Nucile sunt bune pentru organism. Ce se întâmplă atunci însă când sunt consumate în exces - Efectele adverse

15

Dimensiune font:

| 08-07-2023 12:12

Datorită antioxidanților și proprietăților lor benefice, nucile pot lupta împotriva dificiențelor de nutrienți din organism. Mulți le consideră o gustare sănătoasă, cu o aromă plăcută, ce poate fi adăugată la prăjituri și alte preparate. Însă, este indicat să analizezi efectele adverse ale consumului de nuci. Află de ce nu se recomandă să le mănânci în exces.

În timp ce nucile sunt apreciate pentru valoarea lor nutritivă bogată și beneficiile aduse sănătății creierului, potențialele lor reacții adverse rămân adesea nerecunoscute. Consumul excesiv se poate dovedi dăunător pentru unele categorii de persoane.

Efectele adverse ale consumului de nuci

Nucile sunt foarte hrănitoare și pot aduce multe beneficii pentru sănătate. Sunt bogate în grăsimi esențiale, antioxidanți, fibre și compuși vegetali care îmbunătățesc sănătatea generală. Pot fi utile chiar și în prevenirea apariției unor boli grave și degenerative.

Unii specialiști susțin că ar putea preveni apariția bolii Alzheimer. Cu toate acestea, este indicat să analizezi efectele secundare ale consumului de nuci dacă îți dorești să le incluzi în dietă.

Consumul excesiv de nuci poate provoca probleme digestive și alergii, poate duce la o creștere nedorită în greutate și poate cauza sufocare la copii.

Deși nu există o doză maximă de consum stabilită, se recomandă să le mănânci cu moderație. Mulți specialiști cred că poți consuma până la 7 nuci întregi pe zi, fără niciun risc.

Încurajează creșterea nedorită în greutate

Creșterea în greutate este unul dintre efectele adverse ale consumului de nuci.

Datorită conținutului mare de fibre, pot ajuta la eliminarea kilogramelor în plus, dar au în același timp o cantitate considerabilă de calorii. Dacă le mănânci în exces, acestea pot favoriza o creștere nedorită în greutate.

Cresc tensiunea arterială

Deoarece sunt bogate în tiramină, consumul excesiv poate fi dăunător pentru organism și poate duce la creșterea tensiunii arteriale. Se recomandă să consumi nuci în cantități reduse dacă ai tensiune arterială mare, conform Stylecraze.

Cauzează probleme digestive

Printre efectele adverse ale consumului de nuci se numără problemele digestive. Fibrele și grăsimile din nuci pot provoca probleme gastrointestinale dacă sunt consumate în exces.

Deși nucile pot ajuta la tratarea problemelor digestive, uneori, pot agrava problema. Efectele secundare digestive comune ale nucilor includ: constipație, balonare, dureri de stomac, vărsături sau diaree.

Pot provoca alergii

Alergiile la nuci sunt frecvente. Simptomele includ: greață, dificultăți de respirație, dificultate la înghițire, mâncărime la nivelul gurii, gâtului sau ochilor, dureri de cap și congestie nazală.

Poți dezvolta o alergie primară sau secundară la nuci. Alergiile primare presupun consumul direct de nuci sau produse ale acestora, ceea ce poate duce la anafilaxie, o reacție severă ce poate provoca în unele cazuri decesul.

Alergiile secundare implică de obicei polenul și apar din cauză că proteinele din polen și nuci se aseamănă. În acest caz, simptomele includ mâncărimea și iritarea pielii sau umflarea gurii.

Interacționează cu unele medicamente

Dacă urmezi un tratament ce include medicamente care tratează hipotiroidismul și mănânci nuci în mod constant, se poate ca acestea să fie mult mai puțin eficiente, scriu specialiștii Eat This, Not That. În cazul în care observi un efect advers după ce le mănânci, este indicat să-ți consulți medicul.

Pot cauza sufocare la copii

Riscul de sufocare la copii este unul dintre efectele adverse ale consumului de nuci. Aproape toate nucile prezintă un risc de sufocare pentru copii din cauza dimensiunilor mari și a texturii tari. Pentru copii, aceste alimente sunt greu de mușcat, mestecat și înghițit. De aceea, dacă nu sunt consumate cu grijă, acestea ar putea rămâne blocate în căile respiratorii. Se recomandă să nu fie servite copiiilor sub vârsta de 7 ani.

Cresc riscul de a forma pietre la rinichi

Oxalatul este un compus ce se leagă de calciu și alte minerale. Nucile sunt bogate în oxalat. Din nefericire, acesta reprezintă una dintre substanțele care cauzează pietre la rinichi. Dacă ești predispusă să dezvolți această afecțiune, este indicat să eviți nucile.

Favorizează apariția durerilor de cap

Nucile reprezintă o sursă de tiramină, o substanță care ajută la reglarea tensiunii arteriale și care combate depresia. Cu toate acestea, prea multă tiramină poate favoriza apariția migrenelor și a durerilor de cap. De asemenea, poate cauza o creștere rapidă a tensiunii arteriale, ducând la: dureri de cap, amețeli, greață, transpirații, ritm cardiac rapid, dureri în piept și dificultăți de respirație.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Primul pacient din lume căruia i-a fost transplantat un rinichi de porc a murit - Cât a supraviețuit cu organul modificat genetic
12/05/2024 20:45

Primul pacient din lume căruia medicii i-au transplantat un rinichi de porc modificat genetic a murit la aproape două lună după acea intervenţie chirurgicală In martie, medicii de la Spitalul General Mas ...

De ce se albește părul și ce putem face pentru a stopa procesul, dacă nu avem o vârstă înaintată
12/05/2024 19:49

Unele deficite de nutrienti si starea de sănătate pot albi părul, dar este imposibil să fie restabilită culoarea naturală dacă este cauzată de genetică sau de imbătranire. Schimbările in nutritie pot ...

Cum să citești etichetele produselor din supermarket. La ce trebuie să fii atent, ce informații îți sunt de ajutor
12/05/2024 17:35

  În primul rand, obisnuieste-te să citesti etichetele produselor. Să le citesti nu inseamnă să citesti titlul si atat. În ziua de astăzi toate etichetele sunt colorate, cu hartie de bun ...

Cătălin Cîrstoiu intervine în cazul lui Florin Piersic: 'Părerea mea e că trebuie tratat într-un spital mare / I-am trimis un mesaj directorului de la Balș'
11/05/2024 11:17

Cătălin Cirstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgentă Bucuresti, a oferit comentarii cu privire la starea de sănătate a actorului Florin Piersic care a fost transferat de la Institutul de Boli Infe ...

Ciocolată retrasă urgent de la vânzare. Nu o consumați! Prezintă pericol pentru sănătate
10/05/2024 22:46

Un sortiment de ciocolată cu lapte a fost retras de pe pietă din cauza etichetării gresite. S-a descoperit că aceasta ar putea fi periculoasă pentru sănătate. Producătorul a decis rechemarea a cinci lot ...

Monica Pop spune ce nu s-a văzut în cazul lui Florin Piersic: 'Ei l-au ținut în viață!'
10/05/2024 18:54

Doctorul Monica Pop spune ce nu s-a văzut in cazul lui Florin Piersic. Managerul Spitalului de Oftalmologie Lahovari spune cine sunt adevăratii eroi, care l-au tinut in viată pe marele actor. „Nimeni nu s ...

Gheorghe Piperea: În urmă cu trei ani, șeful AstraZeneca, Pascal Soriot, spunea că guvernele trebuie să zdrobească știrile false de la anti-vacciniști și să oblige toată lumea la injectare
10/05/2024 15:42

In urmă cu trei ani, seful AstraZeneca, Pascal Soriot, spunea că guvernele trebuie să zdrobească stirile false de la anti-vaccinisti si să oblige toată lumea la injectare, căci numai vaccinul poate opri ...

Spitalul Foișor, informații de ultimă oră despre Florin Piersic, după ce a fost operat de urgență; acum este la ATI
09/05/2024 20:25

Actorul Florin Piersic a fost transferat, joi, la Spitalul de Ortopedie "Foişor", unde a fost supus unei interventii chirurgicale de urgentă. Artistului i-a fost extrasă proteza de genunchi şi i s-a implant ...

Florin Piersic, transferat în stare gravă la Spitalul „Foișor” din București
09/05/2024 16:47

Marele actor Florin Piersic a fost transferat, in „stare generală gravă” la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie si TBC Osteoarticular „Foisor” din Bucuresti, a anuntat institutia medicală, int ...

În fiecare an, aproape o mie de femei mor de cancer ovarian
08/05/2024 14:45

În Romania, 1.800 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer ovarian si mai mult de jumătate dintre ele pierd lupta cu boala. Global Cancer Observatory atrage atentia că fenomenul este ingrijorător si ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei