LIVE COVID-19 in Romania: Numarul cazurilor confirmate creste accelerat. Inca patru romani au murit in afara granitelor

virus  5152700000

Dimensiune font:

| 21-03-2020 18:22

 59 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost anuntate, sambata, in Romania, acesta fiind cel mai mare numar de infectari confirmate anuntat intr-o singura zi pe teritoriul tarii noastre de la debutul epidemiei. Astfel, numarul total al persoanelor infectate din Romania a ajuns la 367. Dintre acestia, 3 sunt in stare grava, la terapie intensiva.

Din nefericire, si numarul romanilor care au murit de COVID-19 in afara granitelor a crescut, ajungand sambata la 7, iar numarul celor confirmati pozitiv a ajuns la 30.

Numarul persoanelor bolnave de COVID-19 a ajuns la 250.000 in toata lumea, iar numarul deceselor a depasit 11.400 de morti.

Situatia ramane dramatica in Italia, unde nu mai putin de 627 de oameni au murit in ultimele 24 de ore si numarul total al mortilor a depasit 4.000.

Vestea buna vine din China, care nu a inregistrat sambata, pentru a treia zi consecutiv, niciun caz nou de contaminare de origine locala cu coronavirus. In raport cu jumatatea lui februarie, cand noile contaminari se numarau cu miile in fiecare zi, contagiunea a fost practic stopata in China, tara de unde a pornit pandemia.

China a inregistrat in total peste 81.000 de persoane contaminate, dintre care mai sunt bolnave numai 6.013, potrivit autoritatilor sanitare. Italia, in schimb, cu peste 4.000 de morti, a depasit net China in numar de decese provocate de noul coronavirus (3.255)

 

LIVE TEXT, cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume, dar si masurile luate de autoritati  :

18:00 - Un mesaj prin Ro-Alert a fost transmis in toata tara, prin care romanii sunt somati sa stea in casa.

"Respectati recomandarile pentru a impiedica raspandirea noului coronavirus. Ramaneti in casa, pe cat posibil! Evitati contactul direct sau apropiat cu alte persoane! Mentineti distanta de minimum 2 m fata de ceilalti! Nu atingeti suprafete pe care au pus mana si alte persoane. Feriti-va de zonele aglomerate! Spalati-va pe maini cat mai des posibil! Nu va atingeti cu mainile fata, nasul, gura sau ochii! Asigurati-va ca regulile sunt respectate si de varstnici. Ei sunt cei mai expusi imbolnavirii", e mesajul transmis.

17:35 - 200.000 de teste PCR si un milion de teste rapide vor ajunge curand la UNIFARM din Coreea de Sud, a declarat Adrian Ionel, seful UNIFARM, care spune ca testele vor ajunge pentru cel putin doua luni.

17:00 - Ministrul de Interne Marcel Vela va sustine, la ora 19:00, o declaratie de presa.

16:50 - Raed Arafat le cere precizeaza ca in aceasta perioada ramanerea acasa si evitarea activitatilor care pot sa expuna si sa expuna familiile este extrem de importanta: "Virusul nu se vede, nu se simte si nu are gust ca sa-l evitati".

"Evitati expunerea persoanelor varstince din familiile d-voastra la acest risc printr-un comportament responsabil. Va rog mult evitati la maxim activitatile care nu sunt esentiale in aceasta perioada!", spune Arafat.


16:40 - Ministerul de Interne le cere romanilor sa stea in casa.



16:33 - Victor Ponta a publicat un ordin emis de MAI prin care prefectilor li se interzice sa mai comunice date referitoare la numarul de teste efectuate, numarul de pacienti depistati pozitiv si starea lor de sanatate.



15:09 - Primarul Timisoarei Nicolae Robu a cerut ca toti angajatii Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara sa poata circula gratis cu transportul in comun, pe baza legitimatiei de serviciu.

15:07 - Institutul Cantacuzino din Capitala este pregatit 100% sa lupte cu "marea problema a omenirii", pandemia de COVID-19, spune comandantul Institutului, col. Florin Oancea, care precizeaza ca institutul poate procesa 250 de probe pe zi. Institutia urmeaza sa primesca un nou nivel de clasificare.

15:03 - Presedintele Partidului Popular European (PPE) si fostul presedinte al Consiliului european Donald Tusk a denuntat comportamentele "nationaliste" ale unor state membre ale Uniunii Europene in lupta cu noul coronavirus si a pledat pentru mai multa cooperare, intr-un interviu publicat sambata de cotidianul polonez Gazeta Wyborcza.

14:56 - In Bucuresti se discuta posibilitatea ca stomatologii din cadrul Directiei Medicina Scolara sa fie relocati la ambulatoriului Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala "Prof. Dan Theodorescu" (OMF) pentru a asigura asistenta stomatologica de urgenta pentru elevi si studenti. Decizia ar urma sa fie luata luni in sedinta Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB.

14:53 - La Focsani Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei s-a gandit ca o masura buna in conditii de pandemie e sa organzieze o procesiune religioasa cu Icoana Facatoare de Minuni de la Dalhauti. Astfel, a strabatut sambata bulevardul principal din Focsani si s-a oprit pentru scurte momente in dreptul bisericilor aflate la strada iar mai multi credinciosi atingeau icoana.

14:50 - Romanii par ca s-au relaxat si au uitat de recomandarea de stat in casa si profita de vremea frumoasa de afara. In Bucuresti, parcurile si Padurea Baneasa sunt arhipline.
 

romani izolare coronavirus padure Baneasa


Foto: captura Digi24

14:42 - Politistii din Arad au deschis un dosar penal pentru membrii unei familii care veneau din Italia, dar au declarat la punctul de trecere a frontierei Nadlac ca se intorc in tara din Germania.

"Cele doua persoane adulte au declarat ca vin din Germania, insa in urma verificarilor efectuate in autoturism s-au gasit produse cu etichete de origine italiana si bonuri fiscale de data recenta avand aceeasi provenienta. Confruntati cu acest aspect, ocupantii autoturismului au recunoscut ca vin din Italia - regiunea Bologna - si ca nu au declarat adevarul la completarea chestionarului aplicat de medicii Directiei de Sanatate Publica a Judetului Arad, imediat dupa trecerea frontierei de stat", se arata in comunicat.

14:38 - Reprezentantii celui mai mare adapost pentru animale fara stapan din judetul Galati spun ca animalele ar putea ramane fara mancare, deoarece au mari probleme legate de aprovizionarea cu alimente, si cer ajutorul comunitatii.

14:20 - O ancheta epidemiologica a fost demarata sambata la Spitalul Universitar din Bucuresti, dupa ce doi pacienti au fost confirmati cu coronavirus. Cei doi pacienti, ambii barbati, se afla pe dializa. Primul dintre ei a venit luni de la o clinica particulara cu pneumonie si a fost testat abia vineri. Cel de-al doilea era coleg de dializa cu primul.

14:12 - Cristina Neagu face un apel catre populatie de a nu mai iesi din case in plina pandemie de coronavirus.

Cristina Neagu, apel disperat catre romani: "Multi dintre noi inca nu realizeaza gravitatea acestui virus"

14:00 - Bilantul epidemiei noului coronavirus a crescut sambata in Germania la 16.662 de contaminari confirmate, o crestere cu 2.705 de cazuri de vineri, a anuntat Institutul Robert Koch, autoritatea federala germana in domeniul sanatatii, relateaza Reuters. Numarul deceselor cauzate de noul coronavirus a crescut la 47, cu 16 mai multe decat vineri.

13:50 - Lituania a raportat sambata primul deces provocat de infectarea cu noul coronavirus, informeaza AFP. "Este vorba despre o varstnica tratata pentru o serie de alte probleme", a precizat pentru jurnalisti viceministrul Sanatatii, Algirdas Seselgis. Lituania, o tara cu 2,8 milioane de locuitori, a raportat pana in prezent 69 de cazuri de contaminare.

13:48 - Locuitorii din Cisnadie nu mai au voie sa se aseze pe bancile din oras, dupa ce angajati ai Primariei au pus afise cu mesaje care-i indeamna pe oameni sa stea acasa, masura fiind menita sa previna raspandirea infectarii cu noul coronavirus.

"Una dintre masurile Primariei Cisnadie a fost aceea de a pune afise pe bancile din orasul Cisnadie cu mesajul de recomandare 'Interzis sa va asezati pe banca! Evitati aglomeratia. Stati acasa!' si de a dezinfecta spatiile publice. De asemenea, locurile de joaca au fost inchise, tocmai pentru a convinge oamenii sa nu mai socializeze afara din case si pentru a-i proteja de contactarea virusului", a declarat sambata, purtatorul de cuvant al Primariei Cisnadie, Daniel Mihailescu.

13:46 - Ambasada Republicii Populare Chineze in Romania a donat masti, combinezoane de protectie, dezinfectanti si manusi pentru spitalele din Capitala, donatia fiind primita de primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

13:44 - Primaria Harsova a luat mai multe masuri pentru a preveni raspandirea coronavirusului, printre acestea aflandu-se interdictia impusa grupurilor mai mari de trei persoane de a stationa pe domeniul public si limitarea accesului in spatii publice precum parcuri, terenuri de fotbal, locuri de joaca.

13:40 - Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a recomandat concetatenilor sai sa ramana acasa, dupa moartea altor cinci persoane din cauza noului coronavirus, relateaza AFP. Erdogan a insistat asupra tuturor masurilor de urmat in oprirea epidemiei, de la recomandari de igiena si pana la limitarea tuturor contactelor - mai ales prin rugaciune de la domiciliu, fara o grupare a credinciosilor.

Autoritatea insarcinata cu afaceri religioase a inchis moscheile inainte de rugaciune, vineri, iar politia a fost desfasurata pentru a interzice intrarea. Bilantul in Turcia este de 670 de cazuri de la inceputul si noua decese.

13:31 - Spania ajunge la aproape 25.000 de persoane diagnosticate cu COVID-19 si 1.326 de decese. In ultimele 24 de ore a fost raportat un bilant de 3.355 de cazuri si 233 de morti.

13:00 - Ultima informare oficiala, de sambata de la ora 13:00, arata o crestere accelerata a cazurilor confirmate in Romania, respectiv 59 de cazuri noi. Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre un an si 74 de ani. Numarul total al cazurilor confirmate pe teritoriul Romaniei a ajuns astfel la 367. Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate si externate (36 la Timisoara, 11 la Bucuresti, 3 la Craiova, unul la Constanta si unul la Iasi).

La ATI, in acest moment, sunt internati 14 pacienti, din care 3 in stare grava. Starea de sanatate a celorlalti pacienti este buna, stationara.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 4.207 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID - 19 (coronavirus). Alte 55.198 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

 

12:42 - Marius Sumudica a platit 50.000 de euro pentru a parasi de urgenta Turcia. La doar o zi dupa ce evenimentele sportive din Turcia au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus, antrenorul roman si ceilalti romani de la Gaziantep s-au intors in Romania la bordul unui avion privat.

 

12:20 - Politia din Sydney a inchis temporar plaja Bondi dupa ce a fost depasita limita maxima privind numarul participantilor la adunari in aer liber stabilita de autoritati. Intr-un efort menit sa limiteze raspandirea coronavirusului, Australia a interzis adunarile in aer liber cu mai mult de 500 de participanti. Cu toate acestea, oamenii continua sa mearga in numar mare pe plajele din Sydney, ignorand recomandarea de a ramane in casa, transmite BBC.

12:10 - Numarul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 103 persoane in Ungaria, potrivit site-ului koronavirus.gov.hu citat sambata de MTI. Din totalul pacientilor, 89 sunt unguri, zece iranieni, doi britanici, unul kazah si unul vietnamez. Patru pacienti au murit si alti sapte s-au vindecat, mai precizeaza site-ul guvernamental ungar.

11:30 - Inca patru cetateni romani au murit din cauza coronavirului in afara granitelor, trei in Italia si unul in Franta, bilantul deceselor inregistrate in strainatate ajungand astfel de sapte, anunta MAE.

Inca patru romani au murit de COVID-19 in afara granitelor, inclusiv in Franta

11:07 - Fundatia Deloitte doneaza 100.000 de euro catre Societatea de boli infectioase si HIV-SIDA, pentru a sprijini eforturile Institutului Matei Bals si ale Institutului National de Sanatate Publica de gestionare a crizei generate de raspandirea COVID-19. "Dupa consultarea tuturor colegilor, am decis ca, prin intermediul Fundatiei Deloitte, sa ne implicam si cu sprijin financiar fata de cei care se afla chiar in prima linie a luptei impotriva COVID-19, respectiv Institutul Matei Bals si Institutul National de Sanatate Publica", a declarat Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte Romania si Moldova.

10:48 - FC Barcelona recurge la o masura drastica din cauza pandemiei de coronavirus. ESPN anunta pe surse ca formatia catalana intentioneaza sa reduca salariile jucatorilor de la prima echipa.

 

10:42 - Mai multe state americane le-au ordonat cetatenilor sa ramana in case pentru a preveni raspandirea COVID-19. Este vorba de Illinois, New York, California, Connecticut si New Jersey. In Statele Unite au murit aproape 230 de oameni din cauza coronavirusului, iar numarul cazurilor de infectare depaseste 18.500.

10:18 - Comisia Europeana a suspendat temporar implementarea programelor de relocare a refugiatilor din taberele din Grecia si Italia ca urmare a pandemiei de coronavirus, a declarat un oficial european pentru agentia TASS. "In situatia actuala suntem fortati sa suspendam procesul de relocare, in principal cel de relocare a minorilor neinsotiti, ca urmare a inaspririi regulilor de sanatate publica din statele membre pe fondul pandemiei. Cu toate acestea, discutam cu statele membre pentru a relua procesul de indata ce situatia o va permite", a declarat oficialul.

10:15 - O persoana revenita din Marea Britanie cu simptome de coronavirus si testata ulterior pozitiv a mers la o firma din orasul Calarasi si a avut contact cu minim 5 persoane. Potrivit Parchetului de pe langa Judecatoria Calarasi, persoana respectiva a revenit in tara din Marea Britanie in 17 martie si avea simptome de infectie cu noul coronavirus. Parchetul de pe langa Judecatoria Calarasi a inregistrat pe numele persoanei un dosar pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

10:13 - Primarul orasului Targu Bujor din judetul Galati a gasit un antidot la plictiseala din timpul izolarii: clatitele cu dulceata. El s-a filmat in propria bucatarie in timp ce face clatite si apoi a postat imaginile pe Facebook. Laurentiu Gidei incearca astfel sa ii convinga pe oameni sa stea in case.

Echipat corespunzator cu sort de bucatarie si nu cu combinezon alb, masca si manusi, primarul orasului Targu Bujor se filmeaza in timp ce pregateste clatite cu dulceata produsa la tara si cumparata de la un festival din regiune. Este o filmare cu ajutorul careia edilul incearca sa transmita urmatorul mesaj: stati in casa daca va pasa si sa aveti clatite pe masa.



10:02 - Actorul Antony Hopkins, in varsta de 82 de ani, ii canta pisicii la pian, in timp ce se afla in izolare.



9:55 - Timorul de Est anunta primul caz de COVID-19. Un cetatean care s-a intors din strainatate este prima persoana testata pozitiv pentru coronavirus, informeaza Reuters.

9:44 - Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a ONU (FAO) si specialisti din domeniul agriculturii avertizeaza ca achizitiile exagerate de alimente din aceasta perioada, in contextul pandemiei de coronavirus, ar putea duce la o criza a aprovizionarii cu alimente si la cresteri de preturi, potrivit Reuters. "Nu este nevoie decat ca importatorii mari, precum guvernele, sa intre in panica si sa inceapa sa cumpere masiv pentru a crea o criza", a declarat Abdolreza Abbassian, economistul-sef al FAO.

8:20 - Chimcomplex, singurul producator de hipoclorit de sodiu din Romania, vrea sa produca substante biocide pentru dezinfectia spitalelor, dar si a altor spatii si chiar strazi. Compania a cerut Ministerului Sanatatii aviz pentru a trece de la dilutia de 12,5%, concentratie produsa acum, la cea folosita in domeniul sanitar. Reprezentantii companiei au declarat, pentru MEDIAFAX, ca, odata cu pandemia de coronavirus, uzinele si-au adaptat liniile de productie pentru a putea produce direct substante biocide care sa poata fi folosite pentru dezinfectia spatiilor si suprafetelor.

7:21 - Elvetia si-a inasprit vineri masurile in fata noului coronavirus, interzicand grupurile formate din mai mult de cinci persoane, insa a respins plasarea in carantina - o masura adoptata de alte tari europene -, considerand ca este vorba despre o "politica spectacol", noteaza AFP. In Elvetia, tara frontaliera cu Italia, maladia COVID-19 a ucis 43 de persoane. Peste 4.800 de persoane au fost testate pozitiv pana in prezent, dar Elvetia nu testeaza toate cazurile suspecte din cauza lipsei aproape totale a testelor.

7:18 - Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, a luat vineri decizia exceptionala de a inchide frontierele sale interne cu celelalte state indiene vecine de teama pandemiei de COVID-19, relateaza AFP. Aceasta masura va fi aplicata cel putin pana la 31 martie si numai "marfurile esentiale" si autovehiculele guvernamentale vor fi autorizate sa intre in Tamil Nadu, dupa ce "toti pasagerii vor fi controlati", a facut cunoscut guvernul statului intr-un comunicat.

7:14 - Cuba a anuntat inchiderea frontierelor pentru nerezidenti, timp de o luna, din cauza pandemiei de coronavirus, dupa ce in ultimele zile a incercat sa pastreze la maxim activitatea sa turistica, motorul economic al insulei comuniste, noteaza AFP si Reuters. Ultimul bilant oficial a raportat 21 de cazuri, dintre care un deces, al unui turist italian, si 716 cazuri suspecte.

7:10 - Un colaborator al vicepresedintelui Statelor Unite Mike Pence a fost testat pozitiv la coronavirus, a informat vineri o purtatoare de cuvant a numarului doi al executivului american, Katie Miller, precizand ca nici acesta din urma, nici presedintele Donald Trump nu s-au aflat in "contact apropiat" cu persoana respectiva, scriu Reuters si AFP.

7:00 - China nu a inregistrat sambata, pentru a treia zi consecutiv, niciun caz nou de contaminare de origine locala cu coronavirus, dar autoritatile sanitare au raportat suplimentar 41 de cazuri importate, un record zilnic, noteaza AFP. In total, numarul de cazuri "importate" din strainatate se ridica in prezent la 269. Pentru a evita ca aceste persoane sa lanseze din nou o pandemie in mare parte tinuta acum sub control in China, autoritatile au impus intrarea in carantina a tuturor persoanelor care intra pe teritoriul chinez.

 

 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:26

Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Iulian Capsali: Florin Piersic - o victimă a crizei medicinei
19/05/2024 07:55

Cazul Florin Piersic, un "tezaur" national, arată - a cata oară? - falimentul sistemului de sănătate din Romania, incapacitatea de a aborda pluridisciplinar un pacient. Poti să mori cu zile, plimbat intre ...

Dragoș Damian: 18 mai 2024. Lume bună la prima lopată din construcția Spitalului Regional de Urgență Cluj
19/05/2024 06:29

Trei zile inainte, 15 mai 2024. Studiu sociologic Colegiul Medicilor: Medicii romani, burnout 36%, teama de malpraxis 80%, intentia de plecare din tără 58% la medicii sub 35 de ani. Felicitări pentru inaugu ...

Margarină sau unt? Răspunde dieteticianul
18/05/2024 00:19

Stim că margarina, ca si untul, este o substantă grasă. Dar e mai putin cunoscut care este cea mai bună pentru organism. „Grăsimile sunt adesea intelese gresit si simplificate excesiv, chiar si de că ...

Tusea convulsivă și sugarii. Primele decese
18/05/2024 00:18

Tusea convulsivă a provocat decesul a doi sugari, anuntă Institutul National de Sănătate Publică.Este vorba despre doi sugari: unul de 4 luni, din Bucuresti, vaccinat corespunzător varstei, cu 2 doze de ...

Cancerul ovarian, în creștere! Atenție la simptome!
18/05/2024 00:17

Incidenta cancerului ovarian, cel mai letal dintre cancerele detectate la femei, este in crestere. Anual, in tara noastră, sunt diagnosticate aproximativ 1.800 de femei cu acest tip de cancer si mai mult de ju ...

ANSVSA trebuie să facă ordine pe piața suplimentelor alimentare, spune prof. Ion Fulga
18/05/2024 00:14

Pentru a face ordine piata suplimentelor alimentare, ANSVSA trebuie să monitorizeze aplicarea prevederilor Directivei europene in acest domeniu , a precizat prof.univ.dr. Ion Fulga, seful catedrei farmacologi ...

S-au găsit 'vinovații' pentru cheagurile de sânge în urma vaccinării anticovid: Victimele erau predispuse genetic
17/05/2024 21:28

Cheaguri de sange care au cauzat moartea in urma vaccinării cu anticovid cu vaccinuri Johnson & Johnson (J&J) şi AstraZeneca au fost cauzate de o reacţie autoimună la care sunt predispuse anumite pe ...

Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19. Virusul care a omorât milioane de oameni, posibil creat de om
17/05/2024 18:46

Un articol de opinie publicat recent in New York Post sustine că există noi dovezi care ar putea clarifica originile pandemiei de COVID-19, sugerand că oamenii de stiintă au ascuns adevărul despre virus. C ...

AREST la domiciliu pentru medicul de la Institutul Oncologic Bucureşti care ar fi uitat o compresă într-o pacientă
17/05/2024 16:46

Chirurgul de la Institutul Oncologic Bucuresti suspectat că a uitat o compresă intr-o pacientă pe care a operat-o a fost plasat sub arest la domiciliu. Medicul este cercetat pentru ucidere din culpă, in co ...

Două doctoriţe de la Spitalul Clinic CF2 din Bucureşti au fost trimise în judecată. Au falsificat un diagnostic
17/05/2024 13:33

Două doctoriţe de la Spitalul Clinic CF2 din Bucureşti au fost trimise in judecată de Parchetul de pe langă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvarşirea infracţiunii de fals intelectual, fiind acuzate c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei