Peste 2.500 de moldoveni vor să fie primari!

1vot

Dimensiune font:

| 25-09-2020 08:55

 

* la Iași, județul cu aproape un milion de suflete, febra electorală a cuprins aproape 10.000 de locuitori, aceștia candidând la unul dintre cele aproximativ 1.500 posturi vacantate în „staff-ul” administrației locale * 8.483 de ieșeni își doresc un post de consilier local în cele 98 de unități administrativ-teritoriale, iar 402 candidează pentru cele 37 de posturi de consilier județean * în trei comune din regiunea de Nord-Est și-au anunțat intenția de a deveni primar câte un singur candidat, ceea ce denotă fie faptul că oamenii sunt mulţumiţi cu ceea ce s-a făcut în comuna lor, fie nu mai cred în schimbare * specialiştii susţin că, din cauza pandemiei, dar mai ales a lipsei măsurilor aplicate de Guvern care să crească încrederea cetățenilor în siguranța procesului electoral, numărul celor care vor ieşi la vot va fi foarte scăzut, sub 35% * vor fi asigurate măști pentru cei care nu au şi substanţele dezinfectante pe perioada exercitării dreptului de vot

Duminică, începând cu ora 7, secțiile de votare se vor deschide din nou, cetățenii fiind chemați să-și aleagă reprezentanții în administrația locală – primari, președinți de consilii județene, consilieri locali și județeni.

Specialiştii susţin că, din cauza pandemiei, dar mai ales a lipsei măsurilor aplicate de Guvern care să crească încrederea cetățenilor în siguranța procesului electoral, numărul celor care vor ieşi la vot va fi foarte scăzut, sub 30-35%.

Recordul prezenței la vot în primul tur de scrutin la alegerile locale s-a înregistrat în februarie 1992, când și-au exprimat intenția de vot 65% dintre alegători (10.821.023 persoane), iar cea mai mare prezență la urne în turul al doilea a fost consemnată în anul 1996 – 54,7%.

Cea mai scăzută rată de participare la alegerile locale s-a înregistrat în al doilea tur de scrutin din anul 2000 – 46,93%.

În toţi anii electorali, la cel de-al doilea tur al alegerilor locale au participat mai puţini cetăţeni decât la primul tur.

De menționat că, începând din anul 2012, alegerile locale se desfăşoară într-un singur tur.

La localele din iunie 2012, prezenţa la urne a fost, la nivel naţional, a fost de 56,39% din numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale, iar în iunie 2016 au votat  8.874.432 de persoane, reprezentând 48,44% din numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale, potrivit datelor Biroului Electoral Central.

Votul multiplu este permis, deşi constituie infracțiune!

Potrivit hotărârii adoptate de Biroul Electoral Central, în cazul în care, urmare a introducerii codului numeric personal al unui alegător în Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal - SIMPV, acesta semnalează faptul că persoana care s-a prezentat la urne şi-a mai exercitat dreptul de vot în aceeaşi zi la alegerile locale din 27 septembrie, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare mai întâi va aduce la cunoştinţa alegătorului că SIMPV a semnalat că şi-a mai exercitat o dată dreptul de vot şi că fapta unei persoane care votează de două sau mai multe ori constituie infracţiunea de fraudă la vot prevăzută de art. 3 87 alin. ( 1) lit. b) din Codul penal şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

În cazul în care alegătorul stăruie în solicitarea de a-şi exercita dreptul de vot, preşedintele biroului electoral al secţiei va contacta telefonic, prin intermediul terminalului pus la dispoziţie de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare unde alegătorul figurează deja înscris în SIMPV, în vederea identificării eventualei semnături a acestuia în dreptul datelor sale de identificare din listele electorale, iar convorbirea va fi înregistrată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Dacă preşedintele biroului electoral al secţiei de votare apelate infirmă existenţa unei semnături în lista electorală în dreptul alegătorului în cauză, îi va permite exercitarea dreptului de vot. Dacă preşedintele biroului electoral al secţiei de votare apelate confirmă existenţa unei semnături în lista electorală în dreptul alegătorului în cauză, îi va permite să voteze numai după ce acesta va completa şi semna împreună cu preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi operatorul de calculator un proces-verbal. Acolo, alegătorul va preciza că, deşi i s-a adus la cunoştinţă că SIMPV a semnalat că a mai fost înscris ca alegător care şi-a exercitat dreptul de vot la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale, precum şi că fapta de a vota de două sau mai multe ori constituie infracţiunea de fraudă la vot, solicită în continuare exercitarea dreptului de vot.

Până la hotărârea definitivă de condamnare funcționează, însă, prezumția de nevinovăție. Interzicerea dreptului de a vota este o pedeapsă penală complementară care se aplică doar de către un judecător, iar nu de către un șef de secție de vot.

Masca, obligatorie în secția de votare

Ce-ar mai fi de adăugat? Doar faptul că vom fi obligați să purtăm mască în secțiile de vot.

Obligativitatea purtării măștii de protecție în cabina de vot este prevăzută în Legea 136/2020, care prevede foarte clar faptul că în toate instituţiile trebuie să purtăm mască.

Măsura a fost prevăzută și în Hotărârea 45 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) din 14 septembrie, care include și regulile de igienă și protecție pentru ziua de vot. Regulile stabilite includ purtarea măștii în secția de vot pentru toți care se afla în interiorul secției, inclusiv votanții.

Cetățenii care se vor prezenta la vot fără mască de protecție vor avea la dispoziție maști din partea autorităților, dar și dezinfectant.  Vor fi asigurate măşti pentru acei cetăţeni care nu au masca la ei şi li se vor pune la dispoziţie masca şi substanţele dezinfectante pe perioada exercitării dreptului de vot, deoarece dreptul de vot se exercită în spaţii închise, în spaţiile în care sunt organizate secţiile de votare”, a declarat Ludovic Orban în luna august.

Zece suceveni pe loc la „concursul” de consilier judeţean!

Deşi cu o populaţie mult mai redusă ca a Iaşului, judeţul Suceava „ţine aproape” în privinţa cetăţenilor dornici să fie aleşi. Astfel, pentru Primăria Municipiului Suceava candidează 14 persoane, la municipiul Rădăuți – 11, Fântânele, Marginea și orașul Salcea – câte 8, Moldovița, municipiul Fălticeni, orașele Broșteni, Dolhasca și Milișăuți, dar și în comuna Șerbăuți, câte 7 candidați. În total, 466 de suceveni candidează la funcţia de edil-şef, iar 8.346 pentru un post în consiliile locale.

De remarcat că în comunele Mălini şi Ulma s-au înscris în cursa electorală pentru postul de primar câte un singur candidat, ceea ce, evident, înseamnă că avem deja câte un câştigător. 

La preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava vor să ajungă alţi 10 suceveni, numărul celor înscriţi în cursa pentru unul dintre cele 37 de posturi de consilier judeţean fiind de 368, ceea ce înseamnă o concurenţă de aproape 10 candidaţi pe loc!

Neamț și Botoșani, județele cu cei mai puțini candidați

Deşi pare greu de crezut, judeţul Neamţ are în listele electorale cei mai puţini candidaţi din regiune la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi la cea de consilier judeţean – 6, respectiv 226.

În schimb, competiția electorală a devenit deosebit de animată în municipiul Piatra-Neamţ și în comuna Gârcina (4.000 de locuitori), unde câte 9 locuitori doresc să devină primari. În oraşul Târgu-Neamţ, Girov şi Răuceşti candidează câte – câte 8, iar în oraşul Bicaz şi comuna Horia – câte 7. În comunele Ceahlău, Dămuc, Drăgăneşti, Oniceni, Ruginoasa şi Secuieni sunt înscriși în competiţia pentru funcţia de primar doar câte doi candidaţi.

În cele 78 de unități administrativ-teritoriale din județul Botoșani s-au înscris pe listele electorale 375 de persoane pentru funcția de primar și 6.252 pentru un post de consilier local. Cei mai mulți candidați la o funcție de primar se regăsesc în municipiul Botoșani – 13, municipiul Dorohoi – 9, orașul Flămânzi și comunele Avrămeni, Bălușeni, Corni, Gorbănești, Lozna, Sulița, Unțești, Văculești și Vlădeni – câte 7. La polul opus, doar câte 2 candidați, în comunele Cordăreni, Dersca, Ibănești, Mihălășeni, Mitoc și Prăjeni.

Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani candidează 9 locuitori, iar pentru cele 33 de posturi de consilier județean s-au înscris în competiție 369 botoșăneni.

Mai mulți candidați la Pungeşti, decât în municipiul Vaslui

Mare trebuie să fie nemulţumirea celor aproximativ 3.000 de locuitori din comuna Pungeşti, de vreme ce 8 dintre ei s-au înscris în cursa electorală pentru funcţia de primar! Şi la Puieşti e nevoie de schimbare, 8 dintre cei în jur de 4.000 de săteni junduind la funcţia de edil-şef. La polul opus, comuna Vutcani, unde un singur locuitor și-a anunțat intenția de a deveni primar, actualul edil-şef, aflat în funcţie de două decenii, ceea ce denotă fie faptul că oamenii sunt mulţumiţi cu ceea ce s-a făcut în comuna lor, fie nu mai cred în schimbare, mai cu seamă că nici pentru cele 11 posturi de consilier local nu s-a îngrămădit lumea, depunându-şi candidatura doar 18 persoane!

Pentru funcţia de primar vor candida, în municipiul Bârlad, 10 persoane, în orașul Negrești și comunele Puieşti și Pungeşti (în jur de 3.000 de locuitori) – câte 8 candidați, iar în municipiul Vaslui și în comunele Codăeşti, Dăneşti, Deleni, Deleşti, Fălciu, Muntenii de Jos, Pogoneşti, Stănileşti s-au înscris în cursa electorală câte 7 candidați. În total, în judeţul Vaslui sunt 394 candidaţi pentru unul dintre cele 86 posturi de primar şi 6.037 candidaţi la funcţia de consilier local. 247 vasluieni se luptă pentru cele 33 de posturi de consilier judeţean, 6 candidaţi vizând președinţia Consiliului Judeţean.

Peste 450 de băcăuani luptă pentru 93 de posturi de primar

În judeţul Bacău, pentru cele 93 posturi de primar candidează 457 persoane, iar pentru un loc de consilier local au intrat în disputa electorală 7.560 băcăuani. Cei mai mulţi candidaţi sunt înscrişi pe listele electorale din municipiul Bacău şi oraşul Târgu Ocna - câte 11, urmaţi de comunele Buhoci şi Mărgineni – câte 9, Asău, Cleja şi Pârjol – câte 8, Blăgeşti, Căiuţi, Ghimeş-Făget, municipiul Moineşti, Nicolae Bălcescu, oraş Buhuşi, Podu Turcului şi Sascut – câte 7. Cele mai puţine candidaturi – câte 2, au fost depuse în comunele Ardeoani, Corbasca, Prăjeşti, Sănduleni şi Ungureni.

La funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bacău sunt pe liste 9 candidaţi (între care trei femei), iar cele 37 posturi de consilier judeţean sunt vizate de 285 persoane, reprezentând 9 formaţiuni politice.

10.000 de ieșeni angrenați în bătălia electorală

La Iași, județul cu aproape un milion de suflete, febra electorală, a cuprins aproape 10.000 de locuitori, aceștia candidând pentru unul dintre cele aproximativ 1.500 posturi vacantate în „staff-ul” administrației locale.

Cei mai mulți ieșeni – 8.483, își doresc un post de consilier local, în timp ce pentru cele 98 de posturi de primar se vor duela 482 de persoane.

Pentrui funcția de edil-șef al municipiului Iași candidează 14 persoane, în municipiul Paşcani, comunele Belcești, Ciurea, Dumeşti, Lespezi, Popricani, Răducăneni, Tomești – câte 8, în orașul Podu Iloaiei şi comunele Andrieșeni, Grajduri, Holboca, Miroslava, Miroslovești, Mogoșești, Prisăcani, Rediu, Șipote – câte 7. Cei mai puţini candidaţi la funcţia de primar sunt în comunele Coarnele Caprei, Costeşti, Oţeleni, Plugari, Roşcani, Tansa, Tătăruşi şi Vânători - câte 2.

Pentru un post de consilier județean s-au înscris 402 ieșeni, 11 dintre aceștia concurând și pentru funția de președinte al Consiliului Județean.

Pentru președinția Consiliului Județean Iași candidează Răzvan-Bogdan Abălași (Pro România), Costel Alexe (PNL), Costel Irimia (ALDE), Maricel Popa (PSD), Petru Movilă (PMP), Ioan Pădureț (AUR),  Traian Neculai Rânja (Alternativa Dreaptă), Sava-Dragomir Tomașeschi (Împreună pentru Moldova), Gică-Sebastian Tătaru (Partidul Verde), Monica Holicov (Restart), Marius Bodea (USR-Plus).

Doar 39 de ieșence țintesc fotoliul de primar

Primăria Municipiului Iași – Dorina-Nicolina Iosipescu (PMP), Camelia Gavrilă (PSD), Radu Botez (ALDE), Mihai Chirica (PNL), Sorin-Avram Iacoban (Pro România), Monica Holicov (Restart), Vlad Corneliu Babă (Partidul Verde), Cristian Cernescu (Alternativa Dreaptă), Ciprian Zamfir (AUR), Cosette-Paula Chichirău (USR-Plus), Daniel Apetrei (PNȚCD), Cătălin Urtoi (Împreună pentru Moldova), Florin-Mircea-Constantin Anghel (PER), Bogdan-Mihail Zamfir (Independent).

PAȘCANI – Cristian Rățoi (Pro România), Dumitru Pantazi (PSD), Costel-Sorin Olariu (PMP), Marius-Nicolae Pintilie (PNL), Neculai Enea (ALDE), Mioara Petrescu (USR-Plus), Lică-Radu Dumitru (Partidul Verde), Gabriel Sofian (Independent).

HÂRLĂU – Radu Sârbu (PMP), Gheorghe Onofrei (Pro România), Gheorghiță Curcă (PSD), Constantin Fotea (PNL), Neculai-Liviu Ponor (USR-Plus).

PODU ILOAIEI – Eugen Ghiurțu (Pro România), Sorin-Nicolae Atanasov (ALDE), Ioan Alexa (PNL), Constantin-Gabi Istrate (PSD), Constantin Musteață (PMP), Constantin Daraban (Împreună pentru Moldova), Claudiu-Mihai Irimia (USR-Plus).

TÂRGU FRUMOS – Ionel Vatamanu (PSD), Ali Ghneim (PMP), Armin-Constantin Jalbă (ALDE), Tudorel-Mihăiță Drobotă (PNL), Cristian Vernică (USR-Plus).

ALEXANDRU I.CUZA – Elena Dogaru (Pro România), Radu Hanor (PMP), Mihai-Iulian Simion (PSD), Aurelian Gherguț (PNL), Bogdan-Gabriel Baciu (PNR).

ANDRIEȘENI – Maricel Turcu (PMP), Mihai Urmă (PSD), Cătălin Sorocianu (Pro România), Ilie Urmă (ALDE), Ioan Anton (PNL), Vasile Chirilă (Partidul Verde), Mihai Gavriluță (USR-Plus).

ARONEANU – Mărioara Lupu (PMP), Marinela Condurachi (PSD), Maricica Gângă (Pro România), Benoni Moruzi (PNL), Ciprian Simion (USR-Plus).

BALȘ - Vasile-Gabriel Rîndașu (PMP), Constantin Golduț (PNL), Vasile Acatrinei (PSD), Dumitru-Dan Grosu (USR-Plus).

BĂLȚAȚI – Vasile Aștefanei (PSD), Ion Opincă (PMP), Constantin Nechifor (Pro România), Petru-Ovidiu Pricope (PNL), Ioan Tîrziu (ALDE), Adrian Munteanu (USR-Plus).

BÂRNOVA – Florin Acatrinei (Pro România), Liviu-George Suceveanu (PSD), Florin Vornicu (PMP), Mihai Bălan (PNL), Eugen Țicău (Partidul Verde), Vasile Moraru (USR-Plus).

BELCEȘTI – Dumitru Tanasă (PSD), Mihaela Cozmei (PMP), Constantin Ciobăniță (PNL), Constantin-Andrei Dumitrașcu (Pro România), Tudor Bîrlădeanu (ALDE), Mihai Păvăluc (Partidul Verde), Octavian-Didi Constantinescu (USR-Plus), Gheorghe Panțiruc (Alternativa Dreaptă).

BIVOLARI – Dumitru-Liviu Teodorescu (PSD), Silviu Mănăstireanu (PMP), Cristi-Andrei Burcuș (PNL).

BRĂEȘTI – Vasile Butnaru (PNL), Marinel Ursache (PMP), Gheorghe Crîșmaru (Pro România), Sorinel Gavriluță (PSD).

BUTEA – Gheorghe Milia (PNL), Anton Anti (PSD), Cristinel Iuganu (Pro România), Iulian Gîrleanu (Independent).

CEPLENIȚA – Dumitru Laiu (PNL), Claudiu-Gabriel Ursache (Pro România), Cornel Matei (PSD), Vasile Bejenariu (PMP), Gheorghe Barău (USR Plus).

CIOHORĂNI – Ticu Simion (PSD), Costică Tudorachi (PNL), Cătălin-Constantin Tudurachi (Pro România).

CIORTEȘTI – Paul-Sebastian Dobândă (PMP), Alina Apostol (PNL), Emil Scafaru (ALDE), Gheorghe Gurzun (PSD), Costel Parfenie (USR Plus).

CIUREA – Cătălin Lupu (PSD), Mihai Grigoraș (PMP), Marian-Constantin Pruteanu (PNL), Fănica Achirei (ALDE), Petrică-Claudiu Pântescu (Pro România), Mihai Severin (Partidul Verde), Aurelian-Nicolae Diaconu (PNȚCD), Victor-Andrei Crasi (USR-Plus).

COARNELE CAPREI – Constantin Grigoraș (PSD), Mihai Țibucanu (PNL).

COMARNA – Constantin Grădinaru (PNL), Victor-Florin Banu (PSD), Laurențiu Răileanu (Pro România), Bogdan Enia (PMP), Petru Crăciun (Împreună pentru Moldova), Vasile Enache (USR-Plus). .

COSTEŞTI – Gică-Gabriel Dolianu (PNL), Aurel Doacă (PSD).

COSTULENI - Mirică Dodan (PNL), Ioan Tanasă (Pro România), Dumitru Harabagiu (PALD), Sorin Petria (PSD).

COTNARI – Vasile Creţu (PSD), Vasile Băeanu (PMP), Dumitru Simionescu (Pro România), Constantin Mălăuţi (PNL), Elvis-Emilian Grigorovici (USR - Plus).

COZMEŞTI –  Mihai Habet (PMP), Costică-Pompiliu Agavriloaiei (Pro România), Valeriu Enciu (PNL), Petrică Baltag (PSD), Valentin Rotaru (Partidul Verde).

CRISTEŞTI -  Ştefan Popa (PMP), Vlad-Mihai Pintili (PNL), Constantin Bolohan (PSD), Constantin Gurzun (Pro România), Ionuţ Sasu (USRPlus).

CUCUTENI – Pamfilică Brînză (PSD), Vasile Gavriloaie (PNL), Tudorel Aniţoaiei (PMP).

DAGÂŢA – Mirel Damaschin (PNL), Costel Cercel (PSD), Gelu Hanghiuc (USR-Plus).

DELENI – Ioan Sauciuc (PMP), Catrinel-Sorin-Gheorghe Coteanu (PSD), Dumitru Prigoreanu (PNL).

DOBROVĂŢ – Dumitru Mardare (PSD), Cătălin-Iulian Martinuş (PNL), Grigoriţă Bejan (PMP), Constantin Radu (Partidul Verde).

DOLHEŞTI – Dorin-Petru Butnariu (PSD), Iulian-Mirel Tăbăcaru (PNL), Simion Terchea (PMP), Napoleon-Vasile Vieru (USR-Plus).

1513 / DRĂGUŞENI – Viorel Ciobotaru (PSD), Vasile Ciobotaru (PNL), Maricica Hurdugan (PMP), Petronele Pelin (Independent).

DUMEŞTI – Mihai Cocoveică (PNL), Larisa-Daniela Cărăbuş (PALD), Dumitru-Cătălin Pachiţac (PMP), Vasilică Cristian Zugravu (Pro România), Gheorghe Gheorghe (PSD), Pavel Ioniţoaiei (USR-Plus), Ioan Pădureţ (AUR), Paraschiva Oprea (Partidul Verde).

ERBICENI – Ionel Lungu (PSD), Ştefan Minea (PMP), Iulian Călugăru (Pro România), Marinel Maxim (PNL), Florin Sava (PPU-SL), Constantin Ivan (Împreună pentru Moldova).

FÂNTÂNELE – Sorin Chelariu (PSD), Constantin Gherasă (PNL), Constantin Ştiuriuc (PMP), Constantin Munteanu (Alianţa Împreună pentru Moldova).

FOCURI – Dumitru Cocea (PMP), Viorel-Vasile Murariu (PSD), Constantin Panţiru (PNL), Constantin Bunduc (USR-Plus).

GOLĂEŞTI – Vasile Boz (PMP), Constantin Cozma (Pro România), Costel Manoliu (PNL), Mihaela Tamazlacaru (PSD), Radu-Ioan Dumitraşcu (Partidul Verde), Mihai Amarandei (Independent).

GORBAN – Romică Agape (PNL), Dănuţ Rotaru (PSD), Ştefan-Silviu Isari (PMP), Mădălin-Alexandru Sălăvăstru (USR-Plus), Lenuţa Pascariu (Partidul Verde).

GRAJDURI – Constantin Zamfirache (PSD), Mihaela Bîrlădeanu (PNL), Mihai-Valeriu Dumitru (PMP), Constantin Bîrlădeanu (PALD), Claudiu-Ilie Iuraşcu (Pro România), Vasile Suman (Partidul Verde), Dumitru Creţu (PER).

GROPNIŢA – Ionel Oneaga (PNL), Ovidu Lînă (PSD), Tudor-Andrei Chelariu (PMP), Cristinel Bîrlescu (USR-Plus), Lăcrămioara Olaru (Partidul Verde).

GROZEŞTI – George Cristea (PSD), Marian Niţă (PNL), Sevastian Vârvea (Pro România), Eugen Zota (PMP), Ghiorghi Lupu (Partidul Verde).

HĂLĂUCEŞTI – Petru Burbulea (PNL), Iosif Andrieş (PSD), Verginica Mocanu (Pro România), Petronele Mihălcuţ (Independent).

HĂRMĂNEŞTI – Costel Nistor (Pro România), Ioan Secrieru (PNL), Marinel-Florinel Siminciuc (PMP), Răzvann-Constantin Cardaş (PSD), Bogdan-Constantin Socianu (USR-Plus).

HELEŞTENI – Mirel Bortaş (PNL), Constantin Sima (PMP), Constantin Hîra (PSD), Silviu-Cosmin Ştefan (Partidul Verde).

HOLBOCA – Flavius-Gabriel Cotea (PSD), Marian Curmei (Pro România), Marcel Grigoriu (PMP), Neculai-Aurel Pamfil (PNL), Cristian Matachi (USR-Plus), Vasile Ioniţă (Partidul Neamul Românesc), Constantin Nepotu (Împreună pentru Moldova).

HORLEŞTI – Gheorghe Plămădeală (Pro România), Mihai Cadar (PNL), Florin-Gabriel Cogeanu (PMP), Neculai Cucutianu (PSD).

ION NECULCE – Gheorghe Văleanu (PSD), Vasile Ţâmpău (PNL), Ioan Liţă (PMP).

IPATELE – Vasile Mironeanu (PMP), Elena–Luminiţa Lipşa (PSD), Nicolae Polcovnicu (PNL), Nicolae Gologan (USR-Plus).

LESPEZI – Gheorghiţă Ştefan (PALD), Ioan Paiu (Pro România), Ioan Sună (PMP), Ioan Lazăr (PNL), Ionel Sofia (PSD), Andrei-Cezar Paiu (USR-Plus), Mihai-Gabriel Spataru (PAPDN), Costel Postelnicu (Partidul Verde).

LEŢCANI – Petrică-Valentin Maxim (PMP), Ion Noţingăr (PSD), Ionel-Cătălin Borş (Pro România), Stelian Turcu (PNL), Constantin Dram (PALD), Cornel Chirilă (USR-Plus).

LUNGANI – Gheorghiţă-Bogdan-Doru Vornicu (PNL), Constantin Ignat (PNP), Ioan Corobuţă (PSD).

MĂDÂRJAC – Dan Ghebuţă (PSD), Radu Iulian Iordachi (PNL), Neculai Ionesa (PMP).

MIRCEŞTI – Petre Antăluţ (PNL), Gilda-Rodica Loghin (PMP), Mihai-Adrian Imbrea (PSD), Valerian Vîrgă (PALD), Leon Bălteanu (USR-Plus), Alois Bursuc (Partidul Verde).

MIRONEASA – Elena Curcudel (PNL), Dănuţ Rotaru (PMP), Adina Marcela Voicu (PSD).

MIROSLAVA – Constantin Coţofană (PMP), Dan Niţă (PNL), Gabriel Bucătaru (PALD), Laura Velescu (PSD), Cristian Epure (Pro România), Igori Istrati (PER), Alexandru Beţianu (USR-Plus).

MIROSLOVEŞTI – Mihai-Lucian Filote (PNL), Constantin Cojocaru (PSD), Constantin Cojocaru (PMP), Dănuţ Dascălu (Pro România), Mihai Hogaş (PNŢCD), Andreea-Mihaela Luca (USR-Plus), Ionuţ Gospodaru (Partidul Verde).

MOGOŞEŞTI – Vasile Anton (Partidul Verde), Ionel Baraboi (PSD), Mirel Aşchiopoaei (Pro România), Rodica Popa-Roşu (PNL), Gheorghe Stan (Împreună pentru Moldova), Costache Vulpe (Partidul Neamul Românesc), Vasile Ciobanu (Independent).

MOGOŞEŞTI-SIRET – Radu Pârlea (PMP), Vasile Alexa (Pro România), Daniel Grozavu (PSD), Florin-Gicu Samachiş (USR-Plus), Damian Butnaru (Independent).

MOŞNA – Victor Vârnă (PSD), Daniel Avasilcăi (PMP), Georgel Popa (PNL), Ion Postu (Partidul Verde).

MOŢCA – Gelu Gavril (PNL), Ştefan Dascălu (Pro România), Constantin-Serioja Hobincă (PSD), Nadia-Lenuţa Ştefan (ALDE).

MOVILENI – Gheorghe Holbură (PNL), Mihai Frunză (PMP), Constantin Bura (ALDE), Vasile Necula (Pro România), Mihai Plumbu (PSD), Dan-Constantin Hodoroabă (USR-Plus).

OŢELENI – Felician-Mihai Gherăescu (PSD), Ciprian Aiojoaei (PNL).

PLUGARI -  Costel Sandu (PSD), Paul Mursa (PNL).

POPEŞTI - Vasile Lupu (PNL), Dumitru Dohon (ALDE), Gabriela Mardare (PMP), Ionela Murgoci (PSD), Mioara-Camelia  Bicşabi (USR-Plus), Constantin Catană (Partidul Verde).

POPRICANI – Ion Tănasă (PNL), Valeriu Pârlog (PSD), Genovel Bebe Ursachi (Pro România), Dan Alexandru (PMP), Nicolae Tanasă (USR-Plus), Dănuţ Niţă (Forţa Identităţii Naţionale), Paul Alexandru (Împreună pentru Moldova), Ionel Oprea (Independent).

PRISĂCANI – Constantin Chirilă (PNL), Ioan Moscu (PMP), Gheorghe Stanciu (PSD), Ion Iftemi (ALDE), Cristian-Vasile Săvuţă (Pro România), Ioan Rupanu (USR-Plus), Andrei Florin Popovici (Independent).

PROBOTA – Dorin-Constantin Dadu (PSD), Virgil Plumbu (PMP), Constantin Zamisnicu (PNL), Cristinel Rădeanu (USR-Plus).

RĂCHITENI - Elena Doboş (PMP), Eusebiu Martoncă (PSD), Petre Doboş (PNL), Gabriel Mătăşel (PNŢ Maniu Mihalache).

RĂDUCĂNENI – Ciprian Ioan Radu (PMP), Ion Radu (ALDE), Emil Encuţ (PNL), Viorel Ilie (PSD), Costică Botezatu (Pro România), Neculai Botezatu (PPU-SL), Ionuţ-Marius Faraon (USR-Plus), Claudiu-Florinel Fechete (Partidul Verde).

REDIU – Eugen-Constantin Nedelcu (Pro România), Ion Constantinescu (PSD), Cătălin Haidău (PNL), Ştefan Paraschiv (PMP), Constantin-Ciprian Grosu (USR-Plus), Răzvan Seredenciuc (Împreună pentru Moldova), Petrică Căuş (Alternativa pentru Demnitate Naţională).

ROMÂNEŞTI – Dumitru Filip (PSD), Ioan Stegariu (PNL), Alin Cristian Colac (Pro România).

ROŞCANI - Ginovel Gheorghiu (PSD), Andrei Turcuman (PNL).

RUGINOASA – Dănuţ Nechifor (PSD), Ioan Rotariu (Pro România), Ioan Murărescu (PNL), Tudor-Adrian Rotaru (PMP), Dimitrie-Cătălin Lupu (ALDE), Dumitru Balcan (Restart).

SCÂNTEIA – Mihai Darabană (PNL), Constantin Codreanu (Pro România), Ştefan-Petru Darabană (PMP), Viorel Atasiei (PSD), Vasile Busuioc (ALDE), Laurențiu-Andrei Porcărașu (USR-Plus).

SCHITU-DUCA – Mihai Mihalache (PSD), Grigore Corciovă (PNL), Ionel paraschiv (PMP), Vasilică Cârlescu (USR-Plus).

SCOBINȚI – Gheorghe Hrițcu (PNL), Dumitru-Cristinel Cotunoaei (PMP), Dumitru Ciobanu (PSD), Constantin Stavarache (USR-Plus), Gheorghe Scrimniciuc (PNȚCD).

SINEȘTI – Petru Holicov (PNL), Ioan Liță (PMP), Ioan-Alexandru Ioniță (PSD).

SIREȚEL – Maria Ștefan (ALDE), Petrică Costei (PNL), Dumitru-Mugurel Nechita (PMP), Gelu Șpaiuc (PSD), Bogdan-Iulian Roman (USR-Plus), Costel Arseni (Independent). 

STOLNICENI-PRĂJESCU – Costel Hugianu (PNL), Gheorghe Grosu (PSD), Vasile-Ciprian Maftei (Pro România), Dumitru Pârlea (PMP), Constantin Ivan (USR-Plus).

STRUNGA – Vasile Stoleriu (ALDE), Gheorghe Sarafinceanu (PNL), Sorin-Constantin Lazăr (PSD), Ion Șerban (PMP).

ȘCHEIA – Ioan Grigoraș (Pro România), Dănuț Ababei (PSD), Titi Iacob (PNL).

ȘIPOTE – Iuliu Botezatu (PNL), Constantin Puiu (PSD), Vasile-Cristian Cahniță (Pro România), Costică Daniliuc (PMP), Tudor Radu (Partidul Verde), Ionel Tăutu (USR-Plus), Maria Pustianu (Restart).

TANSA – Vasile Cărăușu (PSD), Daniel Voinescu (PNL).

TĂTĂRUȘI – Costel Iosub (PSD), Vasile Giurgiuveanu (PNL).

TODIREȘTI - Ovidiu Droancă (PNL), Costică Puiu (PSD), Ioan Buzatu (PMP), Gabriel Gârbea (AUR), Vasile Buzatu (Partidul Verde).

TOMEȘTI – Cristian-Mihail Rus (PMP), Ionel Frunză (Pro România), Ștefan Timofte (PNL), Ionel Craus (PSD), Radu Palimariciuc (USR-Plus), Gabriel Apreutesei (Partidul Neamul Românesc), Ionel Grosu (Partidul Verde), Sergiu Miron (Independent).

TRIFEȘTI – Vasile Maftei (PMP), Vasile Mititelu (PSD), Alexandru Ivănucă (PNL).

Vanzare teren IASI - 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

Vanzare Teren IASI - 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:51

Prin prezentul anunț TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L. – societate în insolvență, face cunoscut faptul că organizează licitație publică în data de 07.10.2021, orele 14:00, pentru vânzarea, în conformitate cu prevederile art. 154 si următoarele din Legea 85/2014 și cele ale Regulamentului de vânzare întocmit de către Administratorul judiciar și aprobat de Adunarea creditorilor din data de 19.04.2021, a următoarelor autoturisme: Marca An de fabricație Preț pornire licitație (EUR, fără TVA) HYUNDAI iX35 2.0L CRDI 4WD A/T 2012, 7.200,00 TOYOTA HILUX 4X2 SINGLE CAB 2.5L D-4D 2009, 4.400,00, PEUGEOT PARTNER VTC 1.6 HDI 92 CP, 2011, 4.700,00, LEXUS RX 450H PRESIDENT, 2009, 8.400,00, TOYOTA HILUX 4X4 DOUBLECAB 3.0 L D-4D, 2011, 9.300,00 HILUX DOUBLE CAB SILVER METTALIC 2011, 9.400,00 TOYOTA HILUX 3.5 ALB, 2011, 9.200,00. Licitația va avea loc în data de 07.10.2021, orele 14:00 la sediul Administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași. Ședința de licitație se va desfășura in următoarele condiții: A. Vânzător: TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L., cu sediul social în Iași, Șos. Păcurari nr. 128, Jud. Iași, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Iași sub nr. J22/3277/1994, având CUI 6658553, prin administrator judiciar consorțiul format din KPMG Restructuring S.P.R.L., societate profesională cu sediul în București, DN1, Șos. București – Ploiești, nr. 69-71, sector 1, număr de înregistrare în Registrul Societăților Profesionale al U.N.P.I.R. 0499, tel. 40 372 377 800/fax +40 372 377 700, prin reprezentant permanent Mihai Nicoleta și EuroBusiness LRJ S.P.R.L. cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași, număr de înregistrare în Registrul Societăților Profesionale al U.N.P.I.R. 0022/2006, tel/fax: +40 232 220 777, prin reprezentant permanent Eduard Pascal, desemnat conform Încheierii de ședință din data de 12.08.2020, pronunțată de Tribunalul Iași, Secția a II - a Civilă în Dosarul nr. 3516/99/2020. B. Dată si locație ședință licitație: 07.10.2021, orele 14:00. Ședința de licitație va avea loc la sediul Administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași. Înscrierea la licitație se face cu cel puțin 24 de ore înainte de data fixată pentru începerea licitației prin depunerea tuturor documentelor prevăzute în Regulamentul de organizare al vânzării, adică cel mai târziu in data de 06.10.2021, ora 15:00. Documentele depuse cu depășirea acestui termen nu sunt luate în considerare. C. Tip licitație: procedura de vânzare prin licitație publică cu strigare, cu preț în urcare si scădere. D. Dosar de prezentare/documente care trebuie să fie incluse în dosarul de înscriere la licitație: Oferta va conține cel puțin următoarele informații/documente și va fi depusă la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași, în plic închis pe care vor fi înscrise, datele de identificare ale ofertantului și mențiunea „Documente de participare la licitație”, data și ora depunerii documentelor de către ofertant (fără a se depăși data limită de 06.10.2021, ora 15:00):(i) Scrisoare de intenție privind participarea la licitație care va trebui să cuprindă datele complete de identificare ale ofertantului, persoanele care reprezintă legal ofertantul, precum și bunul/bunurile pentru care se înscrie;(ii) Dovada plății garanţiei de 20% din prețul de pornire fără TVA (ordin de plată procesat de bancă), în contul de lichidare al debitoarei, nr.: RO43 BREL 0002 0011 7901 0100, deschis la Libra Bank, suc. Iași; (iii) Împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant la ședința de licitație (dacă este cazul); (iv) Pentru persoanele juridice de naționalitate română, copie de pe certificatul de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerțului; (v) Pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română; (vi) Pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate; (vii) Pentru persoanele fizice străine, copie de pe pașaport; (viii) Declarația, în original, a ofertantului in sensul că înțelege să cumpere bunurile în starea în care se găsesc, după principiul “unde este, în starea în care este” – nu există un model predefinit. (ix) Acordul ofertantului de acceptare a prezentului Regulament (original) – nu există un model predefinit. (x) Pentru persoanele juridice declarația că nu este insolvent, în insolvență sau în perioada de reorganizare – nu există un model predefinit. (xi) Declarația că deține fondurile disponibile pentru cumpărarea activului la cel puțin prețul ofertat – nu există un model predefinit. (xii) Pentru persoanele juridice hotărârea AGA/Consiliul de Administrație privind aprobarea măsurii de achiziționare a activelor. Plicul va fi însoțit de intenția de participare la licitație, în dublu exemplar, pe care vor fi menționate numărul de înregistrare, data și ora înregistrării. Un exemplar pe care va fi înscris numărul de înregistrare, data și ora, va fi restituit ofertantului. E. Alte informații: - Activele se vând libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanții reale mobiliare sau drepturi de retenție, de orice fel, ori măsuri asigurătorii, conform dispozițiilor art. 91 din Legea nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență; - Pasul de urcare/scădere este stabilit la valoarea de 10% din prețurile de pornire enunțate mai sus; - Diferența dintre prețul de adjudecare și garanția depusă va putea fi achitată în termen de maxim 10 zile calendaristice de la data ținerii licitației (considerând garanția plătită de adjudecatar ca fiind avans din prețul de adjudecare). Detaliile privind documentația necesară în vederea participării la licitație și modul de organizare a procesului de vânzare, precum și descrierea bunurilor supuse procedurii de valorificare pot fi solicitate administratorului judiciar al TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L. până cel mai târziu in data de 06.10.2021, ora 15:00. Pentru informații suplimentare despre activele scoase la vânzare conform Regulamentului de vânzare disponibil la cerere persoanele de contact sunt: Anabella Pădurariu - reprezentant al Administratorului Judiciar: Telefon: 0232.220.777,0733.683.702, Fax: 0232.220.777 E-mail: office.is@lrj.ro, vanzari@lrj.ro. Loredana Preda – reprezentant al Administratorului Judiciar: Telefon: 0372.377.800, Fax: 0372.377.700 E-mail: loredanapreda@kpmg.com.
CONSULTANŢĂ REORGANIZARE LICHIDARE SPRL, în calitate de lichidator judiciar desemnat prin sentinţa civilă nr.260 din data de 12.02.2014 pronunţată de Tribunalul Iaşi-Secţia Civilă-Faliment în dosarul nr.7176/99/2012 (464/2012) privind pe debitoarea S.C. RHODOS SERV SRL cu sediul social în Paşcani, Aleea Sportului nr.9, jud. Iaşi, având nr. de înregistrare în R.C. J22/982/2006, C.U.I. 18589805, organizează 4 licitatii publice saptamanale, in urmatoarele zile: 30.09.2021, 07.10.2021, 14.10.2021 si 21.10.2021 la ora 14, la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi str. Anastasie Panu nr.27, bl. Moldova 3, et.2, ap.6. Nr. crt. Denumire Preţ de evaluare Euro Preţ de pornire 80%. 1. IMOBIL- situat in Paşcani, str. Dragoş Voda nr. 160A, cu o suprafata desfasurata de 576,13 mp (P+1E+M) constând în spaţiu comercial, spălătorie auto şi spaţiu de locuit, cu număr cadastral 1646, 1646-C1, înscris în CF nr.60540, 60540-C1- Paşcani. 97.000 Euro, 77.600 Euro. Preţul nu conţine TVA. În cazul adjudecării, preţurile vor fi achitate în lei, la cursul BNR din ziua plăţii. Condiţii generale de participare la licitaţie vor fi: Depunerea, cu o zi înaintea fiecărui termen de licitaţie, până la ora 16:00, a urmatoarelor documente: -cerere de participare la licitaţie; -xerocopie dupa actele societatii/act de identitate; dovada achitării garantiei de participare de 10% din pretul de evaluare fara TVA; -dovada achitării caietului de sarcini, în valoare de 2.000 lei la care se adauga TVA; -împuternicire acordată persoanei care reprezintă participantul la licitaţie, dacă este cazul.
VIDEO Festival de huiduieli în timpul discursului lui Florin Cîțu: „Fără PSD” și „Demisia” / Reacția premierului
26/09/2021 08:15

 Sustinătorii lui Ludovic Orban l-au huiduit puternic pe premierul Florin Citu in timp ce acesta isi prezenta motiunea cu care candidează pentru sefia PNL. „Demisia” si „Fără ...

BREAKING Florin Cîțu este noul președinte al PNL / Cîțu: Nu a fost doar o campanie, a fost o mișcare care va schimba România în bine
25/09/2021 18:50

 Premierul Florin Citu este noul presedinte al PNL, după ce a castigat alegerile de sambătă in fata actualului lider al partidului, Ludovic Orban. Citu a adunat peste 60% din voturile liberalilor. " ...

Cum se va desfășura congresul PNL, unde sunt așteptați 5.000 de delegați
25/09/2021 08:57

Liberalii işi aleg noul preşedinte pentru următorii patru ani, intr-un congres care reuneşte 5.000 de delegaţi. Evenimentul are loc sambătă, 25 septembrie, la Romexpo. Au intrat in cursă actualul lider ...

Congresul PNL: Bătălia finală Ludovic Orban - Florin Cîțu, sub patronajul lui Klaus Iohannis / În tribună, 5.000 de delegați
25/09/2021 08:47

 După un război politic care a blocat activitatea Parlamentului si a generat o criză politică in guvern, liberalii isi aleg sambătă presedintele care ii va conduce pentru următorii patru ani. Lupta ...

Academicianul Alexandru Bogdan, condamnat cu suspendare în dosarul privind prejudicierea Academiei Române cu 3,75 milioane euro / Unul dintre contractele păguboase, cu firma Grivco a lui Dan Voiculesc
24/09/2021 20:01

 Alexandru Bogdan, preşedinte executiv al Fundaţiei Patrimoniu din cadrul Academiei Romane la data faptelor, a fost condamnat vineri de Tribunalul Bucureşti la trei ani inchisoare cu suspendare pentru s ...

Vaccinarea antiCovid va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii, spune Iohannis
23/09/2021 09:26

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că vaccinarea anti-COVID-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale, in condiţiile in care pandemia evoluează şi nu ...

DNA cercetează modul în care România a cumpărat dozele de vaccin anti-COVID
21/09/2021 22:08

Directia Natională Anticoruptie (DNA) a anuntat marti deschiderea unui dosar penal in rem cu privire la modalitatea de achizitionare a dozelor de vaccinuri anti-COVID-19, de la declansarea pandemiei pană in p ...

Liviu Dragnea, primul interviu după eliberare: ”La Rahova a fost ca-n Iad.”
20/09/2021 07:53

Fostul presedinte al PSD, Liviu Dragnea, a fost invitat duminică seara la Realitatea PLUS pentru a vorbi cu fosta consilieră, Anca Alexandrescu, despre cum a fost perioada petrecută la penitenciarul Raho ...

Schimbare importantă în administrația publică: Angajarea funcționarilor publici se va face după un concurs naţional obligatoriu
17/09/2021 09:45

Intrarea in sistem a funcţionarilor publici se va face prin concurs naţional organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European, care a ...

Experimentul lui Ilie Bolojan: 'Am redus personalul cu 50% și putem funcționa, toate proiectele au continuat'
17/09/2021 08:30

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan (PNL), anunţă o nouă desfiintare de posturi in institutie. Edilul a explicat că nimic nu s-a blocat după ce a redus personalul cu 50%. ”Am f ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei