3indreptat

Dimensiune font:

Un deţinut ieşean rămâne după gratii, după o gafă uriaşă a procurorilor

| 21-05-2020 22:58

  * paradoxal, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, unde se află încarcerat deţinutul, au făcut contestaţie chiar împotriva deciziei instituţiei la care sunt arondaţi şi au înregistrat-o, eronat, la Curtea de Apel Galaţi * o eroare care-l va ţine după gratii pe ieşean alte cel puţin şase luni

Avea doar 17 ani când a intrat în tagma infractorilor deosebit pe periculoşi. Asta se întâmpla în 2006. Costel Gabriel Andronic ajunsese în arestul preventiv, fiind inculpat pentru comiterea a şase tâlhării, din care una a fost urmată de moartea victimei. După un proces îndelungat, Judecătoria Iaşi l-a condamnat la zece ani de închisoare. Nu s-a potolit deloc, ba chiar, dimpotrivă, s-a înrăit şi mai mult. În Penitenciar, Costel s-a înhăitat cu alţi trei indivizi de teapa lui. Lucian Ionescu, condamnat la 7 ani pentru tâlhărie şi omor, Radu Hîrnagea (care executa o pedeapsă de 14 ani pentru tentativă de omor asupra trei victime) şi Daniel Şfarc, tâlhar de profesie şi închis iniţial pentru 6 ani.

Orgie şi schingiuiri în puşcărie, încă 10 ani după gratii

Cei patru s-au impus rapid prin violenţa lor chiar într-un mediu atât de dur cum este lumea puşcăriaşilor. Costel încă aştepta sentinţa când a participat la o nouă grozăvie. În noaptea de 5 februarie 2009, el şi gaşca lui l-au schingiuit şi violat pe Andrei C., un tânăr încarcerat pentru pedofilie. Şfarc şi Ionescu l-au ademenit pe Andrei în baie, acolo l-au bătut bine până ce acesta a căzut la pământ în stare de inconştienţă. Cei doi nu s-au oprit aici, au târât victima în cameră, acolo unde Costel a improvizat un căluş dintr-o bucată de fier de la un pat. Între timp, Hîrnagea l-a legat cu şireturi de mâini şi de picioare. După care a urmat dezmăţul total. Andrei a fost ars cu bricheta pe piept şi la subraţul mâinii stângi, apoi ras în cap la modul rudimentar, cu o lamă prea mult folosită, totul culminînd cu violul.

Orgia nu s-a lăsat fără urmări drastice pentru cei patru. Un an mai târziu, fiecare a primit câte un consistent supliment de pedeapsă. Astfel, Daniel Şfarc a ajuns la 17 ani închisoare, Lucian Ionescu la 18, iar Ovidiu Hîrnagea şi Costel Andronic la 20 de ani. N-a fost totul. Instanţa a decis să-i separe pe cei patru, aşa încât Costel a ajuns, pentru o perioadă, în Penitenciarul Botoşani. Nici acolo n-a stat mult, viaţa lui devenind un veritabil periplu al închisorilor.

Reeducare eficientă: 37 de recompense

Au trecut anii şi, uşor-uşor, Costel s-a îmblânzit, devenind un om rezonabil, chiar foarte corect şi cu respect faţă de semeni. Dacă în prima parte a deceniului a primit 27 sancţiuni disciplinare, în ultimii ani a fost recompensat de 37 de ori! Numai în ultimele şase luni, el a primit 8 premii.

A ieşit la muncă, a urmat şi s-a implicat în tot felul de programe educaţionale, iar cei de la Penitenciarul Focşani (ultimul său loc de cazare) n-au putut să nu observe această schimbare majoră de comportament. Prin urmare, întrucât Costel deja executase fracţia de 3/4 din pedeapsă, supraveghetorii au înaintat Judecătoriei Focşani o propunere pentru liberarea condiţionată a fostului tâlhar.

Judecătorii au studiat cu atenţie dosarul, iar pe 6 aprilie 2020, au răspuns favorabil solicitării, pronunţându-se pentru liberarea condiţionată.

Din păcate, Costel nu se va bucura foarte curând de traiul în civilie. Cei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani au făcut contestaţie chiar împotriva instituţiei la care sunt arondaţi şi, pe data de 15 mai, au înregistrat cererea la Curtea de Apel Galaţi. O eroare despre care, deocamdată, nu se poate spune dacă a fost făcută intenţionat sau nu. Cert e că, alaltăieri, Curtea de Apel Galaţi a dat un răspuns ce-l încurcă foarte mult pe Costel. Această instituţie a apreciat că „instanţa competentă să soluţioneze prezenta contestaţie este Tribunalul Vrancea, aceasta fiind instanţa ierarhic superioară, în sensul art. 597 alin. 7 C.proc.pen.”. Şi a luat decizia declinării în favoarea Tribunalului Vrancea competenţa de soluţionare a contestaţiei formulate de procurori. Iar Costel rămâne, aşadar, după gratii pentru cel puţin încă şase luni! Marcel FLUERARU

 

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Terapia cu plasmă de convalescent ar putea debuta, astăzi, la Iaşi
27/05/2020 00:11

* deşi s-au prezentat pentru donare foarte mulţi pacienţi COVID-19 vindecaţi, doar de la trei persoane s-a putut recolta plasmă umană * CRTS Iaşi a recoltat, in total, un litru de plasmă, care va putea ...

O firmă din trei şi-a trimis angajaţii în şomaj tehnic!
27/05/2020 00:00

  În perioada 1-16 mai a fost efectuată o cercetare in randul a 200 de firme, din Iasi si nu numai, pentru a evalua impactul epidemiei COVID-19 si al măsurilor de contracarare a acesteia la ni ...

Profesorilor şi elevilor li se va lua temperatura la intrarea în şcoli
27/05/2020 00:00

  Ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de vineri, 29 mai, a fost completată cu un proiect de hotărare care vizează achiziţia de termometre pentru unităţile de invăţamant. Mai precis, P ...

Incendiu de proporţii la un depozit de textile din Tătăraşi
27/05/2020 00:00

  Ieri, 26 mai, in jurul orei 17.30, un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de materiale textile din stradela Vantu nr. 3 - 5, apartinand SC Timtex Company SRL. Focul s-a extins si la cateva ca ...

Amendată cu 500 deoarece nu purta mască în autobuz
27/05/2020 00:00

  Politistii locali si angajatii Companiei de Transport Public (CTP) Iasi anuntă că au intensificat controalele in mijloacele de transport după ce multi ieseni incalcă măsurile de protectie si nu ...

Primăria prelungeşte facilităţile fiscale şi pe perioada stării de alertă
27/05/2020 00:00

  Consilierii locali se vor reuni, la sfarşitul acestei săptămani, intr-o nouă şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi figurează un proiect vizand  prelungirea măsurilor economice, luate la ...

Siguranța și sănătatea călătorilor, prioritatea CTP Iași
27/05/2020 00:00

  Peste 30.000 de ore de muncă pentru dezinfectia continuă a mai mult de 200 de mijloace de transport public si aproximativ 5,5 tone de substante profesionale folosite pentru igienizarea tuturor veh ...

Conducerea Prefecturii Iaşi a devenit completă
27/05/2020 00:00

  Ieri a avut loc ceremonia de depunere  a jurămantului de către noul subprefect al Iaşului, la care a fost prezent secretar de stat in cadrul MAI, Gheorghe Sorescu. Noul subprefect, de fa ...

Ieşean predat carabinierilor la 11 ani după ce a tâlhărit un cap al mafiei siciliene
26/05/2020 23:22

Era miercuri seara, 13 mai, pe la ora 19.00. Ştefan stătea la o ţigară, in faţă la Night Clubul din Răducăneni şi mai trăgea cate un gat din plosca bine camuflată intr-o pungă neagră, atunci cand p ...

Spitalul mobil a intrat în România și se îndreaptă spre Iași!
26/05/2020 22:50

Astăzi, primele tiruri care transportă componentele si echipamentele medicale ale spitalului mobil modular au intrat in Romania, prin punctul vamal de trecere de la Giurgiu. Transportul a fost ingreunat din ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!