Ce mănâncă bogații lumii

traditional-food-around-the-world-Travlinmad

Dimensiune font:

| 17-03-2023 15:30

Atunci când vorbim despre oameni bogaţi nu ar trebui să ne referim strict la milioanele pe care le au în conturi, ci la cât de educate sunt aceste persoane şi ce obiceiuri sănătoase adoptă acestea. Ai auzit vreodată de sparanghel alb, ulei de trufe sau caviar negru?

Acestea sunt câteva dintre alimentele pe care le consumă adesea cei mai bogaţi oameni din lume. Toate aceste produse au un lucru în comun: sunt sănătoase şi proaspete!

Înainte, cam acum o sută de ani, se spunea că doar oamenii bogați își puteau permite să se îngrașe. Doar ei îşi puteau permite luxul de a sta acasă, fără să muncească. Chiar și așa, să vezi vreo persoană care era supraponderală era foarte rar. Abia în anii 1970, obezitatea sau excesul de greutate a început să fie o problemă recognoscibilă.

La început, acest lucru a fost un mister. Obezitatea pe o scară atât de largă nu mai fusese văzută până atunci. Obezitatea provoca hipertensiune arterială, boli de inimă, diabet de tip II și o nouă boală numită Sindromul metabolic.

În această perioadă, diabetul a încetat să mai fie numit diabet zaharat, deoarece cercetătorii medicali și-au dat seama că această boală de temut nu era cauzată de consumul de zahăr. A fost redenumit Diabet de tip 1, pentru tipul moștenit, și de tip II, pentru tipul care se dezvoltă mai târziu în viață.

Cu toate acestea, unii oameni păreau să fie imuni la obezitate. Acești oameni rămâneau zvelți și subțiri, în timp ce cei din jurul lor căpătau o greutate tot mai mare. Multe teorii au apărut în jurul motivelor pentru care se întâmpla acest lucru.

La început, era vorba despre teoria caloriilor ingerate și a caloriilor eliminate. Această teorie susținea că oamenii pur și simplu mâncau prea multe calorii și nu făceau suficiente exerciții fizice. Această teorie a fost foarte populară în anii 1970. Soluția era să mâncăm mai puțin și să facem mai multă mișcare. Prin urmare, kilogramele ar scădea. Dar puțini oameni au reușit cu aceste diete restrictive de calorii.

În anii 1980 a apărut "Revoluția dietelor", (cartea) doctorului Robert Atkins. Teoria sa era că, dacă oamenii ar mânca doar proteine, și nu carbohidrați, (cum ar fi cereale, dulciuri și fructe), organismul ar fi forțat să își ardă singur grăsimile. El a fost chirurg cardiolog și s-a săturat să-și vadă pacienții murind din cauza arterelor înfundate. Această dietă a luat amploare, mai ales pentru că nu era restricționată caloric. Singura problemă aici este că această "dietă" nu a fost niciodată testată clinic. A fost doar o teorie.

În 2018 s-a descoperit că îndulcitorii artificiali sunt cauza obezităţii. Acest lucru se datorează faptului că toți îndulcitorii artificiali, inclusiv cel mai utilizat pe scară largă, siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză (care nu are nicio legătură cu siropul de porumb vândut pe rafturile magazinelor alimentare), și care se mai numește și izoglucoză, ucid bacteriile utile necesare pentru a digera alimentele.

Pe lângă aceasta, la începutul anilor 2000, FDA, (US Food and Drug Administration), a încercat să elimine grăsimile trans, sau uleiurile hidrogenate, din toate alimentele, dar a reușit doar parțial. Aceste grăsimi dăunătoare nu pot fi digerate în organism și se acumulează în artere în timp, provocând atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

 

Ce mănâncă, de fapt, cei mai bogaţi oameni ai lumii

Astfel, dacă vrei să afli ce mănâncă, de fapt, oamenii bogaţi ai lumii trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

Nu beau sucuri sau băuturi răcoritoare care sunt îndulcite! Ei beau în schimb apă filtrată. În dieta lor, oamenii bogaţi includ cafeaua sau ceaiul.

Nu consumă mâncare de tip fast-food sau alimente vândute în magazinele de proximitate sau deja preparate. Aceasta înseamnă alimente precum hot dog, burgeri gata preparați, snacks-uri, chipsuri, prăjituri și bomboane sau alte alimente care au sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză.

În schimb, oamenii bogaţi mănâncă multe fructe şi legume proaspete, cumpărate de la producătorii locali. Fructele precum piersicile, prunele, caisele, cireşele, strugurii, afinele nu trebuie decojite înainte de consum.

De asemenea, din meniul oamenilor bogaţi nu lipseşte peştele proaspăt, care este o sursă de proteine cu conținut scăzut de grăsimi și conține uleiuri sănătoase. Peștele la conservă este o sursă bună de uleiuri naturale. Atenție însă la peștele congelat, care ar putea avea adaosuri chimice. Consumă cereale integrale, care sunt necesare pentru sănătatea inimii. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
 Campionatul de bârfă și lehamite
29/03/2023 14:10

Ce-aţi spune dacă aţi fi invitaţi să participaţi la o astfel de acţiune? Cu siguranţă mulţi ar refuza pe motiv că „eu nu fac aşa ceva. Eu sunt om cinstit şi responsab ...

 Campionatul de bârfă şi lehamite
28/03/2023 19:36

 Ce-aţi spune dacă aţi fi invitaţi să participaţi la o astfel de acţiune? Cu siguranţă mulţi ar refuza pe motiv că „eu nu fac aşa ceva. Eu sunt om cinstit şi responsabil”. Da, cu t ...

Doi liceeni au dezlegat teorema lui Pitagora
27/03/2023 14:04

Doi elevi de liceu din New Orleans cred că au reusit să demonstreze o teoremă veche de 2.000 de ani care i-a intrigat pe matematicieni timp de secole. Cei mai multi experti credeau că e imposibil ca teorema ...

O ciornă cu planul tău de viaţă
27/03/2023 09:07

Mi-a plăcut mult provocarea lansată celor mai cunoscuţi antreprenori de succes din Romania de face o călătorie in timp şi de a-şi reinventa viaţa cu inţelepciunea adunată. Ce sfaturi ţi-ai oferi da ...

Mămăligile regale ale lui Columb
26/03/2023 16:45

  Moldovencele sunt experte in mămăligută. Se spune chiar că o tanără care nu stie să facă o astfel de fiertură cum trebuie nu-i incă bună de măritat. E mare lucru să invarti o mămăligă ad ...

Cantus Mundi - peste 250 de coruri, reunind 26.000 de voci, au cântat la Ora Pământului. Au participat și copii din Iași, Suceava, Neamț și Vaslui
26/03/2023 12:15

Copiii din peste 250 de coruri şi ansambluri instrumentale Cantus Mundi au cantat, sambătă, alături de familii, prieteni şi profesori pentru sănătatea planetei, in cadrul a 79 de recitaluri găzduite in ...

2.000 de capete mumificate de berbeci au fost descoperite în Egipt
26/03/2023 10:56

Cel puţin 2.000 de capete mumificate de berbeci datand din timpul dinastiei Ptolemeice, precum şi o structură somptuoasă din timpul Vechiului Regat au fost dezgropate la templul lui Ramses al II-lea, situat ...

Oglinda cu chipuri blânde
25/03/2023 09:50

  V-aţi intrebat vreodată cum veţi arăta peste 10, 20 sau 30 de ani? E o intrebare simplă, precum cele de la interviurile de angajare, doar nuanţa diferă. Eu mă refer la imaginea fizică, nu la jo ...

Portret în oglindă
25/03/2023 09:25

Începand de astăzi vom da extemporale. Nu veţi avea nevoie de nicio pregătire, nici de recapitulări şi nici de fiţuici. Nu puteţi copia şi nici nu are cine să vă sufle. Ca un prim test, vă invi ...

 Tradiții de Buna Vestire. Ziua Cucului
25/03/2023 08:27

   Buna Vestire (25 martie) este una dintre cele patru mari sărbători inchinate Maicii Domnului şi este marcată cu exact nouă luni inainte de Crăciun, momentul naşterii lui Isus. I se mai spun ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei