Reţete la air-fryer: 6 preparate gustoase şi rapide

friteuza

Dimensiune font:

| 04-03-2024 11:09

 Air-fryer-ul este una dintre cele mai cool invenţii din bucătărie. Acest tip de friteuza te ajută să prepari o mulţime de feluri de mâncare rapid şi foarte sănătos, fără să fie nevoie să foloseşti cantităţi mari de ulei. Unde mai pui că nu ocupă mult spaţiu şi este un aparat foarte uşor de folosit.

Descoperă mai jos 6 preparate delicioase pe care le poţi face la air-fryer în doi timpi şi trei mişcări:

 

Cartofi prăjiţi cu tzatziki

 

Cartofii prăjiţi se prepară uşor la friteuza cu aer cald, fără să fie nevoie de cantităţi mari de ulei. Dacă îţi doreşti o reţetă simplă şi uşoară de cartofi prăjiţi, încearcă variantă la air-fryer cu un sos tzatziki homemade alături.

Tot ce trebuie să faci este să cureţi şi să tai cartofii şi să îi pui în friteuza cu aer cald. Adaugă un strop de ulei, condimentele preferate şi setează programul potrivit. De obicei, pentru o cantitate medie de cartofi, aceştia vor sta în air-fryer 20 de minute la 200 de grade.

Sosul tzatziki se prepară şi el foarte rapid. Mărunţeşte un castravete, stoarce-l bine cu ajutorul unui tifon, iar apoi amestecă-l cu iaurt grecesc şi un căţel de usturoi zdrobit. Adăugă sare şi piper şi sosul este gata.

Pui crispy

Dacă îţi e pofta de pui crispy, afla că îl poţi pregăti uşor la friteuza cu aer cald, fără să fie nevoie de baie de ulei. Foloseşte piept de pui sau chiar pulpe dezosate, în funcţie de preferinţe. Trece bucăţile de carne prin faină, mai apoi prin ou, iar la final prin fulgi de porumb zdrobiţi. Nu uita să adaugi condimente în făină şi/sau fulgii de porumb, pentru un gust bogat.

La final, pune bucăţile de pui în air-fryer la 180 de grade pentru 15-20 de minute, în funcţie de grosimea lor.

Burger de vită

Un burger de vită homemade va fi gata în 10-15 de minute dacă foloseşti friteuza cu aer cald. Pregăteşte chiflele, sosurile şi legumele proaspete, iar palinele de carne pune-le în air-fryer pentru 8-10 minute, în funcţie de grosimea lor.

Chiflele se pot rumeni şi ele în air-fryer, pentru câteva minute, la temperatura medie.

Dacă îţi doreşti o garnitură delicioasă şi sănătoasă, alege cartofii prăjiţi peparati tot la friteuza cu aer cald, cu o cantitate minimă de ulei. Un air-fryer de dimensiuni mari îţi va fi util pentru a prepara mai multe feluri de mâncare în acelaşi timp, precum carnea şi cartofii.

Omletă cu legume

Micul dejun se poate pregăti uşor la air-fryer. Poţi să pregăteşti omleta cu legume în doar 10 minute. Ai nevoie de forme de silicon, pe care să le umpli cu ou bătut şi legumele preferate. Poţi opta pentru ardei, ciuperci, ceapă verde sau roşii. Desigur, poţi completa reţetă şi cu caşcaval, mozzarella sau verdeţuri.

Pune formele de silicon în air-fryer la 180 de grade pentru 10-12 minute. Dacă oul nu este bine făcut după 12 minute, prelungeşte timpul de coacere până obţii consistenta dorită.

Chips-uri de legume

Poţi să pregăteşti acasă chips-uri de calitate, fără să fie nevoie să achiziţionezi astfel de produse din comerţ. De obicei, chips-urile din comerţ conţin aditivi, de la conservanţi şi până la potentiatori de aromă, dar şi cantităţi foarte mari de sare. Astfel, cea mai simplă şi sănătoasă soluţie este să îţi prepari chips-urile acasă. Cu ajutorul friteuzei cu aer cald te poţi bucura de o gustare delicioasă în doar 20 de minute.

Începe prin a felia foarte subţire legumele preferate. Poţi opta pentru cartofi, păstarnac, morcov şi sfecla, în funcţie de preferinţe. Mai apoi, pune legumele în air-fryer, adăugă un strop de ulei şi condimentele preferate. Coace-le pentru 25-30 de minute la 160 de grade şi amesteca din când ca să te asiguri că se gătesc uniform.

File de somon cu sparanghel

Dacă îţi doreşti să pregăteşti o reţetă sănătoasă şi gustoasă în 15 minute, atunci foloseşte air-fryer-ul ca să prepari file de somon cu garnitură de sparanghel. Fileul de somon se condimentează după gust şi se pune în air-fryer pentru 15 minute la 190 de grade. Dacă îţi place somonul mai bine făcut sau mai suculent, ajustează temperatura şi timpul de gătire după bunul plac.

Sparanghelul se poate prepara în tigaie sau la abur. Dacă vrei să găteşti uşor la abur, poţi folosi o oală sub presiune Tefal sau un multicooker Tefal One Pot.

Acest preparat se poate servi cu sosuri pe bază de iaurt sau muştar, iar dacă îţi doreşti o garnitură mai săţioasa, adăugă reţetei orez, bulgur sau cuşcuş.

Friteuza cu aer cald îţi va fi de folos ca să prepari mâncare plină de gust şi sănătoasă fără să petreci ore în şir în bucătărie. Foloseşte-o ca să pregăteşti cartofi prăjiţi, chips-uri, burgeri, pui crispy sau chiar peste prăjit şi vei renunţa complet la prăjirea în baie de ulei.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Contract-Auto.ro adaugă noi servicii pentru contractul de vânzare cumpărare auto destinat persoanelor juridice! ‍
24/04/2024 09:12

 Contract-Auto.ro, platforma recunoscută pentru eficientizarea tranzactiilor auto in Romania, a relansat recent serviciul său de generare online a contractelor de vanzare-cumpărare, introducand facilit ...

Cum să-ți actualizezi garderoba de primăvară?
23/04/2024 10:59

Cum să-ti actualizezi garderoba de primăvară? Începutul sezonului cald este momentul ideal să iti reconsideri stilul personal si să dai un refresh la garderobă. Există foarte multe aspecte de care ...

Povestea parfumului de trandafiri
23/04/2024 09:46

În grădina cu flori a naturii, există un personaj incantător care captivează simturile cu frumusetea si misterul său delicat: parfumul de trandafiri. În spatele fiecărui strop de esentă parfu ...

Inundații în Emirate. Trei filipinezi au murit
19/04/2024 15:39

Trei lucrători filipinezi au murit in urma unor inundaţiilor fără precedent care au afectat la inceputul acestei săptămani Emiratele Arabe Unite, unde traficul rămane perturbat vineri pe aeroportul din D ...

Colagenul și acidul hyaluronic, tinerețea la sticluță
18/04/2024 15:39

Colagenul si acidul hialuronic au devenit cuvinte de ordine in industria cosmetică, promise adesea ca solutia supremă pentru inversarea sau incetinirea semnelor vizibile ale imbătranirii. Aceste două comp ...

  Culorile frumuseții, o călătorie prin istoria fardurilor
18/04/2024 15:23

Fardurile au jucat un rol crucial in cultura si societatea umană de mii de ani, servind nu doar ca mijloace de infrumusetare, dar si ca simboluri ale statutului social, sănătătii si chiar moralitătii. De l ...

Povestea fructului miraculos
16/04/2024 13:51

 Într-o lume in care zahărul este omniprezent si lupta impotriva obezitătii si a bolilor legate de dietă continuă să fie o prioritate globală, apare un aliat neasteptat: fructul miraculos, sau ...

Evoluția Agentului Imobiliar: Cursurile Smart Experience de la Inter Imobiliare modelează profesioniștii de mâine
15/04/2024 14:02

 Ai observat vreodată cat de rapid se schimbă lumea imobiliarelor? Dacă esti agent imobiliar sau te gandesti să devii unul, e esential să fii mereu informat si pregătit pentru noile provocări. &Ici ...

La 48 de ani, Georgiana Văcaru are 10 băieți și 10 fete. Ireal câți urmași are femeia cu cei mai mulți copii din lume
12/04/2024 17:11

Georgiana Văcaru este o adevărată mamă eroină. Argeseanca născută in anul 1976 este femeia cu cei mai multi copii din Romania. La doar 48 de ani, femeia a adus pe lume 10 băieti si 10 fete. Iată povest ...

Surori siameze, dezvăluiri despre viața amoroasă. Ce se întâmplă dacă una dintre ele moare
11/04/2024 16:03

Desi la nastere cadrele medicale au spus că vor trăi doar cateva zile, două surori siameze, Carmen si Lupita Andrade, au sfidat sansele de supravietuire si se bucură de tot ce le oferă viata la cei 23 de a ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei