Complicitatea presei la musamalizarea fenomenului OZN

default

Dimensiune font:

| 09-10-2012 14:40

Complicitatea presei la musamalizarea fenomenului OZN

 

Terry Hansen este un jurnalist canadian independent, intersat de controversele stiintifice si de implicarile politicului in mass-media. El a urmarit, timp de zeci de ani, controversa OZN si a scris despre ea. In cartea sa: The Missing Times: News media complicity in the UFO cover-up, aparuta in 2001, ca si intr-un articol din 2009, Hansen arata ca unele dintre cele mai influente organizatii de stiri au mentinut legaturi stranse cu comunitatea de spionaj a SUA si au suprimat voit prezentarea completa si corecta a fenomenului OZN, din varii ratiuni de securitate nationala.

In Cel de al Doilea Razboi Mondial, jurnalistii americani au fost mandri sa abandoneze idealul traditional de a spune adevarul, pentru ca - initial din spirit patriotic - sa lucreze pentru guvern, cenzurand stirile si compunand minciuni oficiale. In timpul crearii unor arme precum bomba nucleara, s-a pus la punct chiar o legislatie draconica privind secretul; din cauza acesteia, de pilda, multe descoperiri stiintifice nu au mai putut fi publicate.

Astfel, dupa opinia lui Hansen, au fost asezate temeliile psihologice ale unei societati americane schizoide. Oamenii au devenit tot mai putin capabili sa perceapa adevaratele proportii ale autoinselarii la care erau supusi, ceea ce a permis proliferarea programelor cu "buget negru". Din fericire, in ciuda penalitatilor dure, nu toti au urmat aceste reguli. Au iesit la lumina cu regularitate, la capatul unor actiuni legislative sau accidental, documente tinute mult timp la secret. Internetul a avut de asemenea un rol important in schimbarea regulilor.

Lumini misterioase

Istoria oficiala a Statelor Unite, daca mentioneaza cumva subiectul "farfuriilor zburatoare", ii confera statutul unei curioase psihoze nationale, o reactie sociologica, de o importanta minora, la cel de al Doilea Razboi Mondial, potrivita doar pentru a fi ridiculizata si repede uitata. Unii impartasesc si azi acest punct de vedere, datorita unei "ignorante atent construita si intretinuta de Pentagon si CIA de-a lungul deceniilor". In cartea sa Strange Company: Military Encounters with UFOs in World War II, publicata in 2007, Keith Chester a descoperit un fapt surprinzator. Desi ziarele si revistele vremii faceau uneori scurte referiri la lumini misterioase care urmareau avioanele si pe care pilotii de razboi le-au poreclit "foo fighters", adevaratele proportii ale aparitiilor au fost ascunse cu grija. In centrul eforturilor depuse de Aliati pentru a intelege acest fenomen incalcit a stat Dr. Howard Percy Robertson (1903-1961), un matematician si fizician american azi putin cunoscut, ofiter de informatii stiintifice, interesat de tehnicile de dezinformare, bun prieten cu britanicul Dr. Reginald Victor Jones (1911-1997), cel care s-a dovedit expert in a gasi modalitati ingenioase pentru a trage pe sfoara spionajul nazist.

Robertson si Jones au incercat fara indoiala sa inteleaga, in timpul razboiului, ce anume tot raporteaza pilotii ca vad. Dupa terminarea conflagratiei, o data cu relaxarea restrictiilor impuse unor astfel de stiri, si americanii de rand au inceput sa ia cunostinta de acest fenomen. Asa cum scria profesorul de jurnalism Herbert Strentz (care si-a alcatuit teza de doctorat asupra prezentei fenomenului OZN in presa), in publicatiile americane au aparut, intre 1947 si 1966, sute de mii daca nu cumva peste un milion de articole pe aceasta tema. Acest fapt a alarmat comunitatea de informatii militare din SUA. Multe din rapoartele cele mai impresionante proveneau de la pilotii de pe liniile comerciale, dintre care multi fusesera militari si erau observatori foarte credibili.

Asa cum scrie, de pilda, Richard Dolan in cartea sa "UFOs and the National Security State", observatiile OZN s-au inmultit dupa 1952, anul detonarii primei bombe cu hidrogen americane. In vara acelui an, obiecte neidentificate au zburat, de repetate ori, deasupra Capitoliului si a Casei Albe din Washington, fiind vazute pe radare si cu ochiul liber; au fost ridicate avioane de vanatoare pentru interceptie, fara niciun efect. Pentagonul a depus atunci un efort apreciabil pentru a linisti populatia.

 Asa cum dovedesc documentele de epoca, guvernul era departe de a se complace cu aparitiile "farfuriilor". Edward J. Ruppelt, seful proiectului Blue Book al Air Force, proiect dedicat fenomenului OZN, sublinia in cartea sa The Report on Unidentified Flying Objects, publicata in 1956, ca ingrijorarea militarilor se datora in buna masura faptului ca OZN-urile aratau un interes aparte fata de instalatii de importanta esentiala ale armatei, dar mai ales fata de armele nucleare. El scria: "OZN-urile au fost observate mai frecvent in jurul ariilor vitale ale apararii Statelor Unite. Frecventa maxima a fost in aria Albuquerque, la Oak Ridge si la poligonul White Sands. Au urmat imediat zonele porturilor, bazele de comanda strategica a aerului si ariile industriale". In 1954 autoritatile militare admiteau ca pilotii raportau intre cinci si zece observatii OZN pe noapte, si asta intr-o perioada in care traficul aerian era abia o fractiune din ceea ce este azi. Se discuta foarte serios despre posibilitatea unei invazii extraterestre. La sfarsitul acelui an, presedintele Dwight Eisenhower a gasit necesar sa linisteasca americanii, spunand ca "farfuriile zburatoare nu sunt pe cale sa invadeze pamantul din spatiul extraterestru". Asigurarea a fost publicata pe prima pagina a numarului din 16 decembrie al ziarului New York Times.

Un filtru bine temperat

In culise, CIA pregatea masuri pentru a-si folosi vastele resurse ca sa reduca numarul de istorii cu farfurii zburatoare care apareau in ziarele americane. O masa rotunda prezidata de Dr. Robertson a recomandat ca subiectul OZN sa fie discreditat prin intermediul unui program acoperit de "instruire si demitizare". Urma sa fie folosite multe din institutiile de propaganda care au activat si in timpul razboiului. In paralel, urma sa fie supravegheate asociatiile de ufologi, dat fiind potentialul lor impact asupra opiniei publice. In cartea sa The Missing Times, Hansen a expus noi dovezi ca televiziunea CBS era printre "bunurile media de pret" ale CIA, in cadrul acestui program de "demitizare". Intr-o emisiune din 1966, intr-un documentar al postului CBS se afirma ca toate OZN-urile sunt datorate erorilor de perceptie, deci publicul nu avea de ce sa fie ingrijorat. In arhivele Smithsonian s-a descoperit o scrisoare manuscrisa in care Dr. Thornton Page, participant la masa rotunda Robertson, relata unui asociat CIA modul in care el insusi "a ajutat ca emisiunea CBS TV sa se organizeze in jurul concluziilor de la masa rotunda Robertson".

Desigur, concluziile n-au asteptat 13 ani pentru a fi puse in aplicare. Acest exemplu este doar cel pentru care s-a gasit o dovada certa, dar este limpede ca in acest timp au existat multe alte initiative de propaganda a recomandarilor grupului Robertson.

Care ar fi motivul pentru care CBS a trebuit sa dezinformeze publicul american privitor la farfuriile zburatoare, in folosul CIA? O parte din raspuns este ca in anul 1966 s-a petrecut un incident de o imensa importanta pentru securitatea nationala si a carei mediatizare trebuia impiedicata. Zonele silozurilor cu rachete nucleare Minuteman din jurul orasului Great Falls, Montana, sediul bazei Malmstrom al Air Force, ca si alte instalatii militare asemanatoare au fost vizitate de OZN-uri. In unele cazuri ele au plutit chiar deasupra instalatiilor de lansare, la un moment dat scotand chiar din uz un intreg grup de rachete nucleare independente intre ele. Incidentul a fost relatat de ziarele locale din statul Montana dar a fost ignorat de agentiile nationale de stiri. Vizite OZN similare au existat si pe la mijlocul anilor 70, si au ramas din nou relatate doar la nivel regional.

Nu e science-fiction. Peste o suta de ofiteri implicati in lansarea rechetelor nucleare, martori oculari, au rupt, unul dupa celalalt tacerea, dupa decenii de pastrare a secretului. {i, trebuie subliniat, este vorba de persoane care au fost supuse unor teste psihologice cu totul speciale, inainte de a fi trimise in acele posturi. Situatia nu s-a petrecut doar in America. In aceeasi perioada au fost vizitate si instalatiile sovietice de lansare a rachetelor.

Secrete bine pazite

A fost unul dintre secretele cele mai bine pastrate ale razboiului rece. Pare greu de acceptat pentru cei ce considera ca sunt bine informati. Explicatia sta in faptul ca organizatiile americane de stiri s-au complacut in a canta in struna organismelor oficiale de informatii. Asa cum subliniaza Hansen, o parte insemnata din bugetul CIA se consuma si azi pe activitati bine platite de cenzura si propaganda, utilizand o serie de tehnici psihologice sofisticate. Exista dovezi ca Dr. R.V. Jones, expert in dezinformari, a jucat un rol cheie in punerea la punct a acestui proces.

Exista de asemenea dovezi, expuse detaliat de Hansen in cartea sa The Missing Times, ca marile organizatii americane de media au ocupat un loc central in politica de dezinformare privind fenomenul OZN in general. Desigur, ele nu sunt deloc interesate sa recunoasca aceasta; prin urmare mentin si azi tacerea, ignorand marele numar de militari care au depus marturie in acest sens. Din fericire, in era Internetului, cenzura practicata de aceste organizatii este tot mai putin eficace, asa cum dovedesc multe sondaje de opinie.

Hansen se intreaba retoric, in concluzie, ale cui interese le-a servit oare aceasta campanie masiva de dezinformare? Au fost oare farfuriile zburatoare o amenintare la adresa umanitatii sau doar la adresa complexului militar-industrial cu costisitorul sau arsenal nuclear? Pentagonul a avut in vedere interesele populatiei sau doar ale sale?

Parerea lui Hansen este ca istoria Americii pentru ultimii 60 de ani va trebui drastic rescrisa, iar stiinta oficiala va fi obligata sa-si reconsidere cele mai dragi ipoteze privind: omenirea, originile sale si rolul sau in Univers. Iar credibilitatea multor institutii, private sau guvernamentale, va fi complet ruinata. Acest viitor se apropie, chit ca suntem pregatiti sa-l intampinam, sau nu.

 

 

http://www.revistamagazin.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
PORECLA SEXUALĂ a zodiei tale
26/06/2021 17:01

  Berbec – "Omul minutului" Acest semn de foc este cunoscut ca un jucător rapid, un impulsiv robust căruia ii place sexul pur şi mai puţin detaliile romantice care l-ar putea condimen ...

Schimbarea la care nu se aștepta o ZODIE. Astrolog: ”Va fi o nebunie!”-VIDEO
21/11/2019 08:41

 Pe parcursul lunii noiembrie, horoscopul dragostei capătă o nouă valentă pentru o zodie. „Venus in Săgetător inseamnă că iubirea capătă o nouă valentă, este mai pozitivă, este plină d ...

Cel mai mare păcat pe care îl fac femeile în timpul postului! Părintele Calistrat a transmis un mesaj
17/11/2019 10:14

Suntem in perioada Postului Crăciunului, iar părintele Calistrat vorbeste despre unul dintre păcatele mari pe care femeile il fac acum. Potrivit preotului, acestea ar trebui să fie mult mai atente la rugăc ...

​Horoscopul pentru marti 12 noiembrie 2019
12/11/2019 04:00

BERBEC Veti descoperi ca o situatie nu trebuie sa fie neaparat logica pentru a avea un final fericit. Inregistrati un varf de "incasari" fara precedent, din relatii comerciale la care nu va pricepeti ...

Ce înseamnă dacă visez că îmi cad dinții. Grijă mare!
11/11/2019 10:04

    Ce inseamnă dacă visez că imi cad dintii. Ar trebui să ai grijă! Cum se interpretează acest tip de vis. Iată la ce să fii atent.        Ce inseamnă dacă visez ...

Ce NU trebuie sa faci SUB NICIO FORMA de Mihail si Gavril! Lucrul care este INTERZIS cu desavarsire! E PACAT mare sa faci asta
07/11/2019 16:03

  Ce nu trebuie să faci pe noiembrie, de Sfintii Mihail si Gavril.   Sfintii Mihail si Gavril este una dintre cele mai importante sărbători ale toamnei. Acesti doi sfinti sunt cinstiti ...

O stiinta milenara: zodiacul indian
08/09/2019 20:47

  In tara multiplelor stiinte, tehnici si experiente spirituale, demersul de cunoastere al naturii umane ce se bazeaza exclusiv pe folosirea horoscopului este primordial. Va prezentam deci acest zodiac ...

 Fazele lunii, zodiile si viata zilnica
08/09/2019 10:49

Cunoastem faptul ca in astrologie luna simbolizeaza principiul feminin, sufletul, calitatile psihice, sanatatea, sensibilitatea si inconstientul. Ea parcurge patru perioade (luna in descrestere,luna noua, lu ...

 Casele astrologice
07/09/2019 10:52

Casele astrologice sunt foarte importante atunci cand se face citirea unui horoscop. Pe parcursul vietii vei petrece mai mult timp in unele case astrologice dacat in altele. Casele pot determina daca esti o ...

BABA VANGA previziuni 2019 - predicții surprinzătoare
01/09/2019 10:01

  Descriere foto: BABA VANGA PREDICTII 2019   BABA VANGA previziuni 2019. Baba Vanga a făcut predictii pentru 2019. Desi a murit in 1996, ea a făcut predictii pană pentru secolul 51 cand, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei