Baletul, o poveste nesfârșită de dragoste și grație

balet1

Dimensiune font:

| 23-02-2024 11:18

Pentru iubitorii dansului, baletul se dezvăluie ca o poveste nesfârșită de iubire și grație. Este arta sublimă a trăirilor exprimate prin mișcare, o simfonie a inimii transpusă în pași și gesturi, iar dansatorii sunt artiști ai sufletului, călăuziți de sunetele care le cântă în fiecare fibră a ființei.

În fiecare mișcare, ei par să atingă cerul, să se desprindă de gravitație și să danseze printre stele, iar publicul, fascinat, privește cu admirație și emoție, pierdut în universul lor al grației și al armoniei.

Baletul este mai mult decât o simplă demonstrație de tehnică. Este o călătorie în lumea trăirilor profunde, a poveștilor nespuse și a viselor împlinite. Dansatorii, cu fiecare mișcare, reușesc să înfrunte greutatea lumii și să o transforme în frumusețe, într-o poveste ce prinde viață sub lumina reflectoarelor.

Fiecare pas este un mister dezvăluit, o poveste transmisă fără cuvinte, iar cei mai talentați dansatori sunt cei ce pot să îl facă cu o naturalețe desăvârșită, părând că levitează pe aripile propriilor visuri.

În ritmul inimii lor, dansatorii explorează granițele umane ale expresiei și ale frumuseții, transformând pașii într-o conversație intimă cu muzica. Uneori, mișcările sunt atât de rapide încât ochii publicului abia pot urmări dansul, dar inima simte fiecare mișcare, fiecare suspin al sufletului ce dansează pe scenă.

Flexibilitatea este doar vârful icebergului în această artă. Un adevărat balerin este sculptorul propriului său corp, modelându-l prin disciplină și antrenament într-o expresie vie a frumuseții și a armoniei.

Povestea pașilor purtați de poante

A apărut în urmă cu 500 de ani, în inima Renașterii italiene și a deschis p lume în care mișcarea devine poezie și grația se unesc într-o simfonie a sufletului. Cu fiecare mișcare, nobilii italieni și-au deschis inimile către o artă nouă. Când Caterina de Medici s-a căsătorit cu Henric al II-lea şi a devenit regina Franţei, baletul a ajuns şi la curtea franceză. Cu timpul, a devenit atât de popular încât şi faimosul rege Ludovic al XIV-lea – supranumit şi Regele Soare – a dansat în câteva spectacole. El a înfiinţat Academia Regală de Balet.

Maria Camargo, prima balerină

Cu fiecare pas, cu fiecare gest, dansatorii își scriau propriile povești, iar publicul privea cu ochi plini de emoție și admirație cum frumusețea se deschide înaintea lor ca o floare de lotus în lumina dimineții. Era o epocă a eleganței și a rafinamentului, iar baletul era coroana acestei epoci de aur.

Dar adevărata revoluție a baletului a venit odată cu Jean-Georges Noverre, omul care a învățat dansatorii să-și deschidă inimile și să-și exprime sufletele prin mișcare. Pe vremea aceea, femeilor nu le era permis să danseze în spectacole de balet. Rolurile feminine erau interpretate tot de bărbaţi deghizaţi. Printre primele femei care au făcut balet s-a numărat Maria Camargo. La început, dansatorii purtau măşti, costume de brocart şi pantofi cu toc. Ea a considerat însă că hainele purtate de femei îngreunau mişcările, astfel că a scurtat fustele şi a purtat pantofi cu talpa plata pentru a putea executa săriturile. La sfârşitul anilor 1700, lumea dansului a trecut printr-o serie de schimbări datorate în special coregrafului Jean-Georges Noverre. El era de părere că dansul ar trebui să fie mai mult decât nişte mişcări plăcute vederii, şi să spună o poveste. În lumina lunii, sub privirile admirative ale spectatorilor, baletul s-a transformat într-o poveste de dragoste, într-o călătorie spre inima umanității.

Cu fiecare mișcare, cu fiecare pas, baletul a crescut și s-a dezvoltat, transformându-se într-o artă desăvârșită a trăirilor umane. În Rusia, sub cerul înstelat al nopții, baletul a găsit o nouă patrie, o nouă casă în care să se dezvolte și să înflorească.

Noverre i-a învăţat pe dansatori să-şi folosească mimica şi expresiile faciale. Era romantică a baletului a început în 1832, odată cu punerea în scenă a spectacolului „La Sylphide”. Femeile au început să joace roluri importante şi să danseze pe vârfuri în pantofi care poartă numele de poante.

Din Rusia, în Franța

La mijlocul secolului al XIX-lea, baletul era foarte popular în Rusia. O mulţime de coregrafi şi dansatori francezi, inclusiv Marius Petipa, au mers acolo pentru a lucra. El este considerat creatorul baletului clasic. Epoca modernă a baletului a început în 1900, când rusul Serghei Diaghilev s-a mutat la Paris. În 1911 şi-a format propria companie de balet. În secolul XX, baletul a cucerit lumea întreagă. Când Serghei Diaghilev a adus baletul în inima Parisului, lumea a privit cu uimire și admirație cum visul devenea realitate sub lumina reflectoarelor. Astăzi, în fiecare colț al lumii, baletul continuă să trăiască și să respire, să danseze în lumina reflectoarelor ca o flacără vie în noapte întunecată. Este o poveste fără sfârșit, o călătorie în inima umanității, în care fiecare pas, fiecare gest, vorbește mai mult decât o mie de cuvinte.

Baletul este iubire, este frumusețe, este viață în forma ei cea mai pură și mai sublimă. Este o simfonie a sufletului, o călătorie spre inima umanității, în care fiecare mișcare, fiecare gest, ne poartă către stele, către visurile noastre cele mai îndrăznețe și mai frumoase.

Teona SOARE

Baletul nu este doar o artă, ci o călătorie în tărâmul visurilor și al frumuseții pure. Este un limbaj al inimii, în care fiecare mișcare, fiecare gest, vorbește mai mult decât o mie de cuvinte. Este o iubire eternă, dansată pe aripi de înger, în lumina eternă a scenei.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Ascensiunea și impactul media tactică
21/04/2024 09:02

Media tactică a evoluat ca un instrument pentru activism si interventie socială, oferind o platformă alternativă pentru voci marginale si pentru contestarea narativelor dominante. Originea acestui fenomen s ...

Ascensiunea și declinul tocurilor înalte. O călătorie prin modă și putere
21/04/2024 08:36

Tocurile inalte, aceste simboluri ale elegantei si ale statutului social, isi au originile intr-un context surprinzător, departe de podiumurile de modă si covoarele rosii. Încă de la inceputuri, tocu ...

Cum au transformat site-urile de dating modul în care găsim dragostea
21/04/2024 08:30

 Într-o eră in care tehnologia influentează fiecare aspect al vietii noastre, site-urile de dating au remodelat profund peisajul romantic contemporan. Aceste platforme, apărute la sfarsitul secolu ...

 Homeopatia, controversa mileniului în medicină
21/04/2024 07:50

Homeopatia, una dintre cele mai discutate si, in acelasi timp, controversate ramuri ale medicinei alternative, a inceput să isi facă loc in peisajul terapeutic la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Fondată de ...

Umbrele dorinței. Istoria prostituției
20/04/2024 10:40

  Umbrele dorintei. Istoria prostitutiei De la inceputurile civilizatiei, prostitutia a fost prezentă in toate culturile lumii, fiind adesea numită „cea mai veche profesie”. Istoria sa comp ...

Ascensiunea și impactul media tactică
17/04/2024 16:00

   Media tactică a evoluat ca un instrument pentru activism si interventie socială, oferind o platformă alternativă pentru voci marginale si pentru contestarea narativelor dominante. Originea aces ...

Râsul ascuns: o explorare a fenomenului de gâdilat
15/04/2024 11:20

  Gadilatul, o practică comună care induce rasul si poate strange legături intre oameni, este mult mai complex decat pare la prima vedere. Acest gest simplu, care adesea aduce zambete sau hohote de ras ...

Poveștile și istoria banilor
14/04/2024 14:13

Persoanele se ingrijorează in legătură cu ei, caută metode de a obtine cat mai multi si visează cum să-i cheltuie. Dar cat de mult stim cu adevărat despre bani? Scoici cowrie si alte elemente din natur ...

Donner Party. O incursiune tragică în istoria colonizării americane
14/04/2024 13:49

În iarna anului 1846, o caravană de pionieri americani s-a angajat intr-o călătorie care avea să devină una dintre cele mai triste si mai tulburătoare povesti din istoria colonizării Americii de Ve ...

Trăind cu Aurora Boreală. O călătorie în lumea Sami
14/04/2024 13:37

În lumina polară a nordului, se desfăsoară o poveste veche de secole, una care se leagă de natură, traditii si un mod de viată in armonie cu mediul inconjurător. Aici, in zona arctică, trăieste p ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei