Ce să facem atunci când cumpărăm brânză. Cum trebuie păstrată pentru a avea un aliment sănătos (nutriționist)

12

Dimensiune font:

| 01-10-2023 00:25

Câteva recomandări practice pentru a ne putea bucura de un aliment sănătos la maximum sunt oferite de dr. Mihaela Bilic. Nutriționistul avertizează despre cea mai mare greșeală pe care o facem atunci când cumpărăm brânză.

Specialistul oferă, pe pagina sa de socializare, câteva sfaturi practice și demontează niște mituri în legătură cu unul dintre cele mai populare alimente.

"Viața are alt gust cu o bucățică de brânză! Cum o alegem și cum o consumăm ca să ne bucurăm la maxim de calitățile ei? Iată câteva recomandări practice:

Nu cumpărați parmezan, mozarella sau cașcaval gata rase, brânza se oxidează în contact cu aerul. Dacă vreți să presărați brânză peste un preparat, dați-le pe răzătoare chiar în momentul gătitului!

Brânza nu se păstrează în pungă sau în folie de plastic, umiditatea crescută determină apariția unui mucegai alb la suprafață care strică gustul și aspectul brânzei. Folosiți hârtie cerată sau folie de aluminiu astfel încât brânza să poată “respira”.

Păstrați brânza în frigider în tăvița pentru legume, este o zonă în care există un pic de umiditate și evitați ca brânza să se usuce", arată medicul.

De asemenea, este important de știut că dacă brânza a mucegăit, nu înseamnă că este stricată. Specialistul arată și de ce:

"Brânza este un aliment viu, iar coloniile de lactobacili sunt într-un permanent proces de fermentație, fapt care duce la apariția mucegaiului “nobil” și la maturarea gustului.

Brânza se consumă la temperatura camerei, nu direct din frigider și nici ținută la o temperatură mai mare de 20 °C. Intervalul 14-18 °C este ideal, consistența va fi moale iar aroma și gustul la intensitate maximă.

“Coaja” sau crusta de la brânzeturi și cașcaval este comestibilă, cu excepția situației în care este făcută din ceară sau din plastic. Ba mai mult, în cazul brânzeturilor cu mucegai crusta are un gust intens.

Brânza poate fi consumată și de cei care au intoleranță la lactoză! Lactoza este prezentă mai ales în laptele proaspăt, iar concentrația ei scade pe măsură ce laptele este fermentat. Avem mai puțină lactoză în iaurt și brânză proaspătă și doar urme de lactoză în brânzeturile fermentate și în cașcaval", spune dr.Bilic.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:10

Ziua Mondială HIV/SIDA -  33 de ani de eșec în finanțarea prevenirii HIV de la bugetul de stat
03/12/2023 18:24

La mijlocul acestui an erau inregistrate peste 18.000 de persoane care trăiesc cu HIV in Romania. În fiecare an sunt inregistrate intre 500 si 1.000 de cazuri noi de infectare cu HIV, adică intre 500 si ...

Mircea Geoană, adevărul despre diagnosticul pe care i l-au pus medicii:
03/12/2023 06:23

Mircea Geoană a vorbit despre diagnosticul pe care i l-au pus medicii, după ce s-a scris că ar suferi de cancer limfatic. "Am avut de două ori diagnostic gresit in Romania. Si nu spun asta cu păcat. M-am ...

Cum a ajutat un miner din Țara Galilor la inventarea Viagra
02/12/2023 12:06

A fost cea mai mare descoperire intamplătoare, spune The Guardian: un medicament pentru inimă care a esuat si care a devenit un medicament pentru disfunctie erectilă de miliarde de dolari. Dar povestea de ...

Obiceiul pe care ar trebui să-l avem zilnic - Prof. dr. Vlad Ciurea: Este absolut esențial!
01/12/2023 07:54

Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit la Antena 3 CNN, despre obiceiul pe care ar trebui să il avem zilnic si peste care nu ar trebui să trecem nici măcar in zilele aglomerate. Durează doar cateva minute. Este vo ...

Spitalele din Iași care asigură urgențele medicale în minivacanța de 1 Decembrie
30/11/2023 18:41

Incepand cu data de 30 noiembrie, foarte multi romani vor avea parte de zile libere, pană luni, 4 decembrie. Astfel, avand in vedere această situatie, Directia de Sănătate Publică Iasi a anuntat lista spit ...

Desertul pe care mulți îl preferă în post este o bombă calorică. Nutriționist: „Extrem de concentrată în grăsime, zahăr”
30/11/2023 18:04

Halvaua, aliment sau desert? De la această intrebare pleacă nutritionistul Mihaela Bilic intr-o postare pe Facebook in care explică ce este, de fapt, produsul care ne aduce aminte de gustul copilăriei. ...

Dieta prin care Busu a slăbit 24 de kilograme. Alimentele la care a renunțat și regula de la care nu se abate niciodată: „Cu sfințenie trebuie respectată”
30/11/2023 01:30

Busu se mandreste cu o schimbare radicală, pe plan fizic. Indrăgitul meteorolog a reusit să slăbească in ultima perioadă nici mai mult, nici mai putin de 24 de kilograme si nu-si doreste să se oprească ...

Care este cantitatea de apă pe care trebuie să o consumăm zilnic. Prof. dr Vlad Ciurea: ”Așa apar cele mai groaznice boli!”
30/11/2023 01:21

Cată apă ar trebui să bei in fiecare zi? Este o intrebare simplă, dar fără un răspuns usor. De-a lungul anilor, studiile au produs recomandări diferite. Dar nevoile dumneavoastră individuale de apă de ...

Alimentul pe care îl mănânci zilnic, fără să știi că te lasă fără energie. Prof. dr. Vlad Ciurea: Îmi pare rău, dar ăsta este adevărul!
30/11/2023 01:13

Prof. dr. Vlad Ciurea spune că painea este alimentul care ne lasă fără energie si că ar trebui consumată doar in cantităti mici. ”Painea, in cantitate mică, este bună. Dar painea pentru creier, mole ...

Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe citrice
30/11/2023 01:07

Vin sărbătorile si sigur nu va fi zi in care să nu mănanci portocale, mandarine si clementine. Dar ce se intamplă dacă faci abuz? Consumul excesiv de citrice poate avea unele efecte negative asupra săn ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei