Ce mănâncă bogații lumii

traditional-food-around-the-world-Travlinmad

Dimensiune font:

| 17-03-2023 15:30

Atunci când vorbim despre oameni bogaţi nu ar trebui să ne referim strict la milioanele pe care le au în conturi, ci la cât de educate sunt aceste persoane şi ce obiceiuri sănătoase adoptă acestea. Ai auzit vreodată de sparanghel alb, ulei de trufe sau caviar negru?

Acestea sunt câteva dintre alimentele pe care le consumă adesea cei mai bogaţi oameni din lume. Toate aceste produse au un lucru în comun: sunt sănătoase şi proaspete!

Înainte, cam acum o sută de ani, se spunea că doar oamenii bogați își puteau permite să se îngrașe. Doar ei îşi puteau permite luxul de a sta acasă, fără să muncească. Chiar și așa, să vezi vreo persoană care era supraponderală era foarte rar. Abia în anii 1970, obezitatea sau excesul de greutate a început să fie o problemă recognoscibilă.

La început, acest lucru a fost un mister. Obezitatea pe o scară atât de largă nu mai fusese văzută până atunci. Obezitatea provoca hipertensiune arterială, boli de inimă, diabet de tip II și o nouă boală numită Sindromul metabolic.

În această perioadă, diabetul a încetat să mai fie numit diabet zaharat, deoarece cercetătorii medicali și-au dat seama că această boală de temut nu era cauzată de consumul de zahăr. A fost redenumit Diabet de tip 1, pentru tipul moștenit, și de tip II, pentru tipul care se dezvoltă mai târziu în viață.

Cu toate acestea, unii oameni păreau să fie imuni la obezitate. Acești oameni rămâneau zvelți și subțiri, în timp ce cei din jurul lor căpătau o greutate tot mai mare. Multe teorii au apărut în jurul motivelor pentru care se întâmpla acest lucru.

La început, era vorba despre teoria caloriilor ingerate și a caloriilor eliminate. Această teorie susținea că oamenii pur și simplu mâncau prea multe calorii și nu făceau suficiente exerciții fizice. Această teorie a fost foarte populară în anii 1970. Soluția era să mâncăm mai puțin și să facem mai multă mișcare. Prin urmare, kilogramele ar scădea. Dar puțini oameni au reușit cu aceste diete restrictive de calorii.

În anii 1980 a apărut "Revoluția dietelor", (cartea) doctorului Robert Atkins. Teoria sa era că, dacă oamenii ar mânca doar proteine, și nu carbohidrați, (cum ar fi cereale, dulciuri și fructe), organismul ar fi forțat să își ardă singur grăsimile. El a fost chirurg cardiolog și s-a săturat să-și vadă pacienții murind din cauza arterelor înfundate. Această dietă a luat amploare, mai ales pentru că nu era restricționată caloric. Singura problemă aici este că această "dietă" nu a fost niciodată testată clinic. A fost doar o teorie.

În 2018 s-a descoperit că îndulcitorii artificiali sunt cauza obezităţii. Acest lucru se datorează faptului că toți îndulcitorii artificiali, inclusiv cel mai utilizat pe scară largă, siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză (care nu are nicio legătură cu siropul de porumb vândut pe rafturile magazinelor alimentare), și care se mai numește și izoglucoză, ucid bacteriile utile necesare pentru a digera alimentele.

Pe lângă aceasta, la începutul anilor 2000, FDA, (US Food and Drug Administration), a încercat să elimine grăsimile trans, sau uleiurile hidrogenate, din toate alimentele, dar a reușit doar parțial. Aceste grăsimi dăunătoare nu pot fi digerate în organism și se acumulează în artere în timp, provocând atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

 

Ce mănâncă, de fapt, cei mai bogaţi oameni ai lumii

Astfel, dacă vrei să afli ce mănâncă, de fapt, oamenii bogaţi ai lumii trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

Nu beau sucuri sau băuturi răcoritoare care sunt îndulcite! Ei beau în schimb apă filtrată. În dieta lor, oamenii bogaţi includ cafeaua sau ceaiul.

Nu consumă mâncare de tip fast-food sau alimente vândute în magazinele de proximitate sau deja preparate. Aceasta înseamnă alimente precum hot dog, burgeri gata preparați, snacks-uri, chipsuri, prăjituri și bomboane sau alte alimente care au sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză.

În schimb, oamenii bogaţi mănâncă multe fructe şi legume proaspete, cumpărate de la producătorii locali. Fructele precum piersicile, prunele, caisele, cireşele, strugurii, afinele nu trebuie decojite înainte de consum.

De asemenea, din meniul oamenilor bogaţi nu lipseşte peştele proaspăt, care este o sursă de proteine cu conținut scăzut de grăsimi și conține uleiuri sănătoase. Peștele la conservă este o sursă bună de uleiuri naturale. Atenție însă la peștele congelat, care ar putea avea adaosuri chimice. Consumă cereale integrale, care sunt necesare pentru sănătatea inimii. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:10

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
Ia românească, simbol al identității naționale și patrimoniu cultural UNESCO
23/06/2024 11:57

Ia ocupă un loc central in cultura si traditiile romanesti. Este purtată cu mandrie in zilele de sărbătoare, la evenimente importante si in viata de zi cu zi. Pentru multe generatii de romani, ia a fost un ...

Râsul, elixirul fericirii
23/06/2024 09:01

  Cuvintele ca bucurie, ras infloritor si sănătate radiantă isi impletesc firul intr-o poveste ce deschide usa către o lume a fericirii. Într-un univers in care zambetul este monedă de schimb, ...

Grâul alac, o redescoperire a tradiției
22/06/2024 16:09

În ultimii ani, graul alac a revenit in atentia cultivatorilor si consumatorilor de cereale datorită beneficiilor sale nutritionale si istoricului său fascinant. Alacul, cunoscut si sub denumirea de &bd ...

Sănătate și vigoare. Rolul sportului în creșterea armonioasă a copiilor
22/06/2024 15:30

Educatia fizică joacă un rol esential in dezvoltarea fizică, mentală si socială a copiilor. Promovează sănătatea cardiovasculară prin activităti care cresc ritmul cardiac si imbunătătesc circulatia ...

Casele ecologice, viitorul durabilității în construcții
22/06/2024 14:51

În ultimii ani, casele construite din materiale naturale au devenit din ce in ce mai populare, iar tendintele recente in arhitectură si design se indreaptă tot mai mult spre proiecte ecologice. Mai mult ...

Designul comportamental, o revoluție în înțelegerea și influențarea comportamentului uman
22/06/2024 14:38

Designul comportamental reprezintă o disciplină emergentă care combină principiile psihologiei, economiei comportamentale si designului pentru a crea solutii care influentează si modelează comportamentul ...

Autismul tehnologic, o realitate a vremurilor moderne
22/06/2024 13:50

Autismul tehnologic se referă la fenomenul prin care indivizii devin din ce in ce mai izolati si mai distanti emotional din cauza utilizării excesive a tehnologiei. Termenul evocă imaginea clasică a autismu ...

 Pasiunea pentru căsuțele hobbit. Un refugiu din povești adus în realitate
22/06/2024 12:58

  În ultimii ani, multi oameni caută o evadare din cotidian, un loc in care să-si regăsească linistea si conexiunea cu natura. Această nevoie profundă de refugiu a dus la nasterea unei miscăr ...

Pi, o constantă universală
22/06/2024 12:48

Numărul pi, reprezentat adesea prin simbolul π, este una dintre cele mai fascinante si fundamentale constante matematice. Definind raportul dintre circumferinta unui cerc si diametrul său, pi este un numă ...

Magia eternă a circului. O călătorie prin timp și uimire
22/06/2024 12:37

Circul, această formă unică de divertisment, a fascinat si incantat publicul de-a lungul secolelor. De la primele sale manifestări in antichitate pană la spectacolele moderne, circul a evoluat si s-a adapt ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei