Mărturii din Infernul COVID. Prin ce a trecut avocatul Piperea când a fost bolnav

petre-piperea-foto-interviu-small

Dimensiune font:

| 30-03-2021 12:24

Avocatul Petre Piperea, fratele lui Gheorghe Piperea, a dezvăluit că a avut noul coronavirus. Experiența sa a fost cumplită. S-a simțit foarte rău și unul dintre medicii care i-au stat alături a fost chiar Valeriu Gheorghiță, preşedintele CNCAV, în ciuda faptului că ”l-a criticat”. ”Îl remarc, îl apreciez și îl felicit pe domnul doctor Valeriu Gheorghiță pentru profesionalismul și competența sa și îi mulțumesc pentru faptul că, în cele mai grele momente ale mele, a demonstrat calități umane desăvârșite, a ignorat unele critici la adresa dânsului și a găsit disponibilitatea de a-mi transmite câteva cuvinte de încurajare”, a spus Petre Piperea.

”În urma unei experiențe personale dramatice cauzate de infecția cu Covid-19, am decis să fac publice câteva aspecte relevante din ceea ce am trăit în această perioadă, cu singurul scop de a ajuta înțelegerea riscului enorm pe care îl presupune acest virus și de a-i ajuta pe oameni să-și salveze viața prin luarea măsurilor adecvate în timp util. Sper să aveți răbdare să citiți până la capăt și să nu bănuiți scopuri ascunse în această postare.

Precizări prealabile:
• Am purtat mască la birou, la cumpărături, afară și în toate situațiile impuse, cu excepția evidentă a reuniunilor cu prietenii și cu familia. În plus, igiena era o prioritate pentru mine dinaintea pandemiei

• Scriu acest material cu intenția sinceră de a-i ajuta pe oameni să înțeleagă că virusul poate fi, într-adevăr, o răceală banală pentru unii, dar poate fi LETAL pentru alții; eu eram convins că voi trece peste acest virus la fel de ușor precum au trecut colegii, rudele și prietenii care fuseseră infectați anterior, dar realitatea mea a fost radical diferită și am ajuns în stare critică la spital.

• Precizez că nu am așteptat ca boala să treacă de la sine, ci am mers la spital pentru o primă evaluare încă de la primele simptome ce anunțau o formă serioasă a infectării.


• Nu intru în discuții privind originea virusului sau a modului în care acesta este exploatat de politicieni: virusul există oricum și ne poate provoca foarte mult rău.

• Cele de mai jos nu reprezintă în niciun caz o opinie de specialitate, pentru acesta urmând sa va adresați personalului medical.

Mesajul meu:
1. Nu ignorați potențialul letal al acestui virus, nu minimizați riscurile dacă v-ați infectat, mergeți la spital pentru evaluare dacă simptomele sunt mai serioase. Am constatat personal în perioada în care am fost internat că problemele cele mai grave interveneau ca urmare a amânării prezentării pentru sprijin medical.

2. Păstrați în casă, pentru orice eventualitate, un pulsoximetru. În situația în care vă infectați cu Covid, monitorizați permanent cu pulsoximetrul saturația de oxigen din sânge (este extrem de simplu cu acest instrument). Dacă saturația scade sub 93, fără să fluctueze înapoi spre 95, 96 sau mai mult, mergeți de urgență la spital pentru evaluare (este posibil să nu vă mai treziți a doua zi). Eu am plecat spre spital cu saturația 91 și am ajuns acolo cu saturația 87. Mi-au pus de urgență mască de oxigen și m-au stabilizat, dar am fost la limită în seara aceea.

3. Cu cât veți cere sprijin medical mai prompt, cu atât vă veți asigura mai bine șansele la viață. Nu este nicio exagerare când vorbesc despre salvarea vieții: eu nu aveam nicio problemă cunoscută de sănătate (fapt confirmat și de analizele de la spital), m-am prezentat la spital pentru o primă evaluare în 12.03.2021, am primit o schemă de tratament care includea antibiotic și am rămas acasă pentru administrarea medicamentelor. Cu toată rigurozitatea mea în administrarea medicamentelor, virusul mi-a cauzat o pneumonie severă care mi-a blocat plămânii în 15.03.2021 (în acel stadiu, nu mai poți trage aer în piept nici măcar o dată și devii dependent de oxigenul din mască sau, Doamne ferește, poți fi intubat).

4. În final, am avut nevoie de 10 zile de spitalizare, dintre care 8 zile le-am petrecut aproape integral în pat, cu 2 măști de oxigen (narine plus masca propriu-zisă, nivel maxim – 25 litri). Dacă acest nivel de 25 litri nu ar mai fi fost suficient, ar fi urmat ATI și, eventual, intubarea, motiv pentru care mă uitam cu groază la pulsoximetru și mă rugam ca nu cumva să scadă iar saturația. Imaginați-vă panica și groaza pe care le-ați resimți în astfel de momente și încercați să evitați astfel de situații. Acum mă gândesc împietrit că ”mort de Covid” înseamnă moarte prin sufocare. Dumnezeu să-i odihnească pe cei care au pierdut această luptă nenorocită!

5. În acest interval, am fost aproape complet lipsit de vlagă, nu mă puteam ridica nici în șezut, hidratarea și hrănirea erau niște eforturi imense (am cerut 2 zile la rând pâinea făcută deja bucățele pentru că nu puteam să o rup). De asemenea, le rugam pe asistente să-mi pună mâncarea în brațe pentru că nu mă puteam ridica să iau vasul de lângă mine. Precizare importantă: hidratarea permanentă și hrănirea sunt esențiale pentru supraviețuire. Cea mai mare aventură a acelor zile era să merg până la toaleta aflată la doar 3 metri de mine (adormeam epuizat după un astfel de drum).

6. Pe parcursul a 10 zile de spitalizare, am pierdut în greutate 9 kg.

7. După acest interval de inactivitate, voi avea nevoie de o lungă perioadă pentru recuperare fizică și pentru refacerea capacității pulmonare.

8. Concluzia mea: îmi era frică și încă îmi mai este frică de vreun efect pervers al vaccinului împotriva Covid-19, dar, dacă acest vaccin mă poate proteja împotriva unei forme grave/severe a bolii, nu voi ezita să-l fac și voi insista ca toate persoanele apropiate mie să facă acest lucru. Nici măcar nu este nevoie să mă protejeze total de virus, adică mă pot infecta iar, dar nu vreau să mai ajung în situația în care am fost.

De asemenea, voi identifica unele măști cu protecție sporită și le voi purta în continuare.

Precizări suplimentare și mulțumiri:
• Sunt total de acord criticile la adresa politicienilor instalați ”în fruntea bucatelor” care au gestionat execrabil această criză. Pentru mine, ”conducătorii” de azi reprezintă, în cea mai mare parte, o adunătură de incompetenți siniștri, de bișnițari iresponsabili, care au acaparat puterea pentru a-și satisface interesele personale în acest context super favorabil mânăriilor ordinare. În tot acest timp, ar fi putut construi spitale, ar fi putut achiziționa aparatură și paturi, ar fi putut instrui personal, ba ar fi putut chiar să aducă oameni de specialitate din alte țări (Nepal sau orice altă țară), dar nu fac decât să sifoneze fonduri imense, să se plângă de numărul redus de locuri din spitale și să ne sperie că nu ne vom putea interna la nevoie.

• În acest noian de figuri cinice, îl remarc, îl apreciez și îl felicit pe domnul doctor Valeriu Gheorghiță pentru profesionalismul și competența sa și îi mulțumesc pentru faptul că, în cele mai grele momente ale mele, a demonstrat calități umane desăvârșite, a ignorat unele critici la adresa dânsului și a găsit disponibilitatea de a-mi transmite câteva cuvinte de încurajare (au însemnat enorm în plan psihic; toți bolnavii aflați în stadiul acela se luptă cu o panică teribilă care le afectează serios psihicul și șansele de revenire).

• O linie fermă trebuie trasată între conducătorii incapabili menționați și medicii/personalul medical aflați în linia întâi: ar fi profund injust să nu le recunoaștem și să nu le răsplătim eforturile acestor oameni care muncesc în niște condiții incredibile: stau îmbrăcați în costume ca de cosmonauți, cu măști, viziere, trei rânduri de mănuși pe mâini (se pare că poartă și pampers în acest interval, întrucât nu pot da costumul acela jos în intervale de câte 4 ore).

În momentele vizitelor, nu le vedeam decât ochii, iar numele lor erau scrise cu marker-ul pe acele combinezoane. Pentru a înțelege eforturile acestor oameni, mai precizez că unul dintre medicii care ne trata a devenit și el pozitiv.

Este adevărat că am auzit relatări despre spitale în care personalul medical nu a fost la înălțimea așteptărilor, dar cei pe care i-am întâlnit eu au avut un comportament ireproșabil din toate punctele de vedere.Le mulțumesc tuturor ochilor acelora frumoși pentru ajutorul fantastic pe care mi l-au oferit, salvându-mi astfel viața! Îl rog pe Bunul Dumnezeu să le răsplătească înzecit și înmiit binele pe care mi l-au făcut acei oameni!”, a relatat Petre Piperea. 

Sursa - www.dcnews.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Primul pacient din lume căruia i-a fost transplantat un rinichi de porc a murit - Cât a supraviețuit cu organul modificat genetic
12/05/2024 20:45

Primul pacient din lume căruia medicii i-au transplantat un rinichi de porc modificat genetic a murit la aproape două lună după acea intervenţie chirurgicală In martie, medicii de la Spitalul General Mas ...

De ce se albește părul și ce putem face pentru a stopa procesul, dacă nu avem o vârstă înaintată
12/05/2024 19:49

Unele deficite de nutrienti si starea de sănătate pot albi părul, dar este imposibil să fie restabilită culoarea naturală dacă este cauzată de genetică sau de imbătranire. Schimbările in nutritie pot ...

Cum să citești etichetele produselor din supermarket. La ce trebuie să fii atent, ce informații îți sunt de ajutor
12/05/2024 17:35

  În primul rand, obisnuieste-te să citesti etichetele produselor. Să le citesti nu inseamnă să citesti titlul si atat. În ziua de astăzi toate etichetele sunt colorate, cu hartie de bun ...

Cătălin Cîrstoiu intervine în cazul lui Florin Piersic: 'Părerea mea e că trebuie tratat într-un spital mare / I-am trimis un mesaj directorului de la Balș'
11/05/2024 11:17

Cătălin Cirstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgentă Bucuresti, a oferit comentarii cu privire la starea de sănătate a actorului Florin Piersic care a fost transferat de la Institutul de Boli Infe ...

Ciocolată retrasă urgent de la vânzare. Nu o consumați! Prezintă pericol pentru sănătate
10/05/2024 22:46

Un sortiment de ciocolată cu lapte a fost retras de pe pietă din cauza etichetării gresite. S-a descoperit că aceasta ar putea fi periculoasă pentru sănătate. Producătorul a decis rechemarea a cinci lot ...

Monica Pop spune ce nu s-a văzut în cazul lui Florin Piersic: 'Ei l-au ținut în viață!'
10/05/2024 18:54

Doctorul Monica Pop spune ce nu s-a văzut in cazul lui Florin Piersic. Managerul Spitalului de Oftalmologie Lahovari spune cine sunt adevăratii eroi, care l-au tinut in viată pe marele actor. „Nimeni nu s ...

Gheorghe Piperea: În urmă cu trei ani, șeful AstraZeneca, Pascal Soriot, spunea că guvernele trebuie să zdrobească știrile false de la anti-vacciniști și să oblige toată lumea la injectare
10/05/2024 15:42

In urmă cu trei ani, seful AstraZeneca, Pascal Soriot, spunea că guvernele trebuie să zdrobească stirile false de la anti-vaccinisti si să oblige toată lumea la injectare, căci numai vaccinul poate opri ...

Spitalul Foișor, informații de ultimă oră despre Florin Piersic, după ce a fost operat de urgență; acum este la ATI
09/05/2024 20:25

Actorul Florin Piersic a fost transferat, joi, la Spitalul de Ortopedie "Foişor", unde a fost supus unei interventii chirurgicale de urgentă. Artistului i-a fost extrasă proteza de genunchi şi i s-a implant ...

Florin Piersic, transferat în stare gravă la Spitalul „Foișor” din București
09/05/2024 16:47

Marele actor Florin Piersic a fost transferat, in „stare generală gravă” la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie si TBC Osteoarticular „Foisor” din Bucuresti, a anuntat institutia medicală, int ...

În fiecare an, aproape o mie de femei mor de cancer ovarian
08/05/2024 14:45

În Romania, 1.800 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer ovarian si mai mult de jumătate dintre ele pierd lupta cu boala. Global Cancer Observatory atrage atentia că fenomenul este ingrijorător si ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei