„Purtăm cu noi Lumina pe care o transmitem mai departe”

1daciana branisteanu

Dimensiune font:

| 28-03-2023 05:11

 Dialog cu prof. univ. Daciana Brănișteanu, coordonatorul Clinicii de Dermatologie din cadrul Spitalului CFR, cadru didactic la UMF „Grigore T. Popa” Iași, fondatorul multor manifestări medicale de elită

Și-a dedicat viața frumosului și iubirii de oameni, cu încrederea că toți pașii îi sunt îndrumați de o forță divină în care crede fără putere de tăgadă. Este un medic de succes, un profesor remarcabil, un mentor și un profesionist desăvârșit, de numele căruia se leagă multe realizări. Dacă ar fi să amintim doar îndrumările oferite studenților în toți anii de carieră, lucrările semnate și publicate în ediții de prestigiu, apartenența la asociații și organizații medicale naționale și internaționale care, dincolo de proceduri, stabilesc planuri de terapie pentru bolnavi, și tot ar fi prea puțin pentru a crea un portret al medicului Daciana Brănișteanu, profesor universitar la UMF „Grigore T. Popa”, șeful Clinicii de Dermatologie din cadrul Spitalului CFR Iași și fondatorul Primăverii Dermatologice Ieșene, o manifestare națională cu participare internațională care de 12 ani reunește la Iași cei mai buni specialiști în domeniu din lume. Un CV fabulos, completat de un tablou al omului care a crezut în toate ideile avangardiste pe care le-a lansat în carieră. De această dată, ne-am dorit să stăm de vorbă cu femeia Daciana Brănișteanu, omul din spatele halatului alb în dreptul căruia sunt cuprinse toate aceste realizări.

- Am făcut deja o scurtă prezentare, în urma căreia vine și o întrebare oarecum anticipată - cine este Daciana Brănișteanu?

- (zâmbește lung și oarecum întrebător) Continuu să mă descopăr și sunt convinsă că până voi pleca într-o altă lume voi afla multe lucruri despre mine, voi fi conștientă de alte valențe. La maturitatea pe care o trăiesc plenar acum sunt mai aproape ca oricând de echilibru, care a venit la pachet cu anii în care am încercat să-l stabilesc în ceea ce privește viața personală și cea profesională. Nu aș putea vorbi doar despre Daciana Brănișteanu ca medic, profesor, key opinion leader, așa cum sunt cunoscută, luptătorul pentru mai bine în medicină și în învățământul superior medical.

- Îmi doream un astfel de răspuns pentru că astfel pot schimba registrul, intrând ușor-ușor în cel personal, unde tablourile se dezvăluie poate mai greu. Ce faceți atunci când nu sunteți medic?

- Sunt mereu o mare surpriză pentru cei din jurul meu, dar și o provocare. Sunt Scorpion, o zodie pe care multă lume o admiră. Cel puțin așa spun... Suntem percepuți drept persoane răzbătătoare, tăioase, severe – o atitudine bună, dar de care nu mereu sunt mândră, în ciuda aparențelor. Am văzut Scorpioni de toate felurile, este o zodie care lasă semne serioase asupra caracterului. Sunt amprente care pot fi modificate prin educație, dacă le conștientizezi, și prin credință, dar tot rămân. Mai cred că suntem persoane extrem de plăcute în anumite circumstanțe, pe care oamenii vor să le aibă în preajmă, dar uneori și greu de suportat... Când fac aceste afirmații mă gândesc la soțul meu (prof. univ. dr. Daniel Brănișteanu – n.r.), o persoană demnă de admirat care mă face să o iubesc și mai mult pentru că mi-a oferit echilibru. Eu sunt foarte temperamentală. Greu îmi găsesc un echilibru și atunci când iubesc, când sunt fericită, dar și când sunt mâhnită.

- Ați atins un punct sensibil pentru fiecare dintre noi, echilibrul. Stăpâniți poate o magie...

- Da, credința în Dumnezeu, am o legătură strânsă cu Divinitatea. Mi-am modelat caracterul încă din timpul facultății, iar în centrul vieții mele îl am mereu pe Dumnezeu. Biblia este înaintea oricărei alte cărți din viața mea, este cartea esențială a parcursului meu personal. Fie că sunt la un moment de răscruce sau la unul de mare fericire ori de tristețe, îmi amintesc că niciodată nu sunt singură. Dumnezeu a creat nu ființe perfecte, ci perfectibile, iar dacă îmi întorc ochii către El voi afla și ce pot schimba în viața mea ca să mă fiu bine în special cu mine.

- Îl aveți mereu alături, i-ați simțit ocrotirea.

- Da, a fost mereu acolo, dar am conștientizat acest lucru abia la vârsta de 26-27 de ani, când l-am lăsat să intre în viața mea. Divinitatea este mereu acolo și doar de noi depinde dacă îi permitem ajutorul sau mergem pe un drum greșit, împinși de orgolii, de viață, apoi ne plângem că ne este greu.

- Zugrăviți lumea în tablouri cu tușe blânde, pe care fiecare dintre noi le-am putea realiza dacă am fi atenți la sufletul nostru, la trăiri, la ceea ce facem pentru cei din jur. Vă place foarte mult frumosul. Cred că nici meseria (medic dermatolog – n.r.) nu a fost întâmplător aleasă.

- Universul pe care l-a creat Dumnezeu este minunat, de aici înclinația pentru frumos. Eu trăiesc cu deplina convingere că tot ce este lăsat de Divinitate este într-o armonie completă. Este doar Lumină și frumusețe. Umbrele care vin pun în valoare frumusețea, iar urâtul este absența esteticului așa cum cred că întunericul este absența Luminii. Nu Dumnezeu a creat urâtul și Întunericul, ci au apărut atunci când frumosul și Lumina au fost alungate din viața oamenilor și din Univers. Din această cauză, oamenii care îl poartă pe El în suflet găsesc ceva frumos în orice.

- Este minunat să putem trăi cu astfel de sentimente, dar nu mereu este ușor. Trăim într-o cultură toxică, lucru care se poate vedea cu ochiul liber, în care este tot mai greu să-ți păstrezi echilibrul. Dvs cum reușiți?

-  Eu am fost binecuvântată din toate punctele de vedere. Pe deoparte, bagajul pe care Dumnezeu l-a pus în mine este unul generos și sunt conștientă de aceste daruri. Nu o spun ca o laudă, ci ca o datorie. Sunt perfect încredințată de faptul că mult ai primit, mult trebuie să dai mai departe. Când am conștientizat cât de multe mi-a oferit soarta, am înțeles, cu bucurie ce mare datorie am. În acest Univers, a întoarce cuiva Lumina din sufletul tău este o bucurie. Nu este o obligație, nu este o oboseală, ci doar o plăcere. Secretul meu este unul simplu - sunt fericită atunci când muncesc! Îmi place absolut tot ce fac. Atunci când tratez un bolnav mă bucur pentru că îl pot ajuta și pleacă mai fericit din cabinetul meu. Eu cred în oamenii care vin lângă mine măcar și doar pentru o clipă de odihnă, care se bucură de prezența mea, de ceea ce fac. Noi suntem doar niște vase care purtăm Lumina pe care o transmitem mai departe. De multe ori sunt un canal, accept cu mare larghețe să curgă energia prin mine, este mare lucru să fii intermediar între Divinitate și cei din jur, să porți Lumina cu tine. Cel de Sus își vede de planul Lui, noi trebuie doar să-l urmăm. Nu noi suntem cei care facem oamenii fericiți sau mai buni, ci Dumnezeu. Noi suntem doar purtători ai Luminii. Acceptăm, învățăm... Eu am urmat un proces de învățătare.

- Unul ușor sau dureros?

- (zâmbește unor gânduri pierdute departe) Dureros atunci când nu am urmat planul divin, când nu am ascultat ce Mi-a spus. Este dureros atunci când consideri că tot ceea ce ți se întâmplă este nedrept. De fapt, ar trebui să te uiți atent, să înțelegi că este o lecție care trebuie să aducă o schimbare, să înveți ce ai de învățat și să mergi mai departe. Este important să acceptăm că în această lume suntem un mesager al binelui, nu doar un beneficiar. Îmi place frumosul în orice formă. Îmi place să cânt, am cântam mereu și cred că aș fi putut avea și o carieră în muzică. Am prezență scenică și aș fi putut fi o actriță foarte bună în sensul motivării celor din jur. Mi s-a oferit o scenă medicală de pe care pot să transmit informații de înalt nivel științific într-o formă plăcută și ușor de asimilat. De fapt, acestea sunt atuuri pe care trebuie să le aibă oricine își dorește a fi un speaker foarte bun, alături de integritate, care te face să fii un key opinion leader. Dar să știți că doar integritatea și probitatea profesională nu sunt suficiente fără generozitate. Oamenii te urmează dacă ai capacitatea de a te sacrifica pentru ei, dacă nu te pui pe tine înaintea nevoilor lor. Nu am realizat că sunt un lider pentru cei din jur decât mai târziu, când oamenii mi-au cerut ajutorul nu doar ca medic, ci și ca prieten, când au simțit că vor mai mult de la soarta lor. Am luptat ca să fiu un lider, poziție pe care nu o câștigi decât dacă faci dovada experienței profesionale, a integrității, a seriozității și când toate acestea sunt sigilate de dragostea și respectul celor din jur. Respect pe care nu îl poți primi dacă nu îl dăruiești, dacă nu te bucuri de lumina din ochii oamenilor și de căldura din inimile lor oferite drept recunoștință nu doar pentru că i-ai ajutat ca medic, ca profesor sau ca mentor, ci poate pentru că le-ai fost alături, măcar și pentru o secundă, ca Om.

Ca în fiecare an, dedicăm luna martie tuturor doamnelor și domnișoarelor cu rezultate deosebite în ceea ce fac. Tuturor le dorim să aibă o viață frumoasă, să își împlinească toate visele și să aducă mereu bucurie în jur.

 

A consemnat Maura ANGHEL

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:20

Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1691 mp, identificat cadastral cu nr. 61340, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 337.00 lei/an; teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1948 mp, identificat cadastral T59 p 938/8, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 294.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61397, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61394, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan/extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1500 mp, identificat cadastral cu nr. 61486, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 385.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1347 mp, identificat cadastral cu nr. 61509, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 1535.00 lei/an. Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 50/30.06.2021, H.C.L nr. 74/29.09.2021 H.C.L. H.C.L nr. 73/28.09.2021 H.C.L. 63/30.09.2020, H.C.L. 84/22.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 13.06.2023, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 14.06.2023, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1683/89/2022, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. TATATU BAKERY S.R.L. Vaslui, cu sediul în loc. Vaslui, judeţul Vaslui. Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 05.05.2023. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 25.05.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, respectiv până la data de 27.07.2023 la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103.
ANUNŢ privind închirierea prin licitaţie publică a unei suprafete de teren de 15 mp, in curtea Dispensarului Moţca – CF 60052, pentru amplasarea unui container ȋn vederea desfăsurării de activităţi privind vȃnzare produse papetarie, de multiplicare documente, etc. UAT Comuna Moţca, adresa : localitatea Moţca, str. Moldovei, nr. 70, judeţul Iaşi, tel : 0232/715777, fax: 0232/715050 , email : comuna_motca@yahoo.com scoate la licitaţie publică o suprafaţă de teren de 15 mp, situat în intravilanul comunei Moṭca, ȋn curtea Dispensarului din localitatea Moṭca – CF 60052. Accesul la imobillul menţionat se face din str. Moldovei. Închirierea se face conform art. 333 – 336 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ şi Hotărȃrea Consiliului local Moţca nr. 32 din 27.04.2023. Documentaţia de atribuire poate fi achiziţionată, contra cost, de la sediul Primăriei comunei Moţca. Contravaloarea documentaţiei este de 100 lei. Ofertele se redacteazã în limba românã şi vor fi prezentate conform documentaţiei de atribuire. Data limitã pentru depunerea ofertelor este 31.05.2023 ora 9:00. Adresa la care trebuie depuse ofertele : Primãria comunei Moţca, str. Moldovei, nr. 70, judeţui Iaşi. Data limitã pentru solicitarea clarificãrilor este 25.05.2023. Data limitã pentru transmiterea rãspunsului la clarificãri este 26.05.2023. Licitaţia va avea loc în data de 31.05.2023 ora 11:00 la sediul Primãriei comunei Moţca, judeţul Iaşi. Litigiile de orce fel ce decurg din executarea contractului de concesionare sunt de competenţa secţiei de contencios administrativ a Tribunalului Iaşi.
„Sunetul muzicii”, la Opera Iași
31/05/2023 12:32

Primul spectacol din iunie la Opera Natională Romană din Iasi are loc in prima zi a lunii. De Ziua Copilului, teatrul liric iesean va oferi publicului apreciatul musical „Sunetul muzicii”, de Rich ...

CNAIR îi dă dreptate directorului DRDP Iaşi
31/05/2023 10:40

  Într-o postare recentă pe reţelele de socializare, directorul general regional al DRDP Iaşi, Ovidiu Laicu spune că, de peste 10 luni este supus unui proces hărţuire la locul de muncă, gener ...

 70 de angajaţi ai Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, membri ai mai multor sindicate, au refuzat să intre la muncă
31/05/2023 10:20

Sindicaliştii din poliţia penitenciară refuză să intre la programul de lucru timp de patru ore, nemulţumiţi de salarii dar şi de condiţiile de muncă. Personalul operativ s-a prezentat la serviciu dar ...

Tractoristul care şi-a bătut nevasta la fund, în public, nu scapă de puşcărie
31/05/2023 09:59

Lui Costică A. din Trifeşti nu i-a venit să creadă, atunci cand, pe 2 februarie a.c., judecătorii ieşeni l-au condamnat la şase luni de inchisoare, cu executare in regim de detenţie. Pentru săvarşirea ...

Maricel Popa sare la gâtul primarului din Bârnova
31/05/2023 09:59

„Un primar PNL a transformat una dintre cele mai frumoase suburbii ale Iasului, comuna Barnova, intr-o mosie personală. În ultimii 2-3 ani, liberalul Mihai Bălan si familia sa au dat adevărate tu ...

En-grosiştii de cannabis rămân după gratii
31/05/2023 09:15

Rechizitoriul incă nu-i gata, insă prin incheierea finală de luni, 29 mai a.c., judecătorii de la Tribunalul Iaşi au aprobat măsurile preventive propuse de către procurorii DIICOT in ce priveşte cea mai ...

Laborator mobil în locul staţiei din Podu de Piatră
31/05/2023 08:59

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Iaşi a primit spre folosinţă un nou echipament de monitorizare a calităţii aerului la jumătatea lunii aprilie 2023. Este vorba de un autolaborator dotat cu aparatur ...

Ieşean condamnat din cauza unui blid de fasole
31/05/2023 08:47

Neculai I. e un burlac convins, ii place păhărelul, a trecut de 40 de ani, dar n-a vrut niciodată să plece din casa părintească, o construcţie relativ recentă, aflată la marginea Harlăului. Fratele Ti ...

Cresc temperaturile, apar probleme cu furnizarea apei potabile!
31/05/2023 07:59

ApaVital reaminteste utilizatorilor săi că resursele de apă sunt limitate, motiv pentru toţi clienţii trebuie să aibă grijă de fiecare picătură care curge la robinetele, pentru a beneficia in continua ...

Înăsprire de pedeapsă pentru unul din hoţii de lemne de la Ţibana
30/05/2023 23:59

 Neculai Andrei Tudorache a fost unul din cei 26 membri ai bandei lui Constantin Vezeteu, cea care, in perioada 2014-2016, a ras de pe faţa pămantului 23 hectare de pădure din vecinătatea comunei Ţiba ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei