Şeful ARDNE: „Cel mai mare risc la regionalizare este politicul”

default

Dimensiune font:

| 03-06-2013 05:00

* Constantin Apostol afirmă că ARDNE este pregătită pentru a îndeplini rol de autoritate de management al fondurilor europene * şeful ARDNE subliniază că regionalizarea trebuie făcută cu descentralizare instituţională şi financiară, iar regiunile să aibă putere de decizie în gestionarea resurselor

Cotidianul „Evenimentul Regional al Moldovei” continuă campania de informare cu privire la reorganizarea administrativ-teritorială a ţării. În materialul de astăzi vă propunem să citiţi viziunea pe care o are directorul Agenţiei Regionale de Dezvoltare Nord-Est (ARDNE), Constantin Apostol, pentru procesul regionalizării. Celelalte materiale publicate în cadrul acestei campanii vor fi vizualizate pe www.ziarulevenimentul.ro la secţiunea „Moldova/Regionalizare”.


Principalul risc în realizarea procesului de regionalizare vine din zona politică. Cel puţin aşa susţine directorul Agenţiei Regionale de Dezvoltare Nord-Est (ARDNE), Constantin Apostol. Potrivit acestuia, regionalizarea este cel mai important proces post-revoluţionar al României din punct de vedere administrativ şi politic. Apostol consideră că ţara noastră a rămas „undeva în urmă” faţă de modul în care trebuie să-şi atingă anumite ţinte administrative şi în abordarea decalajelor faţă de celelalte state membre al Uniunii Europene. „Riscul ar fi ca unele regiuni să fie blocate din punct de vedere politic. Acesta ar fi cel mai mare risc. Anume, Consiliul Regional să fie în antiteză cu ce vrea Executivul regiunii, aşa cum se întâmplă la guvern şi parlament. Riscul cel mai mare vine din zona politică. Avem nevoie de o anumită stabilitate şi, mai mult, de a adopta nişte documente programatice pe care politicienii, indiferent de culoare, să şi le asume”, a declarat şeful ARDNE.


Apostol cere putere de decizie şi financiară
În opinia directorului ARDNE, regionalizarea trebuie realizată ţinând cont de câteva principii clare, nominalizând în acest sens descentralizarea, atât instituţională, cât şi financiară, precum şi subsidiaritatea. „Fără putere de decizie şi parte financiară în spate nu vom reduce decalajele. Mai mult, nu vom putea înlătura disparităţile intraregionale. Noi am identificat pentru 2014 - 2020 nu mai puţin de 18-20 tipuri de disparităţi intraregionale. Atunci, tot acest proces apare ca o necesitate”, a explicat Apostol. Şeful ARDNE a subliniat că vor trebui modificate zeci de legi şi acte normative, subliniind, în acest context, că regionalizarea nu este un proces care să fie făcut „peste noapte”. „Nu se va face nici într-un an. Procesul se va întinde pe cel puţin o perioadă de trei, patru sau cinci ani. Durează până ce creezi baza instituţională, până ce redefineşti administraţia de la nivel de comună, oraş, judeţ, regiune şi stat”, a completat directorul ARDNE.


Ce rol ar trebui să aibă agenţiile de dezvoltare
Actualele agenţii de dezvoltare regionale au fost înfiinţate la sfârşitul anilor 1990. Agenţia aferentă Regiunii de Nord-Est are sediul la Piatra Neamţ şi numără circa 140 de angajaţi. În prezent, ARDNE este principalul planificator pentru perioada 2014 - 2020, în această perioadă punându-se bazele unei strategii de dezvoltare regionale. În exerciţiul bugetar 2007 - 2013, ARDNE a jucat rolul unui organism intermediar în accesarea de fonduri europene de mediul public şi privat. Intenţia autorităţilor centrale, cel puţin la nivel declarativ, este ca agenţiile de dezvoltare să devină autorităţi de management astfel ca banii europeni să fie absorbiţi şi gestionaţi direct de regiuni fără intervenţia Bucureştiului, fapt ce ar reduce semnificativ din birocraţia acestui proces. „ARDNE este pregătită să devină autoritate de management. Agenţia are 14 ani de existenţă, avem specialişti care au lucrat atât în pre-aderare, cât şi în fonduri structurale, care sunt pregătiţi în unităţi similare din Europa, care cunosc sisteme de lucru şi nu mai spun de partea de proceduri. Faţă de alte programe europene care au fost super-centralizate, cel operaţional regional a fost singurul descentralizat, organismul intermediar a aparţinut regiunii. Din acest motiv, şi procentul de implementare este cel mai mare pe ţară pe POR, undeva la 25%”, a mai spus Apostol.
Un exemplu de bună practică este modelul polonez. Regionalizarea acestei ţări a fost realizată încă de la începutul anilor 2000. Pentru exerciţiul bugetar 2007 - 2013, autorităţile centrale au lăsat mână liberă regiunilor să gestioneze fonduri totale de 25 miliarde euro, gradul de absorbţie fiind cel mai ridicat dintre toate statele membre UE. Un avantaj decisiv al polonezilor a fost că fiecare regiune a reuşit să negocieze direct cu Bruxelles-ul domeniile de finanţare în funcţie de specificul fiecărei zone. În ceea ce priveşte exerciţiul bugetar 2014 - 2020, Apostol a subliniat că, în cazul României, nu au fost încă stabilite axele de finanţare. „Nu au fost încă definite domeniile de intervenţie, se lucrează la acest lucru. Cert este că se vor schimba mult procedurile, dictonul va fi competitivitatea, iar Comisia a cerut tuturor statelor să restrângă aria de programe operaţionale, să avem câteva, dar foarte bine focusate, cu intervenţii directe şi se vor vedea rezultate”, a conchis directorul ARDNE.

CASETE

ARDNE a făcut plăţi de 45% din POR
Şeful ARDNE a susţinut că plăţile către beneficiarii Programului Operaţional Regional (POR) se ridică la 45% din valoarea alocată Regiunii de Nord-Est, care este de 642 milioane euro pentru exerciţiul bugetar 2007 - 2013. „Eu sper ca anul acesta să ajungem undeva la 60-70%. POR are supracontractare de 120% şi vor mai putea intra proiecte de pe listele de rezervă. Sunt bani economisiţi din corecţii financiare şi din licitaţii”, a spus Apostol. Potrivit unei analize recente făcute de către specialiştii ARDNE, începând cu anul 2007 în Moldova a fost o infuzie de 2,7 miliarde euro din fonduri structurale şi de coeziune în cadrul tuturor celor 12 programe europene existente. Suma reprezintă aproape 14% din întreg bugetul alocat României pentru actualul exerciţiu bugetar. Valoarea fondurilor accesate este de peste două ori mai mare faţă de Produsul Intern Brut Regional pe un an şi au fost semnate 6.918 contracte de finanţare. Cele mai multe fonduri au ajuns la Iaşi (783 milioane euro), Suceava (432,5 milioane euro) şi Vaslui (402,4 milioane euro). Ultimele trei locuri în regiune sunt ocupate de Bacău (372,2 milioane euro), Neamţ (368,8 milioane euro) şi Botoşani (354,9 milioane euro). Suma medie accesată în cadrul unui proiect european ajunge la aproape 400.000 euro. Absorbţia pe cap de locuitor este de 861 euro la nivel regional.

Întâlnire regională pentru stabilirea priorităţilor
Potrivit lui Constantin Apostol, la nivel regional este în pregătire o reuniune a preşedinţilor de consilii judeţene, primarilor oraşelor reşedinţă de judeţ şi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor pentru stabilirea priorităţilor în sectorul infrastructurii. „Vom adopta un document comun care să valideze opţiunea regiunii”, a spus Apostol. Unul din obiectivele prioritare pentru regiune este autostrada care să lege Moldova de Transilvania. „Aici, vorbim de Iaşi - Târgu Mureş. Bacău - Braşov poate fi un drum rapid care să se racordeze la această autostradă”, a precizat Apostol, în condiţiile în care autorităţile din Bacău au solicitat sprijin regional pentru o autostradă spre Braşov. Şeful CJ Bacău, Dragoş Benea, ne-a declarat recent că o astfel de autostradă este mai ieftină faţă de Iaşi - Tg Mureş, precum şi mai fezabilă. Preţul acesteia ar ajunge la 1,5 miliarde euro faţă de cele 9 miliarde euro vehiculate în cazul Iaşi - Tg Mureş. „Trebuie să vedem şi cum gestionăm resurse importante precum apa, gazul şi energia electrică. Trebuie realizate interconectări, trebuie normalizat ce înseamnă un operator regional. Hai să ne gândim la sănătate, cum ar trebui gestionat acest domeniu în regiune, la învăţământ. Eu înţeleg că există autonomie universitară dar, pe partea cealaltă, va trebui să nu mai producem şomeri cu diplome”, a mai declarat Apostol în contextul întâlnirii programate între factorii de decizie. Şeful ARDNE a adăugat că Moldova a pierdut şi încă pierde foarte multă forţă de muncă calificată. „Suntem regiunea cu cei mai mulţi oameni plecaţi afară. Până acum a fost o bucurie că trimiteau bani acasă, dar, vedeţi, recesiunea a făcut ca transferul de bani între Moldova şi statele europene să scadă foarte mult”, a menţionat şeful ARDNE.

Pagină realizată de Alex Andrei

 

Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:45

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Două tinere din Botoșani care au plecat spre regiunea Sardinia, din Italia, de negăsit
26/09/2020 13:09

 Politistii din Botosani au fost sesizati că două tinere care au plecat din orasul Stefănesti, impreună cu un bărbat de 33 de ani din Hunedoara, spre regiunea Sardinia, din Italia, sunt de negăsit, r ...

Accident brutal in Suceava. Un om a murit si patru persoane au fost ranite dupa ciocnirea frontala a doua masini
26/09/2020 12:29

 O persoana a decedat si patru au fost ranite intr-un accident rutier produs sambata, 26 septembrie, pe raza orasului Milisauti, a informat purtatorul de cuvant al ISU Suceava, Alin Galeata. S ...

Primaria Iasi a facut un regulament pentru accesul populatiei  pe pista stadionului “Emil Alexandrescu” din Copou
26/09/2020 11:46

        Iesenii care vor sa alerge pe pista de la stadionul “Emil Alexandrescu” din Copou trebuie sa respecte un regulament nou. Din cauza pande ...

Locuitorii unei comune din Neamt, revoltati de comportamentul agresiv al membrilor comunitatii rome
26/09/2020 11:10

 O infractiune violenta, petrecuta la sfarsitul saptamanii trecute in comuna Borca, judetul Neamt, a generat revolta in randul satenilor care au iesit in strada sa conteste atitudinea unor membri ai c ...

 Explozie lângă Primăria Vaslui. O maşină a sărit în aer!
26/09/2020 10:26

  O maşină hibrid a explodat langă sediul Primăriei din Vaslui, in noaptea de vineri spre sambătă. Cauza a fost un scurtcircuit produs undeva in zona farului stang imediat ce propriet ...

 O botoșăneancă și-a dat foc la casă!
26/09/2020 09:05

  O casă din satul Broscăuti a fost distrusă in urmă unui incendiu generat chiar de proprietară. Incidentul a avut loc vineri seară. La fata locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detas ...

Lista intersecțiilor din IASI  unde vor fi instalate 200 de camere video
25/09/2020 21:37

 Primăria va pune la punct un sistem de supraveghere video modern care va fi capabil să inregistreze in detaliu orice lucru care se intamplă intr-o intersectie. Potrivit unei licitatii lansate ...

17 muncitori vietnamezi depistați pozitiv COVID-19 la Conest
25/09/2020 21:32

Alti 17 muncitori vietnamezi depistati pozitiv COVID-19 la Conest. Pe 19 septembrie au fost depistati 21 de angajati cu infectia SARS–CoV-2. Conest asigură beneficiarii că toate proiectele continuă. R ...

 COVID în 10 școli din Vaslui
25/09/2020 19:30

  În judetul Vaslui, elevii din 20 de clase din 10 scoli nu vor mai invăta in sălile de clasă, ci exclusiv online, timp de două săptămani. Măsura a fost dispusă după aparitia unor cazuri de ...

 Căutători de trufe, amendați cu 4.000 de lei
25/09/2020 18:23

  Doi tineri, unul de 22 si celălalt de 31 de ani, din Oniceni, au fost surpinsi la cules de trufe si amendati de jandarmii montani cu 4.000 de lei.Tinerii, insotiti de patru caini dresati anume pentru a ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei