Se putea mai rau? „Noul Ciric” este dezamăgirea anului pentru ieşeni

default

Dimensiune font:

| 07-05-2013 14:06

* baza de agrement Ciric s-a inaugurat   printr-o ceremonia lipsită de fast * ieşenii au putut constata că îmbunătăţirile aduse de constructorul Iasicon, plătit cu 12 milioane de euro, au constat doar în montarea unui echipament gonflabil pentru copii, într-un traseu de telescaun printr-un mărăciniş, într-o piscină neîncăpătoare şi câteva parcări

Inaugurarea uneia dintre cele mai căutate baze de agrement din Iaşi a lăsat un gust amar majorităţii participanţilor. Investiţia de 12 milioane de euro, atât de aşteptată de ieşeni, s-a dovedit a fi un fiasco, atât prin prisma funcţiunilor incomplete, cât şi a lipsei asigurării unui minim confort şi siguranţe pentru acţiunile estivale ce se vor derula în această vară pe malurile Ciricului. Ieşenii au fost nemulţumiţi de faptul că zonele de picnic sunt dotate rudimentar, cu aceleaşi grătare şi coşuri de gunoi vechi, aduse special pentru inaugurare din celelalte zone de agrement din jurul Iaşului, în vreme ce locurile de joacă anunţate constau de fapt într-un ţarc în care sunt montate echipamente gonflabile care pot fi găsite şi în Parcul Expoziţiei. Piscinele sunt, la rândul lor, reprezentate de un singur bazin de dimensiuni foarte mici, iar pistele de biciclete nu sunt amenajate în sensul clasic, ci doar departajate de carosabil prin popici cu o înălţime de un metru. „Dacă ăştia care au montat popicii cred că or să-i mai vadă în picioare într-o săptămână, se înşeală. Au pus în oraş popici de 30 de centimetri pe unele străzi, cum e pe Cuza Vodă, ca să nu se mai urce şmecherii cu bolizii pe trotuare, şi după o săptămână se împiedicau pietonii de ei pe trotuare, pentru că nişte băieţi de ăştia, plătitori de taxe şi impozite, le-au culcat ca pe jaloane. Din câte m-am plimbat până acum pe aici, nu am văzut nici camere de luat vederi şi nici pază, cu excepţia armatei de poliţişti şi jandarmi care s-au topit imediat după inaugurare”, ne-a spus unul dintre ieşenii ieşiţi de curiozitate din casă, ca să vadă noua faţă a Ciricului.
Un alt inconvenient al acestei investiţii este telescaunul care urcă un deluşor de 300 de metri, fără nici o perspectivă asupra peisajului la finalul escapadei sau pe parcursul acesteia. Fiind gratuită până pe 10 mai, la inaugurarea de ieri au fost destule grupuri de curioşi care aşteptau năduşiţi o cursă aeriană pe deasupra cuiburilor de vrăbii din pădurea Ciricului. Printre aceştia s-au nimerit şi doi cetăţeni nevricoşi, de la ţară, care vroiau şi nu prea să se plimbe cu telescaunul. Pentru a nu bloca accesul celorlalţi ieşeni la acest serviciu a fost nevoie de intervenţia paznicilor pentru ca aceştia să se urce în telescaun. La finalul cursei, aceştia au coborât pe picioare de plumb din dotare şi au tulit-o în pădure, traumatizaţi probabil de plimbarea pe scaunele ridicate la nivelul etajului 3. „Am crezut că telescaunul ăsta va fi cireaşa de pe tort a acestei investiţii, dar mi se pare a fi cea mai deplorabilă piesă din această cacealma care se cheamă modernizarea bazei de agrement. Te urci în telescaun şi mergi ca melcul 10 minute până sus şi 10 înapoi. În dreapta şi-n stânga vezi o pădure de copaci sălbatici, netoaletaţi precum cei din oraş, iar sub tine - mormane de pământ, nici măcar nivelat. E ca şi cum ai merge în interes de serviciu cu un funicular pe deasupra unei exploataţii forestiere, ca să ajungi la mină. Nu cred că se vor găsi mulţi doritori să dea 8 lei pentru o urcare, după ce vor avea o primă experienţă. Colac peste pupăză, nu există nici un indicator către telescaun”, ne-a spus un alt ieşean. „M-am dat cu telescaunul din curiozitate şi pentru că este gratuit. Nu prea ai ce vedea. Un deal, o vale, câţiva copaci... Era altceva dacă ar fi dus traseul dincolo de lac. În mod sigur, nu voi da 8 lei pentru o nouă plimbare”, ne-a mai spus un alt curios. De altfel, rămâne de văzut dacă baza va fi la fel de populată şi după data de 10 mai, când toate serviciile se vor plăti la tarife destul de mari pentru buzunarele oamenilor de rând.
În general, oamenii aveau senzaţia că… lipseşte ceva! „Nu pot să spun că nu-mi place. Întreaga zonă a căpătat un aspect mult mai îngrijit, însă rămâne de văzut cât va persista acest lucru. Au văzut că s-au amenajat parcuri de joacă, piscine, zone pentru picnic, însă parcă lipseşte ceva”, ne spune Andrei, un tânăr venit cu prietenii la un grătar.

La ceremonia de inaugurare a bazei de agrement de ieri au participat doar reprezentanţii de frunte ai filialei PSD, cărora li s-au adăugat câţiva parlamentari social-democraţi, directorii societăţilor din subordinea municipalităţii, consilieri locali şi judeţeni, oficiali ai Prefecturii. În discursul care a urmat ceremoniei religioase de sfinţire a bazei, primarul Gheorghe Nichita a ţinut să sublinieze faptul că inaugurarea Ciricului reprezintă o promisiune respectată a municipalităţii. „Important este că s-a făcut ceva la Ciric. Că puteam face şi mai mult, este o altă poveste. De zeci de ani s-a încercat ca baza de agrement să devină atractivă pentru ieşeni. Nu s-a reuşit până acum, pentru că nimeni nu a dorit să investească în reţeaua de canalizare. O investiţie extrem de importantă - dincolo de ceea ce vedeţi la suprafaţă - al cărei rol este de a proteja luciul de apă”, a declarat edilul-şef. Acesta susţine că investiţia de la Ciric este doar o primă etapă în procesul de modernizare al bazei. „Va urma o nouă etapă, prin care dorim să reabilităm complet lacul, apoi cea de-a treia, care are în vedere atragerea de parteneri privaţi, care să deruleze aici activităţi atractive pentru ieşeni. Cred că Ciricul s-ar putea constitui într-o bază de agrement regională”, a mai spus Nichita.

Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK

De altfel, foarte mulţi dintre ieşenii aflaţi ieri la Ciric au preferat să îşi petreacă ziua pe terasa Restaurantului Ciric, la cunoscuta terasă „La Ciupercă” sau pe celălalt mal, pe terasa unui alt privat care a avut răbdarea şi bunul simţ să-şi întâmpine clienţii cu servicii de excepţie. Chiar dacă scăldatul este interzis în Lacul Ciric, arşiţa de ieri i-a făcut pe mulţi tineri să plonjeze în apă. Nici intervenţia pasivă a agenţilor de pază şi nici pietrele de pe fundul lacului nu i-au convins pe ieşeni să renunţe la scăldat. Printre primii ieşeni care au ieşit la grătare pe malul Ciricului s-au regăsit şi destul de mulţi cocalari cu belciuge, lanţuri şi casetofoane din care răsunau manele, fără ca vreun membru al personalului care se ocupă de administrarea bazei să ia vreo măsură împotriva poluării fonice. Cât priveşte terenul multifuncţional, terenul de tenis cu gradene, zona de paintball, zidurile pentru escaladă, acestea apar deocamdată doar în proiect. Pentru că, aşa cum stau lucrurile de ceva vreme, proiectele arată mai bine pe hârtie decât în realitate... (Nelu Păunescu, Tudor Damaschin)

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Comentarii

tudor

May 07, 2013

frate...mai bine era daca lasau locul asa cum era si faceau drumurile (cateva dintre ele).era mai frumos acum un an cand puteai sa faci o baie fara sa vezi tigani iar acum ca s-a interzis scaldatul trebuie sa mergem la strand unde sunt numai si numai tigani si pluteste rapanul ca la el acasa iar daca tot s-au dus banii eu as zice sa mute telescaunul ala la cetatuia pentru ca de acolo se vede tot orasul nu ca la ciric unde vezi numai copaci de jur imprejur.

just

May 03, 2013

pop ioan are dreptate! gigi nichita este un hot ordinar si pervers care trebuie sa mearga la puscarie impreuna cu alti hoti din romanika cum ar fi :traian basescu zis base marinelul ,ion iliescu cu gasca lui hrebenciuc si multi altii din pdl ,psd ,pnl si din alte peleuri -- bagaia-si in p**** mamelor lor !

unu

May 03, 2013

cred ca telescaunu e una din marile dezamagiri ca o sa ramana gol.daca traversa lacul mai era cum era si asa cred ca e initiala afacerea. nu cred ca se vor acoperi cheltuielile niciodata si cu banii astia puteau face ceva mai util, cum ar fi strada eternitate, sau atatea strazi care sunt ca dupa bombardament in iasul culturalm ma rog.naspa ca la romani

pop ioan

May 02, 2013

pentru aceasta destrabalare arhitectuala, pentru sfidarea intrgului oras, pentru inganfarea si nesimtirea primarului nichita pentru faptul ca ne considera pe toti prosti, pentru faptul ca a indatorat orasul iasi cu 3500 de euro pentru fiecare cetatean ,pentru,pentru, pentru, pentru, pentru, pentru,pentru, pentru, pentru, pentru,..................... propun constituirea unui comitet de initiativa care sa organizeze suspendarea primarului nichita si organizarea de alegeri. cu cat mai repede cu atat mai bine pentru orasul nostru.

pop ioan

May 02, 2013

pentru aceasta destrabalare arhitectuala, pentru sfidarea intrgului oras, pentru inganfarea si nesimtirea primarului nichita pentru faptul ca ne considera pe toti prosti, pentru faptul ca a indatorat orasul iasi cu 3500 de euro pentru fiecare cetatean ,pentru,pentru, pentru, pentru, pentru, pentru,pentru, pentru, pentru, pentru,..................... propun constituirea unui comitet de initiativa care sa organizeze suspendarea primarului nichita si organizarea de alegeri. cu cat mai repede cu atat mai bine pentru orasul nostru.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Scrisoarea Primarului Mihai Chirica catre deputatul  “ zero”
29/10/2020 00:20

 Cred că , maturizandu-mă politic am ajuns la o concluzie: Dumnezeu nu face politică, a lăsat pentru oameni acest blestem. Si spun asta pentru că constat in continuare că după o bătălie politică ...

Ieșenii au scos pe străzi 54 de echipe ale DelGaz Grid!
29/10/2020 00:00

  Potrivit unei informări emise de compania furnizoare de gaze naturale, marti, 27 octombrie, in decurs de cateva ore, dispeceratul Delgaz Grid din Iaşi a primit un număr de reclamatii de 100 de or ...

Sute de ieşeni au solicitat ajutoare de căldură
29/10/2020 00:00

    Persoanele cu venituri mici vor putea obtine in continuare bani pentru a-si acoperi integral sau partial costurile cu incălzirea in timpul sezonului rece. Numai că banii se cer in baza Legii 1 ...

Numărul infectărilor creşte, statistica stagnează!
29/10/2020 00:00

  Pentru a doua zi consecutive, Iaşul s-a aflat in topul infectărilor inregistrate la nivel naţional, exceptand Bucureştiul (744 cazuri). Judeţul nostru (267 de noi cazuri) a fost depăş ...

Colaj video privind recunoașterea Unirii Basarabiei cu România de către marile puteri
29/10/2020 00:00

  Pentru a marca Centenarul Tratatului semnat de Romania, Marea Britanie, Franta si Japonia privind recunoasterea Unirii Basarabiei cu Romania, Primăria municipiului Iasi a realizat un colaj audio-video ...

Eliza se mărită prin sentinţă judecătoarească
28/10/2020 23:49

Ultimele două săptămani din viaţa ieşencei Eliza T. au fost teribil de stresante. Fata, in varstă de 17 ani, e insărcinată in luna a patra şi vrea să păstreze copilul rezultat in urma relaţiei cu Dr ...

Primăria Hârlău scoate la muncă contravenienții rău-platnici
28/10/2020 23:43

Sătulă să tot aştepte in zadar, Primăria Harlău a luat taurul de coarne şi s-a pus pe deschis procese contravenienţilor care nu şi-au achitat amenzile, solicitand transformarea sancţiunilor pecuniare ...

Intelectualii, la mare căutare pe piaţa muncii
28/10/2020 23:42

Conform centralizatorului remis ieri de către AJOFM Iaşi, numărul locurilor de muncă vacante inregistrează o uşoară creştere faţă de intervalul precedent. Acum sunt disponibile 750 joburi (faţă de 7 ...

TUIASI, cooptată într-un proiect de cercetare pentru Armata SUA
28/10/2020 20:42

* Universitatea a primit, intr-o primă fază, un grant de 100.000 de dolari pentru a evidentia proprietătile mecanice, de uzură, ale unor probe metalice acoperite prin metoda cold-spray * determinările vor ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei