Lucrul în echipă: cum ne recăpătăm încrederea în clădirile de birouri

Echipa-la-birou-bucurandu-se

Dimensiune font:

| 07-06-2022 11:30

După doi ani în care o mare parte dintre angajați au lucrat de la distanță, multe companii își fac acum planuri pentru a readuce forța de muncă înapoi la birouri.

Însă, dinamica socială s-a modificat, iar efectele acestor modificări se vor propaga mulți ani de-acum încolo. Astfel, în ceea ce îi privește pe angajați, aceștia, deși nerăbdători să-și reîntâlnească colegii, au și așteptări diferite în legătură cu revenirea la birou.

Există, totuși, un aspect extrem de important ce justifică revenirea la birou a angajaților: lucrul în echipă. Ideea de a fi parte dintr-un colectiv este înrădăcinată în înțelepciunea convențională a mersului la job. Și oricât de multe opțiuni ne oferă tehnologia în ziua de astăzi, interacțiunea fizică ce contribuie la formarea unui colectiv sudat și omogen nu poate fi înlocuită de comunicarea virtuală, oricât de avansată ar fi aceasta.

De aceea, revenirea la birou reprezintă o etapă firească după o perioadă dificilă. Însă nu oricum și nu în aceleași condiții. Mediul de lucru trebuie să se adapteze noilor realități sociale, cu toate provocările sale.

Iată ce trebuie să urmărească angajatorii pentru ca, odată cu revenirea la birouri, lucrul în echipă să se desfășoare în condiții optime.
Adaptarea spațiului de lucru la contextul actual
Angajatorii care iau în considerare redeschiderea birourilor ar trebui să se asigure că spațiul de lucru va fi adaptat contextului social actual. Este important să monitorizeze îndeaproape schimbările necesare și să țină cont de siguranța și bunăstarea angajaților odată cu revenirea acestora la birouri.

Caracteristicile și dotările spațiului unde își desfășoară activitatea influențează comportamentul angajaților atunci când au de ales între munca la birou și cea remote. Astfel, putem identifica două categorii de angajați: o categorie care intenționează să se reîntoarcă la birou și una care preferă să lucreze de acasă. Poziționarea acestora are legătură cu mediul de lucru de la birou, mai exact cu modul în care le sunt împlinite nevoile de siguranță, relaxare și de socializare la birou.

Inovațiile pe care le propun proiectele noi din zona de real estate, mai ales YUNITY Park, oferă angajaților ceea ce își doresc: birouri unde să aibă opțiuni de socializare și interacțiune atât la job, cât și în timpul liber, o tendință tot mai vizibilă și la nivel global. . Fondatorul Genesis Property, Liviu Tudor promovează prin intermediul conceptului YUNITYPark soluții integrate pentru angajați de a-și petrece timpul la job într-un mod plăcut și eficient.

Unii angajați s-ar putea simți anxioși în legătură cu revenirea la locul de muncă. Din perspectiva angajatorului, acest lucru înseamnă că va fi nevoie de măsuri speciale de siguranță și igienă pentru a se asigura că angajații se simt confortabil odată ce revin la birou.
Importanța feedback-ului de la angajați
După o perioadă atât de lungă în care ideea de colectiv s-a rezumat la conversații pe Zoom, companiile încep să revină la programul de lucru normal, la birouri. Majoritatea angajatorilor au înțeles că ascultarea activă a doleanțelor angajaților este esențială, în special în timpul unei crize, sporind atenția asupra cerințelor angajaților privind mediul de lucru.

În contextul actual, angajatorii se află într-un moment în care sunt nevoiți să adapteze condițiile de lucru la dinamică socială actuală, iar pentru aceasta au nevoie de feedback de la angajați.

Prin dialog, angajatorii pot ajuta compania în trei moduri esențiale. În primul rând, vor obține idei și perspective valoroase despre mediul de lucru și așteptările angajaților. Întrebându-i despre preocupările și dorințele lor, vor putea construi o strategie de revenire adaptată nevoilor lor.

În al doilea rând, ascultarea construiește încredere, sprijin și siguranță psihologică. Atunci când angajații știu că vocea lor contează, este mai probabil ca ei să fie implicați. În cele din urmă, conversațiile colective pot fi încurajatoare, mai ales după luni de muncă la distanță și izolare socială. Prin dialog, liderii, managerii și angajații pot învăța unii de la alții și pot construi un sentiment mai puternic de comunitate.

Este de datoria angajatorilor să colecteze mai întâi feedback de la angajați cu privire la ceea ce contează cel mai mult pentru ei. Menținerea comunicării cu privire la planurile de redeschidere este, de asemenea, vitală. Angajații trebuie să simtă că sunt ținuți la curent atunci când vine vorba de decizii care îi vor afecta în mod direct. Pentru a fi eficientă, comunicarea din partea conducerii trebuie să fie empatică și să țină cont de circumstanțe.
Creșterea potențialului de inovare în condiții optime
Lucrul în echipă este esențial pentru succesul unei companii. Însă, lucrul în echipă desfășurat sub forma interacțiunii fizice, la birou, încurajează dezvoltarea personală, crește satisfacția profesională și reduce stresul. Oamenii sunt mai predispuși să își asume riscuri calculate care duc la inovare dacă au sprijinul unei echipe în spatele lor.

Însă, ca urmare a provocărilor ultimilor doi ani, chiar și în situațiile în care munca remote nu a fost posibilă, protocoalele de distanțare socială au avut implicații semnificative asupra procedurilor de la locul de muncă, unele exemple fiind sistemele de plată contactless, înmulțirea serviciilor virtuale, mai mult spațiu fizic între lucrători și programe de lucru modificate pentru a limita contactul dintre angajați. Pentru unele companii acest lucru a însemnat accelerarea implementării proceselor automatizate.

În condițiile în care munca de la distanță oferă posibilitatea de a schimba stilul de viață și de a lucra din destinații diverse, pentru ca munca la birou să concureze cu beneficiile oferite de munca remote este nevoie ca spațiul de lucru să ofere mai multe posibilități de relaxare și dezvoltare angajaților.

Spațiile de birouri trebuie să ajungă acolo unde oamenii doresc să fie și să funcționeze mai mult decât ca un simplu spațiu de lucru, ci o alegere a unui stil de viață. Un loc în care să mergi nu doar pentru a lucra, ci și pentru a cunoaște noi oameni cu interese comune, pentru a forma legături cu alții prin activități legate de stilul de viață. Iar pentru a realiza acest lucru biroul trebuie să dispună de facilități precum spații verzi, parcări, zone de relaxare, birouri moderne sau acces rapid la servicii și mijloace de transport, facilități ce înlesnesc socializarea, dezvoltarea profesională, confortul fizic și psihic.

În concluzie, adevărata magie a muncii în echipă este că aduce beneficii care merg mai departe de creșterea profitului companiei. După trei ani de pandemie, angajații sunt nerăbdători să revină la birouri, însă în condiții de siguranță și într-un mediu care să le ofere și opțiuni inovatoare de relaxare și socializare.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

13:46

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Nicolae Balcescu, cu sediul in sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, telefon 0234.214.071, fax 0234.214.016, e-mail: registratura@primaria-nicolae-balcescu.ro, cod fiscal 4353234. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -spatiu cu suprafata de 10,95 mp, in vederea desfasurarii activitatii cabinet de oftalmologie si optica medicala, situat in imobilul Dispensar Uman din satul Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 8, avand nr. cadastral 61861, CF 61861, apartinand domeniului public al Comunei Nicolae Balcescu, conform caietului de sarcini, H.C.L. Nicolae Balcescu nr. 31/11.03.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: La cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu Publicul si Arhiva din cadrul Comunei Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str.Eroilor nr.380, judetul Bacau. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G.nr.57/2019 privind Codul administrativ: 30 Lei/exemplar, se achita numerar sau prin OP la Compartimentul Impozite si Taxe din cadrul Comunei Nicolae Balcescu. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.06.2024, ora 13.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 14.06.2024, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Se depun intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.06.2024, ora 10.00, Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia a II-a civila si de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Bacau, municipiul Bacau, Str. Stefan cel Mare nr. 4, judetul Bacau, telefon 0234.514.419, fax 0234.525.211, e-mail: tr-bacau-reg2@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 16.05.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
Lansarea proiectului DIGITALIZAREA INTREPRINDERII LA S.C SUBMIT S.R.L.
14/06/2024 09:24

 Lansarea proiectului DIGITALIZAREA INTREPRINDERII LA S.C SUBMIT S.R.L.

COMUNICAT DE PRESĂ “PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată” Comuna Aroneanu,
14/06/2024 09:18

COMUNICAT DE PRESĂ “PNRR: Fonduri pentru Romania modernă si reformată” Comuna Aroneanu,

Agenția de rating Fitch laudă România: Riscurile sunt echilibrate, dar va fi nevoie de măsuri de ajustare fiscală
14/06/2024 08:57

Agentia de evaluare Fitch consideră că riscurile la adresa ratingului Romaniei sunt in mare parte echilibrate. Un analist al acestei organizatii a declarat că un avantaj al tării noastre constituie nivelul ...

Ministrul Finanţelor, întâlnire cu vicepreşedintele Băncii Mondiale / S-a discutat despre reformele sistemului fiscal
13/06/2024 21:17

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, s-a intalnit cu vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Antonella Bassani, cu cre a discutat despre reformele sistemului fiscal şi progresele ...

În România ar putea fi introdus salariul minim european
13/06/2024 14:38

A fost pus in dezbatere publică proiectul privind introducerea salariului minim european in Romania – a anunţat premierul Marcel Ciolacu, amintind că alegerile au trecut şi că trebuie să revenim la ...

Sistemul public de pensii stă pe un butoi cu pubere!
13/06/2024 10:17

Anul trecut, sistemul public de pensii a incheiat cu un deficit de peste 2 miliarde de lei, in condiţiile in care veniturile s-au cifrat la 109,8 miliarde de lei, iar cheltuielile la 111,9 miliarde de lei, pot ...

Serviciile poştale, medicamentele şi detergenţii, în topul scumpirilor din mai 2024
12/06/2024 11:54

Serviciile poştale, medicamentele şi detergenţii se află in topul scumpirilor inregistrate in mai 2024, comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţ ...

Patronii staţiei GPL din Crevedia, trimiși în judecată
12/06/2024 11:46

Cei doi patroni ai staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stangă, au fost trimişi in judecată de Parchetul General pentru săvarşirea infracţiunilor de distrugere din culpă şi nerespectare ...

Revoluția verde. Tehnologiile inovatoare transformă agricultura
12/06/2024 10:00

Agricultura a fost intotdeauna un domeniu marcat de traditie si practici transmise din generatie in generatie. Cu toate acestea, pe măsură ce provocările legate de cresterea populatiei, schimbările climatic ...

  Absolvenții pot încasa 330 de lei lunar, indemnizație de șomaj
12/06/2024 09:45

  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) aduce la cunoştinţa absolvenţilor de liceu sau facultate promoţia 2024, interesaţi in găsirea unui loc de muncă, faptul că se pot i ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei