Cum putem păstra sănătatea sistemului nervos

sanatatea sistemului nervos

Dimensiune font:

| 24-07-2023 10:08

Sistemul nostru nervos este intens și continuu cercetat, pentru a afla metode eficiente de prevenire și tratament al afecțiunilor neurologice. Deși avem la dispoziție o cantitate enormă de informații despre funcționarea sistemului nervos și a funcțiilor sale, mai avem încă multe lucruri de descoperit. 

Sistemul nervos are rolul de a coordona activitatea mușchilor, de a prelucra informațiile primite prin organele de simț și de a iniția acțiuni. De aceea, este important să ne îngrijim de sănătatea lui și să îi oferim tot ce are nevoie pentru a fi în cea mai bună stare.

 

Suplimente pentru sistemul nervos

 

Un sistem nervos sănătos este responsabil de buna funcționare a întregului nostru organism. De aceea, este important să îi oferim toate lucrurile de care are nevoie pentru a te bucura zilnic de beneficiile acestuia. Pentru a menține sănătatea sistemului nervos, este important să urmăm câteva reguli care țin de stilul de viață și de administrarea de suplimente, care au rolul de a susține sănătatea sistemului nervos. Este recomandat să ne odihnim atât cât avem nevoie, să luăm vitamine pentru sistemul nervos și să facem sport.

Nutrienții necesari sistemului nervos sunt acizii grași esențiali, magneziul și calciul. Consumul de zahăr, cafea, alcool și tutun în exces au un impact negativ asupra bunei funcționări a sistemului nervos. De asemenea, stările de tensiune și stres pot provoca un puls crescut și pot influența activitatea sistemului cardiovascular. De aceea, sunt recomandate capsulele de extravalerianic cardio care ajută la menținerea tensiunii arteriale normale și contribuie la elasticitatea vaselor de sange. 

 

Organismul uman nu poate produce singur acizi grași esențiali omega 3, de aceea este important să adăugăm în dieta noastră suplimente eficiente și alimente bogate în acizi grași. Magneziul are un rol esențial pentru combaterea problemelor musculare și articulare, însă alimentele pe care le consumăm frecvent nu conțin o cantitate suficientă de magneziu. În plus, stresul și oboseala epuizează rapid resursele de magneziu din corp, așa că este necesară administrarea unui supliment bogat în magneziu.

 

Lipsa de calciu are impact negativ major asupra sistemului nervos central. Dacă nu obținem cantitatea necesară de calciu din surse naturale, nivelul scăzut al acestuia poate duce la stări de iritabilitate și amorțeală în întregul organism. De aceea, este recomandat să luăm suplimente cu calciu, însă, la fel ca și în cazul celorlalte suplimente de vitamine sau minerale, trebuie să consultăm un medic. 

 

Activități care contribuie la sănătatea sistemului nervos

Chiar dacă pare imposibil să eliminăm complet stresul din viața noastră, putem face o mulțime de lucruri pentru a îl reduce. Este recomandat să ne relaxăm ori de câte ori avem senzația că activitățile de zi cu zi ne afectează calitatea vieții. Ne putem relaxa citind, plimbându-ne în natură sau practicând un sport. Toate aceste activități au rolul de a diminua nivelul stresului și ne ajută să ne relaxăm, pentru a menține sănătatea sistemului nervos.

 

De asemenea, este important să avem o dietă cât mai echilibrată, cu un nivel scăzut de colesterol și grăsimi saturate. Alimentele bogate în acizi grași și vitamine ajută la menținerea circuitului neuronal, la îmbunătățirea sistemului locomotor și a memoriei. De aceea, este recomandat să practicăm un sport. Aceasta este una dintre activitățile care contribuie la menținerea sănătății sistemului nervos, de aceea este important să facem cel puțin 30 de minute de mișcare zilnic. 

 

În plus, este esențial să ne menținem mintea activă, pentru a preîntâmpina tulburările degenerative. Este recomandat să învățăm în permanență lucruri noi, să încercăm să memorăm cât mai multe lucruri, să rezolvăm cuvinte încrucișate și să citim. 

 

Odihna și somnul permit celulelor nervoase să ia o pauză, iar corpului să se refacă. În timpul unui somn bun, producem melatonină, care ajută la refacerea organismului și la regenerarea celulelor nervoase. Lipsa somnului sau un somn insuficient provoacă stări de nervozitate, incapacitate de concentrare și depresie, crescând riscul de accidente vasculare cerebrale.

 

Funcționarea optimă a sistemului nervos este esențială pentru starea noastră generală de sănătate. De aceea, este important să ne îngrijim, să luăm cele mai bune suplimente și să ne îndeletnicim cu activități care ne mențin în formă.

 

Sursa foto: Shutterstock


 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cum depistezi ouăle expirate. Cinci metode rapide pentru a le evita
01/05/2024 19:46

 Atentie la ce fel de ouă consumati de Paste: spitalele din Romania raportează an de an, in această perioadă, o explozie a cazurilor in care oamenilor li s-a făcut rău. Iată aspectele de care trebu ...

Societatea DENTARIONCLINIQUE SRL, derulează începând cu data de 10.04.2024, proiectul “Spre o nouă eră a stomatologiei”, cod SMIS 313491
01/05/2024 09:00

 COMUNICAT DE PRESĂ Aprilie 2024 SPRE O NOUĂ ERĂ A STOMATOLOGIEI Societatea DENTARIONCLINIQUE SRL, derulează incepand cu data de 10.04.2024, proiectul “Spre o nouă eră a stomatologiei&r ...

Societatea DORADENTAL SRL, derulează începând cu data de 03.04.2024, proiectul “Investiție în tehnologie de vârf în protetică dentară”, cod SMIS 313498
01/05/2024 09:00
6.000 de pacienți consultați de o terapeută falsă într-un spital din România. Cum verificăm competența unui psihoterapeut
30/04/2024 23:40

 3 ani de inchisoare este pedeapsa pe care a primit-o o terapeută falsă care a evaluat si a oferit consultatii intr-un mare spital din Romania, după cum a scris Hotnews.ro aici. Mii de pacienti au ...

30 aprilie, ultima zi când se pot depune candidaturile pentru alegerile din 9 iunie
30/04/2024 15:12

Astăzi este ultima zi in care se mai pot depune candidaturile pentru alegerile locale de la 9 iunie. Potrivit dispoziţiilor legale, termenul este cu 40 de zile inainte de data alegerilor pentru desemnarea pr ...

Cafeaua cu lapte poate avea un efect nebănuit asupra organismului
29/04/2024 00:05

O cafea cu lapte poate avea un efect antiinflamator benefic datorită combinaţiei de proteine şi antioxidanţi din această băutură, care dublează capacitatea celulelor sistemului imunitar de a lupta impot ...

16 alimente foarte bogate în minerale / Aceste elemente sunt necesare pentru funcționarea inimii și a creierului
28/04/2024 14:32

 Mineralele sunt elemente care se găsesc in pămant si in alimente si care sunt esentiale pentru viată. De exemplu, mineralele sunt necesare pentru functionarea inimii si a creierului, precum si pentru p ...

Cum susții sănătatea oaselor și a articulațiilor: 5 sfaturi pe care să le pui în practică din timp
28/04/2024 10:53

Cum sustii sănătatea oaselor si a articulatiilor: 5 sfaturi pe care să le pui in practică din timp.  Sănătatea oaselor si a articulatiilor este esentială pentru starea ta de bine. Ele protejeaz ...

Avertisment de la Protecția Consumatorilor de 1 mai: 'Atenție la mici și bere!'
28/04/2024 10:04

Refuzati produsele din carne tocată pentru care există indoieli privind calitatea si modul de informare prin etichetare, iar la cumpărarea berii fiti atenti la starea ambalajelor si aspectul lichidului, aver ...

OMS avertizează asupra excesului de antibiotice, în pandemie
28/04/2024 07:18

La nivel global, trei sferturi din persoanele spitalizate au fost tratate cu antibiotice, avertizează Organizatia Mondială a Sănătătii. Atentie! In conditiile in care doar 8% aveau intr-adevăr nevoie de ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei