1motiune

Dimensiune font:

Concediaţi!

| 11-10-2019 00:00

 

* Guvernul PSD a fost demis * Parlamentul a aprobat, ieri, moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, cu 238 de voturi „pentru” * până când preşedintele Klaus Iohannis va convoca consultări cu partidele parlamentare şi va desemna un alt premier care să formeze un nou Cabinet, Guvernul PSD rămâne la Palatul Victoria, ca interimar * „A trecut moţiunea. Aştept, cu nerăbdare, să văd ce partener de discuţii voi avea pe proiectul autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş”, a spus Petru Movilă, deputat PMP de Iaşi

În conformitate cu Legea de organizare şi funcţionare a Guvernului, Cabinetul Dăncilă va continua să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În această perioadă Guvernul nu poate emite ordonanţe şi nu poate iniţia proiecte de lege.

În paralel, articolul 103 din Constituţie stabileşte că Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Dacă noul Cabinet primeşte 233 de voturi în Parlament, va fi învestit şi poate asigura guvernarea până la alegerile parlamentare.

Cosette Chichirău: „Soluţia anticipatelor încă este posibilă”

Dacă însă Parlamentul va respinge prin vot două Cabinete consecutiv, se declanşează alegeri anticipate. „O victorie imensă în faţa caracatiţei PSD! Moţiunea de cenzură a trecut! Toată atenţia, acum, pe paşii următori. Soluţia anticipatelor încă este posibilă. Partidele de opoziţie vor colabora pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru români”, a spus Cosette Chichirău, deputat USR de Iaşi.

Deputatul Petru Movilă (PMP) a precizat că, pe lângă faptul că România ar fi continuat să meargă într-o direcţie greşită, a votat moţiunea pentru demiterea Guvernului şi deoarece PSDşi-a bătut joc de Legea pentru construirea Autostrăzii Unirii, Ungheni – Iaşi - Târgu Mureş”, proiect de lege iniţiat de parlamentarul ieşean. „Am votat pentru demiterea Guvernului Dăncilă. Am votat pentru că România merge într-o direcţie greşită. Am votat moţiunea pentru că şi-au bătut joc de Iaşi şi Moldova. Acum, că a fost adoptată, aştept cu nerăbdare să vad ce partener de discuţii voi avea pe proiectul autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş”, a spus deputatul Petru Movilă.

Costel Alexe: „Sunt profund mâhnit de atitudinea obedientă a parlamentarilor PSD de Iaşi”

Liberalul Costel Alexe, deputat şi preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, a menţionat că îşi doreşte un climat de stabilitate pentru România, instalarea unui Guvern care să repare nedreptăţile sociale şi economice şi, totodată, să înţeleagă că dezvoltarea infrastructurii rutiere este o prioritate pentru Moldova şi România. „Astăzi am votat pentru România, am votat pentru demiterea celui de-al 3 lea Guvern PSD, o reminescenţă de tristă amintire a epocii Dragnea! (...) Sunt profund mâhnit de atitudinea obedientă a parlamentarilor PSD de Iaşi, care au ales să fie slugi ascultătoare şi să voteze pentru un Guvern care ne-a umilit constant în ultimii 3 ani! (...) Aţi avut ocazia să faceţi ceea ce trebuie pentru Iaşi, dar aţi ales să rămâneţi în istorie drept cei care v-aţi opus Autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş, care aţi susţinut Marţea Neagră, Oug 13, care aţi fost impasibili când Jandarmeria era folosită împotriva propriului popor pe 10 august şi din păcate, niciodată nu v-aţi depăşit condiţia de simple marionete ridicătoare de mâini când interesul o cere”, a afirmat deputatul Costel Alexe.

Silviu Macovei: „Urmează reconstrucţia pentru social-democraţia din România”

Din perspectiva deputatului PSD de Iaşi, Silviu Macovei, deşi rezultatul se arată dezamăgitor pentru social-democraţi, este, în acelaşi timp, rezultatul unei rearanjări conjucturale în Parlament. „Sunt foarte curios cine va face Guvernul: PNL care are 20%? Singur nu poate. Cu cine se poate alia? Cu ALDE şi UDMR care tocmai au fost la guvernare? Cu USR, care refuză să intre la administrarea ţării? Despre PMP-ul domnului Băsescu nu avem nevoie să mai comentăm. Pro-România a declarat public că doreşte să refacă un guvern de stânga. Prin urmare, cine va face guvernul meu, al domnului Iohannis? PSD urmează să intre într-o etapă de reaşezare, fiindcă este o adevărată contra performanţă să câştigi alegerile cu 46% şi, în doar trei ani, să ajungi la 20% şi să pierzi guvernarea în Parlament. Urmează reconstrucţia pentru social-democraţia din România”, a spus Silviu Macovei.

Ludovic Orban: „Se încheie o perioadă de distrugere, de ură şi de divizare”

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a anunţat că Biroul Politic Naţional al partidului va stabili, astăzi, echipa şi mandatul cu care liberalii vor merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.
„Nu ne bucurăm astăzi. Guvernarea României este un lucru mult prea grav pentru ca noi astăzi, chiar dacă am reuşit în acest demers salutar pentru naţiunea română să ne creeze starea de bucurie şi de satisfacţie. Se încheie o perioadă de distrugere, de ură şi de divizare, începe o perioadă de construcţie, modernizare, în care Guvernul va fi readus în serviciul cetăţeanului. O perioadă în care fiecare cetăţean român poate să aspire cu legitimitate la îndeplinirea tuturor drepturilor şi libertăţilor sale şi la şansa de a reuşi în viaţă. (...) Mâine, la ora 9, am convocat Biroul Politic Naţional al PNL pentru a stabili strategia pe care o vom avea în perioada următoare, pentru a stabili echipa care va reprezenta partidul în cadrul consultărilor de la Cotroceni şi mandatul cu care ne vom duce la preşedintele României”, a spus Orban.
Liderul liberalilor a subliniat faptul că, în cazul în care PNL va fi chemat să formeze un nou Guvern, atunci el va fi propus pentru funcţia de premier, în contextul în care acesta este preşedintele partidului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, imediat după demiterea Guvernului Dăncilă prin moţiune de cenzură, că va convoca partidele parlamentare la consultări începând de astăzi.

Klaus Iohannis: „Astăzi a câştigat România!”

Şeful statului a spus că cea mai bună soluţie este întoarcerea cât mai rapidă la votul cetăţenilor, adică alegerile anticipate, dar acestea pot fi organizate doar dacă există consens. „Rezolvat! Astăzi a câştigat România! Astăzi, votul românilor dat pe 26 mai la referendum a fost, iată, întru totul şi pe deplin respectat. Căderea guvernului PSD este rezultatul firesc al reacţiei întregii societăţi faţă de abuzurile şi incompetenţa acestui guvern. Succesul moţiunii de cenzură confirmă un proces care a început cu ceva vreme în urmă, odată cu votul din 26 mai de la referendum şi europarlamentare. Acest proces se numeşte intrarea în istorie a PSD. Felicit Partidul Naţional Liberal pentru iniţiativa acestei moţiuni de cenzură, pentru efortul liderilor şi parlamentarilor liberali de a găsi susţinere şi sprijin pentru reuşita unui demers absolut necesar pentru România. Felicit, totodată, şi celelalte partide de opoziţie care au pus umărul la îndepărtarea acestui guvern pesedist eşuat şi derutat”, a spus Klaus Iohannis.
Viorica Dăncilă: „Plecăm cu datoria împlinită”

Premierul Viorica Dăncilă, preşedinte al PSD, a anunţat joi că respectă decizia Parlamentului de la moţiunea de cenzură şi că aşteaptă propunerea de guvern şi un program de guvernare serios şi coerent, şi solicitându-i preşedintelui Iohannis să numească repede un guvern capabil, „dacă are de unde”.
„Respectăm decizia Parlamentului de astăzi şi aşteptăm propunerea de guvern şi un program de guvernare serios şi coerent. Îi cer preşedintelui Iohannis, artizanul acestui haos, să numească rapid un guvern capabil, dacă are de unde. Partidul Social Democrat îşi va continua lupta pentru români, îşi va urmări proiectul pentru ţară şi va lupta, în fiecare zi, în fiecare clipă, pentru ca această alianţă a nepriceperii, a austerităţii şi a oportunismului să nu ajungă să facă României tot răul de care e în stare”, a subliniat Dăncilă.

Potrivit acesteia, toate partidele s-au mobilizat pentru a fi adoptată moţiunea, precizând că au fost şi social-democraţi care au trădat. „Moţiunea a trecut, toate partidele s-au unit pentru a trece această moţiune, au fost şi colegi care au trădat. Nu este o problemă, plecăm cu datoria împlinită, am reuşit să îndeplinim foarte multe lucruri, obiective din programul de guvernare, pe care oamenii le-au văzut şi le-au simţit. Le doresc celorlalţi să vină în plen, cât mai repede, cu o nouă formulă guvernamentală şi cu un guvern. Fac un apel la preşedintele Iohannis să nominalizeze cât mai repede un premier, astfel încât să-şi asume guvernarea”, a declarat Viorica Dăncilă la Parlament, după ce moţiunea de cenzură a fost adoptată.

Singura moţiune de cenzură care a mai trecut în actuala legislatură este cea iniţiată de PSD împotriva propriului Guvern, Guvernul Grindeanu, în 2017. Semnată de 222 de parlamentari PSD şi ALDE, moţiunea a fost votată de 241 de senatori şi deputaţi, înregistrându-se şi 10 voturi împotrivă.

Florentina SANDU

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Senatul a decis! Amenzi sau închisoare pentru cei care fură lemne sau puieţi din pădure
03/06/2020 15:11

Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect legislativ care prevede sancţiuni diferite - de la amenzi pană la pedepse cu inchisoarea de la 6 luni la 7 ani - pentru ruperea, distrugerea, degradarea ori scoatere ...

ALERTĂ - OUG care amână dublarea alocațiilor a fost respinsă de Parlament
03/06/2020 15:09

Camera Deputatilor a adoptat miercuri, in calitate de for decizional, un proiect de lege de respingere a OUG care prevede amanarea pentru 1 august a dublării alocaţiei de stat pentru copii, in loc de 1 februa ...

Agustin Zegrean, reacție SHOW după decizia CCR pe alegeri: Ce? Credeți că ar fi foarte rău dacă am rămâne fără primari?
03/06/2020 14:47

 De asemenea, şi legea prin care Parlamentul şi-a arogat atribuţia de a stabili data alegerilor locale este neconstituţională. "Trebuia să deschidă Codul Administrativ care a fost adoptat anul ...

Tăriceanu a răbufnit la adresa Guvernului Orban: 'În loc de vorbe dulci mai bine dați banii copiilor, bandiți de drumul mare!'
03/06/2020 11:02

 „A trecut si Ziua Copilului. Mesaje frumoase de la Presedintele Iohannis si de la “Guvernul Meu”. Cred că comunistii ar fi negri de invidie de cat de bine le functionează liberalilor m ...

Democrația a pierdut lupta cu viața!   http://clahar.eu/  by Claudiu Hirceaga
03/06/2020 09:02

  Democratia a pierdut lupta cu viata!   by Claudiu Hirceaga Democratia a murit? Claro que si! Deocamdată nu este trist, este doar adevarat, si-a dat neprevăzutul sfarsit in ziua in ...

Vot amanat in Senat pentru trecerea terenului Romexpo in proprietarea Camerei de Comert
03/06/2020 04:48

 Comisia economica a Senatului a amanat, luni, votul asupra raportului propunerii legislative pentru modificarea si completarea Legii Camerelor de Comert din Romania 335/2007 care prevede trecerea gratuita ...

Facilitățile fiscale pentru programatori, constructori și persoanele cu handicap, anulate de Guvern, în pandemie
02/06/2020 11:31

 Pe perioada pandemiei, Guvernul condus de Ludovic Orban a dat cu o mană somajul tehnic si a luat cu două facilitătile fiscale pentru programatori, constructori si persoanele cu handicap.   La in ...

VIDEO Imagini în premieră din LOCAȚIA DE LUX pe care Liviu Dragnea și-a amenajat-o pe insula Belina
24/05/2020 18:32

 Apar imagini in premieră cu locatia unde liderul PSD Liviu Dragnea se relaxa. Vorbim de o zonă din Insula Belina, care a fost luată de la stat si trecută in proprietarea CJ Teleorman si mai ...

Explicatii de la autoritati: Cat e zona metropolitana, ce amenda riscam daca nu purtam masca si cate persoane pot participa la reuniunile in familie
18/05/2020 05:28

 Grupul de Comunicare Strategica a transmis, sambata, raspunsul pentru mai multe intrebari aparute dupa anuntul privind instituirea starii de alerta. Astfel, autoritatile au explicat ce inseamna "zona ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!