Schimbarea locuinței: Sfaturi utile care îți vor fi de folos atunci când te muți

schimbarea-locuintei-mutari-mobila

Dimensiune font:

| 12-04-2022 14:43

Cu toții știm că acest proces de schimbare al locuinței este unul exaltant, dar și complex în același timp. Pentru ca totul să meargă perfect, pe tot parcursul acestui proces, vei avea nevoie de o listă de elemente esențiale și de un plan de mutare, de cutii și genți și, bineînțeles, de timp și răbdare pentru a te putea organiza corect.

Cel mai bine ar fi să începi organizarea mutării cu două sau chiar mai multe săptămâni înainte de marele eveniment pentru a evita anumite episoade neplăcute, cum ar fi faptul că ai uitat să împachetezi lenjeriile de pat sau orice alt obiect de care ai nevoie în noua locuință.

Mobilierul și transportul acestuia 

Înainte de a începe procesul de schimbare al locuinței trebuie să te decizi dacă apelezi la o companie de transport mobilă București sau dacă vei închiria un camion pentru transportul mobilierului. Analizează piața înainte pentru a vedea care serviciu oferit de aceste companii ți se potrivește cel mai bine.

Dacă angajezi o întreprindere care se ocupă cu transportul mobilierului vei fi plăcut surprins de faptul că vei economisi mai mult timp și energie. O companie de acest fel îți oferă multe beneficii care constau în serviciile oferite de aceștia, cum ar fi depozitarea mobilei, montarea și asamblarea mobilierului, ambalarea obiectelor fragile și așa mai departe. Un alt avantaj, pe care ți-l oferă o companie de mutări, este siguranța. Firmele profesioniste îți oferă asigurarea bunurilor în timpul transportului în cazul în care se realizează o manipulare necorespunzătoare a mobilierului. 

Dacă optezi pentru cealaltă variantă, mai exact aceea de a închiria un camion pentru transportul mobilierului, trebuie să ai în vedere faptul că acesta trebuie să fie dotat cu toate lucrurile necesare, de exemplu sisteme de transport pe role și sisteme de prindere, folii de protecție, sfori și carton ondulat. Dacă apelezi la acest serviciu trebuie să ai în vedere faptul că vei avea nevoie de ajutor și va trebui să rogi câteva cunoștințe să te ajute la mutarea mobilei, electrocasnicelor grele și a saltelelor. 

Triajul și împachetatul lucrurilor 

Fii pregătit cum se cuvine pentru un nou început, ceea ce înseamnă că va trebui să fii împăcat cu gândul că va trebui să te desparți de unele lucruri din vechea ta casă în momentul triajului. În acest moment vei scăpa de obiectele pe care nu le mai folosești, cum ar fi haine pe care nu le mai porți de câțiva ani, farfuriile ciobite și hârtiile fără valoare. Poți dona sau recicla ceea ce nu mai folosești. 

Asigură-te că ai suficiente cutii de diverse mărimi, dar și huse pentru haine înainte de a începe să îți împachetezi lucrurile. O alternativă a huselor pentru haine este aceea de a împacheta hainele în saci de gunoi suficient de mari. Un alt pont pentru a transporta hainele de iarnă, lenjeriile de pat, cuverturile și pernele este să te folosești de saci pentru vidat. Totodată, asigură-te că ai păstrat suficientă hârtie pentru a ambala ustensile de bucătărie, paharele, decorațiunile și alte obiecte fragile (ziarele vechi funcționează cel mai bine în acest scop). Poți să folosești și genți sau diferite sacoșe pentru a depozita ceea ce ai nevoie, orice este binevenit pentru a te ajuta în procesul de mutare. 

Înainte cu câteva săptămâni de mutare poți începe să îți împachetezi lucrurile fără de care poți trăi liniștit până când ajungi în noua locuință, ca de exemplu cărțile, decorațiunile din vechea casă, hainele care nu sunt de sezon, vesela pentru mesele festive, etc. Nu uita să etichetezi fiecare cutie și să scrii câteva detalii pentru a îți fi de folos în momentul în care ajungi în noua casă. Poți să scrii pe cutii și camera unde trebuie așezate acestea, iar în acest fel vei ajuta și firma de transport mutări, deoarece vor ști unde să așeze fiecare cutie. 

Ce faci imediat după ce te muți în noua ta locuință?

Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a te simți ca acasă este să îți organizezi dormitorul: pune lenjeriile de pat în care te simți cel mai comod și decorațiunile dorite, bineînțeles, toate acestea după ce ți-ai mutat toate lucrurile în noua ta locuință și firma de transport mobilă București ți-a montat mobilierul și toate sunt la locul lor. Asigură-te că ai strictul necesar după ce procesul de mutare este finalizat, instalează și verifică aparatele electrocasnice - frigiderul, mașina de spălat, plita și cuptorul - iar mai apoi poți să despachetezi lucrurile personale și indispensabile. 

Nu te hazarda să despachetezi totul într-o zi, îți va fi foarte greu. Cum am menționat și anterior, acest proces de schimbare al locuinței necesită timp și o organizare temeinică. Primul lucru care trebuie bifat de pe lista de sarcini este organizarea bucătăriei în cea de a doua zi după mutare, iar mai apoi urmează baia și celelalte dormitoare. Livingul ar trebui să fie ultimul de pe listă, deoarece fiind un spațiu mult mai mare, amenajarea lui este mai complexă în comparație cu celelalte camere. 

Concluzie

Organizarea este cheia atunci când vorbim despre schimbarea locuinței. Așadar, procesul de mutare nu trebuie grăbit și trebuie să fie unul ordonat din toate punctele de vedere. Fără această componentă, acest proces va fi unul foarte stresant și care îți vă va consuma toată energia. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție mare: Escrocheria apelurilor pierdute de pe telefonul mobil. Tot mai mulți oameni cad în plasa întinsă de infractori
12/05/2024 17:54

     Metoda apelurilor pierdute este escrocheria care face ravagii in o multime de tări ale lumii. Autoritătile au explicat cum functionează, de fapt, schema si ce s ...

Șoc la Eurovision, cu câteva ore înainte de finală: unul dintre favoriţi a fost dat afară din competiție
11/05/2024 17:43

  Soc la Eurovision, cu cateva ore inainte de finală: unul dintre favoriţi a fost dat afară Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sambăt ...

Locurile din municipiul Iași unde este permis afișajul electoral
10/05/2024 12:33

 Au fost amplasate mai multe panouri decat la alegerile precedente din 2020, pentru că este vorba de două scrutine pe 9 iunie       Angajatii de la Servicii Publice au amplasat p ...

Detalii picante din timpul procesului lui Donald Trump cu vedetă porno Stormy Daniels. S-au înfruntat în premieră la tribunal
08/05/2024 16:00

    Tensiunile si detaliile savuroase s-au revărsat in instantă marti, cand Daniels a compărut in procesul penal, infruntandu-l pe Trump pentru prima dată in fata instant ...

Infracțiunile pentru care românii sunt condamnați la închisoare. TOP 10 fapte penale
06/05/2024 23:34

 La nivel national, 44 de centre de detentie functionează in subordinea Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP). Peste 24.000 de cetăteni romani, străini si apatrizi se află incarcerati in ace ...

VIDEO Primul limitator de viteză inteligent, instalat lângă București
06/05/2024 12:33

 Primul limitator de viteză inteligent a fost instalat in comuna Snagov din judetul Ilfov, potrivit TVR. Dispozitivul este dotat cu senzori care identifică viteza de la distantă si le permite să t ...

Europenii năvălesc în România pentru a vedea acest loc. Se spune că nicăieri pe continent apa nu e mai pură ca aici
06/05/2024 09:51

Există un loc in Romania cu cea mai pură apă. De aici si legendele potrivit cărora cei care se spală pe maini cu ea sunt protejati tot anul. Lacul Sfanta Ana, din apropiere de Tusnad, are cea mai pură ap ...

Mesaje de Paște 2024. Urări de „Paște Fericit!” și mesaje prin care le spui „Hristos a înviat!” celor dragi
05/05/2024 11:40

 Sărbătorile pascale 2024 sunt un bun prilej pentru a transmite celor dragi, care nu sunt alături de tine, mesaje de Paste, urările de „Hristos a inviat” si felicitările aducandu-le un str ...

Vreme caldă de Paști
05/05/2024 08:27

Vremea va fi caldă iar precipitaţiile vor fi izolate şi sub formă de averse in perioada minivacanţei de Paşte, a declarat luni, pentru AGERPRES, directoarea generală a Administraţiei Naţionale de Meteo ...

Amenzi până la 3.000 lei pentru românii care stau la bloc și au balcon. Ce nu au voie să facă?
04/05/2024 10:47

 Amenzi pană la 3.000 lei pentru romanii care stau la bloc si au balcon. Ce nu au voie să facă? Iată ce trebuie să evitati să faceti incepand cu 1 mai.    Amenzi pentru romanii care stau ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei