Revoltă în Moldova contra referendumului lui Băsescu

default

Dimensiune font:

| 13-06-2013 06:00

* liderii USL din Moldova au reacţionat dur după anunţul preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unui nou referendum * şefii judeţelor din regiunea de Nord Est îl acuză pe Băsescu de risipa banilor publici

 

Liderii USL din Moldova critică dur decizia preşedintelui Traian Băsescu de a organiza un nou referendum, identic cu cel din 2009. Băsescu susţine că proiectul noii Constituţii contravine voinţei poporului care a decis reducerea numărului de parlamentari la 300 şi unicameralism. Din acest motiv, şeful statului a declanşat ieri procedura organizării unei noi consultări publice pe aceste teme. Potrivi noii legislaţii aprobată de majoritatea USL, care a stabilit pragul de prezenţă la 30%, referendumul declanşat de Traian Băsescu are şanse mari să fie validat.
 

Băsescu, acuzat de risipa banului public

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, liderul PNL Florin Ţurcanu, consideră inoportună propunerea preşedintelui Băsescu, declarând că „nu ar mai trebui să cheltuim bani publici pentru o nouă consultare a cetăţenilor”. Ţurcanu susţine că USL este de acord cu reducerea numărului de parlamentari, însă nu acceptă propunerea reorganizării Parlamentului într-o singură cameră. „Din discuţiile pe care le-am avut noi în PNL, am propus şi susţinem un parlament bicameral, pentru că aşa este tradiţia noastră şi trebuie să respectăm acest lucru. Legat de numărul mai mic de parlamentari, şi noi am fost de acord cu acest lucru”, a precizat Ţurcanu.
 

Nechifor: „Demersul este inoportun şi redundant”

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Cătălin Nechifor consideră cădeclanşarea unui nou referendum este inoportună, chiar dacă şeful statului are această posibilitate legală. „Deşi, legal, poate face acest lucru, convocarea unui nou referendum este inoportună şi redundantă. Trebuie să aşteptăm finalizarea unui proiect al noii Constituţii, care să ajungă în Parlament şi apoi să analizăm aceste aspecte”, a declarat Nechifor. Liderul PSD Suceava consideră că în raport cu populaţia României, de aproape 20 de milioane de locuitori, sistemul bicameral este mai potrivit pentru activitatea parlamentară.

 

Prea săraci pentru un alt referendum

 

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, social-democratul Vasile Mihalachi, aminteşte tot de aspectul financiar pentru a critica organizarea unui nou referendum.„Acest referendum ar fi o pierdere de vreme şi nişte bani aruncaţi inutil. Vasluienii s-au plictisit de mers aiurea la vot. Decât să se cheltuie bani cu referendumul, la Vaslui se pot face multe alte lucruri. Se poate continua proiectul de aducţiune a apei, se mai face câte ceva la spitalul judeţean, se poate reface secţia TBC. Nu mai vorbesc de drumuri şi acestea sunt vai de capul lor. Aici avem nevoie de bani, nu pentru referendumuri”, a spus Mihalachi.
 

Şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ Dan Manoliu (PSD) invocă contraargumentul de ordin financiar. „Este o cheltuială în plus la sărăcia existentă, pentru a vedea ce? Nu-i văd utilitatea, acum, când Guvernul este preocupat de accesarea fondurilor europene pentru perioada 2014 – 2020. După un an electoral, populaţia este sătulă de alegeri şi referendumuri”, a declarat Dan Manoliu. (grupaj coordonat de Adina Zancu)

 

 

57,7 milioane de lei a cheltuit statul român pentru organizarea referendumului din 2009

 

 

La referendumul din 2009, peste 7,7 milioane de români au votat pentru reducerea la maxim 300 a numărului de parlamentari, iar 6,7 milioane au votat pentru un Parlament unicameral.

 

În proiectul noii Constituţii, care urmează să fie supus unui referendum în această toamnă, s-au păstrat cele două Camere ale Parlamentului şi 300 de deputaţi, plus un număr de aproximativ 100 de senatori.

 

 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri că că discuţiile pe tema respectării unui referendum nu înseamnă scandal. „Este obligaţia politicienilor să pună în aplicare rezultatul referendumului. Deci, invitaţia mea este la un dialog, la o dezbatere civilizată, chiar dacă avem puncte de vedere diferite. Este un dialog care trebuie să se desfăşoare public, românii trebuie să ştie ce li se pregăteşte din punct de vedere constituţional”, a spus şeful statului.
  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Comentarii

tester

Jun 13, 2013

usl.,iubeste iasul,de nu mai poate,iar acesti comunisti nesimtiti,uita cu nerusinare,ca,89 la suta din romani,au votat deja la referendumul,organizat pe aceiasi tema,ca se doreste reducerea drasdica,sau chiar desfiintarea camerelor,deoarece toti cei prip[asiti acolo,se cred stapinii lumii,si se pun imediat pe jaf.numai neamuri,conflicte de interse,salarii dement de mari,iar plebea e batjocura acestor impostoti care au cersit votul,cu fasole si cirnati sau pungi electorale.

mihai sofronea

Jun 13, 2013

pentru ce sa platim noi taxa verde.....plus taxa [contributie de congenerare] de ce sa suportam atitea scumpiri . atit de multe taxe. de ce sa ne aliniati preturile la toate la comunitatea eoropeana.......mai inti de aceasta aliniere nu trebuiea sa faceti salariile si pensiile cum le au cei din comunitatea eoropeana..???/ ca sa avem cu ce plati..... ar trebui sa se revolte lumea ,tara,.... si sa va dea foc hotilor si ninorocitilor .....traiti voi cu 600 de roni pe luna. dobitocilor.

mihai

Jun 13, 2013

hotii stiga "hotii !". daca ii doare atat de mult de "banii poporului" nu ar fi trebuit sa ignore referendumul din 2009 si nu ar mai fi fost nicio problema, tovarasi.presedintele a spus ca asteapta ca celebra comisie a lui cacarau sa introduca in noua constitutie rezultatul referendumului din 2009.daca acest lucru nu se va intampla, el va continua procedura pentru un nou referendum. dar cei 588 de parlamentari, ai cui bani ii cheltuie ? ai lor sau ai poporului ? si nu in ultimul rand, orice organizare de vot sau referendum nu inseamna pierdere de bani.se aloca fonduri pentru organizare, dar pe de alta parte acesti bani merg la firmele care vand materiale publicitare si ofera servicii de consultanta, etc.daca aceste plati se fac legal si firmele sunt impozitate corect, o mare parte din bani se intorc la stat. in acelasi timp, impricinatii in astfel de alegeri vin cu bani de acasa si-i folosesc in campanie.asa ca nu problema falsa a cheltuirii banilor este adevarata grija a uslasilor, ci faptul ca un nou referendum care s-ar valida sigur, i-ar obliga sa introduca in noua constitutie rezultatul acestui referendum, care nu le convine.cu cat sunt mai multi parlamentari cu atat banii cu care cotizeaza la partid fiecare parlamentar sunt mai multi.doar nu credeti ca partidul i-a pus pe liste gratis si dupa ce devin parlamentari isi iau tot salariul acasa ? ei cotizeaza cu 50% din salar fiecare parlamentar, indiferent de la care partid este.de aceea pdl nu a fost interesat sa-si impuna noul sau proiect de constitutie, muncit de adevarati specialisti in drept constitutional, nu de-al de cacarau. sa ne spuna tovarasii uslasi de ce nu i-a preocupat cheltuiarea banilor anul trecut cand au facut referendum pentru demiterea presedintelui ? atunci nu era vorba de banii poporului ? "poporul " "tarisoara mea" ...exact ca in caragiale. numai catavenci in politica romaneasca. mai grav e ca multi concetateni sunt drogati de antena 3 si nu pot intelege dedesubturile.dar lucrurile nu vor ramane asa.in curand si cei cu un singur neuron drogat se vor trezi la realitate.minciuna are picioare scurte.

virgil

Jun 13, 2013

vor veni cu milioanele la vot ! ! ! sunt disperati domnii politicieni. daca le pasa de banii poporului de ce nu respecta votul din 2009 ?

mihai sofronea

Jun 13, 2013

cum sa fiti deacord domnilor cu ceea ce a votat poporul....cum sa fiti deacord cu presedindele......va cad scaunele nu..?? dupa ce va votat poporul si va pus in functii cum faceti ceva in favoarea poporului....faceti numai ce va este benefic voua, da e bine sa fie doar 300 de parlamentari cu deputati la un loc daca nu e posibil si mai putin.......ca si asa dormiti acolo si cheltuiti banii publici degeaba. banii care se vor cheltui la referendum se vor recupera de la cei care vor pleca. adica prin a nu mai platii salarii cazari masini, case, avioane, mincare. si multe altele acelor 285 care trebuie sa plece. iar daca nui posibil asa....atunci sa va iai banii din averile voastre care sa ne fie cu ertare le-ai dobindit ilegal prin diferite contracte cu statul.... ca dupa ce vati instalat in functii ,,,in loc sa fiti in slujba poporului si sa deservivi interesele acestuia. voi nu faceti altceva decit interesele voastre particulare si familiare. meritati sa fiti toti judecati....pentru subminarea economiei nationale.....ca ati distrus tara. ati furato si ati saracit populatia.

mihai

Jun 13, 2013

banii se vor recupera de la cei 300 de parlamentari someri....

elena

Jun 13, 2013

pai banii pentru un nou referendum basescu ii v-a recupera de la noi fraierii care v-om fi de-acord cu un nou referendum ,prin noi taxe si scumpiri .

razvan rotaru

Jun 13, 2013

nu-i nimic grav pt costul referendumului. se poate recupera cu varf si indesat din scaderea cheltuielilor cu un nou parlament unicameral. da voi (politicienii) tipati deoarece nu va convine scaderea nr de locuri in parlament.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Senatorii au respins propunerea legislativă a USR de modificare a Codului penal şi Codului de procedură penală privind confiscarea extinsă
11/08/2020 20:31

 Senatul a respins, marţi, propunerea legislativă, iniţiată de parlamentari USR, referitoare la modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală pentru lărgirea cadrului de aplicare a con ...

România va deschide o nouă ambasadă, pentru sprijinirea unei comunităţi importante de români
11/08/2020 17:52

 "Am avut o discutie foarte bună cu domnul Declan Kearney, Junior Minister Executive Office al guvernului din Irlanda de Nord in cadrul unei vizite pe care am efectuat-o la Belfast. Am făcut un schi ...

Opţiunile strategice pentru politica forestieră a României pentru următorii 10 ani vor fi finalizate până în noiembrie
11/08/2020 13:26

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a anunţat, marţi, că a inceput procesul de fundamentare a opţiunilor strategice pentru dezvoltarea politicii forestiere a Romaniei pentru următorii zece ani, care ...

Achiziții dubioase ale Guvernului, descoperite de Curtea de Conturi: Abateri și prejudicii de aproape 700 de milioane lei în starea de urgență
11/08/2020 12:34

Curtea de Conturi a inaintat Parlamentului Raportul special privind gestionarea resurselor publice in perioada stării de urgentă: Documentul aprobat de Plenul Curtii prin Hotărarea nr. 387/2020 are la bază ...

Comisia de muncă a Senatului a respins creșterea alocațiilor cu 20% de la 1 septembrie: PSD vrea DUBLAREA alocațiilor
11/08/2020 12:26

Senatorii din comisia de muncă au adoptat, marti, un raport de respingere a OUG care prevede cresterea de la 1 septembrie cu 20% a alocatiilor pentru copii. Astfel, senatorii doresc ca alocatiile să se dublez ...

REVOLTA unui senator USR, la doi ani de la 10 august: Aceia care-au fost responsabili pentru ciomăgirea și gazarea unor oameni nevinovați trebuie să răspundă
10/08/2020 11:55

 Senatorul USR Nicu Fălcoi cere dreptate in dosarul 10 august. La doi ani de la protestele de stradă care au degenerat din vina unor participanti agresivi, DIICOT a inchis urmărirea penală pe numele se ...

Se dă START la reorganizarea promisă de Marcel Vela! 'Începând cu luna septembrie, se va trece la ea’
10/08/2020 11:51

Încă de la preluarea mandatului de ministru, Marcel Vela a promis că va reorganiza Politia Romană si Ministerul de Interne. La finele lunii iulie, seful Internelor a anuntat că proiectul de reorganiza ...

Raed Arafat acuză un fake news împotriva sa. Circulă pe internet o declarație care nu-i aparține
09/08/2020 16:40

Seful DSU, Raed Arafat, spune că cei care incearcă să răspandească minciuni care să facă oamenii să nu respecte măsurile de prevenire a răspandirii COVID-19 se folosesc de fake news, asa cum s-a posta ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!