Baletul, o poveste nesfârșită de dragoste și grație

balet1

Dimensiune font:

| 23-02-2024 11:18

Pentru iubitorii dansului, baletul se dezvăluie ca o poveste nesfârșită de iubire și grație. Este arta sublimă a trăirilor exprimate prin mișcare, o simfonie a inimii transpusă în pași și gesturi, iar dansatorii sunt artiști ai sufletului, călăuziți de sunetele care le cântă în fiecare fibră a ființei.

În fiecare mișcare, ei par să atingă cerul, să se desprindă de gravitație și să danseze printre stele, iar publicul, fascinat, privește cu admirație și emoție, pierdut în universul lor al grației și al armoniei.

Baletul este mai mult decât o simplă demonstrație de tehnică. Este o călătorie în lumea trăirilor profunde, a poveștilor nespuse și a viselor împlinite. Dansatorii, cu fiecare mișcare, reușesc să înfrunte greutatea lumii și să o transforme în frumusețe, într-o poveste ce prinde viață sub lumina reflectoarelor.

Fiecare pas este un mister dezvăluit, o poveste transmisă fără cuvinte, iar cei mai talentați dansatori sunt cei ce pot să îl facă cu o naturalețe desăvârșită, părând că levitează pe aripile propriilor visuri.

În ritmul inimii lor, dansatorii explorează granițele umane ale expresiei și ale frumuseții, transformând pașii într-o conversație intimă cu muzica. Uneori, mișcările sunt atât de rapide încât ochii publicului abia pot urmări dansul, dar inima simte fiecare mișcare, fiecare suspin al sufletului ce dansează pe scenă.

Flexibilitatea este doar vârful icebergului în această artă. Un adevărat balerin este sculptorul propriului său corp, modelându-l prin disciplină și antrenament într-o expresie vie a frumuseții și a armoniei.

Povestea pașilor purtați de poante

A apărut în urmă cu 500 de ani, în inima Renașterii italiene și a deschis p lume în care mișcarea devine poezie și grația se unesc într-o simfonie a sufletului. Cu fiecare mișcare, nobilii italieni și-au deschis inimile către o artă nouă. Când Caterina de Medici s-a căsătorit cu Henric al II-lea şi a devenit regina Franţei, baletul a ajuns şi la curtea franceză. Cu timpul, a devenit atât de popular încât şi faimosul rege Ludovic al XIV-lea – supranumit şi Regele Soare – a dansat în câteva spectacole. El a înfiinţat Academia Regală de Balet.

Maria Camargo, prima balerină

Cu fiecare pas, cu fiecare gest, dansatorii își scriau propriile povești, iar publicul privea cu ochi plini de emoție și admirație cum frumusețea se deschide înaintea lor ca o floare de lotus în lumina dimineții. Era o epocă a eleganței și a rafinamentului, iar baletul era coroana acestei epoci de aur.

Dar adevărata revoluție a baletului a venit odată cu Jean-Georges Noverre, omul care a învățat dansatorii să-și deschidă inimile și să-și exprime sufletele prin mișcare. Pe vremea aceea, femeilor nu le era permis să danseze în spectacole de balet. Rolurile feminine erau interpretate tot de bărbaţi deghizaţi. Printre primele femei care au făcut balet s-a numărat Maria Camargo. La început, dansatorii purtau măşti, costume de brocart şi pantofi cu toc. Ea a considerat însă că hainele purtate de femei îngreunau mişcările, astfel că a scurtat fustele şi a purtat pantofi cu talpa plata pentru a putea executa săriturile. La sfârşitul anilor 1700, lumea dansului a trecut printr-o serie de schimbări datorate în special coregrafului Jean-Georges Noverre. El era de părere că dansul ar trebui să fie mai mult decât nişte mişcări plăcute vederii, şi să spună o poveste. În lumina lunii, sub privirile admirative ale spectatorilor, baletul s-a transformat într-o poveste de dragoste, într-o călătorie spre inima umanității.

Cu fiecare mișcare, cu fiecare pas, baletul a crescut și s-a dezvoltat, transformându-se într-o artă desăvârșită a trăirilor umane. În Rusia, sub cerul înstelat al nopții, baletul a găsit o nouă patrie, o nouă casă în care să se dezvolte și să înflorească.

Noverre i-a învăţat pe dansatori să-şi folosească mimica şi expresiile faciale. Era romantică a baletului a început în 1832, odată cu punerea în scenă a spectacolului „La Sylphide”. Femeile au început să joace roluri importante şi să danseze pe vârfuri în pantofi care poartă numele de poante.

Din Rusia, în Franța

La mijlocul secolului al XIX-lea, baletul era foarte popular în Rusia. O mulţime de coregrafi şi dansatori francezi, inclusiv Marius Petipa, au mers acolo pentru a lucra. El este considerat creatorul baletului clasic. Epoca modernă a baletului a început în 1900, când rusul Serghei Diaghilev s-a mutat la Paris. În 1911 şi-a format propria companie de balet. În secolul XX, baletul a cucerit lumea întreagă. Când Serghei Diaghilev a adus baletul în inima Parisului, lumea a privit cu uimire și admirație cum visul devenea realitate sub lumina reflectoarelor. Astăzi, în fiecare colț al lumii, baletul continuă să trăiască și să respire, să danseze în lumina reflectoarelor ca o flacără vie în noapte întunecată. Este o poveste fără sfârșit, o călătorie în inima umanității, în care fiecare pas, fiecare gest, vorbește mai mult decât o mie de cuvinte.

Baletul este iubire, este frumusețe, este viață în forma ei cea mai pură și mai sublimă. Este o simfonie a sufletului, o călătorie spre inima umanității, în care fiecare mișcare, fiecare gest, ne poartă către stele, către visurile noastre cele mai îndrăznețe și mai frumoase.

Teona SOARE

Baletul nu este doar o artă, ci o călătorie în tărâmul visurilor și al frumuseții pure. Este un limbaj al inimii, în care fiecare mișcare, fiecare gest, vorbește mai mult decât o mie de cuvinte. Este o iubire eternă, dansată pe aripi de înger, în lumina eternă a scenei.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Istoria vibrantă a grătarului
30/04/2024 14:29

Într-o lume in care tehnologia si inovatia culinară isi găsesc mereu noi culmi, există o metodă simplă, dar profund satisfăcătoare de gătit care a rezistat trecerii timpului si a schimbărilor cul ...

Armindenii. Ziua pelinului
30/04/2024 14:21

Sărbătoarea Armindenilor, celebrată astăzi, este una a prosperităţii. Tradiţia spune că, in ajun, se ia un pom din pădure şi se aduce in casă, după ce este curăţat de frunze şi este impodobit cu ...

Jazzul, o poveste despre pasiune, inovație și spirit uman
29/04/2024 08:02

În fiecare an, pe 30 aprilie, muzicienii sărbătoresc Ziua mondială a Jazzului. În lumea muzicii, jazz-ul este un colt de paradis sonor, o călătorie insufletită de note si ritmuri ce isi găse ...

Astăzi începe Săptămâna Mare
28/04/2024 15:48

* cateva zile, cele mai importante din Postul Paştelui, ne despart de cea mai mare sărbătoare din Calendarul Ortodox, cea a Învierii Domnului * in această săptămănă cu adevărat specială, credin ...

 Învățarea prin mișcare. Educația fizică și impactul vital pentru dezvoltarea copiilor
28/04/2024 15:25

Învătarea prin miscare. Educatia fizică si impactul vital pentru dezvoltarea copiilor Educatia fizică este o componentă esentială a curriculumului scolar care transcende simpla activitate de a &bd ...

În căutarea gustului perfect. Povestea somelierului modern
25/04/2024 13:34

În lumea fascinantă a vinului, există un personaj cu o abilitate aparte de a descifra arome, a identifica buchetul subtil al unui vin si de a crea perechi perfecte intre mancare si băutură - acel pers ...

Copiii hiperkinetici, călătoria spre înțelegere și îngrijire
24/04/2024 13:50

Într-o lume agitată si in continuă evolutie, copiii nostri se confruntă cu diverse provocări si obstacole in căutarea unei cresteri sănătoase si echilibrate. Unul dintre aceste obstacole il reprezi ...

Laptele praf, povestea plecată din Massachusetts
23/04/2024 15:45

Odată, intr-un targ agitat, in vremuri de schimbare si rapiditate, o femeie ganditoare si ingenioasă numită Ruth Wakefield se confrunta cu o provocare in bucătărie. Era anii '30, iar oamenii isi doreau pra ...

Povestea pixului, de la scriere la digitalizare
23/04/2024 15:09

Pixul, un instrument de scris modest la prima vedere, are o istorie bogată si o evolutie impresionantă de-a lungul timpului. De la primele sale inceputuri pană in prezent, pixul a devenit un element esential ...

  Ce sunt hărțile neuronale și cum ne poate ajuta construirea lor
23/04/2024 14:40

În căutarea unor modalităti inovatoare de a ne intelege si imbunătăti viata, o nouă tehnică a captat atentia celor pasionati de dezvoltare personală: neurografica. O combinatie fascinantă intre ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei