se leagă de marea disponibilitatea a opțiunilor. Sunt tot mai multe variante de sisteme de încălzire, iar noua generație aduce în prim plan opțiuni ce au consum mic și randament mare. Dacă mai punem la socoteală și faptul că putem proteja mediul înconjurător, atunci iată câte pretenții poate avea consumatorul când își alege tipul de sistem.

 Printre altele, amintim despre pompe de caldura pentru incalzirea casei. Sunt alese tot mai des și, deși investiția inițială este una mai mare, avantajele se văd pe termen lung. În câțiva ani este posibil să vă amortizati și costurile. Să luăm în considerare că sunt șanse ca în viitor aceste sisteme să dețină monopol. Deja se pune problema poluării masive în cazul consumatorilor care au centrală termică. Sunt descurajate variantele de acest tip și prin îngreunarea pașilor de debranșare de la sistemele centralizate. Să revenim însă la avantajele pe care le aveți dacă veți opta pentru o pompă de căldură.

 Încălzirea cu pompă de căldură presupune costuri mai mici

 Evident că orice schimbare vine pe fondul unei necesități și suntem dispuși să o îmbrățișăm, dacă vom ști că avem multiple beneficii. Ei bine, în privința pompelor de căldură vorbim în principal despre eficiența energetică și despre consum optim de resurse.

 Mai întâi de toate, eficiența energetică. Iată ce este pus pe primul loc. Știați că o pompă de căldură produce mai multă energie decât consumă? Desigur că acest coeficient depinde de capacitatea sa, de temperatura de lucru a aerului existent și de temperature dorite în mediul ambiental. Atunci când sunteți interesați de achiziția unei pompe de căldură, veți vedea că există mențiunea unui coeficient de performanță, adică COP. Valoarea acestuia este determinată de puterea termică produsă și de puterea electrică absorbită.

 Cum pot fi generate economii?

 Trebuie să avem în vedere ca sursa folosită este regenerabilă și că pot fi făcute economii la costurile de încălzire. Mai ales dacă o astfel de pompă este combinată și cu un panou fotovoltaic, care să aibă și sistem de stocare, cu atât mai bine. Veți ajunge să reduceți facturile la minim.

 Poate că vorbim prea repede de independența financiară și de a deveni propriul producător de energie, însă spre asta se îndreaptă cei care aleg astfel de sisteme.

Alte avantaje ale acestor sisteme se referă la:

       Posibilitatea de a încălzi și de a răci de asemenea

 Pompele de căldură, ei bine unele dintre ele, pot avea un sistem de funcționare reversibil. Le veți putea utiliza atât pentru încălzirea unui spațiu, cât și pentru răcire. Un lucru posibil doar prin inversarea ciclului de funcționare al pompei. Va deveni utilă pe tot parcursul anului, ba chiar exclude nevoia de a instala și un aparat de aer condiționat.

       Obțineți căldură, dar și apă caldă menajeră

 Poate fi asigurat și consumul de apă caldă menajeră. Aveți însă nevoie de boiler pentru stocare, unul cu serpentină. Alegerea aici depinde de numărul de persoane, de necesarul de apă caldă zilnic. Este posibil așadar că, având o singură unitate, să puteți încălzi, răci, dar și să produceți apă caldă menajeră.

      Plus valoare adus spațiului

 Pompele de căldură pot fi montate la locuințe precum case, vile sau clădiri de birouri sau apartamente. Este evident că, în orice caz, vorbim de un plus valoare adus imobilului. Produsele de ultimă generație, care se bazează pe surse regenerabile vor crește și clasa energetică a locuinței. Fie veți fi interesați pe termen lung să vindeți sau să închiriați, valoarea per total va fi una îmbunătățită.

       Fără coșuri de fum

 O simplă comparație pe care o putem face în ceea ce privește cazanele de lemne spre exemplu și pompele de căldură, ne arată că marele avantaj a celor din urmă se referă și la faptul că exclud coșul de fum.

 Pentru cei interesați de pompe de căldură, un furnizor de nișă pe care vă puteți baza este Altecovent. De aici pot fi cumpărate nu doar pompele în sine, ci aveți și servicii conexe. Echipa tehnică asigură mentenanță și service pe termen lung.

 Sunt și dezavantaje?

 În termeni de dezavantaje putem aminti de dimensiunile pompelor. Față de alte sisteme care sunt mai compacte și mai ușor de integrat în locuințe, pompele pot fi diferite. Desigur, nu este o regulă general valabilă, pentru că unele modele sunt fix cât un frigider.

 Un alt dezavantaj se referă la costurile implicate. Pentru că nu doar achiziția această în sine aveți nevoie, ci și de montaj și accesorii conexe. Costurile depășesc pe cele ale unui sistem clasic de încălzire, însă asta doar dacă luăm în calcul numai aspectele de interes pe termen scurt. Nu în cele din urmă, este bine de menționat despre temperatura de lucru și unitățile interioare. Există și aici o limitare a funcționării, pentru a oferi maximul de performanță și eficientă fiind nevoie de anumite intervale de temperatura. O pompă de căldură avansată poate funcționa și cu temperaturi externe mai scăzute, dar nu ar fi eficiente și rentabile.

Oferta de la Altecovent

 Pentru cei care iau în calcul această opțiune și își doresc poate și un plan personalizat și o oferta pe măsură, pot solicita de la Altecovent prețuri. Tot aici vor afla mai multe despre sistemele de ventilație cu recuperare de căldură, centralizate sau descentralizate. Sunt pe aceeași linie, sisteme moderne care pot contribui la eficiența energetică a casei. La rândul lor, acestea sunt alese în funcție de suprafața și necesarul de volum de aer furnizat zilnic. Cereți ofertele personalizate și cei de la Altecovent vă lămuresc.

 Deciziile de astăzi sunt grijile în minus de mâine, așadar orientați fiind spre modernism, ar fi bine să ne adaptăm și dotările spațiilor de locuit. Descoperiți mai multe detalii  în pagina oficială a furnizorului.

 Contact:

0753 967 762

info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro

Nr. 836, Corund, Jud. Harghita

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Contract-Auto.ro adaugă noi servicii pentru contractul de vânzare cumpărare auto destinat persoanelor juridice! ‍
24/04/2024 09:12

 Contract-Auto.ro, platforma recunoscută pentru eficientizarea tranzactiilor auto in Romania, a relansat recent serviciul său de generare online a contractelor de vanzare-cumpărare, introducand facilit ...

Cum să-ți actualizezi garderoba de primăvară?
23/04/2024 10:59

Cum să-ti actualizezi garderoba de primăvară? Începutul sezonului cald este momentul ideal să iti reconsideri stilul personal si să dai un refresh la garderobă. Există foarte multe aspecte de care ...

Povestea parfumului de trandafiri
23/04/2024 09:46

În grădina cu flori a naturii, există un personaj incantător care captivează simturile cu frumusetea si misterul său delicat: parfumul de trandafiri. În spatele fiecărui strop de esentă parfu ...

Inundații în Emirate. Trei filipinezi au murit
19/04/2024 15:39

Trei lucrători filipinezi au murit in urma unor inundaţiilor fără precedent care au afectat la inceputul acestei săptămani Emiratele Arabe Unite, unde traficul rămane perturbat vineri pe aeroportul din D ...

Colagenul și acidul hyaluronic, tinerețea la sticluță
18/04/2024 15:39

Colagenul si acidul hialuronic au devenit cuvinte de ordine in industria cosmetică, promise adesea ca solutia supremă pentru inversarea sau incetinirea semnelor vizibile ale imbătranirii. Aceste două comp ...

  Culorile frumuseții, o călătorie prin istoria fardurilor
18/04/2024 15:23

Fardurile au jucat un rol crucial in cultura si societatea umană de mii de ani, servind nu doar ca mijloace de infrumusetare, dar si ca simboluri ale statutului social, sănătătii si chiar moralitătii. De l ...

Povestea fructului miraculos
16/04/2024 13:51

 Într-o lume in care zahărul este omniprezent si lupta impotriva obezitătii si a bolilor legate de dietă continuă să fie o prioritate globală, apare un aliat neasteptat: fructul miraculos, sau ...

Evoluția Agentului Imobiliar: Cursurile Smart Experience de la Inter Imobiliare modelează profesioniștii de mâine
15/04/2024 14:02

 Ai observat vreodată cat de rapid se schimbă lumea imobiliarelor? Dacă esti agent imobiliar sau te gandesti să devii unul, e esential să fii mereu informat si pregătit pentru noile provocări. &Ici ...

La 48 de ani, Georgiana Văcaru are 10 băieți și 10 fete. Ireal câți urmași are femeia cu cei mai mulți copii din lume
12/04/2024 17:11

Georgiana Văcaru este o adevărată mamă eroină. Argeseanca născută in anul 1976 este femeia cu cei mai multi copii din Romania. La doar 48 de ani, femeia a adus pe lume 10 băieti si 10 fete. Iată povest ...

Surori siameze, dezvăluiri despre viața amoroasă. Ce se întâmplă dacă una dintre ele moare
11/04/2024 16:03

Desi la nastere cadrele medicale au spus că vor trăi doar cateva zile, două surori siameze, Carmen si Lupita Andrade, au sfidat sansele de supravietuire si se bucură de tot ce le oferă viata la cei 23 de a ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei