Râsul, elixirul fericirii

ras

Dimensiune font:

| 23-06-2024 09:01

 

Cuvintele ca bucurie, râs înfloritor și sănătate radiantă își împletesc firul într-o poveste ce deschide ușa către o lume a fericirii. Într-un univers în care zâmbetul este monedă de schimb, iar râsul este limba universală a sufletului, descoperim că în spatele unui simplu act de a râde se ascunde un adevăr profund și vital pentru ființa umană.

Râsul devine farul ce ne ghidează prin întuneric. Încă de la primele surâsuri copilărești, descoperim că acest gest simplu este mai mult decât o reacție reflexă a organismului la un stimul plăcut. Este un izvor de bucurie, un motor ce alimentează călătoria noastră pe tărâmul fericirii.

Odată ce pășim în acest univers al veseliei, descoperim că are puterea de a transforma atmosfera din jurul nostru. Într-o cameră în care râsul curge precum un izvor nesecat, inimile se deschid, conexiunile se întăresc și bucuria devine monedă de schimb. Studiile arată că râsul activează centrele de plăcere din creier, eliberând endorfine și dopamină, hormoni care ne fac să ne simțim bine și să reducem stresul. Astfel, într-o societate aflată mereu în goană, devine o oază de relaxare și deconectare, o pauză binemeritată în tumultul cotidian.

Sănătatea prin râs

Dar beneficiile bunei dispoziții nu se opresc doar la nivelul mental și emoțional, ci se extind și asupra sănătății fizice. Este cunoscut faptul că râsul are un impact profund asupra sistemului imunitar, întărindu-l și făcându-ne mai rezistenți în fața bolilor. Studiile arată că în timp ce zâmbim, nivelul celulelor imunitare precum limfocitele și anticorpii cresc, contribuind la protejarea organismului împotriva infecțiilor și a bolilor cronice.

În plus, are și un efect benefic asupra inimii noastre, reducând riscul de boli cardiovasculare. Când suntem veseli, respirația devine mai profundă și mai ritmică, crește circulația sângelui și se relaxează mușchii, ceea ce duce la scăderea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea funcției cardiace. Prin urmare, putem spune că un zâmbet sincer este unul dintre cele mai bune exerciții pentru inimă.

Dar râsul nu este doar un act individual, ci și o forță comunitară ce aduce oamenii împreună într-un dans al veseliei și al conexiunii umane. Într-o societate în care comunicarea devine din ce în ce mai digitală și mai impersonală, surâsul este un liant ce reface legăturile dintre oameni și îi aduce mai aproape unul de celălalt.

Într-un cerc de prieteni sau într-o sală de clasă, râsul este un instrument puternic de coeziune socială. În momentele de glumă și veselie, barierele dintre oameni se estompează, iar legăturile se întăresc în jurul unui foc al bucuriei și al umorului. Râsul nu cunoaște bariere lingvistice sau culturale; el este limbajul universal al sufletului și al inimii, ce ne permite să ne conectăm în profunzime cu ceilalți, chiar și în absența cuvintelor.

Râsul ca terapie

În ultimele decenii, terapia prin râs a câștigat tot mai multă popularitate în întreaga lume, fiind recunoscută ca o metodă eficientă de a trata diferite afecțiuni fizice și psihologice. De la reducerea durerii și a anxietății până la îmbunătățirea stimei de sine și a relațiilor interpersonale, terapia prin râs oferă o abordare holistică și non-invazivă pentru îmbunătățirea stării generale de bine.

Prin intermediul exercițiilor de respirație, de joc și de improvizație, terapeuții prin râs ne învață să redevenim copii pentru câteva momente, să ne lăsăm pradă spontaneității și să ne eliberăm de constrângerile și inhibițiile sociale. În acest spațiu al libertății și al ludicului, descoperim că râsul este o formă de vindecare profundă, care ne ajută să ne eliberăm de povara trecutului și să ne îmbrățișăm prezentul cu toată inima.

Teona SOARE

Râsul nu este doar un fenomen izolat, ci o atitudine față de viață. În fiecare zi avem ocazia să alegem să privim viața cu optimism și bucurie, să găsim motive să zâmbim chiar și în cele mai întunecate momente. Fericirea nu este o destinație, ci o călătorie în care zâmbetul este cel mai credincios tovarăș de drum.

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
Ia românească, simbol al identității naționale și patrimoniu cultural UNESCO
24/06/2024 07:57

Ia ocupă un loc central in cultura si traditiile romanesti. Este purtată cu mandrie in zilele de sărbătoare, la evenimente importante si in viata de zi cu zi. Pentru multe generatii de romani, ia a fost un ...

Grâul alac, o redescoperire a tradiției
22/06/2024 16:09

În ultimii ani, graul alac a revenit in atentia cultivatorilor si consumatorilor de cereale datorită beneficiilor sale nutritionale si istoricului său fascinant. Alacul, cunoscut si sub denumirea de &bd ...

Sănătate și vigoare. Rolul sportului în creșterea armonioasă a copiilor
22/06/2024 15:30

Educatia fizică joacă un rol esential in dezvoltarea fizică, mentală si socială a copiilor. Promovează sănătatea cardiovasculară prin activităti care cresc ritmul cardiac si imbunătătesc circulatia ...

Casele ecologice, viitorul durabilității în construcții
22/06/2024 14:51

În ultimii ani, casele construite din materiale naturale au devenit din ce in ce mai populare, iar tendintele recente in arhitectură si design se indreaptă tot mai mult spre proiecte ecologice. Mai mult ...

Designul comportamental, o revoluție în înțelegerea și influențarea comportamentului uman
22/06/2024 14:38

Designul comportamental reprezintă o disciplină emergentă care combină principiile psihologiei, economiei comportamentale si designului pentru a crea solutii care influentează si modelează comportamentul ...

Autismul tehnologic, o realitate a vremurilor moderne
22/06/2024 13:50

Autismul tehnologic se referă la fenomenul prin care indivizii devin din ce in ce mai izolati si mai distanti emotional din cauza utilizării excesive a tehnologiei. Termenul evocă imaginea clasică a autismu ...

 Pasiunea pentru căsuțele hobbit. Un refugiu din povești adus în realitate
22/06/2024 12:58

  În ultimii ani, multi oameni caută o evadare din cotidian, un loc in care să-si regăsească linistea si conexiunea cu natura. Această nevoie profundă de refugiu a dus la nasterea unei miscăr ...

Pi, o constantă universală
22/06/2024 12:48

Numărul pi, reprezentat adesea prin simbolul π, este una dintre cele mai fascinante si fundamentale constante matematice. Definind raportul dintre circumferinta unui cerc si diametrul său, pi este un numă ...

Magia eternă a circului. O călătorie prin timp și uimire
22/06/2024 12:37

Circul, această formă unică de divertisment, a fascinat si incantat publicul de-a lungul secolelor. De la primele sale manifestări in antichitate pană la spectacolele moderne, circul a evoluat si s-a adapt ...

Anorexia, lupta din interior
22/06/2024 11:38

Studiile au arătat că genetica joacă un rol semnificativ in predispozitia unei persoane la anorexie. Anumite gene pot influenta sensibilitatea individului la tulburările alimentare. De exemplu, o disfunctie ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei