1 teja iordanescu

Dimensiune font:

Duel între doi vechi prieteni: Teja şi Edi Iordănescu au făcut junioratul împreună

| 30-08-2019 09:22

 * „mergem să jucăm la victorie, nu trebuie să găsim alibiuri” * Teja îşi cunoaşte foarte bine adversarul de sâmbătă * antrenoprul ieşean doreşte ca meciurile de acasă să se joace la Vaslui pe perioada cât va dura refacerea gazonului din Copou

Antrenorul Politehnicii Iaşi, Mihai Teja, a susţinut ieri o conferinţă de presă prin care a făcut public contextul derby-ului de mâine, de la Mediaş. Nu s-a arătat la fel de deranjat precum preşedintele Adrian Ambrosie de faptul că meciul a fost programat la ora 15.30, când căldura va fi infernală. „Va fi la fel de greu pentru ambele echipe, nu doar pentru noi. Jucăm în aceleaşi condiţii!”, a afirmat tehnicianul. Acesta a mai spus că echipa a trecut cu bine peste momentul „frustrant” din etapa trecută, când a fost egalată după ce a avut 2-0. „Mergem 100% concentraţi, pregătiţi, vom juca la victorie, nu trebuie să găsim alibiuri”, a subliniat Teja. Singura indisponibilitate din lot o reprezintă Chelaru.

Va fi un duel tactic între doi vechi prieteni. Mihai Teja şi Edi Iordănescu se cunosc de când aveau 7 ani, ei fiind înscrişi pe atunci la piticii Stelei, club unde au făcut şi junioratul. Antrenorul Iaşului are un mare avantaj care constă în faptul că i-a avut ca elev pe aproape jumătate din componenţii lotului lui Gaz Metan.

Vaslui şi apoi Piatra Neamţ

Altă temă abordată în cadrul conferinţei a fost cea legată de locul de desfăşurare a meciurilor de „acasă” pe perioada cât va dura refacerea gazonului din Copou. Personal, Teja ar prefera Vasluiul, deoarece acest oraş are două mari avantaje faţă de cealaltă variantă, care este Piatra Neamţ. Primul ar fi distanţa, sunt doar 70 de km, iar cel al doilea se referă la galerie: „La Vaslui, mizăm pe circa 4.000 de suporteri, pe când la Piatra nu vor fi mai mult de 1.000-1.500!”.

Estimările spun că Politehnica va disputa cel puţin patru partide „în exil”, dar pregătirea echipei se va derula exclusiv în Copou. Tehnicianul nu are deloc în vedere deplasări pentru antrenamente. „Asta-i situaţia, vom fi o generaţie de sacrificiu! Dar, dacă nu se reface acum gazonul, nici n-o să se mai facă vreodată!”.

Gazonul arenei din Copou va intra, pe 1 septembrie, într-un amplu proces de reamenajare, urmând să fie înlocuită nu doar suparafaţa de joc, ci şi instalaţia de degivrare, sistemul de drenaj având şi el nevoie de reabilitare. Conform edilului Mihai Chirica, lucrările vor dura cel mult 3 luni, astfel că Poli Iaşi va fi nevoită să joace într-un alt oraş partidele de pe teren propriu cu Hermannstadt (etapa a 9-a), Sepsi (etapa a 11-a) – ambele în luna septembrie, FC Botoşani (etapa a 13-a, ultima a turului) şi CFR Cluj (etapa a 14-a, prima din retur) – ambele în luna octombrie. Cum după meciul cu CFR Cluj, din etapa a 14-a, programată la finele lunii octombrie, ieşenii au două deplasări consecutive, la Astra şi Clinceni, echipa lui Mihai Teja ar putea disputa primul meci pe noul teren din Copou abia la mijlocul lunii noiembrie, contra celor de la Voluntari, în cadrul etapei a 17-a!

Lucrările costă aproximativ 200.000 de euro

Primarul Mihai Chirica a anunţat că lucrările vor costa aproape 200.000 de euro: „De la 1 septembrie dăm drumul la lucrări. Am discutat cu domnul Teja, şi-a asumat faptul că vom avea patru etape cel mult de jucat pe alt teren. Dacă dumnealui este pregătit pentru acest pas, schimbăm suprafaţa. Facem drenajul, reparăm complet suprafaţa, apoi instalaţia de irigare, instalaţia de degivrare, la urmă punem noua suprafaţă de joc. Toată operaţiunea costă cam 200.000 de euro. Le-am transmis celor din Copou să caute teren, să nu ne trezim că începem lucrările şi nu avem unde să jucăm. Botoşaniul este exclus, pentru că ei joacă în Liga I, au rămas variantele Piatra Neamţ şi Vaslui. Cel mai aproape este Vasluiul. Dacă este nevoie, voi vorbi şi eu cu primarul de la Vaslui, pentru a nu exista probleme. Dar repet, nu vreau să fiu pus în situaţia de a mi se reproşa că nu joacă acasă echipa sau că rezultatele nu sunt conforme pentru că nu se joacă acasă”, a declarat primarul Mihai Chirica pentru ProSport.

Oficialii din Copou urmează să se decidă marţi sau cel mai târziu miercuri unde va juca echipa meciurile de pe teren propriu amintite mai sus, ultimul cuvânt urmând să-l aibă antrenorul Mihai Teja. Acesta a inspectat luni terenul de la Vaslui, iar ieri a mers la Piatra Neamţ, urmând să ia o decizie împreună cu conducerea.

În ceea ce priveşte calitatea gazonului, acest este de tip supersport”, cumva asemănător celui de pe terenul II. Noutatea, însă, o reprezintă instalaţia de degivrare, cablurile urmând a fi aduse din Danemarca.

Ieri au fost oficializate două transferuri

După Ovidiu Horşia, mijlocaş care a devenit în Copou cel mai bun marcator sub 21 de ani în acest debut de stagiune, Poli Iaşi a împrumutat încă un tânăr jucător de la FCSB. Este vorba de fundaşul stânga de 19 ani Sorin Şerban, acesta semnând, ieri, un angajament până în vara viitoare cu gruparea ieşeană. Şerban a fost transferat în această vară de la Minaur Baia Mare şi a debutat deja în prima ligă, în tricoul vicecampioanei FCSB, în meciul cu FC Voluntari.

Tot ieri, Poli Iaşi l-a transferat şi pe fundaşul dreapta Răzvan Onea, de la CS Afumaţi. În vârstă de 21 de ani, Onea a semnat un contract pe 5 ani cu Poli Iaşi, gruparea ieşeană urmând să achite clubului din Afumaţi suma de 10.000 de euro.

Onea a evoluat în sezonul trecut în liga secundă şi a marcat un gol în 30 de meciuri.

Răzvan Onea şi Sorin Şerban sunt doi jucători tineri, talentaţi, care ne vor ajuta extrem de mult în privinţa regulii Under 21. Până acum aveam doar mijlocaşi şi un portar care acopereau această regulă, acum avem două variante viabile şi în linia defensivă”, a declarat preşedintele executive al Politehnicii Iaşi, Adrian Ambrosie.

Cele două transferuri vin după ce antrenorul Mihai Teja a solicitat întăriri în special pe regula Under 21. Marcel FLUERARU, Tudor DAMASCHIN

 

* * *

Derby la matineu

Nu cunosc în amănunt criteriile după care se fac programările partidelor din Liga I, dar, ar trebui să existe și cel al ierarhiei momentului. Astfel încât să nu se întâmple  ceea ce ne oferă programul rundei a VIII-a, meciul dintre echipele de pe locurile 3 ș 4 se joacă la 15,30. Or fi ele, Gazul și Iașul, două formații mai puțin băgate în seamă, dar acuma sunt în formă și joacă spectaculos, ceea ce este pe placul suporterilor telespectatori. Mai ales că în această etapă, alte partide cu grad de interes mai scăzut, se dispută la ore rezonabile din punctul de vedere al temperaturilor de afară. Dintre aceste meciuri două pot fi considerate de grad sporit de interes: Astra – CFR și, totuși, FCSB – Viitorul, în ultima tinerii fotbaliști ai lui Hagi având oportunitatea de a strica tradiția victoriilor bucureștene. Un meci interesant și în uvertura rubdei, botoșănenii având de recuperat din impresia mai puțin plăcută lăsată la Cluj. Voluntariul își joacă revirimentul, dar va fi greu în fața oltenilor impulsionați de Pițurcă, așa cu și pentru Dinamo va fi complicat să se impună la Sf. Gheorghe.Cel mai echilibrat joc, în afara amintitului Gaz Metan – Poli Iași, pare să fie Hermannstadt – Chindia Tîrgoviște, sibienii fiind nevoiți să câștige pentru a rămâne în cărți. Dacă nu ar fi derby-ul la matineu, ar fi fost o etapă interesantă. Mircea UNGUREANU

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ DE VÂNZARE S.C. HYDRAMOLD S.R.L. IAŞI, cu sediul social în Mun. Iaşi, str. Calea-Chişinăului, nr.29, corp C43/4, parţial, jud. Iaşi, CUI : RO1966633; Nr. de înregistrare la O.R.C. J22/1247/1991, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 02.10.2019, ora 12.00, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie (lei, fără T.V.A.*) Activ 3 - AUTOUTILITARĂ MARCA RENAULT, FURGON, 2006, 2,5 TDI, 99 CP - 4.792,00 lei Activ 5 - STIVUITOR MANUAL SDJ 1000 - 640,00 lei Activ 6 - Imobilizări Necorporale. Instalaţii Tehnice. Prototipuri. Mobilier, Aparatură, Birotică - 40.968,00 lei Activ 7 - Programe şi Aplicaţii Web. Echipamente IT - 21.624,00 lei Activ 8 - Agregat de probat pompe de adâncime - 2.168,00 lei Activ 9 - Ancoră hidraulică (presiune 260 bari) - 2.400,00 lei Activ 10 - Cheie hidraulică 100 dan*m modernizată - 656,00 lei Activ 11 - Cheie hidraulică 1500 daNxm modernizată - 2.088,00 lei Activ 12 - Cheie hidraulică 350 dan”m modernizată - 2.064,00 lei Activ 13 - Echipament de tensionare/detensionare TENSRELAX - 43.152,00 lei Activ 14 - Echipament mobil pentru asamblări filetate - 44.128,00 lei Activ 15 - Echipament spate UEMA - 6.440,00 lei Activ 16 - Presă rabatabilă de 400 tf - 19.200,00 lei Activ 17 - Stand probat grup combinat acţionare (mb telecom) STH-21 - 86.624,00 lei Activ 18 - Stand probat prevenitoare - 2.872,00 lei Activ 19 - Unitate de acţionare hidraulică UAH.700 - 4.336,00 lei Activ 20 - Stand pentru montat cilindri hidraulici - 2.856,00 lei Activ 21 - Stand pentru probat pompe manuale - 4.480,00 lei Activ 22 - Traductor combinat de turaţie, cuplu şi putere - 2.544,00 lei * Pentru bunurile mobile se percepe T.V.A. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 01.10.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Relaţii suplimentare se pot obţine la Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel. 0232/243864, 0751083082, fax: 0232/212231, email: vanzari@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Liga 1: Rezultatele inregistrate in meciurile de sambata
22/09/2019 00:33

 Rezultatele inregistrate sambata in meciurile din etapa a 10-a a Ligii 1. Astra Giurgiu - Dinamo 3-2 (Budescu '49, '66, Crepulja '80 / Popescu '16, Moldoveanu '75) - croni ...

Liga 1: Sepsi castiga la scor
21/09/2019 19:25

 Sepsi OSK a castigat fara emotii partida cu Hermannstadt, scor 3-0, in etapa a 10-a din Liga 1. Sepsi a deschis scorul in minutul 30 din penalti, prin Vasvari, iar patru minute mai tarzi ...

Liga 1: FC Voluntari vs Academica Clinceni 1-2 / Laidouni, eliminat în prelungiri
21/09/2019 19:23

 Formaţia Academica Clinceni a invins, sambătă, in deplasare, cu scorul de 2-1, echipa FC Voluntari, in etapa a zecea a Ligii I, informează News.ro.   Golurile au fost marcate de Ţiră ’7 ...

VIDEO Premier League: Manchester City a demolat-o pe Watford, scor 8-0
21/09/2019 19:21

 După ce a suferit o infrangere neasteptată in etapa precedentă (2-3 cu Norwich), Manchester City a găsit victima perfectă in echipa lui Quique Sanchez Flores, Watford. "Cetătenii" lui Guar ...

WTA Osaka: Naomi Osaka și Anastasia Pavlyuchenkova, duel pentru titlu
21/09/2019 13:48

 Naomi Osaka si Anastasia Pavlyuchenkova se vor duela pentru titlul de la Osaka, după ce au castigat partidele disputate, sambătă, in sferturile si semifinalele competitiei din Japonia. Naomi Osaka ( ...

Simona Halep a aflat ce loc va ocupa in clasamentul WTA
21/09/2019 13:30

 Simona Halep a aflat ce pozitie va ocupa in clasamentul WTA incepand de luni, in urma rezultatelor inregistrate astazi la Osaka. Sportiva noastra va ramane pe locul 6 in ierarhia WT ...

Mihai Teja: „Nu la FC Viitorul este cheia, ci la noi”
21/09/2019 11:32

  Antrenorul Mihai Teja şi mijlocaşul Ovidiu Horşia s-au prezentat la conferinţa de presă de ieri din Copou direct de la antrenament şi chiar a trebuit să-i dăm crezare tehnicianului cand spune c ...

​WTA Guangzhou: Sofia Kenin a câștigat al treilea titlu din carieră / Victorie în trei seturi cu Samantha Stosur
21/09/2019 10:31

 Sofia Kenin (SUA, 20 WTA), cap de serie numărul 3, a castigat turneul de categorie International de la Guangzhou, după ce a invins-o pe veterana Samantha Stosur (Australia, 129 WTA), scor (4)6-7, 6-4, 6 ...

Bianca Andreescu rateaza bonusul WTA: Ce suma uriasa a pierdut tanara sportiva
21/09/2019 09:52

 Bianca Andreescu a ratat sansa de a incasa un bonus impresionant din partea WTA, pentru rezultatele excelente obtinute in acest an. WTA le recompenseaza pe jucatoarele din top 10 in fiecare a ...

Liga 1: Craiova obtine prima victorie de la venirea lui Piturca dupa un meci foarte spectaculos
20/09/2019 22:27

 Universitatea Craiova a castigat partida din deplasare de la Gaz Metan Medias, scor 3-2, in etapa a 10-a din Liga 1. Oltenii au deschis scorul inca din minutul 6 prin pustiul Nitu, dar Dumitru Cardoso ...