Băcăuanii devin vegetarieni
Dimensiune font:
* în 2012, consumul de carne a scăzut cu aproape o treime
Băcăuanii nu s-au mai dat în vânt după carne, anul trecut. Potrivit unei analize privind sacrificarea şi comercializarea cărnii, efectuată pentru perioada ianuarie – noiembrie 2012, în judeţul Bacău s-a obţinut o producţie de carne din sacrificări şi vânzări pentru sacrificare de aproape 61.000 de tone, o cantitate mai redusă cu aproape 23.000 de tone în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului anterior. În sectorul privat, 92,2% din producţia de carne s-a vândut la piaţă, fie direct, fie unităţilor de creştere, îngrăşare, industrializare, diferenţa de 7,8% fiind consumată în familie. Pe lângă carne, s-au mai obţinut şi 971.700 hectolitri de lapte de vacă şi 112,2 milioane de ouă. (Paula Cristian)
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau