1UMF

Dimensiune font:

Inculpaţii din dosarul UMF acuză procurorii DNA de corupţie!

| 03-12-2019 20:01

* „Afirmaţia este valabilă şi la nivel de judecător, atunci când acesta aprobă integral solicitările unui procuror în condiţiile în care el, judecătorul, are propriile probleme legale, aflate în instrumentare la acelaşi procuror”, a declarat Adrian Ciureanu, directorul de Comunicaţii al UMF * la terminarea procesului, inculpaţii bănuiesc că întregul scenariu a fost pus la punct de oameni din interiorul UMF Iaşi

Fostul rector al Universtiăţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T.Popa” din Iaşi – prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, a fost achitat de acuzaţiile de corupţie. Curtea de Apel Suceava a decis că principalele temeiuri ale achitării sunt legate de lipsa faptei, nefiind suficiente probe care să ateste săvârşirea infracţiunii.

Vasile Astărăstoae şi mai mulţi angajaţi cu funcţii de conducere în UMF - printre care şi Adrian Ciureanu - directorul de Comunicaţii, şi conf. univ. dr. Daniela Druguş, au fost trimişi în judecată în anul 2012 de către Direcţia Naţională Anticorupţie Iaşi pentru că ar fi fraudat un proiect cu finanţare europeană şi pentru luare sau dare de mită. Întregul proces a durat nouă ani, iar inculpaţii spun că procesul s-a desfăşurat într-un mod abuziv. „Anchetarea abuzivă de la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, interceptările abuzive şi transcrierea lor profund viciată, ignorarea unor prevederi legale elementare în construirea dosarului penal sunt, ele însele, paradoxal, forme grave de corupţie. Afirmaţia este valabilă şi la nivel de judecător, atunci când acesta aprobă integral solicitările unui procuror în condiţiile în care el, judecătorul, are propriile probleme legale, aflate în instrumentare la acelaşi procuror”, a declarat Adrian Ciureanu.

Totul ar fi pornit de la o platformă de e-learning care a fost creată pentru a veni în sprijinul studenţilor şi a profesorilor. Pentru realizarea acesteia s-au investit milioane de euro, bani care au fost accesaţi prin fonduri europene.

Platforma înseamnă 27 de servere, o tehnologie de mai mult de un milion de euro. S-a încercat, prin anchetă, să se calculeze prejudiciul, care a fost valoarea întregii platforme, lucru care, pe parcursul celor zeci ani, am dovedit că este fals. Acolo era o foarte mare minciună. Nu a fost trucată nicio licitaţie, deci, timp de zece ani, noi nu ne-am atins de platforma de e-learning tocmai pentru că am aşteptat să fie expertizată. Noi folosim aceleaşi servere şi în prezent”, a declarat Adrian Ciureanu.

Justiţia îşi face treaba, dincolo de influenţele asupra sistemului”

Inculpaţii spun că întregul proces a avut un real impact de imagine şi financiar asupra Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T.Popa”, dar, în plan secundar, a existat şi impactul asupra persoanelor direct implicate, materializat în blam şi condamnare publică, chiar în absenţa unei sentinţe definitive şi fără posibilitatea acuzaţilor de a se apăra în mod real în spaţiul public. „Este închiderea unui cerc care a durat nouă ani. Şi pentru noi şi pentru universitate există şi plusuri, dar şi minusuri. Aş vrea să punctez şi partea profesională, pentru că am muncit şi muncim pentru Universitatea de Medicină. Din 2011, de când a început această nenorocire cu noi şi cu universitatea, totul era într-o poziţie ascendentă. Noi eram în mai multe clasamente pe baza rezultatelor manageriale ale universităţii, reuşisem să recuperăm deficitele financiare şi eram într-o plină expansiune cu proiectele europene. Acesta a fost plusul”, a spus Daniela Druguş, directorul administrativ.

Mai mult decât atât, directorul administrativ a fost acuzat cum că ar fi luat mită în numele universităţii de la anumite firme. „Principala acuzaţie era abuzul în serviciu şi luarea de mită. DNA a considerat că anumite sponsorizări pe care doamna director le-a cerut în numele universităţii de la diferite firme ar fi fost folosite acolo. Este singurul om din ţara asta care a fost trimis în judecată pentru că ar fi cerut mită în numele unei instituţii publice. E unul dintre abuzuri, constatat în sentinţa de ieri (n.r. - luni) prin faptul că instanţa de judecată a considerat că nu este vinovat nimeni, că nu este luare de mită şi că nici nu ar putea să fie aşa. Într-o lume civilizată, o acuzaţie de luare de mită nu este aceea că o persoană funcţionar public solicită pentru universitate o sumă de bani cu titlul de sponsorizare. Mai ales că, sub nicio formă, acei bani nu au fost folosiţi în interes personal, ci în conturile universităţii”, a declarat Cătălin Boacnă, avocat.

Trei dintre inculpaţi au fost arestaţi preventiv la vremea respectivă - Adrian Ciureanu, Daniela Druguş şi Corvin Burghin. Ei au fost duşi la Înalta Curte de Casaţie din Bucureşti, unde s-a decis eliberarea lor. „Faptul că noi spunem că este un abuz confirmat dincolo de hotărârea de ieri, prin care s-a arătat că toată lumea este nevinovată, e că atunci a existat acea soluţie la Curtea de Apel Iaşi, prin care s-a decis arestarea preventivă şi toţi cei trei acuzaţi au ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acolo, a fost un semnal pe care fiecare dintre ei au putut să îl recapete, că justiţia îşi face treaba, dincolo de influenţa pe care un procuror îl poate avea asupra sistemului sau de influenţele pe care DNA le putea avea. Ajungi în faţa unui judecător de la Înalta Curte şi spui că este un abuz şi că nu ai ce să cauţi în acea celulă, că nu ai de ce să fi arestat, că nu există temeiuri sau probe că te sustragi de la urmărirea penală. A fost primul magistrat care a înţeles că se impune eliberarea imediată a inculpaţilor”, a mai spus avocatul.

Bănuieli asupra unui scenariu pus la punct din interiorul UMF

Acum, la terminarea procesului, inculpaţii bănuiesc că întregul scenariu a fost pus la punct de oameni din interiorul UMF Iaşi. „Tot timpul m-am considerat nevinovat şi nu vreau să mă refer la suferinţa mea şi mai ales a familiilor. Noi eram acolo cu mâinile în dosar şi nu aveam timp. Eu cred că anumite lucruri nu au fost accidentale şi fiindcă nu puteam fi acuzaţi altfel, s-au construit toată nebunia de maniera asta. Sunt probe fabricate de cei de alături, care nu l-au cenzurat nicio clipă. Eu nu cred că cei din DNA nu ştiau că profesorul Astărăstoae are o poliţă de plătit. Mai ales că au circulat nişte legende prin oraş, prin care spuneau că vor să îl ţină măcar o noapte la puşcărie. Sunt colegii noştri, dar nu sunt decât bănuieli”, a declarat Adrian Ciureanu.

Adrian Ciureanu va rămâne cadru didactic la Catedra de Informatică Medicală din cadrul Facultăţii de Medicină şi directorul Centrului de Comunicaţii, iar Daniela Druguş va rămâne cadru didactic şi nu exclude o întoarcere pe o funcţie administrativă.

Corvin Gabriel Pughin, om de afaceri din Bucureşti, a fost achitat pentru infracţiunile de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Trimişi în judecată au mai fost şi reprezentantul SC Euro Management Grup SRL Bucureşti - Laurian Gabriel Tănăsescu, asistentul de comunicare–promovare relaţii publice, parteneriate şi mass-media în cadrul Institutului de Medicină Legală (IML) Iaşi - Daniela Astărăstoae. De asemenea, dosarul i-a avut în vedere şi pe doi consilieri din cadrul Ministerului Comunicaţiilor – Dănuţ Muşat şi Dan Alexandru Verner, pe prorectorul UMF Iaşi - Dragoş Pieptu, precum şi pe un angajat al MCSI, Raluca Isabela Vătuiu. Ruxandra CAŞU

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

EURO-SIMCOS IMPEX S.R.L. Nr. de înreg. ORC: J33/1391/1994, CUI: 6180733, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. numit conform Sentinței nr. 163/24.02.2015 pronunțată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9950/86/2013, în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2006 și ale H.A.C./12.11.2018, anunță scoaterea la vânzare, prin licitație publică cu strigare, la data de 08.11.2019, ora 14.00, a activelor: Stație Peco amplasată în oraș Frasin, Calea Bucovinei, nr. 8, jud. Suceava ce include spațiu comercial, platforma betonată, pompă distribuție cu sistem managerial, distribuitor automat tip FBD 2036R pentru 3 produse cu 6 furtune, cuva cu 3 rezervoare oțel pentru depozitare combustibil, separator grăsimi și bazin vidanjabil pentru apă menajeră. Identificare cadastrală: - Teren cu suprafața de 1.515 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 30399/Suceava, nr. top. 3526/2; - Teren cu suprafața de 1.000 mp, înscris în Cartea funciară veche nr. 30398/Suceava, nr. top. 3526/100, pe care se află edificat Corpul C1 – Stație PECO cu regim de înălțime P+M (mansardă nefinalizată) cu suprafața construită de 47 mp; Valoare de pornire a licitației (lei, fără T.V.A.) - 232.570,00. Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 07.11.2019, orele 14.00 la sediul lichidatorului judiciar toate documentele prevăzute în caietele de sarcini care se pot procura din mun. Suceava, strada Mihai Eminescu, nr. 10, județ Suceava în fiecare zi de luni până vineri până la data de 07.11.2019. Relații suplimentare se pot obține: Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. la telefoanele: 0232/243864, 0757545545, 0755132476.
Subscrisa EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Mun. Iaşi, Str. Zorilor, nr. 11, jud. Iaşi, înregistrată în Registrul Societaţilor Profesionale de Practicieni în Insolvenţă sub nr. RFO II 0022/2006, Cod de Identificare Fiscală 16605670, în calitate de administrator judiciar al societăţii debitoare ANTREPRIZA DE LUCRĂRI DRUMURI ȘI PODURI IAȘI S.A.– în reorganizare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu prevederile Codului de Procedură Civilă, în măsura compatibilităţii, cu dispozițiile Sentinței nr.646/07.05.2019, prin care a fost confirmată modificarea Planului de Reorganizare al debitoarei şi cu hotărârile adoptate în cadrul Adunării Creditorilor din data de 08.11.2019, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în data de 16.12.2019, ora 13.00, a următoarelor active proprietatea, proprietatea debitoarei: Denumire Activ - Preţ de pornire a licitaţiei (EUR fără TVA) ACTIV NR. I - Proprietate industrială, situată în Mun. Iași, Str. Calea Chișinăului, constând în teren intravilan, în suprafață totală de 13.801,97 mp, din care 12.054,25 mp categoria curți– construcții și 1.747,72 categoria căi–ferate, nr. cad. 18544, CF 120110 a Mun.Iași (nr. CF vechi: 68705), pe care se află edificate un număr de opt construcții C1–C8, neintabulate, într-o stare avansată de degradare. - 700.000,00; ACTIV NR. II - Proprietate industrială, constând în teren și construcții în suprafață de 12.175,42 mp, situată în Mun. Botoșani, Str. Progresului nr.1, jud. Botoșani, împreună cu mijloacele fixe și obiectele de inventar de la locția respectivă, astfel: - 700.000,00 Teren intravilan, în suprafață totală de 12.175,42 mp, categoria curți – construcții, nr. cad. 4675, CF 53301 a Mun. Botoșani (nr. CF vechi: 13517), pe care se află edificate două construcții C1 și C2, într-o stare avansată de degradare. - 600.000,00; Mijloace fixe și obiecte de inventar - Gestiunea Botoșani - 100.000,00; Lista completă a mijloacelor fixe, respectiv a obiectelor de inventar poate fi consultată la sediul administratorului judiciar sau pe site-ul acestuia:www.lrj.ro. Proprietatea industrială, situată în Mun. Botoșani, Str. Progresului nr.1, Jud. Botoșani se vinde în bloc ca și activ funcțional sau mijloacele fixe, împreună cu obiectele de inventar în întreaga lor componență, și separat activului imobiliar. ACTIV NR. III - Proprietate industrială, constând în teren, în suprafață totală de 10.201,87 mp, nr. cad. 447-991/5, CF 30630 a Com. Dornești (nr. CF vechi:3628), compus din: teren în suprafață de 6.262,06 mp, categoria curți – construcții, nr. cad. 447 și teren în suprafață de 3.939,81 mp categoria pădure, nr. cad. 991/5, pe care se află edificate trei construcții C1, C2 și C3, neintabulate, într-o stare avansată de degradare. - 100.000,00. Prețurile nu conțin TVA. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare, au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.12.2019, la sediul administratorului judiciar. În conformitate cu prevederile art.53, din Legea nr. 85/2006, bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau lichidator, în exerciţiul atribuţiilor sale, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanţii reale mobiliare sau drepturi de retenţie, de orice fel, ori măsuri asiguratorii. Modalitatea de valorificare a activelor este licitaţie publică, cu strigare, competitivă, conform hotărârilor adoptate în cadrul ședinței Adunării Creditorilor din data de 08.11.2019. Pasul de licitaţie stabilit este de 5% din preţul de pornire al licitaţiei, conform hotărârilor adoptate în cadrul ședinței Adunării Creditorilor din data de 08.11.2019. Garanţia de participare la licitaţie este în valoare de 10% din preţul de pornire a licitației, pentru fiecare activ în parte, sumă ce va fi depusă în contul de lichidare al debitoarei, nr: RO11BUCU1032235342088RON,deschis la ALPHA BANK, suc. Iași. Garanţia de participare va fi depusă în lei la cursul BNR din data plăţii. În cazul câştigării licitaţiei garanţia se constituie avans, Iar în caz contrar se va restitui licitantului. Dovada consemnării va fi ataşată ofertei de cumpărare, până la termenul stabilit pentru vânzarea la licitaţie publică. Detaliile privind documentaţia necesară în vederea participării la licitaţia publică şi modul de organizare a licitaţiei, precum şi descrierea activelor imobile supuse procedurii de valorificare sunt expuse în Caietul de Sarcini care include Regulamentul de vânzare şi de organizare a licitaţiei şi care poate fi achiziţionat de la sediul administratorului judiciar. Potenţialii ofertanţi au obligaţia achiziţionării caietului de sarcini, aceasta fiind condiţie obligatorie privind participarea la licitaţie. Preţul caietul de sarcini este de 3.570,00 lei, TVA inclus, plătibili în contul administratorului judiciar, nr.: RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi sau în numerar la sediul administratorului judiciar. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar EuroBusiness, pe site-ul www.lrj.ro, la tel./fax:0232/220777, 0733683702, mail:vanzari@lrj.ro.
Consorțiul format din EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Iaşi, Str. Zorilor, nr.11, Jud. Iași, și INSOLVENCY HOUSE S.P.R.L., cu sediul în Sat Păun, Str. Arțarului, nr.7, Com. Bârnova, Jud. Iași, în calitate de administratori judiciari ai debitoarei PETROLBIT S.R.L., desemnați prin Încheierea nr. 99/09.05.2017, pronunţată de Tribunalul Iași Secţia a-II-a Civilă-Faliment în dosarul nr.3075/99/2017 (nr. în format vechi:131/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, coroborat cu prevederile Codului de Procedură Civilă, în măsura compatibilității, organizează licitație publică competitivă, cu strigare, în data de 12.12.2019, ora 11.00, pentru valorificarea următorului activ imobil: DENUMIRE ACTIV - PREȚ DE PORNIRE A LICITAȚIEI (EUR, fără TVA) Terminal pentru descărcare și depozitare produse petroliere (bitum), amplasat în Com. Holboca, Jud. Iași, compus din: 2.561.247,00. 1.Terenuri intravilane în suprafață totală de 38.662,00 mp (Teren intravilan, categ. curți-construcții, în suprafață totală de 10.528,00 mp, nr.cad.62984, CF nr.62984/UAT Holboca; Teren intravilan în suprafață totală de 8.250,00 mp, nr.cad.62985, CF nr.62985/UAT Holboca; Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 6.422,00 mp, nr.cad.1770,CF nr.60172/UAT Holboca; Teren intravilan categ. căi ferate în suprafață totală de 2.938,00 mp, nr.cad.61833, CF 61833/UAT Holboca; Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 6.945,00 mp, nr.cad.61615, CF nr.61615/UAT Holboca și Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 2.000,00 mp, nr.cad.61045, CF nr.61045/UAT Holboca) 532.800,00; 2.Construcții situate pe terenul intravilan categ. curți-construcții în suprafață totală de 10.528,00 mp, nr.cad.62984, CF nr.62984 a UAT Holboca, astfel:1.560.323,00 - Construcțiile C1, C2 și C3 - 711.114,00; - Construcțiile C4 și C5 - 9.299,00; - Construcția C6 - 21.711,00; - Construcția C7 - 29.633,00; - Construcțiile C8, C9, C10 și C11 - 210.374,00; - Construcțiile C12, C13, C15 și C16 - 306.593,00; - Construcția C17 - 6.476,00; - Construcția C18 - 6.725,00; - Construcția C19 - 7.022,00; - Construcția C20 - 205.732,00; - Construcția C21 - 45.644,00; 3. Echipamentele de automatizare și instalațiile tehnologice specifice terminalului -468.103,00. Activul constând în Proprietate de tipul Terminal pentru descărcare și depozitare produse petroliere (bitum), amplasată în intravilanul Com. Holboca se vinde în bloc, ca un activ funcțional așa cum este prezentat, la valoarea de 2.561.247,00 EUR, fără TVA. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art.292, lit.F, din Codul Fiscal, în măsura îndeplinirii condițiilor legale. În cazul în care la licitaţia din 12.12.2019, nu se va reuși valorificarea activului imobil, aparţinând debitoarei, se va organiza o nouă licitaţie, în aceleaşi condiţii în data de 19.12.2019, ora 11.00, la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., din Iaşi, Str. Zorilor, nr.11, Jud. Iaşi. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 11.12.2019, respectiv 18.12.2019, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Iaşi, Str. Zorilor, nr. 11, Jud. Iaşi. În conformitate cu prevederile art.91, alin.1, din Legea nr.85/2014, bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau lichidator, în exerciţiul atribuţiilor sale, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanţii reale mobiliare sau drepturi de retenţie, de orice fel, ori măsuri asiguratorii, cu excepția sechestrului penal. Modalitatea de valorificare a activului imobil este licitaţie publică, cu strigare, competitivă, conform Regulamentului de vânzare aprobat în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.12.2019. Pasul de licitație stabilit este de 5% din prețul de pornire al licitației, conform Regulamentului de vânzare aprobat în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.12.2019. Garanția de participare la licitație este în valoare de 10% din prețul de pornire a licitației, fără TVA, sumă ce va fi depusă în contul de lichidare al debitoarei PETROLBIT S.R.L., nr:RO66BUCU1032235341146RON, deschis la Alpha Bank, suc. Iași. Garanția de participare va fi depusă în lei la cursul BNR din data plății. În cazul câştigării licitației garanția se constituie avans, iar în caz contrar se va restitui licitantului. Dovada consemnării va fi atașată ofertei de cumpărare, până la termenul stabilit pentru vânzarea la licitație publică. Vizitarea și prezentarea activului se poate face în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul administratorilor judiciari, la locul în care acestea se află. Administratorii judiciari vor permite accesul ofertanților care vor achiziționa caietul de sarcini, doar în prezența unui reprezentant al acestora și la solicitarea scrisă prealabilă însoțită de o programare în acest sens. Reprezentanții administratorilor judiciari vor furniza toate informațiile suplimentare disponibile către cei care au achiziționat caietul de sarcini. Detaliile privind documentația necesară în vederea participării la licitația publică și modul de organizare a licitației, precum și descrierea activului imobil supus procedurii de valorificare sunt expuse în Caietul de Sarcini care include Regulamentul de vânzare și de organizare a licitaţiei şi care poate fi achiziţionat de la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. Potenţialii ofertanţi au obligaţia achiziţionării caietului de sarcini, aceasta fiind condiţie obligatorie privind participarea la licitaţie. Preţul caietului de sarcini este de 5.950,00 lei, TVA inclus, plătibili în contul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi sau în numerar la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., pe site-ul www.lrj.ro, la tel. 0232/220777, 0733683702, 0744663190, mail: vanzari@lrj.ro sau lichidator.chirila@yahoo.com.
Dan Puric va conferenţia la UAIC, cu ocazia Postului Naşterii lui Iisus
16/12/2019 00:11

Maine, 17 decembrie, de la ora 18,30, in Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi va avea loc Conferinţa „O lume pe care s-o invingem” s ...

Gripa a ocolit Iaşul!
16/12/2019 00:09

* peste 80.000 de persoane din judeţul Iaşi au apelat la vaccinul antigripal, majoritatea fiind adulţi cu varsta de peste 65 de ani * totodată, au fost vaccinaţi 1.691 copii şi bătrani instituţionaliza ...

Ieşenii, invitaţi la Colocviul „România Întregită la sfârşitul anului 1919”
16/12/2019 00:05

Maine, incepand cu ora 10, in sala de conferinţe a Muzeului Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi va avea loc colocviul intitulat „Romania Întregită la sfarşitul anului 1919 ...

Maşinile grele, scoase din parcări
16/12/2019 00:00

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din această săptămană figurează un proiect de hotarare vizand restricţionarea accesului maşinilor grele. Mai precis, va fi interzisă parcarea volunt ...

Liber la amplasarea de staţii de încărcare pentru maşinile electrice
16/12/2019 00:00

Municipalitatea ieşeană a pregătit un proiect de hotărare prin care proprietarii sau administratorii de imobile avand destinaţia de unităţi de cazare, spaţii comerciale sau de birouri, sedii de so ...

„Nu avem nevoie de muzee virtuale, pentru că, la noi, istoria este peste tot”
16/12/2019 00:00

Dezvoltarea turismului in Regiunea de Nord – Est a Romaniei şi provocările pe care le aduce industria turistică in contextul necesităţii de protejare şi punere in valoare a patrimoniului naţi ...

Peste 100 de șoferi au ajuns în arestul IPJ Suceava
15/12/2019 18:21

De la inceputul anului, pest 100 de conducători auto au fost incarcerati in arestul IPJ Suceava pentru infractiuni la regimul rutier, in special pentru consum de alcool la volan. Încă de la debutul pro ...

Poluarea capătă proporţii şi în mediul rural
15/12/2019 18:06

* Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a anunţat că există o finanţare pe Programul Operaţional Infrastructura Mare – POIM, pentru a mări capacitatea şi reţeaua de staţii pent ...

Doi tineri condamnaţi pentru fapte incredibile în trafic
15/12/2019 18:03

* unul dintre aceştia avea permisul anulat din 2010 şi a fost oprit de un echipaj al poliţiei de frontieră pentru că luase pe cineva „la ocazie”! * mai mult, şi numerele roşii de la maşina c ...

Ministru Sănătăţii promite, de la Iași, condiţii demne pentru pacienţi şi cadre medicale
15/12/2019 18:01

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, s-a simţit la Iaşi exact ca in anii studenţiei. Dand dovadă de un umor fin, ministrul Costache, fost absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie „G ...