Silk District, viitorul complex „verde” al Iașului

1. Silk District_exterior (1) (1)

Dimensiune font:

| 23-06-2021 09:00

Nu peste mult timp Iașul se va îmbogăți cu un nou complex rezidențial, care va oferi locuitorilor săi mai mult decât o casă, un stil de viață în care accentul se va pune nu doar pe confort și sănătătate, ci și pe responsabilitate în ceea ce privește mediul înconjurător. Bazat pe un concept modern (un proiect de tip brownfield, ce își propune reconfigurarea unei platforme industriale abandonate pentru a fi redată circuitului economic la alți parametri), viitorul cartier Silk District va oferi ceea ce ieșenii, la fel ca și locuitorii marilor orașe, își doresc demult - spații verzi corect dimensionate și un mediu în care își pot construi o viață sănătoasă pentru ei și familiile lor, pentru partenerii de afaceri și pentru toți colaboratorii.

Spații verzi sub media europeană

Nu este un secret pentru nimeni că Iașul nu stă foarte bine în ceea ce privește spațiile verzi, iar statisticile arată foarte clar acest lucru. În 2020, al doilea oraș al țării avea doar 18,5 mp/spațiu verde pentru fiecare locuitor față de media europeană, care este de 26 mp spațiu verde /locuitor. Nici nu este nevoie de studii ca să se poată dovedi lipsa spațiilor verzi - o simplă privire de ansamblu arată că sunt multe zone unde lipsesc. Cartierele considerate a fi cele mai „verzi” sunt Copou, Tătărași, Tudor Vladimirescu, Bucium și Galata, însă există suprafețe mari cu un astfel de potențial, cum ar fi Zona Industrială, unde Prime Kapital va construi complexul Silk District ce va oferi ieșenilor prima pădure urbană.
Cel mai important aspect care privește sănătatea și calitatea vieții într-un oraș mare, așa cum este Iașul, ține mult de suprafața spațiilor verzi la care au acces direct locuitorii. Și dacă vorbim de sănătate, trebuie adus în discuție și gradul mare de poluare al orașului, care este și o consecință a suprefeței reduse a spațiilor verzi. O astfel de problemă nu este doar în orașele mari ale României, ci peste tot în lume, acolo unde există aglomerări urbane, ceea ce arată nevoia unei altfel de politici de mediu.

 

Educație și sănătate

La nivel mondial, în special în țările dezvoltate, preocuparea pentru protecția mediului este tot mai evidentă. Studii făcute în diferite părți ale lumii demonstrează ca una dintre căile importante atât pentru protejarea mediului, cât și pentru crearea unui ambient sănătos și relaxant, este dezvoltarea spațiilor verzi care pot susține sistemele urbane din punct de vedere social și ecologic, oferind o imagine prietenoasă așezărilor. În plus, au un efect relaxant și reduc stresul, dar generează și o funcție educațioală permițând interacțiunea cu diverse plante. Prin selecția plantelor și felul în care sunt îmbinate, se creează ecosisteme ce reproduc interacțiunile din natură și care realizează funcții precum curățarea apelor pluviale, prevenția eroziunii solului, răcorirea naturală a mediului, absorbția de dioxid de carbon.
Potrivit proiectului, în complexul Silk District vor fi amenajate spații verzi și de recreere generoase, ce vor însuma 40.000 de metri pătrați din totalul de aproximativ 100.000 metri pătrați ai viitoarei comunități. Conceptul peisagistic a fost semnat de Beros Abdul +, un studio de arhitectură și design urban cu experiență vastă, recunoscut pentru proiectele de arhitectură peisagistică ce includ strategii ecologice, și presupune implicarea unei echipe comune de circa 40 de specialiști.

Beneficii ecologice, sociale și economice

În pădurea urbană ce va fi dezvoltată pe locul unei foste fabrici se vor auzi și glasurile vesele ale copiilor, care vor avea la dispoziție spații de joacă generoase, vor fi și locuri de întâlnire ale tinerilor care vor putea face sport împreună, vor putea lega prietenii sau, de ce nu, vor semna afaceri pe terasele atent amenajate. „Un proiect de peisagistică urbană organizat pe principii de sustenabilitate profită de procesele naturale, oferind beneficii ecologice, sociale și economice. Alegem, pe cât posibil, specii de plante native, acestea fiind în general mai rezistente la secetă și mai puțin solicitante din punct de vedere al îngrijirii. În plus, se apără mai bine de buruieni și de alte specii invazive, astfel încât nu va fi nevoie de pesticide”, au spus dezvoltatorii proiectului.
În primele două faze ale Silk District vor fi construite 661 de unități și 800 de locuri de parcare, primii proprietari mutându-se în noile apartamente în ultimul trimestru din 2022. „După primele luni de la lansarea în vânzare a apartamentelor din Silk District am concluzionat că există o cerere mare de locuințe de calitate pe segmentul mediu. Totodată, cumpărătorii sunt educați și interesați de detalii. În cazul Silk District, fiecare detaliu a fost atent gândit, inclusiv sustenabilitatea, pe termen lung, a materialelor pe care le folosim. Viitorul cartier al Iașului oferă spații de parcare ample, conectate la apartamente dar «invizibile», 4 hectare de parcuri și zone de recreere și păduri urbane ce cuprind circa 1.400 de copaci care cresc într-un mediu lipsit de mașini. Proiectul este unic și, pe lângă toate detaliile, zonele verzi, spațiile lipsite de mașini și folosirea unor finisaje ce includ mărci consacrate în Europa, este de asemenea superior din punct de vedere arhitectural”, a punctat Maggie Kitshoff, Residential Partner Prime Kapital.

La final, Iașul va dobândi un cartier „verde”, plin de viață, cu multe condiții ce pot crește calitatea vieții, cu efecte pe termen lung inclusiv în dezvoltarea economică a orașului.

www.silkdistrict.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:05

Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1445/103/2018, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Casa Scutaru” S.R.L., cu sediul în municipiul Piatra Neamţ, str. Grigore Ureche, bl. G3, et. 3, ap. 71, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, Valoare -lei-, 1. Tractor articulat forestier 690 OP, 98.460,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile scoase la vânzare este cel de mai sus. Vânzarea se va face conform hotârârilor adunării creditorilor din data de 05.05.2021 şi 02.06.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc începând cu data de 02.08.2021, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe de licitaţie publică cu strigare la un interval de 7 zile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8766/99/2017 (527/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Kolado” S.R.L., cu sediul în sat Dancu, str. Daliei nr. 70, bl. D3, sc. A, et. 3, ap. 13, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, Componenţa, Valoare -lei-, 1. Bunuri mobile, Echipamente şi utilaje, 90.670,00, 2. Bunuri mobile, Mijloace de transport, 62.700,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunrile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.07.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv până la data de 10.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat şi a caietului de sarcini, respectiv 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 3093/89/2017, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Total Media Radio - TV” S.R.L. Vaslui, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Unirii nr. 14, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV/BUN, Valoare -Lei- 1., Echipament tehnologic, aparate de măsură şi control, mijloc de transport, mobilier, aparatură birotica 174.679. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scose la vânzare este cel de mai sus şi reprezintă 100% din valoarea de inventar, iar vânzarea se va efectua conform hotărârilor Adunării creditorilor din data de 23.07.2021, respectiv la cel mai bun preţ oferit. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc începând cu data de 12.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv până la data de 09.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefon: 0335/566.035, 0744/291.653, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Bilanțul vijeliilor din Botoșani: 14 localități fără curent electric, copaci căzuți peste mașini și acoperișuri luate de vântul care a bătut cu peste 90km/h
29/07/2021 11:45

Paisprezece localităţi din judeţul Botoşani au fost afectate de vantul puternic, care a bătut in ultimele ore cu peste 90 km/h, şase autoturisme, dar şi acoperişurile a patru case şi o anexă fiind ava ...

 Ieșean adus la spital, de pe câmp, cu o temperatură corporală de 42,7 grade Celsius
29/07/2021 09:40

Un bărbat din Şcheia care lucra cu ziua la o persoană din localitatea Căuşeşti a fost adus in stare gravă la spital din cauza hipertermiei. După ce a stat mai multe ore pe camp, in soare, bărbatului in ...

Percheziții în Iași și București într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu de 27 de milioane de dolari
29/07/2021 08:56

Politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitătii Economice din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti au făcut perchezitii in Bucuresti si Iasi, intr-un dosar de evaziu ...

 Unitățile de Primiri Urgențe, aglomerate din cauza caniculei
29/07/2021 08:25

* „Schimbările astea bruste de temperatură la nivelul corporal pot aduce sange cu temperaturi reduse la nivelul cordului si atunci poate fi riscant. Trecerea trebuie să fie treptată; dacă sunt 35 de ...

Criza de sânge din spitalele ieşene devine îngrijorătoare
29/07/2021 08:23

 * situaţia persistă de ani buni şi devine acută in perioada vacanţelor, cand numărul donatorilor scade considerabil * pentru a face fată tuturor solicitărilor ar fi nevoie de 80 de donatori zilnic ...

 10% dintre cazurile de infectare cu tulpina Delta au fost depistate la Iași!
29/07/2021 08:20

* toti pacientii internati la terapie intensivă provin din zona Pascani * DSP a solicitat o situaţie cu numărul de persoane sosite din străinătate, pe fiecare localitate, si are intentia de a accelera proc ...

 Ziua Naţională a Ambulanţei, sărbătorită la Iași în mod inedit
29/07/2021 08:18

* angajatii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi s-au intalnit ieri in faţa instituţiei şi timp de două minute au pornit sirenele autospecialelor * „Încercăm să salvăm fiecare pacient. ...

 Iașul este lider naţional la cazurile de hepatită B,C şi D!
29/07/2021 08:17

* studiile efectuate recent demonstrează că Iaşul - Moldova, in special, are cea mai mare rată de infecţii virale din Romania * mai mult, numărul de pacienţi internaţi in spitalele ieşene cu diagnostic ...

Poliția ieșeană, în alertă Stranierii vin acasă cu certificate de vaccinare false
29/07/2021 08:14

  Poliţiştii ieseni s-au sesizat din oficiu in cazul unor persoane care au sosit din Anglia cu certificate digitale de vaccinare false, documente necesare pentru a putea călători fără restricţii in ...

Piața ieșeană a forței de muncă își revine
28/07/2021 23:56

Iesenii cu studii superioare pot opta pentru cele 94 de posturi din zonă (agent de turism, agent servicii client, analist, analist financiar, analist informaţii, analist resurse umane, analist servicii clien ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei