Transportatorii ieşeni caută, printre șomeri, 60 de şoferi şi curieri

1munca

Dimensiune font:

| 18-06-2021 16:58

 * e pentru prima dată în ultimii trei ani când se întâmplă acest lucru * numărul locurilor de muncă disponibile la nivel de judeţ se apropie de 600 * mai bine de o treime sunt din sfera serviciilor, altele decât comerţul, HoReCa, asigurările şi transporturile * în continuare, suficiente oportunităţi pentru cei cu studii superioare * la nivel continental, foarte puţine schimbări, Norvegia rămâne lider, aflându-se acum în căutare de cercetători

Ani la rând,  în centralizatoarele săptămânale remise presei de către A.J.O.F.M. Iaşi au avut trecut „zero” în dreptul numărului locurilor de muncă disponibile în domeniul transporturilor. Explicaţia e simplă şi logică. Există foarte mulţi posesori de permis de conducere, angajatorii au de unde alege şi nu era nevoie de a apela la intermedierea A.J.O.F.M.  Pandemia a schimbat un pic lucrurile, cel puţin în ce priveşte livrările la domiciliu. Metoda angajărilor prin intermediul cunoştinţelor nu mai e suficientă. Acum, transportatorii solicită sprijinul A.J.O.F.M. pentru a găsi 60 şoferi şi curieri.

La momentul actual, pe raza judeţului Iaşi, sunt disponibile 592 locuri de muncă, cel mai mare număr de la declanşarea stării de urgenţă încoace. Mai bine de o treime sunt din sfera serviciilor, 214, altele decât comerţul, HoReCa, asigurările şi transporturile.

În continuare, suficiente oportunităţi pentru cei cu studii superioare, fiind disponibile 84 posturi. Aceştia îşi pot găsi de lucru ca agent de turism, agent servicii clienţi, analist, analist financiar, analist informaţii, consilier juridic, contabil, director economic, expert contabil, geograf, ingineri (CFDP, CCIA, construcţii hidrotehnice, de sistem în informatică, ecolog, energetician, geodez, instalaţii, mecanic), librar, manager proiect, operator introducere şi validare date, profesor în învăţământul primar, proiectant arhitect, responsabil cu protecţia datelor cu caracter personal, specialist îmbunătăţire produse sau specialist în domeniul proiectării asistate pe calculator.

Şi necalificaţii au de unde alege. În afară de zona construcţiilor, unde mereu e nevoie de „oameni buni la toate”, de un post în industrie, la turnătorie, aceştia îşi mai pot găsi de lucru ca agent de securitate, curieri, femei de serviciu, îngrijitor de clădiri, îngrijitor spaţii hoteliere sau manipulant marfă.

În comerţ încep să se ocupe locurile vacante, HoReCa şi-a diversificat oferta, căutând în acest moment oameni specializaţi în meserii precum ajutor bucătar, brutar, cameristă hotel, lucrători bucătărie, recepţioner hotel.

Confecţiile caută asamblori articole din textile, confecţioneri prelucrători şi un tehnolog, în vreme ce situaţia din construcţii arată că aici suntem deja în plin sezon, necesarul de forţă de muncă ajungând la 158, faţă de 149 în intervalul precedent. Se caută cei cu calificări de confecţioner tâmplărie din aluminiu şi masse plastice, dulgher, electrician, fierar betonist, instalator, macaragiu, mecanic utilaj, şofer autocamioane de mare tonaj, sudor, tâmplar, tehnician electrician, tehnician proiectant, zidar sau zugrav.

În industrie, aceeaşi situaţie de săptămâna trecută, 94 posturi libere, în meserii ca electrician reparaţii şi întreţinere, electromecanic, frezor, lăcătuş confecţii metalice, lăcătuş mecanic, lăcătuş montator, operator la maşini unelte cu comandă numerică, operator mase plastice, operator fabricarea şi prelucrarea polimerilor, oţelar, strungar universal, sudor sau turnător formator.

Agricultura pare să-şi fi rezolvat problemele de personal, doar trei locuri de muncă disponibile, ca muncitor agricol sau operator în siloz.

În Norvegia e loc pentru bucătari, mecanici de motociclete şi cercetători

De pe platforma EURES au dispărut cele două posturi de măcelar din Slovenia, în rest nicio schimbare. Liderul angajatorilor rămâne Norvegia, cu aceleaşi 92 locuri de muncă disponibile. În ţara scandinavă e nevoie de bucătari, cercetător principal (zece posturi), dulgheri, mecanici de motociclete, operator CNC, ortodont, tinichigii auto sau zidar faianţar.

Olanda îşi păstrează locul doi, având disponibile 20 posturi de culegători de căpşuni. Germania, ca de obicei, are o ofertă diversificată, deşi nu s-a înscris pe EURES decât cu 17 joburi: electrician, grădinar legumicultură, lăcătuş mecanic întreţinere şi reparaţii, mecanic de proces turnare prin injecţie, şofer de camion, şofer profesionist sau  tehnician service. Polonezii angajează doar în industrie, au vacante şapte posturi pentru cei care au calificări ca lăcătuş, operator CNC, şlefuitor, strungar sau sudor.

Mai sunt prezente pe platformă Finlanda cu patru posturi de şofer profesionist şi Italia cu unul de asistent ITC. Marcel FLUERARU

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8766/99/2017 (527/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Kolado” S.R.L., cu sediul în sat Dancu, str. Daliei nr. 70, bl. D3, sc. A, et. 3, ap. 13, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, Componenţa, Valoare -lei-, 1. Bunuri mobile, Echipamente şi utilaje, 90.670,00, 2. Bunuri mobile, Mijloace de transport, 62.700,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunrile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.07.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv până la data de 10.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat şi a caietului de sarcini, respectiv 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 3093/89/2017, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Total Media Radio - TV” S.R.L. Vaslui, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Unirii nr. 14, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV/BUN, Valoare -Lei- 1., Echipament tehnologic, aparate de măsură şi control, mijloc de transport, mobilier, aparatură birotica 174.679. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scose la vânzare este cel de mai sus şi reprezintă 100% din valoarea de inventar, iar vânzarea se va efectua conform hotărârilor Adunării creditorilor din data de 23.07.2021, respectiv la cel mai bun preţ oferit. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc începând cu data de 12.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv până la data de 09.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefon: 0335/566.035, 0744/291.653, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
A crescut numărul de TURIȘTI care ajung în Iași. Iată care sunt cifrele
26/07/2021 13:17

  În luna mai 2021, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile in structurile de primire turistică cu functiuni de cazare au inregistrat o crestere cu 16344 cazări, iar innop ...

 Lansare de carte pe ponton - „Hai să ne îndrăgostim”
26/07/2021 12:31

  Iesenii iubitori de poezie sunt asteptati marti, 27 iulie, de la ora 17, la lansarea volumui „Hai să ne îndrăgostim”, semnat de scriitoarea si muziciana Diana Maria Urde ...

Un urs i-a băgat în sperieți pe sătenii din Bicaz Chei
26/07/2021 11:45

Un urs şi-a făcut apariţia, in noaptea de duminică spre luni, in zona locuită a comunei Bicaz Chei, a declarat purtătorul de cuvant al ISU Neamţ, Irina Popa. Oamenii din comună au primit mesaje de aver ...

Incendiu la una dintre fabricile mari ale Romanului
26/07/2021 11:20

Incendiu la una dintre fabricile mari ale Romanului Un incendiu s-a produs, in noaptea de duminică spre luni, la fabrica de obiecte sanitare ‘Cersanit’ din municipiul Roman. Purtătorul de cuvant ...

O victimă a accidentului de la Bacău, în care au murit 7 persoane, va fi transferată la București
26/07/2021 11:14

Un copil in varstă de 15 ani, rănit in accidentul de duminică, de la Răcăciuni, soldat cu 7 morţi, va fi transferat la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti, a declarat, luni, purtătorul de cuv ...

TEMPO PREMIUM LOGISTIC S.R.L, angajeaza soferi profesionisti- marfa international cu ADR(comunitate).
26/07/2021 10:15

TEMPO PREMIUM LOGISTIC S.R.L, firma de transport cu sediul in CLUJ-NAPOCA angajeaza soferi profesionisti- marfa international cu ADR(comunitate). Oferim: - Contract de munca in Romania  - Salariu fix - ...

Angajăm! Șoferi profesionişti pentru comunitate, oferim contract nedeterminat direct la angajare
26/07/2021 10:00

Cu peste 3.000 de vehicule şi aproape 25 de ani de experienţă in domeniu, Grupul Sese oferă un serviciu diferenţiat de transport, oferind clienţilor soluţii flexibile, rapide şi eficiente, care le permi ...

Populația Iaşului va stagna în următorii 30 de ani
26/07/2021 10:00

  Populatia Romaniei va scădea la 15,5 milioane de locuitori pană in 2050, in scădere cu 20%, de la 19,2 milioane de persoane in 2020, pe fondul natalităţii scăzute şi al migraţiei externe, arată ...

Condamnat la doi ani de închisoare pentru o mită de 100 de lei
26/07/2021 09:38

      Pană la varsta de 56 de ani, ieşeanul Constantin B. n-a avut niciun fel de conflict cu legea pentru ca, in doar cateva minute să comită două infracţiuni. Şi n-a lipsit deloc mult ...

Se cauta sofer profesionist pe comunitate cu permis de conducere cat C E, responsabil si dornic sa lucreze intr-o echipa dinamica, la standarde europene.
26/07/2021 09:30

Se cauta sofer profesionist pe comunitate cu permis de conducere cat C E, responsabil si dornic sa lucreze intr-o echipa dinamica, la standarde europene. Cunostintele de limba straina (engleza, franceza sau ger ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei