Forumul Educației România – Republica Moldova, o scenă pentru 500 de cadre didactice

little-girl-e-learning-on-laptop-in-the-classroom-2022-12-06-01-16-47-utc1-1024x683

Dimensiune font:

| 17-11-2023 14:51

Cadrele didactice sunt invitate la o nouă experiență de învățare, conectare și colaborare: Forumul Educației România – Republica Moldova, eveniment aflat la cea de-a III-a ediție, ce are loc în perioada 17-18 noiembrie, în Aula Magna ,,Mihai Eminescu” a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

„Ne bucurăm că a treia ediție a Forumului Educației România – Republica Moldova va avea loc la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prima instituție de învățământ superior din România modernă. Având în vedere extensiunile Universității noastre la Bălți și Chișinău, în cadrul cărora tineri din Republica Moldova pot studia și obține o diplomă recunoscută la nivel internațional, programele de studii cu diplomă dublă pe care le derulăm cu mai multe universități din Republica Moldova, formele de colaborare academică și științifică derulate până în prezent, putem spune că instituția noastră are o experiență bogată și relevantă în cooperarea cu instituțiile educaționale din Republica Moldova. Sunt convins că lucrările Forumului vor fi prolifice și vor crea premisele unui schimb eficient și sustenabil de bune practici în ceea ce privește evoluția educației din cele două țări”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

„Forumul Educației România – Republica Moldova este mai mult decât un eveniment. Forumul a devenit un mediu de învățare și reflecție metacognitivă, de împărtășire a practicilor profesionale promițătoare pentru profesioniștii din cele două sisteme educaționale. Sub genericul Ecosistemul educațional în lumea digitalizată, Forumul Educației România – Republica Moldova urmărește apropierea celor două sisteme de educație, dar și a mediului universitar și preuniversitar din țările noastre. Tema celei de-a treia ediții este „Evaluarea învățării în era inteligenței artificiale. Provocări, dileme, practici promițătoare.” Specialiști din mediul universitar și de cercetare, cu recunoaștere internațională, practicieni de succes și decidenți de la nivel central vor aborda evaluarea standardizată, dar și oportunitățile și pericolele folosirii inteligenței artificiale în procesul de învățare și de evaluare. Numărul foarte mare de persoane care s-au înscris ne arată că Forumul Educației România – Republica Moldova, prin rigoare, consistență științifică și bună organizare, se înscrie în lista scurtă de opțiuni de învățare profesională de calitate și cu potențial de transformare a școlilor din cele două țări”, a spus prof. dr. Liliana Romaniuc, președintele Asociației Române de Literație.

Forumul Educației România – Republica Moldova abordează aspecte importante referitoare la o educație digitalizată care să fie ancorată în realitatea vremurilor și, ca atare, tema din acest an este: „Evaluarea învățării în era inteligenței artificiale. Provocări, dileme, practici promițătoare.”
„Tematica a venit natural, ca o completare a primelor două ediții ale evenimentului, în care am pus accentul pe digitalizarea educației în general și apoi pe Învățare și Leadershipul Învățării. Evaluarea învățării reprezintă o componentă esențială în asigurarea unui sistem educațional eficient și relevant. În cadrul ediției a III-a a Forumului Educației România – Republica Moldova vom continua să explorăm modul în care tehnologia poate conduce la o evaluare cât mai obiectivă, care să sprijine învățarea pentru fiecare copil”, a declarat Mihai Suchar, director general Quartz Matrix.

Pe parcursul celor două zile ale evenimentului, participanții vor avea ocazia să exploreze experiențe de bună practică din cele două sisteme educaționale (din România și Republica Moldova), teme din sfera evaluării învățării, a evaluării standardizate. „21 de profesioniști în educație invitați ca lectori vor oferi informații valoroase pe tema Forumului, studii și cercetări despre evaluarea învățării în era inteligenței artificiale. Agenda completă și tematicile abordate pot fi consultate pe site-ul evenimentului www.forumuleducației.ro. Noutatea Forumului Educației din acest an, din România, sunt cele 8 workshopuri din care participanții au putut să aleagă atunci când s-au înscris, în funcție de tematica dorită.

Forumul Educației România – Republica Moldova este un eveniment inițiat și organizat de: Asociația Română de Literație, Quartz Matrix, Colegiul „Richard Wurmbrand”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, AGIRO-MD, Universitatea de Stat din Moldova, Liceul Teoretic Republican ,,Aristotel” din Chișinău. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
„Croitorașul cel Viteaz”, noua premieră de la „Luceafărul”
28/04/2024 17:49

În lumina strălucitoare a reflectoarelor, cortina se ridică veselă, dezvăluind o scenă vie si plină de culoare. În sala Teatrului Luceafărul din Iasi, povestile prind viată intr-o reinterpre ...

Un bărbat de 43 de ani din Rădăuți a evadat din arestul la domiciliu după ce a fost condamnat la patru ani închisoare
28/04/2024 07:55

Un bărbat in varstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu la scurt timp după ce a fost condamnat la patru ani de inchisoare, ...

Tragedia din 2 Mai, aproape să se repete în Piatra Neamț! Tânăr prins de două ori drogat la volan, în aceeași noapte
28/04/2024 07:40

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ a informat că un tanăr in varstă de 22 ani a fost prins conducand drogat un autoturism, de două ori, in noaptea de vineri spre sambătă! Tragedia din 2 Mai ...

Bărbat recent eliberat din închisoare, reţinut în Iași pentru trafic de heroină
28/04/2024 00:14

Un bărbat a fost reţinut pentru trafic de heroină, el fiind recent eliberat din penitenciar, au anunţat, sambătă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Te ...

Mocănița Huțulca din Suceava va ajunge până la Mănăstirea Moldovița / Noua cale ferată, cu o lungime de peste 5 km, se deschide vineri
27/04/2024 19:31

O nouă linie a Mocănitei Hutulca de la Moldovita va lega Mănăstirea Moldovita de pitorescul traseu al trenuletului pe linie ingustă din Bucovina, incepand de vineri, 26 aprilie  Noua cale ferată, ...

Liderii PNL Iași, furioși după declarația președintelui PSD despre moldoveni: ”Orice zi cu Ciolacu premier e o rușine”
27/04/2024 19:09

Moldovenii nu sunt cetăţeni de mana a doua ai Romaniei şi orice zi cu Marcel Ciolacu incă in funcţia de premier este o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei, susţine preşedintele CJ Iaşi, Costel Al ...

Buget limitat pentru înmormântare? Iată de ce să alegi o agenție de servicii funerare.
27/04/2024 16:34

Buget limitat pentru inmormantare? Iată de ce să alegi o agentie de servicii funerare. Organizarea ceremoniei de inmormantare trebuie să se realizeze intr-un timp relativ scurt după ce un membru al fa ...

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende
27/04/2024 15:09

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botosaniului, o retea de beciuri adanci, intinsă pe kilometri intregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei ...

Cum arată cel mai impozant pod construit la ordinul domnitorului Ștefan cel Mare. Încă există și intră în restaurare
27/04/2024 14:00

O asociatie din Transilvania a inceput in toamna anului trecut lucrări de restaurare a podului construit la ordinul lui Stefan cel Mare, in 1495, in satul Negoiesti, din comuna băcăuană care poartă numele ...

Un proiect de anvergură din Bacău s-a împotmolit în mocirla birocrației și a fostei albii a Bistriței
27/04/2024 13:46

Pe 12 mai 2024, băcăuanii ar fi trebuit să circule pe jos sau cu bicicleta pe traseul Parcul Cancicov - Stadionul Municipal-Bazin de Inot- Universitatea ”Vasile Alecsandri”, proiect de anvergură denumit ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei