1sfanta1

Dimensiune font:

Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva - Smerenie, rugăciune, iertare

| 12-10-2018 00:00

* peste 10.000 de pelerini au trecut ieri pe la racla Sfintei Parascheva * oamenii s-au rugat pentru sănătate şi bunăstare * ca în fiecare an, de la Voluntari au sosit aproape 160 de autocare * aseară au ajuns la Iaşi şi moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina

Măi Gheorghe, aşa-i că e mai mare decât Mănăstirea Sfântul Pantelimon, din Grecia?”, şi-a întrebat ieri un bărbat amicul, arătând cu privirea către Catedrala Mitropolitană. La fel ca şi alţi companioni de călătorie, el venise din Voluntari ca să se închine la moaştele Sfintei Parascheva. Oamenii au ajuns dis-de-dimineaţă, cu aproape 160 de autocare, puse la dispoziţie de către Primăria Voluntari. „Vin de şapte ani la Iaşi. M-a ajutat Sfânta Parascheva şi la sănătate, şi în casă, şi când am avut alte necazuri. Transportul l-a plătit domnul primar (Florentin Pandele – n.r.) E om bun, am fost colegi de clasă, a VIII-a E, la Şcoala 42 Voluntari”, am aflat de la Maria Jovanie. Femeia a ajuns dimineaţa pe la ora 6 la Iaşi şi primul drum a fost la racla Sfintei, la fel ca mulţi pelerini. De la Voluntari au sosit 157 de autocare, cu peste 7.000 de oameni. Alte 22 de autocare sosiseră din judeţele Prahova, Constanţa, Tulcea şi Maramureş.

La Iaşi sunt aşteptaţi peste 100.000 de pelerini

Prima rugăciune a venit din partea unei bătrâne din Piatra Neamţ, care aştepta de ieri să se închine Ocrotitoarei Moldovei. În scurt timp, lanţul uman a ajuns la aproape 3 kilometri. Fiecare dintre cele câteva mii de oameni care au cerut ajutor Sfintei au aşteptat în jur de 5-6 ore ca să ajungă la raclă. Ei s-au bucurat şi de vremea caldă a unei zile frumoase de octombrie. „Sărbătoarea Sfintei Parascheva înseamnă şi o mare responsabilitate, şi foarte multă muncă, dar aduce multă bucurie. Parcă se schimbă atmosfera în tot Iaşul, se vede că oamenii vin cu multă credinţă, cu multă nădejde. Atâta rugăciune adunată la un loc este imposibil să nu producă efecte, să nu simţi bucurie şi mângâiere. Faţă de anii anteriori, acum sărbătoarea pică într-o zi de duminică. Oricum, zilele de 13 şi 14 octombrie sunt cele mai dorite de pelerini. Sub 100.000 de pelerini nu are cum să fie. Lor li se vor adăuga şi persoanele care sosi la Catedrală, dar nu vor sta la rând”, a spus părintele Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei. Pentru el, sărbătoarea are o semnificaţie. „La racla Sfintei Parascheva m-am închinat atunci când am ajuns în Iaşi ca student, în 1991. La Mitropolie sunt din 1999, slujesc pe diferite funcţii, dar toate în apropiere de Sfânta Parascheva. De altfel, nici atunci când am plecat pentru un an de zile în Spania nu m-am despărţit de Sfânta Parascheva pentru că mănăstirea care m-a găzduit purta acelaşi hram. Tot acolo era şi o pernuţă care a stat sunt capul Sfintei. Nu a fost pentru că eu am ales aşa, ci pentru că Dumnezeu a rânduit. Sfânta nu se desparte de mine”, a spus părintele Sturzu.

Ca în fiecare an, cei care au trecut pe la raclă au adus flori, busuioc şi diferite obiecte pe care au dorit să le sfinţească, de la batiste, basmale, prosoape ori haine. Din fericire, intervenţiile medicale s-au limitat doar la opt, majoritatea fiind cazuri de hipertensiune arterială şi un caz cu simptome epileptice. Pentru niciuna dintre persoane nu a fost nevoie de transportat la spital.

Chipul adevăratului creştin – smerenie, rugăciune şi iertare

Aseară, la Iaşi au ajuns din Grecia şi moaştele Sfintei Muceniţe Ecaterina, la care oamenii s-au rugat pentru sănătate. Sfânta Parascheva este chip al cugetului smerit, iar Sfânta Muceniţă Ecaterina, al curajului mărturisitor. „De fapt, în cele două sfinte, Parascheva şi Ecaterina, ar trebui să se regăsească chipul adevăratului creştin. Chipul adevăratului creştin înseamnă, pe de o parte, atitudine smerită, rugăciune fierbinte, capacitate de iertare. Pe de altă parte, chipul adevăratului creştin înseamnă curaj mărturisitor; curaj mărturisitor al lui Hristos, al Evangheliei Sale, al valorilor familiei. Dumnezeu să binecuvânteze pe toţi pelerinii care vor veni şi anul acesta la Iaşi. Îngerul păzitor să îi însoţească în călătoria lor şi să îi ducă, din nou, în pace şi sănătoşi, acasă. Rugăciunile Sfintei Parascheva şi ale Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina să le lumineze calea şi să umple de lumină viaţa lor”, a spus IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Astăzi, la Iaşi vor sosi şi 15 preoţi din Basarabia, din toate cele trei eparhii româneşti, şi vor sluji la catedrală Sfânta Liturghie. În Capitala Moldovei sunt aşteptaţi şi IPS Kitrous, Katerini şi Platamonas (Grecia), ierarhul din mitropolia căruia se aduc sfintele moaşte,IPS Nicolae, mitropolit de Plovdiv (Bulgaria) şi PS Qais, Episcop de Erzurum şi vicar al Patriarhiei Antiohiei.

Credincioşii sunt aşteptaţi şi la Pelerinajul Calea Sfinţilor, în fapt o procesiune cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi ale Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina. Raclele vor fi purtate pe străzile I.C. Brătianu, Cuza Vodă, Armeană, Biserica Sfântul Sava Cel Sfânt, Costache Negri, Mănăstirea Sfinţii Trei Ierahi şi Catedrala Mitropolitană.

Lecţii de viaţă

Vin de mai mulţi ani, chiar nu am stat să număr... dacă te rogi, ai ajutor de la Dumnezeu şi de la sfinţi. Am venit de la Vaslui şi, în funcţie de cum termin să mă închin, plec înapoi, dar voi pleca împlinită. Mulţumesc lui Dumnezeu că mă învredniceşte să pot rezista atâtea ore”, a declarat o credincioasă.

Dacă în primele zile de pelerinaj, oamenii stăteau la coadă aproximativ o oră, două, astăzi mulţi au avut de aşteptat şi peste 6 ore. Cu toţii spun că a devenit deja o tradiţie să vină în pelerinaj, an de an, la Iaşi, de Sfânta Parascheva. Credincioşii au mărturisit că respectă cu sfinţenie tradiţiile de Sfânta Parascheva. „Am venit 10 ani la rând, sunt din zona Bucovinei. Am stat şi dimineaţă la rând, a mers chiar foarte repede, în 3 ore am reuşit să ajung pentru a petrece o clipă binecuvântată în faţa raclei cu sfintele moaşte, iar acum mai stau o dată. Simt ajutorul Sfintei, am venit uşor, cu mult drag, am stat şi la acatist, în catedrală... Sunt nişte clipe minunate”, a spus Elena Maniu, venită din Câmpulung Moldovenesc.

La Sfântă erau şi grupuri mari de elevi şi studenţi, veniţi să se roage pentru reuşită la învăţătură, sănătate, majoritatea spunând că, dacă rugăciunea este spusă cu mare credinţă, fie că aleg să se roage lui Dumnezeu, Maicii Domnului sau Sfintei Parascheva, creştinul primeşte răspuns. „Mi-am făcut timp să vin la Sfântă pentru că îmi doresc un an universitar mai bun, fără restanţe şi cu note cât mai mari, pentru a le oferi şi eu o bucurie părinţilor mei”, spune Cristina, studentă în cadrul facultăţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Sărbătorile Iaşului aduc profit comercianţilor

În timp ce din curtea Catedralei Mitropolitane se ridicau vocile preoţilor, pe Bulevardul Ştefan Cel Mare se auzeau vocile comercianţilor, care îndemnau trecătorii să le cumpere marfa. Pe lângă cei care în mod tradiţional pot fi găsiţi în zonă cu produse naturiste ori articole vestimentare, şi-au făcut apariţia comercianţi de căciuli (un preţ mediu fiind 150 de lei pentru o căciulă de vulpe) şi de veste din piele ori din cojoc (150 de lei/bucata). Nu lipseau nici cei care vindeau mici (3 lei/bucata) ori vin fiert (4 lei/paharul), covrigi ori pastramă sau peşte afumat. În ciuda preţurilor mari, cumpărători erau destui. Ca de fiecare dată, Sărbătorile Iaşului aduc beneficii financiare. Maura ANGHEL, Florentina SANDU, Petrişor FILIP

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC GANESHA DREAM S.R.L.– societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr. 85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bun imobil – proprietate agroindustrială, (tip “ferma creștere suine”) situată în extravilanul Com. Ibănești, punctul Condrea, T119, P3068/7; 3068/8, jud. Vaslui, format din teren extravilan în sup. de 8.432 mp, Construcția C1 în sup. de 98 mp, Construcția C2 în sup. de 720 mp și Construcția C3 în sup. de 720 mp, dotate cu echipamente interior grajd creștere suine și panouri fotovoltaice– Preț de pornire 80% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare - 303.650 Euro (exclusiv TVA). 2. Bunuri mobile conform Raport de evaluare - Preț de pornire 80% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr. crt. – Denumirea bunurilor – Buc. – Preț de pornire lei - fără TVA 1 – Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 – 1 – 244.922 2 – Vidanjă TESTORE model C160, fabricație 2015 – 1 – 62.640 3 – Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 – 1 – 43.622 Licitațiiile vor avea loc în zilele de 09, 16, 23 și 29.11.2018, ora 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Peneş Curcanul, TR. 5, etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, Complex de Birouri NH BUSINESS, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei; - dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei fără TVA– pentru bunul imobil; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector deschis pe numele debitoarei la Piraeus Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru reprezentantul societății cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă. Taxa de participare și contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul lichidatorului judiciar deschis la Piraeus Bank Iaşi. În cazul în care creditorul garantat Piraeus Bank România SA îşi exprimă intenția de a adjudeca în contul creanţei bunul imobil, acesta va putea participa la licitaţiile organizate fără alte cheltuieli (taxă de participare la licitație, caiet de sarcini, cauţiune) şi fără a fi necesar a prezenta documentele de participare. Creditorul garantat poate adjudeca în contul creanţei bunul asupra căruia poartă garanţia sa la un preţ care se încadrează în strategia de valorificare aprobată de către creditori. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, etaj 1, cabinet nr. 13, jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
CENTRUL DE EXPERTIZĂ ÎN INSOLVENŢĂ SPRL anunţă în datele de 9.11.2018; 23.11.2018; 7.12.2018; 21.12.2018; orele 12.00, organizarea la sediul lichidatorului din Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanul, cam. 13-14, a licitaţiilor publice cu strigare pentru debitoarea SC ALFINCOOL SA, situată în Iaşi, str. Platou Abator nr. 5, vânzarea pe ansamblu imobiliar din Iaşi, str. Abator nr. 5 format din: Teren 21200 mp pe care sunt edificate construcţii: C1 Post trafo nr. inventar 3131 C3 Cabină Poartă nr. inventar 1518 C4 Cabină basculă nr. inventar 5112 C5 Anexă depozit nr. inventar 1504 C6 Depozit spirt vrac nr. inventar 1504 C7 Atelier preparare P+2E nr. inventar 1518 C8 Atelier îmbuteliere P+1E nr. inventar 1520 C9 Depozit produse finite nr. inventar 1522 C10 Hală fabricaţie P+2E nr. inventar 1501 C11 Staţie hidrofor nr. inventar 1523 C12 Atelier+Garaje+Magazii nr. inventar 1523 C13 Depozit cereal nr. inventar 1411 C14 Depozit carburanţi nr. inventar 1517 C15 Pavilion administrative nr. inventar 1502 Pe teren sunt edificate şi alte constructii (depozit borhotformat din cistern, depozit de brut-cisterne, birouri desfacere, puţ apă şi pompe, beci, staţie epurare) neintabulate care au fost luate în considerare în evaluarea proprietăţii. Preţul de vânzare al ansamblului imobiliar - 1.109.000 euro fără TVA. Prețul se va achita la echivalentul în lei din ziua efectuării plăţii. Cei interesaţi se vor adresa la sediul lichidatorului sau la tel. mobil 0774006236; 0723366786; 0747059149.
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE S.C. VARA MR S.R.L. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, str.7 Oameni, nr.23, jud. Iaşi, C.U.I. RO4615947, O.R.C.J22/1478/1993, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iaşi, conform Sentinței civile nr. 698/18.04.2012, pronunţată de Tribunalul Iaşi – Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ, în dosarul nr. 4938/99/2010, anunţă scoaterea la vânzare în data de 17.12.2018, ora 11.00, prin licitaţie publică cu strigare a următoarelor active: Nr. activ – Denumire și descriere active – Valoare de piață evaluare (lei, fără T.V.A.*) – Preț de pornire a licitației (lei, fără T.V.A. ) Activ 1 – Clădire hală producție țevi (Corp C1) cu sc. 866,61 mp și st. utilă de 773,76mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1971mp înscrise în CF61393/Rediu, nr.cad.1690, nr. parcelă 1(42/13), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iaşi – echipament tehnologic producere ţevi ce include linia de producţie (include linie de calibrare, sudare şi linie de formare) – Bunuri mobile: Unitate centrala Forte Quattro, Generator LX 3000, Instalație de redresare – 1.196.900,00 lei – 718.140,00 lei Activ 2 – Clădire hală (Corp C1) cu sc. 862,37 mp și st. utilă de 773,76mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1952mp înscrise în (CF61394/Rediu, nr.cad.1691, nr.parcelă 1(42/14), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iaşi; - Clădire hală (Corp C1) cu sc. 883,57 mp și st. utilă de 798mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1970 mp înscrise în (CF61396/Rediu, nr.cad.1962, nr.parcelă 1(42/15), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iasi. – 425.200,00 lei – 223.500,00 lei Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 14.12.2018, ora 11.00, la sediul Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, documentele necesare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr.82, jud.Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 9.00–16.00, până pe data de 14.12.2018, ora 11.00 (după o programare prealabilă, de 24 de ore) sau pe site-ul www.insolventa.ro secțiunea Portofoliu. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. 0232/243864, 0758049901, 0755132474.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitorului SC BART LIV COM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 3157/103/2013 aflat pe rolul Tribunalului Neamț – Secția II Civilă, în temeiul dispozițiilor Legii 85/2006, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raportului de evaluare al bunurilor mobile – stoc de marfă compus din echipamente electrice, echipamente sanitare, instalații electrice, feronerie etc., situate în mun. Roman, jud. Neamț, astfel: a. Preț de pornire 75% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 52.019 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 04, 11, 18 și 25.01.2019, ora 12.00; b. Preț de pornire 65% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 45.083 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 01, 08, 15 și 22.02.2019, ora 12.00; c. Preț de pornire 55% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 38.147 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 01, 08, 15 și 22.03.2019, ora 12.00. Licitațiile vor avea loc la data și ora stabilită, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Peneş Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, Complex de Birouri NH BUSINESS, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 100 lei; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector nr.RO26PIRB2900710925003000 deschis pe numele debitorului la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul: RO33PIRB2400738563001000, deschis pe numele lichidatorului judiciar la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în preziua licitaţei, ora 16.00. Lista completă a bunurilor mobile precum și alte informaţii suplimentare pot fi oferite la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, sau tel: 0744520508,0744994490, fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com
  Moş Crăciun în uniformă
16/12/2018 14:01

  Politistii Sectiei de Politie Rurală Bicaz şi din cadrul posturilor de poliţie arondate acesteia au reusit să aducă zambetul, căldura si bucuria pe chipul a peste 60 de copii defavorizati. Cu ocaz ...

Autocisternă plină cu benzină, răsturnată lângă DN2
16/12/2018 13:41

  Militarii din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacău au intervenit sambătă dimineaţa pe DN 2, pe raza comunei Itesti, sat Dumbrava, cu două autospeciale cu apă si spumă si o ambulantă SMURD, in ...

 Un șofer a zburat cu mașina în curtea unei case în timp ce gonea cu poliția pe urme
16/12/2018 13:22

    Bărbat ajuns cu masina in curtea unei case, după ce a pus la pămant un gard de 4 metri lungime, in timp ce era urmărit de politisti. S-a intamplat la primele ore ale diminetii de sambătă, ...

Mihai Chirica: „1 Decembrie a fost una dintre cele mai triste zile din viaţa mea”
15/12/2018 22:00

Deşi, la Iaşi, a beneficiat de un program care a inclus peste 30 de direcţii tematice, 80 de proiecte cultural-academice, 9 proiecte de investiţii şi, in total, 180 de manifestări, evenimente şi acţiuni ...

 

Ajutor financiar pentru veterani
15/12/2018 14:58

    Aproape 500 de veterani de război sau văduve vor primi cate 400 lei de persoană drept ajutor financiar oferit printr-o hotărare de Guvern. Banii cuveniţi veteranilor de război, văduvelor ...

Jandarmii împânzesc străzile din judeţ
15/12/2018 13:00

Mai multe echipaje de jandarmi ieseni vor asigura in aceste zile ordinea publică la o serie de manifestări cultural-artistice, la care participă un public numeros, fiind avut in vedere Targul de Iarnă, ce s ...

Lăsat fără lemne în căruţă
15/12/2018 12:00

Agentii din cadrul Postului de Politie Vanători au oprit recent, pentru control, o căruţă condusă de un bărbat de 30 de ani, din comuna Siretel, care transporta lemne. În urma verificărilor efectua ...

A căzut în subsol
15/12/2018 11:52

    Numărul unic de urgenţă a fost apelat ieri de un vasluian de pe strada Feroviari care a sesizat că un vecin se află la subsol, după ce a căzut. A urmat intervenţia de urgenţă a celor d ...

Aproape 50 de şoferi, transformaţi în pietoni
15/12/2018 11:00

Politistii ieşeni au intervenit recent la peste 80 de incidente, majoritatea sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112. Au fost date 365 de amenzi, in cuantum de 126.085 de lei, iar, in urma ...

 Mai multe locuri la buget, mai multe specializări la licenţă
15/12/2018 10:35

    Senatul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, in şedinţa din 13 decembrie 2018, a aprobat propunerea ofertei academice pe care UAIC o va face către Ministerul Educaţie ...