Rețeta miraculoasă pe bază de gelatină care "ia cu mâna" durerile articulare de spate și de gât-VIDEO

Gelatina  IMG_7096
Gelatina YGME8529
GelatinaIMG_7095

Dimensiune font:

| 08-04-2021 19:15

Gelatina este un produs de origine animală, care se găseşte în principal în pielea şi oasele animalelor, fiind o substanţă bogată în colagen, cu proprietăţi excelente asupra sănătăţii.


Gelatina conţine aproape jumătate din cei 18 aminoacizi esenţiali necesari pentru o piele, unghii şi păr sănătoase, dar şi pentru întărirea sistemului imunitar şi menţinerea greutăţii corporale.

Printre aminoacizii care se regăsesc în gelatină se numără prolina şi hidrosiprolin.

 

 Cei doi aminoacizi au un impact pozitiv asupra refacerii ţesutului conjunctiv. Gelatina este capabilă să mărească creşterea şi domeniul de aplicare al ţesutului conjunctiv, ceea ce este foarte important în cazul articulaţiilor bolnave. De asemenea, gelatina mai conţine şi lisină, un alt aminoacid care ajută la o mai bună absorbţie a calciului şi favorizează dezvoltarea musculară.

Despre gelatină se mai spune că este un produs miraculos, care poate fi folosită ca tratament împotriva durerilor articulare şi reumatice şi nu numai:

- Gelatina întăreşte articulaţiile;
- Îmbunătăţeşte metabolismul;
- Creşte capacitatea mentală;
- Menţine pielea sănătoasă;
- Oferă elasticitate şi rezistenţă tendoanelor şi ligamentelor;
- Previne apariţia osteoporozei
- Este extrem de benefică pentru creşterea şi menţinerea sănătaoasă a unghiilor, dinţilor şi părului;
- Ajută digestia şi elimina constipaţia;
- Întăreşte oasele;
- Curaţă ficatul de toxine;
- Reglează nivelul hormonal, ajutând la scăderea în greutate.


Însă, cea mai importantă calitate a gelatinei este aceea de reducere a durerilor articulare datorită procentului de 80% de colagen din compoziţia sa, mai ales că, pe măsură ce îmbătrânim cantitatea de colagen din oase scade treptat.

Nu în ultimul rând, studiile arată că gelatina poate reduce simptomele de artrită şi durerile articulare cu 50%.

Iată cum poţi folosi tratamentul cu gelatină, dacă ai probleme cu articulaţiile, dacă ai dureri de spate sau de gât!

Tratament cu gelatină pentru durerile articulare - mod de preparare

Tratamentul cu gelatină se ţine în cure de câte 30 de zile, o dată la 6 luni. În primul rând, trebuie să cumperi gelatină comestibilă de la orice magazin (această cantitate este suficientă pentru un tratament de 30 de zile).

Seara, adaugă 5 grame de gelatină într-un sfert de cană de apă rece. Se amestecă bine şi se lasă remediul să stea până dimineaţa, la temperatura camerei, timp în care gelatina se va transforma într-un jeleu.

Amestecul se consumă dimineaţa, pe stomacul gol. Pentru că gustul gelatinei nu este pe placul tuturor, o poţi amesteca cu suc de lămâie, miere sau iaurt.

Tratamentul complet se face pentru 30 de zile, putându-se repeta după 6 luni.

Tratamentul cu gelatină redă elasticitatea ţesuturilor conjunctive din jurul oaselor şi articulaţiilor. 

 

 

 

 

Gelatina - Cel mai eficient leac împotriva durerilor de articulații(Leacuri&Sfaturi Despre Sănătate)

 

 

INCEARCA SI ASTA:

Probleme cu articulațiile? Ingredientul care te ajută, din bucătărie

Un nou studiu arată care este ingredientul din bucătărie care te ajută foarte mult dacă ai probleme cu articulațiile. Iată care este acesta și cât de des îl utilizezi.

 

Băutura pe bază de cacao, bogată în flavonoide - compuşi de origine vegetală, care se regăsesc şi în fructe, legume sau ceai - poate uşura mersul pe jos în cazul unora dintre vârstnicii cu circulaţie periferică deficitară, sugerează un studiu efectuat în Statele Unite, citat vineri de Reuters.

Ciocolată neagră bogată în flavonoide şi cacaua neprocesată, similară cu pulberea de cacao neîndulcită utilizată în bucătărie, au fost asociate, într-un număr restrâns de studii efectuate pe animale şi oameni, cu îmbunătăţirea fluxului sangvin şi creşterea capacităţii de deplasare pe jos.

De unde a pornit acest studiu

În cadrul acestui studiu restrâns, cercetătorii au dorit să afle dacă cacaua ar putea fi de folos persoanelor care suferă de boală arterială periferică (BAP), o afecţiune cauzată de întărirea arterelor, care reduce fluxul de sânge în zona picioarelor şi provoacă dureri în timpului mersului, chiar şi pe distanţe scurte.

''Puţine terapii sunt disponibile pentru îmbunătăţirea performanţelor la mers la persoanele cu BAP", a declarat autoarea principală a studiului, doctor Mary McGrae McDermott de la Universitatea Northwestern din Chicago.

Cercetătorii au solicitat unui număr de 44 de vârstnici cu PAD să consume băuturi cu aromă de cacao de trei ori pe zi, timp de şase luni. Jumătate dintre subiecţi au primit cacao bogată în flavonoide, iar cealaltă a primit un înlocuitor de cacao.

Care au fost rezultatele studiului

În cadrul testelor de şase minute de mers efectuate la finalul studiului, persoanele din grupul care a consumat cacao au mers cu 18,4 metri mai mult faţă de distanţa parcursă la început.

O îmbunătăţire de cel puţin 12 metri poate reprezenta o diferenţă semnificativă în viaţa de zi cu zi a pacienţilor, au notat cercetătorii în Circulation Research.

Capacitatea de mers înregistrează în mod obişnuit un declin de-a lungul timpului în cazul persoanelor cu BAP.

Participanţii care nu au consumat cacao au mers cu 24,2 metri mai puţin în testele de şase minute de la sfârşitul studiului.

Ce spun cercetătorii

Chiar dacă participanţilor nu li s-a spus dacă au băut cacao adevărată sau un înlocuitor, este posibil să fi simţit diferenţa şi acest lucru să fi avut un impact asupra rezultatelor, a declarat doctor Joseph Ladapo, cercetător la Universitatea din California, Los Angeles, care nu a fost implicat în acest studiu.

''În mod evident, exerciţiul fizic nu este la fel de atractiv sau de sexy cum este cacaua, dar este ieftin, mai benefic şi nu aduce calorii dăunătoare sau zahăr'', a notat Ladapo, citat de Reuters.

Ce trebuie să faci pentru a maximiza beneficiile

Cele mai multe batoane cu ciocolată sau amestecuri pentru ciocolată caldă din comerţ sunt procesate pentru a elimina gustul amar, ceea ce reduce însă cantitatea de flavonoide, a declarat Samantha Heller, specialistă în nutriţie la Langone Health din cadrul Universităţii din New York, care nu a fost implicată în studiu.

''Pentru a maximiza beneficiile pentru sănătate pe care le are cacaua, puteţi să vă preparaţi singuri cacao fierbinte folosind pudră de cacao neîndulcită'', a spus Heller. 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cafeaua cu lapte poate avea un efect nebănuit asupra organismului
29/04/2024 00:05

O cafea cu lapte poate avea un efect antiinflamator benefic datorită combinaţiei de proteine şi antioxidanţi din această băutură, care dublează capacitatea celulelor sistemului imunitar de a lupta impot ...

16 alimente foarte bogate în minerale / Aceste elemente sunt necesare pentru funcționarea inimii și a creierului
28/04/2024 14:32

 Mineralele sunt elemente care se găsesc in pămant si in alimente si care sunt esentiale pentru viată. De exemplu, mineralele sunt necesare pentru functionarea inimii si a creierului, precum si pentru p ...

Cum susții sănătatea oaselor și a articulațiilor: 5 sfaturi pe care să le pui în practică din timp
28/04/2024 10:53

Cum sustii sănătatea oaselor si a articulatiilor: 5 sfaturi pe care să le pui in practică din timp.  Sănătatea oaselor si a articulatiilor este esentială pentru starea ta de bine. Ele protejeaz ...

Avertisment de la Protecția Consumatorilor de 1 mai: 'Atenție la mici și bere!'
28/04/2024 10:04

Refuzati produsele din carne tocată pentru care există indoieli privind calitatea si modul de informare prin etichetare, iar la cumpărarea berii fiti atenti la starea ambalajelor si aspectul lichidului, aver ...

OMS avertizează asupra excesului de antibiotice, în pandemie
28/04/2024 07:18

La nivel global, trei sferturi din persoanele spitalizate au fost tratate cu antibiotice, avertizează Organizatia Mondială a Sănătătii. Atentie! In conditiile in care doar 8% aveau intr-adevăr nevoie de ...

Cât de sănătos este să renunți la lift și să urci scările. Poate reduce riscul bolilor cardiovasculare și chiar cel al unui deces prematur
27/04/2024 12:00

Poate că este tentant să luati liftul, dar alegerea scărilor vă poate ajuta să trăiti mai mult timp, potrivit cercetărilor. Oamenii de stiintă au vrut să investigheze dacă urcatul scărilor, ca form ...

Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
27/04/2024 11:36

Un medic si triatlonist in varstă de 83 de ani, care la 40 de ani a luat decizia să-şi schimbe regimul de viaţă, a impărtăsit principiile unei diete despre care crede că l-au ajutat să trăiască o via ...

Noi propuneri de optimizare a bugetului de stat cu ajutorul medicamentelor generice și biosimilare
27/04/2024 09:55

Optimizarea costurilor in sistemul de sănătate ar putea fi posibilă cu ajutorul medicamentelor generice si biosimilare care au un pret mai mic decat al celor inovatoare. Asociatia Producătorilor de Medicam ...

28 de medicamente noi pe lista  medicamente compensate şi gratuite
23/04/2024 14:07

Guvernul a aprobat, marţi, o hotărare care prevede introducerea in lista de medicamente compensate şi gratuite a unui număr de 28 molecule inovative. Actualizarea listei de medicamente compensate şi gratu ...

De câtă apă ai nevoie să bei zilnic? Poți să calculezi singur cât este necesarul tău
22/04/2024 11:23

   Pană acum, regula de bază era să bei 2 pană la 2,5 litri de apă pe zi. Dar, potrivit expertilor, ar trebui să respectati o altă regulă. Cel mai cunoscut răspuns la intrebarea ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei