OMS și Unicef: Școlile din Europa trebuie să rămână deschise

download (1)

Dimensiune font:

| 30-08-2021 17:26


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Unicef solicită ca toate școlile din întreagă Europă să rămână deschise și să fie mai sigure pentru personal și elevi, potrivit The Guardian.

Solicitarea vine în contextul în care în majoritatea statelor europene va începe noul an școlar, iar varianta Delta, extrem de transmisibilă, a ajuns să fie dominantă în multe state de pe continentul european.

„Pandemia a provocat cea mai catastrofală perturbare a educației din istorie. Este vital ca învățarea la clasă să continue neîntreruptă”, a declarat Hans Kluge, șeful OMS pe regiunea Europei.

Kluge a spus că, în timp ce pandemia a continuat, „educarea copiilor în condiții de siguranță într-un cadru școlar fizic” a fost de „o importanță capitală pentru educația lor, sănătatea mintală și abilitățile sociale” și trebuie să devină „un obiectiv primordial” pentru guverne.

Patruzeci și patru din 53 de țări din regiunea OMS din Europa și-au închis școlile la nivel național lîn timpul apogeului primului val al pandemiei în aprilie 2020 și, în timp ce majoritatea s-au redeschis în septembrie, ratele crescute de infecție au provocat noi restricții și mai multe închideri în zeci de țări în timpul toamna și iarna.

Absențele în masă și închiderea frecventă a școlilor au continuat în mai multe țări până în primăvară și începutul verii, cu peste 1 milion de copii, sau 14,3% din grupa de vârstă, în afara școlii din motive legate de COVID-19 – fie din cauza auto-izolării, fie din cauza școlilor închise – în Anglia la sfârșitul lunii iulie.

„Încurajăm toate țările să mențină școlile deschise și îndemnăm toate școlile să pună în aplicare măsuri pentru a minimiza riscul Covid-19 și răspândirea variantelor” pe tot parcursul noului an școlar, a declarat Kluge într-o declarație comună cu directorul regional adjunct al fondului ONU pentru copii pentru Europa și Asia centrală, Philippe Cori.

Cele două organizații au declarat că profesorii și alți membri ai personalului școlii trebuie să fie grupurile țintă principale pentru programele naționale de vaccinare, adăugând că toți copiii cu vârsta de 12 ani și peste cu condiții de sănătate subiacente ar trebui, de asemenea, să fie inoculați.

Au recomandat ca mediile școlare să fie mai sigure, prin îmbunătățirea ventilației clasei, reducerea dimensiunilor clasei acolo unde este posibil, menținerea regulilor de distanțare fizică și testarea regulată atât a elevilor, cât și a personalului.

„Pandemia nu s-a terminat”, a spus Cori. „Copiii și tinerii nu pot risca să aibă încă un an de învățare întreruptă. [Ei] au fost victimele tăcute ale pandemiei, iar cei mai marginalizați au fost printre cei mai afectați. ”

Școlile erau „locuri de învățare, siguranță și joacă în centrul comunităților noastre. Când se închid, copiii pierd învățarea și să fie alături de prietenii lor și pot fi expuși violenței în casă. Trebuie să ne asigurăm că se redeschid și că rămân deschise în siguranță, a mai spus el.

Varianta Delta extrem de transmisibilă a agravat îngrijorările și complicațiile legate de noul an școlar, cu incidența ridicată a virusului în comunitate, ceea ce face ca transmiterea în școli să fie mai probabilă.

„Vaccinarea este cea mai bună linie de apărare a noastră împotriva virusului, continuând în același timp să urmăm măsurile sociale și de sănătate publică pe care le știm, inclusiv testarea, secvențierea, urmărirea, izolarea și carantina”, a spus Kluge.

„Pentru ca pandemia să se termine, trebuie să extindem rapid vaccinările în mod echitabil în toate țările, inclusiv susținerea producției și partajării vaccinurilor”, a spus el. Datele „au arătat în mod clar” că vaccinarea completă reduce semnificativ riscul de boli severe și deces.

Cele două organizații au anunțat un set de opt recomandări, inclusiv asigurarea școlilor „printre ultimele locuri de închidere și primele care au redeschis”, implementarea unor strategii eficiente de testare, reducere a riscurilor și strategii de vaccinare și protejarea bunăstării mentale și sociale a copiilor. 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail lucicalcc@gmail.com

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Ciocolată retrasă urgent de la vânzare. Nu o consumați! Prezintă pericol pentru sănătate
10/05/2024 22:46

Un sortiment de ciocolată cu lapte a fost retras de pe pietă din cauza etichetării gresite. S-a descoperit că aceasta ar putea fi periculoasă pentru sănătate. Producătorul a decis rechemarea a cinci lot ...

Monica Pop spune ce nu s-a văzut în cazul lui Florin Piersic: 'Ei l-au ținut în viață!'
10/05/2024 18:54

Doctorul Monica Pop spune ce nu s-a văzut in cazul lui Florin Piersic. Managerul Spitalului de Oftalmologie Lahovari spune cine sunt adevăratii eroi, care l-au tinut in viată pe marele actor. „Nimeni nu s ...

Gheorghe Piperea: În urmă cu trei ani, șeful AstraZeneca, Pascal Soriot, spunea că guvernele trebuie să zdrobească știrile false de la anti-vacciniști și să oblige toată lumea la injectare
10/05/2024 15:42

In urmă cu trei ani, seful AstraZeneca, Pascal Soriot, spunea că guvernele trebuie să zdrobească stirile false de la anti-vaccinisti si să oblige toată lumea la injectare, căci numai vaccinul poate opri ...

Spitalul Foișor, informații de ultimă oră despre Florin Piersic, după ce a fost operat de urgență; acum este la ATI
09/05/2024 20:25

Actorul Florin Piersic a fost transferat, joi, la Spitalul de Ortopedie "Foişor", unde a fost supus unei interventii chirurgicale de urgentă. Artistului i-a fost extrasă proteza de genunchi şi i s-a implant ...

Florin Piersic, transferat în stare gravă la Spitalul „Foișor” din București
09/05/2024 16:47

Marele actor Florin Piersic a fost transferat, in „stare generală gravă” la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie si TBC Osteoarticular „Foisor” din Bucuresti, a anuntat institutia medicală, int ...

În fiecare an, aproape o mie de femei mor de cancer ovarian
08/05/2024 14:45

În Romania, 1.800 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer ovarian si mai mult de jumătate dintre ele pierd lupta cu boala. Global Cancer Observatory atrage atentia că fenomenul este ingrijorător si ...

Cardul național de sănătate se mută pe telefon. Medicii de familie: „Alte cheltuieli!”
08/05/2024 09:50

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anuntat că sistemul cardului national de sănătate urmează să fie refăcut, deoarece este invechit tehnic. Mai mult, cardul va fi disponibil inclusiv in format elect ...

De sărbători, românii au sunat la 112 de aproape 160.000 de ori!
08/05/2024 09:36

În perioada 1 – 6 mai, la nivel national, operatorii STS au preluat si procesat 159.660 de apeluri primite la numărul de urgentă 112. Dintre acestea, 59,11% (94.383) au reprezentat cazuri de urgen ...

Aparatură pentru amenajarea unui cabinet stomatologic - Ce nu trebuie să-ți lipsească
08/05/2024 09:35

Aparatură pentru amenajarea unui cabinet stomatologic - Ce nu trebuie să-ti lipsească Amenajarea unui cabinet stomatologic este un proces complex care presupune atentie sporită la detalii si o intelegere ...

Peste 22.000 de copii şi adolescenţi suferă de afecţiuni psihice, susține ASSMB
06/05/2024 20:03

Peste 22.000 de copii şi adolescenţi din Romania suferă de afecţiuni psihice, sustine Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), actuala infrastructura fiind total depăsită. In a ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei