1motiune

Dimensiune font:

Concediaţi!

| 11-10-2019 00:00

 

* Guvernul PSD a fost demis * Parlamentul a aprobat, ieri, moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, cu 238 de voturi „pentru” * până când preşedintele Klaus Iohannis va convoca consultări cu partidele parlamentare şi va desemna un alt premier care să formeze un nou Cabinet, Guvernul PSD rămâne la Palatul Victoria, ca interimar * „A trecut moţiunea. Aştept, cu nerăbdare, să văd ce partener de discuţii voi avea pe proiectul autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş”, a spus Petru Movilă, deputat PMP de Iaşi

În conformitate cu Legea de organizare şi funcţionare a Guvernului, Cabinetul Dăncilă va continua să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În această perioadă Guvernul nu poate emite ordonanţe şi nu poate iniţia proiecte de lege.

În paralel, articolul 103 din Constituţie stabileşte că Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Dacă noul Cabinet primeşte 233 de voturi în Parlament, va fi învestit şi poate asigura guvernarea până la alegerile parlamentare.

Cosette Chichirău: „Soluţia anticipatelor încă este posibilă”

Dacă însă Parlamentul va respinge prin vot două Cabinete consecutiv, se declanşează alegeri anticipate. „O victorie imensă în faţa caracatiţei PSD! Moţiunea de cenzură a trecut! Toată atenţia, acum, pe paşii următori. Soluţia anticipatelor încă este posibilă. Partidele de opoziţie vor colabora pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru români”, a spus Cosette Chichirău, deputat USR de Iaşi.

Deputatul Petru Movilă (PMP) a precizat că, pe lângă faptul că România ar fi continuat să meargă într-o direcţie greşită, a votat moţiunea pentru demiterea Guvernului şi deoarece PSDşi-a bătut joc de Legea pentru construirea Autostrăzii Unirii, Ungheni – Iaşi - Târgu Mureş”, proiect de lege iniţiat de parlamentarul ieşean. „Am votat pentru demiterea Guvernului Dăncilă. Am votat pentru că România merge într-o direcţie greşită. Am votat moţiunea pentru că şi-au bătut joc de Iaşi şi Moldova. Acum, că a fost adoptată, aştept cu nerăbdare să vad ce partener de discuţii voi avea pe proiectul autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş”, a spus deputatul Petru Movilă.

Costel Alexe: „Sunt profund mâhnit de atitudinea obedientă a parlamentarilor PSD de Iaşi”

Liberalul Costel Alexe, deputat şi preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, a menţionat că îşi doreşte un climat de stabilitate pentru România, instalarea unui Guvern care să repare nedreptăţile sociale şi economice şi, totodată, să înţeleagă că dezvoltarea infrastructurii rutiere este o prioritate pentru Moldova şi România. „Astăzi am votat pentru România, am votat pentru demiterea celui de-al 3 lea Guvern PSD, o reminescenţă de tristă amintire a epocii Dragnea! (...) Sunt profund mâhnit de atitudinea obedientă a parlamentarilor PSD de Iaşi, care au ales să fie slugi ascultătoare şi să voteze pentru un Guvern care ne-a umilit constant în ultimii 3 ani! (...) Aţi avut ocazia să faceţi ceea ce trebuie pentru Iaşi, dar aţi ales să rămâneţi în istorie drept cei care v-aţi opus Autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş, care aţi susţinut Marţea Neagră, Oug 13, care aţi fost impasibili când Jandarmeria era folosită împotriva propriului popor pe 10 august şi din păcate, niciodată nu v-aţi depăşit condiţia de simple marionete ridicătoare de mâini când interesul o cere”, a afirmat deputatul Costel Alexe.

Silviu Macovei: „Urmează reconstrucţia pentru social-democraţia din România”

Din perspectiva deputatului PSD de Iaşi, Silviu Macovei, deşi rezultatul se arată dezamăgitor pentru social-democraţi, este, în acelaşi timp, rezultatul unei rearanjări conjucturale în Parlament. „Sunt foarte curios cine va face Guvernul: PNL care are 20%? Singur nu poate. Cu cine se poate alia? Cu ALDE şi UDMR care tocmai au fost la guvernare? Cu USR, care refuză să intre la administrarea ţării? Despre PMP-ul domnului Băsescu nu avem nevoie să mai comentăm. Pro-România a declarat public că doreşte să refacă un guvern de stânga. Prin urmare, cine va face guvernul meu, al domnului Iohannis? PSD urmează să intre într-o etapă de reaşezare, fiindcă este o adevărată contra performanţă să câştigi alegerile cu 46% şi, în doar trei ani, să ajungi la 20% şi să pierzi guvernarea în Parlament. Urmează reconstrucţia pentru social-democraţia din România”, a spus Silviu Macovei.

Ludovic Orban: „Se încheie o perioadă de distrugere, de ură şi de divizare”

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a anunţat că Biroul Politic Naţional al partidului va stabili, astăzi, echipa şi mandatul cu care liberalii vor merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.
„Nu ne bucurăm astăzi. Guvernarea României este un lucru mult prea grav pentru ca noi astăzi, chiar dacă am reuşit în acest demers salutar pentru naţiunea română să ne creeze starea de bucurie şi de satisfacţie. Se încheie o perioadă de distrugere, de ură şi de divizare, începe o perioadă de construcţie, modernizare, în care Guvernul va fi readus în serviciul cetăţeanului. O perioadă în care fiecare cetăţean român poate să aspire cu legitimitate la îndeplinirea tuturor drepturilor şi libertăţilor sale şi la şansa de a reuşi în viaţă. (...) Mâine, la ora 9, am convocat Biroul Politic Naţional al PNL pentru a stabili strategia pe care o vom avea în perioada următoare, pentru a stabili echipa care va reprezenta partidul în cadrul consultărilor de la Cotroceni şi mandatul cu care ne vom duce la preşedintele României”, a spus Orban.
Liderul liberalilor a subliniat faptul că, în cazul în care PNL va fi chemat să formeze un nou Guvern, atunci el va fi propus pentru funcţia de premier, în contextul în care acesta este preşedintele partidului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, imediat după demiterea Guvernului Dăncilă prin moţiune de cenzură, că va convoca partidele parlamentare la consultări începând de astăzi.

Klaus Iohannis: „Astăzi a câştigat România!”

Şeful statului a spus că cea mai bună soluţie este întoarcerea cât mai rapidă la votul cetăţenilor, adică alegerile anticipate, dar acestea pot fi organizate doar dacă există consens. „Rezolvat! Astăzi a câştigat România! Astăzi, votul românilor dat pe 26 mai la referendum a fost, iată, întru totul şi pe deplin respectat. Căderea guvernului PSD este rezultatul firesc al reacţiei întregii societăţi faţă de abuzurile şi incompetenţa acestui guvern. Succesul moţiunii de cenzură confirmă un proces care a început cu ceva vreme în urmă, odată cu votul din 26 mai de la referendum şi europarlamentare. Acest proces se numeşte intrarea în istorie a PSD. Felicit Partidul Naţional Liberal pentru iniţiativa acestei moţiuni de cenzură, pentru efortul liderilor şi parlamentarilor liberali de a găsi susţinere şi sprijin pentru reuşita unui demers absolut necesar pentru România. Felicit, totodată, şi celelalte partide de opoziţie care au pus umărul la îndepărtarea acestui guvern pesedist eşuat şi derutat”, a spus Klaus Iohannis.
Viorica Dăncilă: „Plecăm cu datoria împlinită”

Premierul Viorica Dăncilă, preşedinte al PSD, a anunţat joi că respectă decizia Parlamentului de la moţiunea de cenzură şi că aşteaptă propunerea de guvern şi un program de guvernare serios şi coerent, şi solicitându-i preşedintelui Iohannis să numească repede un guvern capabil, „dacă are de unde”.
„Respectăm decizia Parlamentului de astăzi şi aşteptăm propunerea de guvern şi un program de guvernare serios şi coerent. Îi cer preşedintelui Iohannis, artizanul acestui haos, să numească rapid un guvern capabil, dacă are de unde. Partidul Social Democrat îşi va continua lupta pentru români, îşi va urmări proiectul pentru ţară şi va lupta, în fiecare zi, în fiecare clipă, pentru ca această alianţă a nepriceperii, a austerităţii şi a oportunismului să nu ajungă să facă României tot răul de care e în stare”, a subliniat Dăncilă.

Potrivit acesteia, toate partidele s-au mobilizat pentru a fi adoptată moţiunea, precizând că au fost şi social-democraţi care au trădat. „Moţiunea a trecut, toate partidele s-au unit pentru a trece această moţiune, au fost şi colegi care au trădat. Nu este o problemă, plecăm cu datoria împlinită, am reuşit să îndeplinim foarte multe lucruri, obiective din programul de guvernare, pe care oamenii le-au văzut şi le-au simţit. Le doresc celorlalţi să vină în plen, cât mai repede, cu o nouă formulă guvernamentală şi cu un guvern. Fac un apel la preşedintele Iohannis să nominalizeze cât mai repede un premier, astfel încât să-şi asume guvernarea”, a declarat Viorica Dăncilă la Parlament, după ce moţiunea de cenzură a fost adoptată.

Singura moţiune de cenzură care a mai trecut în actuala legislatură este cea iniţiată de PSD împotriva propriului Guvern, Guvernul Grindeanu, în 2017. Semnată de 222 de parlamentari PSD şi ALDE, moţiunea a fost votată de 241 de senatori şi deputaţi, înregistrându-se şi 10 voturi împotrivă.

Florentina SANDU

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ DE VÂNZARE - LICITAŢIE UNICĂ - Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 04.11.2019, ora 13.00, a următorul activ: Nr. activ - Descrierea comercială - Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.) - Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) Activ 11 - Fosta Fabrică de nutreţuri combinate, situată în sat Cătămărăşti Deal, str. Mobilei, nr. 8, jud. Botoşani, St teren: 28.665,12 m.p., împrejmuit, betonat (aprox. 95%), St construită: 6.875,73 mp, cu echipamente, deschidere frontală: str. Mobilei, pretabilă pentru activităţi industriale – depozitare, productie, etc. Identif. imobil: CF nr. 53921, nr. cadastral 1891. - 6.525.800,00 lei - 1.300.000,00 lei Publicaţia de vânzare în format extenso poate fi descărcată de pe site-ul www.insolventa.ro Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 01.11.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 01.11.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro şi la numerele de telefon: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: E-mail: secretariat@insolventa.ro fax: 0232/212231; tel.: 0232/243864, 0755132473, 0758049904. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Iaşul a deschis 34 de secţii de votare noi în ultimii 5 ani!
19/10/2019 00:00

  * faţă de alegerile europarlamentare din mai, in judeţ vor fi deschise două noi secţii de votare, in comunele Scanteia şi Vanători * in total, Iaşul va avea, la alegerile prezidenţiale, 748 de ...

Alegeri locale şi parlamentare în Republica Moldova
18/10/2019 18:05

  * după mai bine de un an, Curtea de Apel Chişinău ii face dreptate lui Andrei Năstase, primarul ales in 2018, validandu-i mandatul * astfel, magistraţii au casat, marţi, hotărarea Judecătoriei C ...

Senatorii PSD și UDMR nu doresc alegeri locale în două tururi de scrutin
17/10/2019 00:00

  * Legea privind organizarea alegerilor locale in două tururi de scrutin, iniţiată de USR, a fost respinsă ieri, la Senat, de PSD si UDMR * proiectul face parte din categoria legilor organice si va m ...

VIDEO Biografia fără perdea a lui Ludovic Orban, premierul desemnat
16/10/2019 08:08

 Jumătate roman, jumătate maghiar, de profesie inginer si meloman innăscut, premierul desemnat să formeze noul guvern, liberalul Ludovic Orban (56 de ani), a avut o carieră politică de 27 de ani intr ...

 

Avem premier!
15/10/2019 22:52

* preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost nominalizat la funcţia de premier al Romaniei, după consultările şefului statului cu partidele politice * Orban are, conform Constituţiei, o perioadă de 10 zile ...

PSD s-a baricadat în „Pactul pentru bunăstare”
15/10/2019 00:00

  * liderii partidelor parlamentare au fost convocaţi, din nou, de preşedintele Klaus Iohannis pentru o nouă rundă de negocieri in vederea desemnării unui prim-ministru care să formeze guvernul şi ...

Iaşul, invadat de prezidenţiabili!
14/10/2019 10:40

  * a inceput campania electorală * trei dintre candidaţii la preşedinţie vin zilele acestea la Iaşi * Theodor Paleologu (PMP) este astăzi prezent in oraş, iar duminică, 20 octombrie, vor ajunge K ...

Partidele politice primesc subvenţii de 20 de ori mai mari decât în 2015!
14/10/2019 00:00

* in această lună, statul a virat in conturile a 5 partide parlamentare 4,4 milioane euro, dintr-un total de peste 53 milioane de euro! * anul trecut, partidele au primit atat de mulţi bani incat au raportat ...

Se pregăteşte formula liberală
12/10/2019 07:58

  * potrivit preşedintelui Klaus Iohannis, marţi, cel tarziu, va fi nominalizat un prim-ministru * „După consultările de astăzi, ne indreptăm cel mai probabil spre formula unui guvern PNL sau ...

Cosette Chichirău va candida la funcţia de primar al Iaşului
12/10/2019 00:00

  Deputatul ieşean Cosette Chichirău a fost desemnată joi, 10 octombrie, drept candidat USR la alegerile locale pentru Primăria Iaşi, din 2020. Votul intern pentru alegerea candidatului a inceput inc ...