Un fost agent CIA sustine autenticitatea cazului Roswell

default

Dimensiune font:

| 09-10-2012 14:06

Un fost agent CIA sustine autenticitatea cazului Roswell

 

Lee Speigel, de la agentia The Huffington Post, a marcat, pe 8 iulie 2012, cea de a 65-a aniversare a difuzarii, de catre ziarul Roswell Daily Record a stirii conform careia militarii de la baza Air Force au capturat o farfurie zburatoare pe un ranch din zona. Cu aceasta ocazie, Speigel a comentat afirmatiile fostului ofiter din CIA, Chase Brandon, ce sustine ca a avut acces la documente secrete care atesta ca accidentul de la Roswell a fost de fapt prabusirea unei nave extraterestre. Chase Brandon a servit timp de 25 de ani in serviciul clandestin, de elita, al CIA, ca agent acoperit, inclusiv pentru operatii legate de terorismul international, contrainsurgenta, trafic de narcotice si contrabanda cu armament. El a operat sub acoperire, avand identitati oficiale sau din sectorul privat, utilizand uneori nume false si deghizari fizice. A cooperat cu unitati pentru operatii speciale, militare, de securitate, sau de politie din diverse tari.

Ultimii 10 ani in CIA i-a petrecut in echipa directorului, ca prima legatura a CIA cu industriile de spectacole si publicatii. La sediul Agentiei, a actionat ca analist, raportor catre Presedinte, instructor pentru tactica paramilitarilor si spionaj. Prima data cand Brandon a facut afirmatia ca detine informatii privitor la prabusirea de la Roswell a fost intr-un interviu dat la Coast to Coast AM Radio. Atunci Chase Brandon a declarat despre cazul Roswell: "N-a fost un nenorocit de balon meteorologic - a fost ceea ce l-au taxat oamenii care au raportat dintru inceput cele intamplate. A fost o nava, care in mod clar nu a venit de pe aceasta planeta, s-a prabusit si nici o secunda nu m-am indoit ca atunci cand oamenii foloseau cuvintele "ramasite" si "cadavre", chiar despre asta era vorba". Dorind mai multe detalii, Lee Speigel l-a contactat si a avut cu el o convorbire pe 7 iulie 2012. Textul dialogului a fost publicat in The Huffington Post pe 8 iulie, in ziua aniversarii incidentului.

Documentele atesta ca Brandon s-a mutat, la mijlocul anilor 1990, intr-o sectie speciala a conducerii CIA din Langley, Virginia, numita "Colectia Istorica de Spionaj". El i-a spus lui Speigel ca a avut acces, in cursul activitatilor sale specifice de aici, la "un sector inchis, in care nu putea patrunde oricine. Intr-o zi examinam etichetele scrise de mana care mentionau ce anume se gaseste in diverse cutii, iar una dintre acestea mi-a atras atentia in mod special. Scria pe ea un singur cuvant: Roswell. Am luat cutia, am scotocit un pic in ea, apoi am pus cutia la loc pe etajera si mi-am spus "Dumnezeule, deci s-a intamplat cu adevarat!"".

"Cutia avea in interior documente scrise si fotografii si asta este tot ce voi spune vreodata oricui despre continutul acelei cutii. Dar, in mod absolut, pentru mine a fost momentul unic de validare a faptului ca tot ceea ce am crezut, tot ceea ce stiu ca atat de multi altii au crezut ca s-a intamplat, s-a petrecut cu adevarat".

Brandon a adaugat ca nu poate dezvalui mai multe detalii privind ce anume a vazut in acea cutie, intrucat toti cei din CIA au semnat un angajament care implica pastrarea secretului. Poate declara doar atat ca a fost o cutie, care continea materiale privind cazul Roswell, ca s-a uitat prin ea, si si-a confirmat siesi autenticitatea unor fapte in care crezuse si inainte.

Imediat dupa aceste declaratii, stirea s-a raspandit in media internationala. Spre supararea lui Lee Speigel, unele publicatii nici nu s-au mai obosit sa mentioneze sursa. Evident, concomitent au aparut si suspiciuni ca dovezile aduse de Brandon erau cam subtiri. Suspiciunile erau cu atat mai serioase cu cat acesta scrisese si tocmai scosese pe piata, in iunie 2012, un roman SF, intitulat "The Cryptos Conundrum" in care este inclusa istoria Pamantului, presupuse contacte cu extraterestri, ca si diverse cataclisme imaginare. Multi au tras concluzia ca declaratiile facute erau doar inventii menite sa promoveze aceasta carte.

Lee Speigel a fost imediat interpelat de ufologi, intre care de André Skondras, care l-au intrebat cat credit acorda afirmatiilor lui Brandon. Speigel a raspuns ca nu stie daca afirmatiile acestuia sunt adevarate, dar pe pagina de web a fostului ofiter, unde acesta isi promoveaza cartea, a gasit urmatorul fragment: "In curtea Agentiei Centrale de Informatii se afla o sculptura din otel, inalta de cincisprezece picioare, purtand o inscriptie cu un mesaj codificat, de importanta capitala pentru supravietuirea omenirii. Un singur om cunoaste exact mesajul, intrucat el l-a creat. Dr. Jonathan Chalmers conduce o unitate CIA care pazeste cel mai mare secret pe care guvernul nostru l-a detinut vreodata si face planuri pentru a face fata consecintelor sale. Doar el stie intreaga istorie a amenintarilor cu care se confrunta America... el singur stie adevarul despre prabusirea de la Roswell si despre convergenta fortelor extraterestre...".

Speigel comenta in continuare ca, intrucat cartea lui Brandon contine si detalii legate de cazul Roswell, suspiciunile sunt de inteles. Nimeni nu poate garanta autenticitatea afirmatiilor fostului agent CIA. Dar Speigel se intelesese sa mai stea de vorba cu acesta, sa-i prezinte numeroasele intrebari sosite in urma aparitiei articolului din The Huffington Post si sa vada ce raspunsuri primeste. Deci, istoria nu se opreste aici.

Stanton Friedman, fizicianul atomist devenit ufolog, primul investigator civil al incidentului OZN de la Roswell, la sfarsitul anilor 1970, si-a exprimat si el punctul de vedere asupra cazului, in The Huffington Post. Friedman nu a fost catusi de putin surprins de declaratiile lui Brandon. El a subliniat ca in urma cu 65 de ani, militarii si-au schimbat brusc declaratiile, spunand pe 8 iulie 1947 ca au capturat o farfurie zburatoare, ca pe 9 iulie sa pretinda ca a fost doar un balon meteorologic. Investigatiile lui Friedman si ale altora care au urmat, au facut ca, in decursul anilor, sute de martori sa aiba curajul sa-si povesteasca propriile amintiri legate de eveniment. "Ar fi momentul ca piesele mitologice ale acestui mozaic sa fie inlocuite cu istoria reala a celor intamplate", a precizat el in concluzie.

Retroingineria fragmentelor metalice de la Roswell

Ufologul Anthony Bragalia scria, in mai 2012, ca documente recent descoperite atesta ca in lunile care au urmat prabusirii, din iulie 1947, la Roswell, a unui presupus OZN, au inceput studii guvernamentale secrete asupra unui material pana atunci necunoscut oamenilor de stiinta: "metalul cu memorie". Acesta avea exact aceleasi proprietati ca anumite fragmente vazute de martorii care au adunat de pe camp resturile prabusirii.

Bragalia a gasit documente si marturii care arata ca studiile metalurgice unice, menite sa determine compozitia acestor fragmente, in incercarea de a le imita, au fost efectuate, pe baza de contract din partea militarilor, de un laborator care poseda posibilitati tehnice avansate, de care nu dispunea pe atunci nici macar guvernul SUA. Un fost cercetator de varf, angajat la acel laborator, a marturisit ca a primit sarcina sa studieze materiale provenite din OZN-ul prabusit. Informatii provenind de la doi generali U.S.Air Force sprijina de asemenea aceasta dezvaluire.

Documentele sugereaza ca, la putin timp dupa prabusire, guvernul SUA a incercat sa realizeze un material unic, un metal numit azi "cu memorie", care, sub forma de folie subtire, isi regaseste, fara nicio urma, forma initiala dupa orice indoitura. Or, aceeasi proprietate a fost raportata si de cei ce au adunat resturile OZN-ului prabusit. Materialul, extrem de usor, putea fi mototolit si deformat, revenind, de la sine, instantaneu si fara nicio cuta, la infatisarea sa initiala. Descoperirile metalurgice, care au rezultat din aceste studii, au fost apoi "insamantate", in vederea unor dezvoltari ulterioare, la alte agentii guvernamentale (inclusiv la NASA), ca si, printr-o serie de contracte militare, la universitati si in industrie.

Conform unor surse credibile, locul in care au fost expediate resturile OZN-ului prabusit la Roswell este baza Air Force Wright Patterson. Iar laboratorul pe care cei de la baza Wright-Patterson l-au contactat, pentru a efectua aceste studii, a fost Institutul Memorial Battelle, din Columbus, Ohio. Infiintat in 1929, Battelle s-a dedicat cercetarii, dezvoltarii si comercializarii inovatiilor tehnologice. Institutia s-a specializat in stiintele si ingineria materialelor, stiintele vietii, stiintele energiei si securitate nationala. Institutul este si azi, mai ales in metalurgie, unul de clasa mondiala, posesor al multor contracte cu laboratoare nationale, ca si cu armata.

Documente obtinute recent releva ca studiile pentru comanda de la Wright Patterson au fost realizate, la Battelle, sub conducerea Dr. Howard C. Cross. La sfarsitul anilor 1940, Cross era cercetatorul de varf al Battelle in metalurgii exotice si studii privind aliajele de titan. In mod extrem de curios, desi era cercetator in metalurgie, el a fost reprezentantul Battelle si in studiile efectuate de acest institut, la inceputul anilor 1950, pentru proiectul oficial al Air Force privind OZN-urile, numit "Blue Book". S-a presupus ca Howard Cross ar fi si autorul faimosului "Raport 13" al Blue Book, raport care nu a fost gasit nici pana azi. Tot el este autorul unui document straniu, numit memorandul "The Pentacle", trimis din partea Battelle catre Wright Patterson.

 

 

http://www.revistamagazin.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
PORECLA SEXUALĂ a zodiei tale
26/06/2021 17:01

  Berbec – "Omul minutului" Acest semn de foc este cunoscut ca un jucător rapid, un impulsiv robust căruia ii place sexul pur şi mai puţin detaliile romantice care l-ar putea condimen ...

Schimbarea la care nu se aștepta o ZODIE. Astrolog: ”Va fi o nebunie!”-VIDEO
21/11/2019 08:41

 Pe parcursul lunii noiembrie, horoscopul dragostei capătă o nouă valentă pentru o zodie. „Venus in Săgetător inseamnă că iubirea capătă o nouă valentă, este mai pozitivă, este plină d ...

Cel mai mare păcat pe care îl fac femeile în timpul postului! Părintele Calistrat a transmis un mesaj
17/11/2019 10:14

Suntem in perioada Postului Crăciunului, iar părintele Calistrat vorbeste despre unul dintre păcatele mari pe care femeile il fac acum. Potrivit preotului, acestea ar trebui să fie mult mai atente la rugăc ...

​Horoscopul pentru marti 12 noiembrie 2019
12/11/2019 04:00

BERBEC Veti descoperi ca o situatie nu trebuie sa fie neaparat logica pentru a avea un final fericit. Inregistrati un varf de "incasari" fara precedent, din relatii comerciale la care nu va pricepeti ...

Ce înseamnă dacă visez că îmi cad dinții. Grijă mare!
11/11/2019 10:04

    Ce inseamnă dacă visez că imi cad dintii. Ar trebui să ai grijă! Cum se interpretează acest tip de vis. Iată la ce să fii atent.        Ce inseamnă dacă visez ...

Ce NU trebuie sa faci SUB NICIO FORMA de Mihail si Gavril! Lucrul care este INTERZIS cu desavarsire! E PACAT mare sa faci asta
07/11/2019 16:03

  Ce nu trebuie să faci pe noiembrie, de Sfintii Mihail si Gavril.   Sfintii Mihail si Gavril este una dintre cele mai importante sărbători ale toamnei. Acesti doi sfinti sunt cinstiti ...

O stiinta milenara: zodiacul indian
08/09/2019 20:47

  In tara multiplelor stiinte, tehnici si experiente spirituale, demersul de cunoastere al naturii umane ce se bazeaza exclusiv pe folosirea horoscopului este primordial. Va prezentam deci acest zodiac ...

 Fazele lunii, zodiile si viata zilnica
08/09/2019 10:49

Cunoastem faptul ca in astrologie luna simbolizeaza principiul feminin, sufletul, calitatile psihice, sanatatea, sensibilitatea si inconstientul. Ea parcurge patru perioade (luna in descrestere,luna noua, lu ...

 Casele astrologice
07/09/2019 10:52

Casele astrologice sunt foarte importante atunci cand se face citirea unui horoscop. Pe parcursul vietii vei petrece mai mult timp in unele case astrologice dacat in altele. Casele pot determina daca esti o ...

BABA VANGA previziuni 2019 - predicții surprinzătoare
01/09/2019 10:01

  Descriere foto: BABA VANGA PREDICTII 2019   BABA VANGA previziuni 2019. Baba Vanga a făcut predictii pentru 2019. Desi a murit in 1996, ea a făcut predictii pană pentru secolul 51 cand, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei