Criminalul pedofil olandez ar fi fost şi la Iaşi!

ptq0mczoyxnoptqzodcznzzlywu2yjiy-1569405195

Dimensiune font:

| 26-09-2019 15:28

Declaraţii şocante făcute de tatăl unei fete din Horleşti. Acesta crede că în 2016 olandezul Johannes Visscher i-ar fi răpit fiica de 8 ani şi ar fi încercat să o agreseze sexual. Deşi părinţii copilei au făcut sesizare la Poliţie, până acum nu a aflat cine este agresorul. Coincidenţă sau nu, Johannes Visscher s-ar fi aflat în Iaşi în aceeaşi perioadă. Visscher este olandezul bănuit că în urmă cu puţin timp a răpit şi ucis o fată din Gura Şuţii, judeţul Dâmboviţa.

Se pare că începând de pe 13 iunie 2016 Johannes Visscher s-a aflat timp de trei zile în judeţul Iaşi. La fel ca în cazul din Dâmboviţa, el a fost văzut la volanul unei maşini care cel mai probabil era închiriată. Cert este că maşina ar fost identificată ulterior de mai multe persoane din localitatea Horleşti. Doi dintre ei au reclamat că fiica lor care pe atunci avea doar 8 ani ar fi fost luată din faţa casei de un necunoscut. Copila ar fi fost trimisă de părinţi la magazinul din sat să facă nişte cumpărături. Pe drum însă s-ar fi întâlnit cu olandezul care ar fi ademenit-o în maşină cu o gumă de mestecat şi ar fi dus-o înafara satului, unde a încercat să o mângâie în zonele intime. Când fata a început să ţipe şi să plângă după ajutor, agresorul a întors maşina şi a adus-o până în apropierea casei. Apoi s-a făcut nevăzut. În jurul orei 16 am trimis fetiţa la magazin să îmi cumpere pâine şi suc, pentru băiat şi pentru fetiţă. Fetiţa e mai mică cu doi ani, băiatul e mai mare cu doi ani. Băiatul nu era acasă şi am trimis fetiţa până la 300 de metri de casa unde locuim şi venind înapoi a ajuns-o din urmă o maşină albă, mie îmi povestiseră la vreo două zile după fetele de şcoală că l-au mai văzut pe invidiul respectiv care mi-a luat fata în maşină cu două zile după aceea. A oprit maşina şi i-a zis: unde mergi, fetiţă? Hai că te duc eu acasă. Unde stai? Urcă în maşină. Fetiţa a crezut că poate e neam de-al nostru că semnăna maşina cu maşina unor cumnaţi de ai mei, colegi de ai mei şi a zis că poate opreşte maşina, spune tatăl care şi acum este îngrozit de ce putea să i se întâmple fiicei sale.

 

Pentru a fi convingător că are intenţii bune agresorul şi-a ademenit victima cu o gumă de mestecat. „Întâi i-a dat o gumiţă de pe bord, că avea mai multe gumiţe. Şi a urcat fetiţa în spate acolo, cu tot cu sacoşă. Când a ajuns în dreptul porţii, fetiţa i-a zis să oprească. El nu a oprit. A zis lasă că ne plimbâm un pic cu maşina şi vii înapoi. A făcut de două ori turul satului pe şosea, de asta a şi fost filmat el, că pe la magazine au camere de luat vederi şi a fost identificat cu fetiţa în maşină, că dacă nu era cu fetiţa în maşină nu ştia că e el. A doua oară fetiţa a ţipat şi a început să plângă, că să oprească dar nu a oprit. A zis opreşte, lasă-mă la mama şi la tata acasă! A dus-o până aproape de canton, a întors maşina şi a dus-o la cimitir. Dar aproape de canton ea zice că a mângâiat-o pe picior, ce i-o făcut el nu ştim dar ea atât a zis că a mângâiat-o pe picior. Era speriată, foarte speriată. A dat-o jos, nu a adus-o până aproape de casă, povesteşte tatăl.

Atât părinţii, cât şi o vecină au sesizat poliţia din comună privind dispariţia fetei. „Mașina a oprit aproape în dreptul porții vecinului și m-am uitat prin poartă. Am văzut că a oprit mașina și sa vad și eu pe cine ia. A dat întâi geamul jos, i-a zis fetei ce a zis, nu i-a dat nimic, i-a spus de pe geam ceva, ce i-a spus nu știu, fata a trecut prin fața mașinii, că avea o sacoșă, proabil o trimisese mamă-sa după cumpărături, a trecut prin fața mașinii și s-a urcat imediat în partea dreaptă a dânsului și a demarat într-o forță puternică de o scrâșnit roțile și s-a dus. Eu fiind vecină aici, cunosc mașini, cunosc vecinii, rudele care au mașini și zic, asta e o mașină care ceva nu e în regulă. Băiat tânăr care să o ia... Am ieșit în drum și am văzut că nu a oprit la poarta lor, m-am dus și am anunțat repede pe mamă-sa. Şi eu am copii. Mi-am zis că sigur a fost răpită. Cineva vrea să îi facă un rău. Când a demarat maşina în urmă au rămas urmele pe asfalt. S-a cunoscut că ceva nu era în regulă. Fiecare avem copii, fiecare trebuie să ne apărăm. Ca vecini trebuie să ne apărăm. Ştiu eu, fraţii lui au un fel de maşină, cumnaţii altfel. Ăla nu era cunoscut. De asta m-am dus la vecina şi am întrebat-o dacă a trimis fata undeva. A spus că da. I-am povestit că a luat-o de lângă pancardă. Dar şi copila aşa s-a urcat în maşină. Fata a spus că nu i-a făcut nimic, i-a pus mâna la zonele intime, la sâni. Mă mir că a lăsat-o. Puteau să fie ca în cazul lui Dincă. Să nu mai ştie nimeni de ea”, a spus vecina sub ochii căreia a fost răpită fata.

Fiind depăşiţi de situaţie pentru că nu au reuşit să dea de făptaş, oamenii legii au apelat la Parchetul General. „Domnii de la procuratură când au venit, au venit cu imagini de aici de la magazine, de la toate trei magazinele, cu maşina, la ce oră trecea. Şi l-a recunoscut fetiţa pe camere şi cu cercelul în urechi. Şi acuma domnul care se zice că e mort, exact domnul care în aceeaşi ureche are acelaşi cercel. Pare un pic mai matur acum faţă de cum era atunci în pozele pe care le reţin eu pe toate, care îs la dosar la procuratură. El pare a fi. Atunci era cu codiţă un pic, acum nu mai are, e schimbat un pic, mai spune tatăl.

Au trecut trei ani de atunci iar agresorula fost de negăsit deşi anchetatorii au ridicat înregistrările de la camerele video din zonă. „În perioada asta, chiar nici fetiţa nu o mai lăsam singură, o însoţeam, i-am spus să nu se mai urce în maşini. Nici băiatul. A fost o învăţătură de minte”, spune tatăl.

Omul nu vrea decât să afle cine a fost cel care i-a urcat fata în maşină şi a dus-o la marginea satului şi să fie închis pentru coşmarul trăit de copilă atât atunci dar şi mult timp după aceea. Asta pentru că fata a avut nevoie de consiliere psihologică pentru a trece de acest şoc. Fata a fost evaluată psihologic pe 16 iulie 2016, la solicitarea poliţiştilor din comuna Miroslava. Ea a avut mai avut nevoie şi de alte şedinţe. Cel mai probabil bărbatul nu era din comunitate, pentru că fetiţa a spus că nu l-a recunoscut”, a declarat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Cei de la IGPR au anunţat că se reanalizează toate dosarele penale cu autor necunoscut. Decizia vine la câteva zile dupa uciderea fetiţei de 11 ani din Dâmboviţa de către olandezul care se pare că ar fi agresat sexual cel puţin încă o altă fetiţă. El apare în 2016 pe camerele de luat vederi din Iaşi şi din judeţ. "De la începutul lunii septembrie, Poliţia Română a dispus reanalizarea tuturor dosarelor penale cu autor necunoscut. Aceste analize se fac periodic. Există cazuri ca acela despre care a relatat recent presă. Şi în contextul acestor cazuri se impune o reanalizare a dosarelor. Aşteptăm informaţii privind numărul dosarelor care sunt reanalizate", a declarat Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al IGPR.
***
Olandezul Johannes Visscher s-a sinucis în urmă cu câteva zile, la scurt timp după ce a fost pus sub acuzare de autorităţile româneşti pentru că ar fi răpit şi ucis o fetiţă de 11 ani din Dâmboviţa. Informaţia sinuciderii lui Visscher a fost primită din partea autorităţilor olandeze.

Lavinia DUCAŞ

Laura RADU

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
FOTO-VIDEO: Reportaj la
02/08/2022 14:54

Într-un colţ de rai, pe ţinuturile Bucovinei, este situat varful Dadu. Pentru a ajunge la el, am ajuns pană in Iacobeni, iar de acolo am virat la dreapta pană la Carlibaba. Într-o zi de iulie, ...

Liberalii, ținta atacurilor unui deputat PSD
18/12/2019 10:54

    Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru are o sumă de reprosuri pentru liberalii din Botosani care in urmă cu un an au votat impotriva bugetului de stat, iar acum se laudă cu alocările fina ...

Marea grijă a şoferului beat: să nu-i agite poliţistul petul cu bere
25/11/2019 18:53

 O nouă culme a impertinenţei manifestată de un conducător auto depistat la volan sub influenţă bahică a fost atinsă cu ocazia turului doi al alegerilor prezidenţiale. I.C., in varstă de 28 de an ...

„ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede”, la BNR Iaşi
22/11/2019 00:00

  * Sucursala Regională Iaşi şi Muzeul Băncii Naţionale a Romaniei au inaugurat, ieri, expoziţia „ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede” * proiectul este iniţiat in parteneria ...

Mecanica, marele pariu al învăţământului profesional ieşean
21/11/2019 00:00

  * domeniile cu cele mai mari solicitări din partea operatorilor economici pentru includerea in planul de şcolarizare 2019-2020 au fost cele de mecanică - 910 locuri * totodată, s-au format 5 noi cla ...

Puterea şi opoziţia din CJ se pun la aceeaşi masă, pentru a soluţiona soarta a 46 de proiecte
19/11/2019 00:00

  Consilierii judeţeni se vor intruni din nou maine, avand in dezbatere 46 de proiecte de hotărare. Printre acestea se află şi proiectul privind solicitarea de trecere din administrarea Consiliului Lo ...

Începe Postul Crăciunului
15/11/2019 11:11

      După Lăsatul Secului, petrecut ieri, in seara de Sfantul Filip, astăzi incepe Postul Crăciunului, una dintre cele patru mari perioade de ajunare randuite de Biserica Ortodoxă. Post ...

Un tânăr din Iași, beat și fără permis, nu a oprit la semnalul politistilor. Oamenii legii l-au urmarit 1km
10/11/2019 12:51

În jurul orei 01.00, in timp ce patrulau in zona Horlesti, politistii din Letcani au observat o masină cu un comportament destul de suspect in trafic. Oamenii legii au facut semn de oprire autoturismulu ...

Poliţiştii din Popricani, cei mai iscusiţi vânători de şoferi băuţi
09/11/2019 20:04

Datele statistice arată fără dubiu faptul că poliţiştii din Popricani sunt foarte dibaci in depistarea şi prinderea şoferilor ce conduc sub influenţa alcoolului. Numai in primele 10 luni din 2019, pe r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei