Se putea mai rau? „Noul Ciric” este dezamăgirea anului pentru ieşeni

default

Dimensiune font:

| 07-05-2013 14:06

* baza de agrement Ciric s-a inaugurat   printr-o ceremonia lipsită de fast * ieşenii au putut constata că îmbunătăţirile aduse de constructorul Iasicon, plătit cu 12 milioane de euro, au constat doar în montarea unui echipament gonflabil pentru copii, într-un traseu de telescaun printr-un mărăciniş, într-o piscină neîncăpătoare şi câteva parcări

Inaugurarea uneia dintre cele mai căutate baze de agrement din Iaşi a lăsat un gust amar majorităţii participanţilor. Investiţia de 12 milioane de euro, atât de aşteptată de ieşeni, s-a dovedit a fi un fiasco, atât prin prisma funcţiunilor incomplete, cât şi a lipsei asigurării unui minim confort şi siguranţe pentru acţiunile estivale ce se vor derula în această vară pe malurile Ciricului. Ieşenii au fost nemulţumiţi de faptul că zonele de picnic sunt dotate rudimentar, cu aceleaşi grătare şi coşuri de gunoi vechi, aduse special pentru inaugurare din celelalte zone de agrement din jurul Iaşului, în vreme ce locurile de joacă anunţate constau de fapt într-un ţarc în care sunt montate echipamente gonflabile care pot fi găsite şi în Parcul Expoziţiei. Piscinele sunt, la rândul lor, reprezentate de un singur bazin de dimensiuni foarte mici, iar pistele de biciclete nu sunt amenajate în sensul clasic, ci doar departajate de carosabil prin popici cu o înălţime de un metru. „Dacă ăştia care au montat popicii cred că or să-i mai vadă în picioare într-o săptămână, se înşeală. Au pus în oraş popici de 30 de centimetri pe unele străzi, cum e pe Cuza Vodă, ca să nu se mai urce şmecherii cu bolizii pe trotuare, şi după o săptămână se împiedicau pietonii de ei pe trotuare, pentru că nişte băieţi de ăştia, plătitori de taxe şi impozite, le-au culcat ca pe jaloane. Din câte m-am plimbat până acum pe aici, nu am văzut nici camere de luat vederi şi nici pază, cu excepţia armatei de poliţişti şi jandarmi care s-au topit imediat după inaugurare”, ne-a spus unul dintre ieşenii ieşiţi de curiozitate din casă, ca să vadă noua faţă a Ciricului.
Un alt inconvenient al acestei investiţii este telescaunul care urcă un deluşor de 300 de metri, fără nici o perspectivă asupra peisajului la finalul escapadei sau pe parcursul acesteia. Fiind gratuită până pe 10 mai, la inaugurarea de ieri au fost destule grupuri de curioşi care aşteptau năduşiţi o cursă aeriană pe deasupra cuiburilor de vrăbii din pădurea Ciricului. Printre aceştia s-au nimerit şi doi cetăţeni nevricoşi, de la ţară, care vroiau şi nu prea să se plimbe cu telescaunul. Pentru a nu bloca accesul celorlalţi ieşeni la acest serviciu a fost nevoie de intervenţia paznicilor pentru ca aceştia să se urce în telescaun. La finalul cursei, aceştia au coborât pe picioare de plumb din dotare şi au tulit-o în pădure, traumatizaţi probabil de plimbarea pe scaunele ridicate la nivelul etajului 3. „Am crezut că telescaunul ăsta va fi cireaşa de pe tort a acestei investiţii, dar mi se pare a fi cea mai deplorabilă piesă din această cacealma care se cheamă modernizarea bazei de agrement. Te urci în telescaun şi mergi ca melcul 10 minute până sus şi 10 înapoi. În dreapta şi-n stânga vezi o pădure de copaci sălbatici, netoaletaţi precum cei din oraş, iar sub tine - mormane de pământ, nici măcar nivelat. E ca şi cum ai merge în interes de serviciu cu un funicular pe deasupra unei exploataţii forestiere, ca să ajungi la mină. Nu cred că se vor găsi mulţi doritori să dea 8 lei pentru o urcare, după ce vor avea o primă experienţă. Colac peste pupăză, nu există nici un indicator către telescaun”, ne-a spus un alt ieşean. „M-am dat cu telescaunul din curiozitate şi pentru că este gratuit. Nu prea ai ce vedea. Un deal, o vale, câţiva copaci... Era altceva dacă ar fi dus traseul dincolo de lac. În mod sigur, nu voi da 8 lei pentru o nouă plimbare”, ne-a mai spus un alt curios. De altfel, rămâne de văzut dacă baza va fi la fel de populată şi după data de 10 mai, când toate serviciile se vor plăti la tarife destul de mari pentru buzunarele oamenilor de rând.
În general, oamenii aveau senzaţia că… lipseşte ceva! „Nu pot să spun că nu-mi place. Întreaga zonă a căpătat un aspect mult mai îngrijit, însă rămâne de văzut cât va persista acest lucru. Au văzut că s-au amenajat parcuri de joacă, piscine, zone pentru picnic, însă parcă lipseşte ceva”, ne spune Andrei, un tânăr venit cu prietenii la un grătar.

La ceremonia de inaugurare a bazei de agrement de ieri au participat doar reprezentanţii de frunte ai filialei PSD, cărora li s-au adăugat câţiva parlamentari social-democraţi, directorii societăţilor din subordinea municipalităţii, consilieri locali şi judeţeni, oficiali ai Prefecturii. În discursul care a urmat ceremoniei religioase de sfinţire a bazei, primarul Gheorghe Nichita a ţinut să sublinieze faptul că inaugurarea Ciricului reprezintă o promisiune respectată a municipalităţii. „Important este că s-a făcut ceva la Ciric. Că puteam face şi mai mult, este o altă poveste. De zeci de ani s-a încercat ca baza de agrement să devină atractivă pentru ieşeni. Nu s-a reuşit până acum, pentru că nimeni nu a dorit să investească în reţeaua de canalizare. O investiţie extrem de importantă - dincolo de ceea ce vedeţi la suprafaţă - al cărei rol este de a proteja luciul de apă”, a declarat edilul-şef. Acesta susţine că investiţia de la Ciric este doar o primă etapă în procesul de modernizare al bazei. „Va urma o nouă etapă, prin care dorim să reabilităm complet lacul, apoi cea de-a treia, care are în vedere atragerea de parteneri privaţi, care să deruleze aici activităţi atractive pentru ieşeni. Cred că Ciricul s-ar putea constitui într-o bază de agrement regională”, a mai spus Nichita.

Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK

De altfel, foarte mulţi dintre ieşenii aflaţi ieri la Ciric au preferat să îşi petreacă ziua pe terasa Restaurantului Ciric, la cunoscuta terasă „La Ciupercă” sau pe celălalt mal, pe terasa unui alt privat care a avut răbdarea şi bunul simţ să-şi întâmpine clienţii cu servicii de excepţie. Chiar dacă scăldatul este interzis în Lacul Ciric, arşiţa de ieri i-a făcut pe mulţi tineri să plonjeze în apă. Nici intervenţia pasivă a agenţilor de pază şi nici pietrele de pe fundul lacului nu i-au convins pe ieşeni să renunţe la scăldat. Printre primii ieşeni care au ieşit la grătare pe malul Ciricului s-au regăsit şi destul de mulţi cocalari cu belciuge, lanţuri şi casetofoane din care răsunau manele, fără ca vreun membru al personalului care se ocupă de administrarea bazei să ia vreo măsură împotriva poluării fonice. Cât priveşte terenul multifuncţional, terenul de tenis cu gradene, zona de paintball, zidurile pentru escaladă, acestea apar deocamdată doar în proiect. Pentru că, aşa cum stau lucrurile de ceva vreme, proiectele arată mai bine pe hârtie decât în realitate... (Nelu Păunescu, Tudor Damaschin)

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Comentarii

tudor

May 07, 2013

frate...mai bine era daca lasau locul asa cum era si faceau drumurile (cateva dintre ele).era mai frumos acum un an cand puteai sa faci o baie fara sa vezi tigani iar acum ca s-a interzis scaldatul trebuie sa mergem la strand unde sunt numai si numai tigani si pluteste rapanul ca la el acasa iar daca tot s-au dus banii eu as zice sa mute telescaunul ala la cetatuia pentru ca de acolo se vede tot orasul nu ca la ciric unde vezi numai copaci de jur imprejur.

just

May 03, 2013

pop ioan are dreptate! gigi nichita este un hot ordinar si pervers care trebuie sa mearga la puscarie impreuna cu alti hoti din romanika cum ar fi :traian basescu zis base marinelul ,ion iliescu cu gasca lui hrebenciuc si multi altii din pdl ,psd ,pnl si din alte peleuri -- bagaia-si in p**** mamelor lor !

unu

May 03, 2013

cred ca telescaunu e una din marile dezamagiri ca o sa ramana gol.daca traversa lacul mai era cum era si asa cred ca e initiala afacerea. nu cred ca se vor acoperi cheltuielile niciodata si cu banii astia puteau face ceva mai util, cum ar fi strada eternitate, sau atatea strazi care sunt ca dupa bombardament in iasul culturalm ma rog.naspa ca la romani

pop ioan

May 02, 2013

pentru aceasta destrabalare arhitectuala, pentru sfidarea intrgului oras, pentru inganfarea si nesimtirea primarului nichita pentru faptul ca ne considera pe toti prosti, pentru faptul ca a indatorat orasul iasi cu 3500 de euro pentru fiecare cetatean ,pentru,pentru, pentru, pentru, pentru, pentru,pentru, pentru, pentru, pentru,..................... propun constituirea unui comitet de initiativa care sa organizeze suspendarea primarului nichita si organizarea de alegeri. cu cat mai repede cu atat mai bine pentru orasul nostru.

pop ioan

May 02, 2013

pentru aceasta destrabalare arhitectuala, pentru sfidarea intrgului oras, pentru inganfarea si nesimtirea primarului nichita pentru faptul ca ne considera pe toti prosti, pentru faptul ca a indatorat orasul iasi cu 3500 de euro pentru fiecare cetatean ,pentru,pentru, pentru, pentru, pentru, pentru,pentru, pentru, pentru, pentru,..................... propun constituirea unui comitet de initiativa care sa organizeze suspendarea primarului nichita si organizarea de alegeri. cu cat mai repede cu atat mai bine pentru orasul nostru.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
FOTO-VIDEO: Reportaj la
02/08/2022 14:54

Într-un colţ de rai, pe ţinuturile Bucovinei, este situat varful Dadu. Pentru a ajunge la el, am ajuns pană in Iacobeni, iar de acolo am virat la dreapta pană la Carlibaba. Într-o zi de iulie, ...

Liberalii, ținta atacurilor unui deputat PSD
18/12/2019 10:54

    Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru are o sumă de reprosuri pentru liberalii din Botosani care in urmă cu un an au votat impotriva bugetului de stat, iar acum se laudă cu alocările fina ...

Marea grijă a şoferului beat: să nu-i agite poliţistul petul cu bere
25/11/2019 18:53

 O nouă culme a impertinenţei manifestată de un conducător auto depistat la volan sub influenţă bahică a fost atinsă cu ocazia turului doi al alegerilor prezidenţiale. I.C., in varstă de 28 de an ...

„ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede”, la BNR Iaşi
22/11/2019 00:00

  * Sucursala Regională Iaşi şi Muzeul Băncii Naţionale a Romaniei au inaugurat, ieri, expoziţia „ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede” * proiectul este iniţiat in parteneria ...

Mecanica, marele pariu al învăţământului profesional ieşean
21/11/2019 00:00

  * domeniile cu cele mai mari solicitări din partea operatorilor economici pentru includerea in planul de şcolarizare 2019-2020 au fost cele de mecanică - 910 locuri * totodată, s-au format 5 noi cla ...

Puterea şi opoziţia din CJ se pun la aceeaşi masă, pentru a soluţiona soarta a 46 de proiecte
19/11/2019 00:00

  Consilierii judeţeni se vor intruni din nou maine, avand in dezbatere 46 de proiecte de hotărare. Printre acestea se află şi proiectul privind solicitarea de trecere din administrarea Consiliului Lo ...

Începe Postul Crăciunului
15/11/2019 11:11

      După Lăsatul Secului, petrecut ieri, in seara de Sfantul Filip, astăzi incepe Postul Crăciunului, una dintre cele patru mari perioade de ajunare randuite de Biserica Ortodoxă. Post ...

Un tânăr din Iași, beat și fără permis, nu a oprit la semnalul politistilor. Oamenii legii l-au urmarit 1km
10/11/2019 12:51

În jurul orei 01.00, in timp ce patrulau in zona Horlesti, politistii din Letcani au observat o masină cu un comportament destul de suspect in trafic. Oamenii legii au facut semn de oprire autoturismulu ...

Poliţiştii din Popricani, cei mai iscusiţi vânători de şoferi băuţi
09/11/2019 20:04

Datele statistice arată fără dubiu faptul că poliţiştii din Popricani sunt foarte dibaci in depistarea şi prinderea şoferilor ce conduc sub influenţa alcoolului. Numai in primele 10 luni din 2019, pe r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei